Φροντίδα Πώς θα εκπαιδεύσουμε τα budgie μας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Χαρ@
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Χαρ@

PB New Member
Εγγραφή
30 Απρ 2017
Μηνύματα
26
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλη την ομάδα!
Πριν από λίγες μέρες πήραμε παπαγαλάκια budgie και δεν έχουμε ιδέα για το πώς να τα εκπαιδεύσουμε. Πώς θα τα μάθουμε να έρχονται και να κάθονται στο χέρι μας και πόσο καιρό θα πάρει; 🙂
 
Αν κάνεις ότι λέει το άρθρο εδώ, με επιμονή και υπομονή https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
Με ένα μιλλετ η με μια άλλη αγαπημένη τους λιχουδιά και θα σε εμπιστεύονται και θα έρχονται στο χέρι σου.
Μπορεί να αργήσει να γίνει αυτό, μπορεί και όχι.Αναλόγως το πουλί.

Καλή συνέχεια. :)
 
Οι LOS BUDGIESTAS σε καλωσοριζουν Χαρα. Να τα χαιρεσαι! Κατ αρχην να γνωριζεις οτι η ηλικια του πουλιου παιζει ρολο στην εκπαιδευση του! Οσο πιο μικρο τοσο πιο ευκολα και γρηγορα εξημερωνεται. Ζευγαρι εχεις παρει; Τα αρσενικα ειναι πιο δεκτικα και ευκολα στην εκπαιδευση! Τα θηλυκα πιο δυσκολα! Επισης αν ηταν ενα μονο του θα ηταν πιο ευκολο το εργο σου! Τωρα εχει παρεα το ενα το αλλο οποτε θα σου δινουν πιο δυσκολα σημασια! Σε πρωτη φαση αφησε τα να εξοικειωθουν με τον νεο τους χωρο! Μετα με ηρεμες κινησεις δοκιμασε να πλησιασεις το δαχτυλο σου στα καγκελα για λιγα λεπτα! Αυτο το. Κανεις καθε μερα! Ηρεμες κινησεις και στον καθαρισμο του. Κλουβιου και στις αλλαγες τροφης! Να καταλαβουν οτι δεν κινδυνευουν! Οταν αρχισουν να μην χτυπιουντε μεσα στο κλουβι στη θεα του χεριου σου, η σε πλησιασουν στα καγκελα, μπορεις να δοκιμασεις να τους δωσεις η κεχρι η σπορους βρωμης για να τα δελεασεις! Το χερι σου μεσα στο κλουβι παντα κλειστη γροθια με ενα δαχτυλο προτεταγμενο για να ανεβει! Οσο για το ποσος χρονος χρειαζεται, αγνωστο! Εξαρταται και απο το πουλι και απο τον χρονο που θα διαθετεις εσυ καθημερινα!
 
Σ ευχαριστώ πολύ, Νίκο, για την εκτενή απάντηση! Καλώς σας βρήκα! Ναι, είναι ζευγάρι, αλλά όχι πολύ μικρά. Ήταν στο κλουβάκι μαζί με άλλα έξι και ειδικά τις πρώτες δύο μέρες έμοιαζαν φοβισμένα και δεν έτρωγαν. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα και σίγουρα και αυτά θέλουν το χρόνο τους, για να μας μάθουν. Απλώς, είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε άγχος και ανυπομονούμε να τα χαρούμε ακόμη περισσότερο! Αλλά θα κάνουμε υπομονή. Και πάλι σ ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα και παλι. Έχει περάσει παραπάνω απο εβδομάδα που έχουμε τα παπαγαλάκια και ότι έχουμε διαβάσει περι ουσιαστικής εκπαίδευσης προϋποθέτει πως τα πουλιά θα είναι το λιγότερο επιφυλακτικά απέναντι μας. Τα δικά μας παραμένουν "αγρια" και ειδικά όταν βάζουμε το χερι στο κλουβί (με ηρεμία και κρατώντας κάποια λιχουδιά) παθαίνουν αμοκ! Τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε αυτό το στάδιο;
 
Τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε αυτό το στάδιο;

Σε πρωτη φαση, θα τα πλησιαζετε οχι πολυ κοντα στο κλουβι, χωρις χεριακαι θα τους μιλατε ηρεμα για να μαθουν φωνες και προσωπα! Οταν θα αρχισουν να τρωνε και να καθαριζονται παρουσια σας τοτε θα πλησιασετε τα χερια στο κλουβι!
 
Όταν κάθομαι στον υπολογιστή τα έχω ακριβώς δίπλα μου. Και τρώνε και περιποιουνται τα φτερά τους. Όταν ομως πλησιάζουμε το χερι μας στο κλουβί αυτά απομακρυνονται στην άλλη ακρη.
 
Όταν κάθομαι στον υπολογιστή τα έχω ακριβώς δίπλα μου. Και τρώνε και περιποιουνται τα φτερά τους. Όταν ομως πλησιάζουμε το χερι μας στο κλουβί αυτά απομακρυνονται στην άλλη ακρη.

