Ασθένειες Πρόβλημα στο πόδι αρσενικού

Αληθεια; Ωχχχ θα τον βγαλω αμεσως. Ευχαριστω πολυ Γιαννη μου.

Λοιπον τωρα του εβγαλα καποιες φωτο ακομη και μετα του εβαλα την κρεμα του,betadine δηλαδη. Τον εβαλα σε κλουβι μονο του και βλεπουμε..IMG_20180313_140556_1_600x800.webp IMG_20180313_140553_600x800.webp IMG_20180313_140514_600x800.webp IMG_20180313_140510_600x800.webp

Eυλογιά δείχνει. Το μπεταντίν είναι αρκετό για αυτή την εβδομάδα. Αν κακοφορμίσει νέες φωτό. Το πουλάκι γράφει FOI στο δακτυλίδι του; Αν μπορείς γράψε αναλυτικά το δακτυλίδι του
Κ. Μακη το δαχτυλιδι του γραφει
Ε3 3,0 116
17 Β339
Δεν ξερω αν σας βοηθησα οπως τα εγραψα, αλλα τα γραφω με τη σειρα που τα εχει πανω του το δαχτυλιδι.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κ. Μακη το δαχτυλιδι του γραφει
Ε3 3,0 116
17 Β339
Δεν ξερω αν σας βοηθησα οπως τα εγραψα, αλλα τα γραφω με τη σειρα που τα εχει πανω του το δαχτυλιδι.
Hλπιζα οτι θα είναι Ιταλικό για να βρώ και να ρωτήσω τον εκτροφέα εάν είναι εμβολιασμένο πέρισυ για ευλογιά. Δυστυχώς δεν...☹
 
Α οχι κυριε Μακη,το εχω αγορασει απο το Λευτερη(lefteris13). Παντως σας ευχαριστω πολυ για την καλοσυνη σας! 🙂
 
Δεν έχω καταλάβει. Μιλάμε για κρούσμα ευλογιάς αυτήν την εποχή και σε εσωτερική εκτροφή;
Δεν είναι πιο πιθανό να μιλήσουμε για επανεμφάνιση, για μια υποτροπή;
Αφού Κατερίνα το έχεις πάρει απο τον Λευτέρη και ο lefteris13 είναι ενεργό μέλος, μήπως να μας δώσει κάποιο μπούσουλα σχετικά με την πιθανότητα ευλογιάς,το εν λόγω εμβόλιο ή ότι άλλο νομίζει οτι προσφέρει;
 
Το πουλι ειναι τιμπραντο απο φιλο που ναι μελος και σε συλλογο της ισπανιας, οσον αφορα τα αναγραφομενα του δαχτυλιδιουΕχει εσωτερικη εκτροφη και το πουλι δεν ειχε εμφανισει κατι στο παρελθον.. Αποτι ξερω εμβολιασμο δεν κανει παντως. Μου φαινεται και εμενα περιεργο ευλογια τετια εποχη και μαλιστα σε εσωτερικη εκτροφη.. Εγω στο μπαλκονυ τα εχω και χωρις προστασια τωρα, αλλα δεν μπορω να το αποκλεισω. Και εγω θα συμβουλευα μονο του σε ξεχωριστο κλουβακι και επαλοιψη με μπεταντιν ή καποια αλλη αλοιφη πχ fucidin μεχρι να του περασει αν ολα πανε καλα
 
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να το χασω απο την ευλογια;

στην περιπτωση σου δε νομιζω να συμβει κατι τετοιο, δε βλεπω κατι σοβαρο στο ποδι οτι κι αν ειναι αυτο, ευλογια ή οχι
 
Μα η ξηρή ευλογιά δεν είναι θανατηφόρος. Συνήθως κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί.
Α οχι κυριε Μακη,το εχω αγορασει απο το Λευτερη(lefteris13).
Α ωραία! Θα μας πεί τότε αν έχει εμβολιάσει πέρισυ τα πουλιά ο Λευτέρης για ευλογιά ; Αν ναι χρειάζονται οπωσδήποτε επανάληψη φέτος.Αν όχι, μπεταντίν, υπομονή και θα πάει καλά.
Υ. Γ ΟΥΠΣ sorry Δεν είδα το μήνυμα σου Λευτέρη. Οπότε,υπομονή και σε λίγες μέρες θα δείξει. Οσο για το μέσα ή έξω της εκτροφής, σ' αυτή την περίπτωση όπως ξέρετε ένα κουνούπι αρκεί.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδη υπαρχει περιπτωση να το χασω απο την ευλογια;
Επειδή δεν ξέρουμε τι μορφής είναι αυτή η ευλογιά δεν γίνεται να σου απαντηθεί το ερώτημά σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ξηρής ευλογιάς τα καναρίνια επιζούν με την κατάλληλη φροντίδα. Σε αυτές πάλι με την υγρή ευλογιά ή σε όσες καταλήγουν σε σηπτική μορφή οι πιθανότητες επιβίωσης είναι εξαιρετικά μικρές. Οι όροι " ξηρή " 'υγρή" αφορούν στο στέλεχος του Ιού.
 
Καλησπερα σε ολους. Τριτη μερα σημερα που του βαζω betadine, αλλα πρωτη φορα σημερα, οταν πηγα να τον πιασω, καπου το χτυπησε και του εβγαλε αιμα...Αυτο ποσο κακο σημαδι ειναι; Μεχρι τωρα δεν ειχε ξαναβγαλει..
 
καπου το χτυπησε και του εβγαλε αιμα...Αυτο ποσο κακο σημαδι ειναι;
Αν μιλάμε για το σημείο στο πόδι που έχει το πρόβλημα, το πιθανότερο είναι να έχει μαλακώσει το δέρμα σε εκείνη την περιοχή από την κρέμα και με το χτύπημα να άνοιξε το ευαίσθητο σημείο.
 
Ναι Σταυρο, γι αυτο ακριβως το σημειο μιλαω.Αρα δεν ειναι κατι τραγικο.. Ευχαριστω πολυ🙂.
 
Αν όμως Κατερίνα είναι σπυρί ευλογιάς και έσπασε, αυτό σημαίνει ότι τώρα ο Ιός διασπείρεται στον οργανισμό του έντονα και δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το ότι το χτύπησε και έσπασε είναι ας πούμε συγκυριακό, πιθανά σε αυτήν την περίπτωση (ξαναλέω αν είναι ευλογιά) θα έσπαγε ούτως ή άλλως.
 
Εκτος απο την κρεμα, θα μπορουσα να του δωσω και κατι αλλο να τον βοηθησω;Ισως καποιο βοηθημα στο νερο ή στο φαγητο; Δεν ξερω αν θα τον βοηθουσε καποιο ειδος αντιβιωσης..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δυστυχως ειναι ξεκαθαρα ξηρη ευλογια. Αν το καναρινι δειχνει καλα, ζωηρο και τρωει τοτε δεν υπαρχει λογος να του δωσεις αντιβιωση κατε με.

Νομιζω πως το ανοιγμα και το αιμα που ετρεξε ειναι μοιραια εξελιξη του σπυριου. Ανοιγει τρεχει το αιμα και μεταμεσα σε 2 μερες επουλωνεται. Τουλαχιστον μιλαω απο προσωπικη εμπειρια. Ευχομαι να συμβει το ιδιο και στο δικο σου καναρινακι. Συνεχεισε να βαζεις κρεμα betadine και να καθαριζεις πολυ καλα τις πατηθρες. Περαστικα σας!
 
Back
Top