Ασθένειες Πως μπορώ να μάθω αν το καναρίνι μου εμβολιάστηκε για ευλογιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
Συγγνώμη αν σας κουράζω με τις συνεχείς ερωτήσεις αλλά όσο διαβάζω τόσο γεννιούνται νέες. Μόλις διάβασα το άρθρο περί ευλογιάς και οτι σαν μέτρο πρόληψης είναι το εμβόλιο. Τώρα που το καναρίνι που έχω δεν έχει βραχιόλι κ άρα δεν μπορώ να μάθω περισσότερα πως μπορώ να μάθω αν έχει εμβολιαστεί ή αν χρειάζεται εμβόλιο ?
 
πως μπορώ να μάθω αν έχει εμβολιαστεί
Μόνο από τον εκτροφέα του θα μπορούσες να μάθεις.
Μάλλον είναι σπάνιο κάποιος ερασιτέχνης να έχει εμβολιάσει τα καναρίνια του.
Εκτροφείς με πολύ μεγάλο αριθμό πουλιών συνήθως μπαίνουν στην διαδικασία του εμβολιασμού για να προστατέψουν το κοπάδι τους.
 
συνεπώς θα πρέπει να ψάξω να βρω κτηνίατρο εδώ στην Σπάρτη για να το κάνω, σωστά? επίσης μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το κόστος του ?
 
Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο ευλογιάς για καναρίνια στην Ελλάδα. Εμβόλια διατίθενται μόνο σε κάποιες χώρες του εξωτερικού. Όμως, ακόμη και αν η καταγωγή ενός καναρινιού που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι από μια χώρα που υπάρχουν εμβόλια, είναι απίθανο να έχει εμβολιαστεί, αφού κανένας εκτροφέας δεν εμβολιάζει πουλιά που προορίζει για πώληση. Τα πουλιά που εμβολιάζονται είναι μόνο τα πουλιά που παραμένουν στο εκτροφείο.
 
Είναι εδώ Μάκη

Αρα καλά κατάλαβα.
Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα συζήτησης για εμβολιασμό ενός πουλιού που έχει ήδη νοσήσει.
Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που τέτοια πουλιά παρουσιάζουν εκ νέου κάποια συμπτώματα της ευλογιάς που πέρασαν, αλλά αυτά είναι σπάνια και πολύ πιο ήπια.
 
εγώ μπορώ από μεριά μου να κάνω κάτι για να το αποτρέψω?
Ο μόνος τρόπος είναι να χρησιμοποιούμε σήτα για να προστατεύουμε τα πουλιά από τα κουνούπια που μεταφέρουν το ιο της ευλογιάς.
 
Back
Top