Επομενως εισαι σε καλο δρομο! Αν απλα απομακρυνονται οταν βαζεις το χερι σου, χωρις να χτυπιουνται στο κλουβι, τοτε ειναι διστακτικοτητα και οχι φοβος! Σιγα σιγα θα πλησιασουν κιολας! Μην βιαζεσαι, και εχε υπομονη! Αν τα πιεσεις πολυ θα εχεις αντιθετα αποτελεσματα!
 
Καλημέρα! Για μια ακομη φορα θα θελαμε τη συμβουλη σας σχετικα με τη συμπεριφορά των budgie μας. Αυτο που μας προβληματιζει ειναι οτι φαίνονται υπερβολικα τρομαγμενα καθως παρολο που εχουν περάσει πλεον 20 μέρες απο τότε που τα αγορασαμε, απομακρυνονται απο εμας οταν πλησιαζουμε το κλουβι, τρομαζουν ΠΟΛΥ στην υπόνοια οτι θα βαλουμε το χερι και τέλος ειχαμε αφήσει την πορτα του κλουβιου ανοιχτη (με μενα στο δωμάτιο) επί 3 ωρες για 2 μερες και δε βγήκαν εξω. Ειναι φυσιολογικα ολα αυτά; Μήπως απλα ειμαστε ανυπομονοι; Ευχαριστούμε πολυ!
 
Χαρα καλημερα! 20 μερες ειναι πολυ μικρο διαστημα για να ηρεμισουν τα πουλια! Καλα καλα δεν εχουν γνωρισει τον χωρο τους ακομα! Καλο θα ειναι να μην ανοιγεις την πορτα ακομα! Οταν θα φτασεις στο σημειο να μπορεις να τα βαλεις μεσα χωρις να τα πιασεις, και εννοω να ανςβαινουν στο χερι σου, τοτε θα τα αφησεις εξω! Το να τα βγαλεις απο τωρα δεν βοηθαει καθολου στη εξημερωση τους! Αντιθετα τα αγριευει!

Υ. Γ βαλε καμμια φωτο τους να τα καμαρωσουμε και μεις!
 
Ευχαριστούμε πολύ Νικο για την ταχύτατη απάντηση σου! Είναι η πρώτη μας επαφη με κατοικίδια πουλάκια και μας φάνηκε περίεργο που "αργουν" να μας συνηθίσουν. Ορίστε και η αιτία της χαρας και ανησυχιας μας:

tr0NI46.webp
 
Ευχαριστούμε! Βαλαμε σουπιοκοκκαλο, αρκει;

Το σουπιοκοκκαλο ειναι για να ακονιζουν το ραμφος τους και να παιρνουν ασβεστιο Χαρα! Θα πρεπει να παρεις αλοιφη επιθολ και να κανεις επαλειψη! Ευτυχως ειναι στην αρχη και δεν χρειαστει πολυ! Δυο τρεις φορες και εισαι οκ!
 
... Ελαφρά επάλειψη με μικρή ποσότητα επιθόλ και προσοχή μην φράξουν τα ρουθούνια. @Νίκος Υ , αυτά τα ακάρεα κολλάνε και στα πόδια ή όχι;

Δυστηχως κολλανε Γιαννη, ναι! Γι αυτο πρεπει να το προλαβει τωρα στην αρχη πριν εξαπλωθουν! Απ οσο βλεπω παντως τα ποδια τους ειναι καθαρα!
 
Για καλό και για κακό μπορείς να κάνεις και κανά δύο επαλείψεις στα πόδια με την επιθολ όταν θα κάνεις το ράμφος.
Όταν θα δεις πως δεν πέφτουν πια κομματάκια τότε να ξέρεις πως θα είναι οκ.
 
Άρα, επάλειψη με επιθόλ σε:
Ράμφος
Πόδια
για λίγες ημέρες, χωρίς να λαδώσουν τα πούπουλα, όσο το δυνατό και...
... Οπωσδήποτε καθημερινή αντικατάσταση πατήθρων και ταιστρων, εσωτερικών σκευών του κλουβιού, και καθαρισμός της εσωτερικής επιφάνειας των κάγκελων, σχάρας κλπ, μια και τα παπαγαλάκια πατούν, δαγκώνουν και σκαρφαλώνουν σε όλα αυτά.
 
Και καλό θα ήταν τις επαλείψεις να τις κάνει το απογευματάκι ενώ τα πρωινά η καθαριότητα επιβάλλεται. Γιατί αν κάνουμε μισές δουλειές τότε δεν θα γίνει και τίποτα.
Επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις ακαρεων εγώ προτιμώ να μην υπάρχει σουπιοκοκκαλο στο κλουβί για οσο χρειαστεί. Γιατί άμα τρίβουν το ράμφος τους στο σουπιοκοκκαλο τα πουλιά, τότε θα υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν ξανά.
 
Back
Top