Γενικά Πως μπορώ να ξεχωρίσω την καρδερίνα εκτροφής από την πιασμένη;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dread05
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μια απορία πάνω στην αρχική μου ερώτηση. Καρδερίνες που τις πήρανε από άγριες φωλιές και τις βάλανε σε παρένθετες μητέρες, σε ποια κατηγορία κατατάσσονται; Εκτροφής ή πιασμένες;

Από ηθικής πλευράς κατατάσσονται στις πισμένες.

Γιατί μόνο από ηθικής πλευρας;

Πιασμένες... Κανονικά και χωρίς τον νόμο.

Τα πουλιά αυτά και ας τα μεγαλώσουν παραμάνες είναι αγρίμια μέσα στο κλουβί.

Πριν από ένα χρόνο εβαλα στοίχημα με κάποιον τύπο που μου έλεγε ότι θα είναι αρνιά οι φωλίσιες καρδερίνες αν μεγαλώσουν από παραμάνες.
Πήγε και αγόρασε μία φωλιά... Δαχτυλίδωσε τα πουλιά (και καλά), αλλά μόλις απογαλακτιστηκαν κάτι δεν του πήγαινε καλά όταν τα έβλεπε και χτυπιόντουσαν μέσα στο κλουβί.

Κάποια στιγμή είχα ανεβάσει ένα άρθρο εδώ στο φόρουμ με τα μηνυματα που δέχονται τα πουλιά όταν βρίσκονται ακόμα μέσα στο αυγό από την μάνα τους.

Σταύρο αν μπορέσεις να το βρεις, απλά ανεφερέ το... Να διαβαστεί.
 
Πάντως, αν μας διαβάζουν οι ''καρδερινάδες'' θα γελάνε υποχθόνια.
Μη ρωτήσει κανείς γιατί...όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
 
Φοβερή μετάφραση "Αν πεταχτούν μέχρι το μήνυμα στο αυγό πειραματικά, είναι η γκόμενα που τιμωρείται άμεσα αντί της μητέρας". Δυστυχώς το orignal δεν ανοίγει.
 
Δε ξέρω ρε παιδιά, πάντως με τόσα που διάβασα εδώ μέσα ούτε την ίδια μου την κρίση δε μπορώ να εμπιστευτώ. Ο άνθρωπος που μας την έδωσε μας είπε ότι είναι δικό του πουλί χρονιάρικο. Δεν είχε λόγο να μας πει ψέματα γιατί απλούστατα δε μας την πούλησε. Από μόνος του ήθελε να κάνει ένα δώρο στον πατέρα μου. Επίσης εδώ και 20 μέρες που την έχω και την παρατηρώ, δεν την έχω δει ούτε μια φορά να χτυπιέται στα κάγκελα και να προσπαθεί να ξεφύγει. Ακόμα και σε απόσταση μισού μέτρου από μένα κάθεται ήσυχος στο κλαδί και με κοιτάζει. Και πάλι όμως η υποψία και μόνο με ενοχλεί... Σήμερα που τον έβλεπα το βραδάκι, πετούσε από κλαδί σε κλαδί και σφύριζε και σε κάποιες φάσεις κρεμιόταν από την κορυφή του κλουβιού, περπατούσε λίγο ανάποδα σαν παπαγαλάκι και μετά πάλι στο κλαδί. Τι να συμπεράνω; Είναι φυσιολογική συμπεριφορά στα εκτροφής αυτή;
 
Έλα εντάξει Γιάννη, μην "ξυνόμαστε" για στεναχώριες, αφού το πουλάκι είναι ήρεμο και χαρούμενο, αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί να μην εμπιστευθείς τον άνθρωπο;
 
Ήξερα εγώ ότι κάτι με ενοχλούσε στο πουλί αυτό. Δυστυχώς κύριοι το πουλάκι είναι πιασμένο. Μου το είπε στεγνά στα μούτρα ο κύριος. Τι κάνω από δω και στο εξής; Να σημειώσω ότι μένω στον νομό Πέλλης και η πιθανότητα να το παραδώσω στα χέρια κάποιας οργάνωσης είναι μηδαμινή. Αξιοσημείωτο το ότι είναι τόσο ήσυχο το πουλί στο κλουβί και ότι ο "ιδιοκτήτης" μας είπε είναι περίπου 1 χρόνου. Πιθανολογώ δηλαδή ότι το πουλί είτε πιάστηκε από φωλιά είτε όταν ήταν ακόμα γιαβρί.
 
Διάβασε προσεκτικά τις τοποθετήσεις των δύο οργανώσεων Παράνομο Εμπόριο Άγριων πουλιών (Το καθεστώς) & Επανένταξη άγριων πουλιών στη φύση , επικοινώνησε μαζί τους, νομίζω το ΕΚΠΑΖ έχει κοντά σου αντιπρόσωπο και κάνε ό,τι σου πουν. Αν χρειαστείς κάτι από εμάς και γίνεται, ευχαρίστως να βοηθήσουμε.
 
Αν τελικά αποφασίσεις να το επανενταξεις και είναι αυτό εφικτό, θα δώσεις μια μοναδική ευκαιρία στο πουλάκι. Δεν στο γράφω αυτό για να σε πείσω σε κάτι, γιατι όπως φαίνεται είσαι ήδη φοβερά ευαισθητοποιημένος απο μόνος σου. Αν αντιμετωπίσεις προβλήματα γραφτό μας, ακόμα κι αν προκειται για θέμα μεταφοράς. Κάτι θα βρεθεί στην κάθε περίπτωση. Αν ήμουνα πιασμένο πουλί, πολυ θα ήθελα να έπεφτα στα χέρια σου!
 
Η απάντηση της ΑΝΙΜΑ ήταν "αν το πουλί έχει όλα του τα φτερά και είναι περίπου ένα χρόνο στο κλουβί, να το ρισκάρετε να το αφήσετε". Ρώτησα αν ένα τόσο ήμερο πουλί που πιθανός εχμαλωτίστηκε από πολύ μικρό έχει δυνατότητα επανένταξης αφού δεν έχει λάβει τις γνώσεις από τους γονείς του και δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Από το ΕΚΠΑΖ δε σήκωσαν ακόμα τηλέφωνο.
 
Η απάντηση της ΑΝΙΜΑ ήταν "αν το πουλί έχει όλα του τα φτερά και είναι περίπου ένα χρόνο στο κλουβί, να το ρισκάρετε να το αφήσετε". Ρώτησα αν ένα τόσο ήμερο πουλί που πιθανός εχμαλωτίστηκε από πολύ μικρό έχει δυνατότητα επανένταξης αφού δεν έχει λάβει τις γνώσεις από τους γονείς του και δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Από το ΕΚΠΑΖ δε σήκωσαν ακόμα τηλέφωνο.
Δώσε λίγο χρόνο... Καμιά φορά (ως εθελοντές) έχουν και προσωπικές εργασίες.
 
Back
Top