Φροντίδα Πώς να εκπαιδεύσω τα καινούρια κοκατίλ μου;

Benedictusx

PB New Member
Εγγραφή
28 Δεκ 2020
Μηνύματα
15
Πόλη
Χαλκίδα
Καλησπέρα σας μετά από 12 χρονιά πέθανε εχθές το κοκατιλ μου. Και σήμερα πήγα και αγόρασα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, και δεν έχω καμιά ιδέα πως να τους εκπαιδεύσω από την αρχή γιατί το κοκατιλ που είχε πάρει ο πατέρας μου παλιά ήταν εκπαιδευμενος. Θα μπορούσα να είχα κάποιες πληροφορίες πως να τους κάνω να αισθανθούν πιο άνετα γιατί κάθονται και τα δυο κάτω στο κλουβί και δεν τρώνε και δεν κουνιούνται. Και γενικά tips το πως να τα εκπαιδεύσω να με εμπιστευτούν.
Σας ευχαριστώ πολύ.
 
Σε τι είδους εκπαίδευση αναφέρεσαι? Απολύμανες το κλουβί και τα σκεύη πριν φέρεις νέα πουλιά? Χωράει 2 πουλιά άνετα το κλουβί σου?
Τα νέα πουλιά θα ήταν καλό να έχουν μερικές εβδομάδες χωρίς καμία πίεση για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο τους σπίτι. Επίσης να ξέρεις ότι 2 πουλιά εξημερώνονται πολύ πιο δύσκολα απ'ότι ένα μόνο του.
 
@Φοίβος απολύμανση όλο το κλουβί , αρκετά τεράστιο κλουβί και για τα 2 και πρώτον θα ήθελα βοήθεια πως να με εμπιστεύονται και δεύτερον εκπαίδευση πως να τρώνε από το χέρι μου μετά να κάτσουν και πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα μου πάρει
 
Καλησπέρα @Benedictusx και καλωσόρισες,

Η εμπιστοσύνη τους κερδίζεται με προσπάθεια.
Όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο "γρηγορότερα" θα δεις αποτέλεσμα.
Τα πουλάκια τα πήρες ζευγάρι; Ήταν ήδη στο ίδιο κλουβί;

Δεν αναφέρεις τι ηλικία έχουν και αν φοράνε δαχτυλίδι. ( αν ναι γράψε μας το χρώμα και τα νούμερα)

Επίσης διάβασε :

Εκπαίδευση παπαγάλων - εξημέρωση

Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Με την πρώτη ευκαιρία, ανέβασε και κάποιες φωτογραφίες να τα δούμε.
 
@Chrisad Σας ευχαριστώ από το petshop που τα πήρα μου είπαν είναι 8 μηνών, το δαχτυλίδακι δεν το έχουν. Επίσης ναι ήταν ήδη στο ίδιο κλουβί. Επίσης κάτι που δεν ήξεραν επειδή δεν είχαν κτηνίατρο στο μαγαζί είναι άμα τους βγάζουμε τα φτερά και άμα ναι κάθε πόσο καιρό.
 
Δεν τους βγαζεις εσυ τα φτερα εννοειται...
Το πουλακι σε καποιες φασης θα περναει πτεροροια κυριως το καλοκαιρι θα βλεπεις πουπουλα στο κλουβακι του!
Δες περισσοτερα εδω: https://petbirds.gr/article/bird-moulting/
 
@giannisvlg προφανώς δεν βγάζω εγώ τα φτερά και ναι και οι προηγούμενοι παπαγάλοι μου το είχαν τώρα που το λέτε δεν το γνώριζα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία
 
Προς το παρόν άφησέ τα ήσυχα καμιά εβδομάδα να συνηθίσουν το χώρο.
Αυτό το διάστημα πλησιάζεις το κλουβί ήρεμα και χαλαρά...τους μιλάς αν θες πάλι με ηρεμία.
Η μόνη φυσική επαφή με το κλουβί η αλλαγή τροφής και νερού και πάλι χαλαρά.

Με το νέο έτος εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε...

Να τα χαίρεσαι!
 
@Chrisad Επίσης κάτι που δεν ήξεραν επειδή δεν είχαν κτηνίατρο στο μαγαζί είναι άμα τους βγάζουμε τα φτερά και άμα ναι κάθε πόσο καιρό.

Εγώ τα τρώω όπως είναι με φτερά, γούστα είναι αυτά :)

πέρα από τη πλάκα, αν εννοείς για κόψιμο των φτερών πτήσης , το οποίο γίνεται για λόγους ασφάλειας κυρίως, και το οποίο σε αρκετά pet shop το συνιστούν ή προβαίνουν σε αυτό αυθαίρετα για το "καλό" του πελάτη, θεωρητικά μπορώ ακόμα να το συζητώ μιας και υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα εκατέρωθεν. Πρακτικά πλέον όμως το απορρίπτω.
Όπως και να έχει τώρα στην αρχή ακολούθησε ακριβώς ότι λέει ο φίλος Γιώργος :

Προς το παρόν άφησέ τα ήσυχα καμιά εβδομάδα να συνηθίσουν το χώρο.
Αυτό το διάστημα πλησιάζεις το κλουβί ήρεμα και χαλαρά...τους μιλάς αν θες πάλι με ηρεμία.
Η μόνη φυσική επαφή με το κλουβί η αλλαγή τροφής και νερού και πάλι χαλαρά.

Με το νέο έτος εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε...

Να τα χαίρεσαι!
 
@fortunatos Σας ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά δεν ξέρω καν άμα κοιμηθήκανε τκ βράδυ ξύπνησα και τα είδα στο ίδιο σημείο. Να τους πετάξω λίγη τροφή στην εφημερίδα μήπως φάμε από εκεί η να τους βάλω νερό και το φαι τα μπολακια στον πάτο του κλουβιου?
[automerge]1609224178[/automerge]
Μια φωτογραφία τους πέταξα λίγη τροφή στον πάτο του κλουβιου
 

Συνημμένα

  • received_193915355586717.webp
    received_193915355586717.webp
    22,5 KB · Προβολές: 33
Τελευταία επεξεργασία:
@Benedictusx Αισθάνονται όχι μόνο περίεργα στο νέο περιβάλλον αλλά και εγκλωβισμένα. Το κλουβί είναι ακατάλληλο ακόμα και για ένα πουλάκι δυστυχώς. Θα πρέπει να τους πάρεις νέο κλουβί επειγόντως!
Τι τροφή τους δίνεις;
Είναι πανέμορφα πάντως!
 
@Benedictusx Συμφωνώ απόλυτα με ότι σου είπαν ήδη, το κλουβί είναι ακατάλληλο για 2 πουλιά (γενικά για κοκατίλ και με ακατάλληλο διάκενο), πολλές οι πατήθρες και λάθος βαλμένες, η κούνια και οι άλλοι δύο κρίκοι είναι μέσα στη μέση (και τελείως περιττά όλα) όπως και το κουκλάκι που κρέμεται στη μέση νομίζω ότι τα τρομοκρατεί κι ίσως γι'αυτό κάθονται κάτω.

Ο σκοπός μας δεν είναι να σε αποπάρουμε αλλά χρειάζονται αρκετή βελτίωση οι συνθήκες διαβίωσης των δύο νέων σου πουλιών. 🙂
 
@Φοίβος δεν ξέρω άμα η φωτογραφία το αδικεί η έχετε δίκιο. Αλλά το συγκεκριμένο κλουβί είχε αγοραστεί για 2 κοκατιλ από την αρχή και είχε φτιαχτεί από άνθρωπο που ήξερε για την κούνια λέω. Αλλά θα αγοράσω ένα πιο μεγάλο κλουβί
 
@Φοίβος δεν ξέρω άμα η φωτογραφία το αδικεί η έχετε δίκιο. Αλλά το συγκεκριμένο κλουβί είχε αγοραστεί για 2 κοκατιλ από την αρχή και είχε φτιαχτεί από άνθρωπο που ήξερε για την κούνια λέω. Αλλά θα αγοράσω ένα πιο μεγάλο κλουβί

@Benedictusx Φίλε μου δε το λέμε για να προσβάλουμε τον άνθρωπο που το έφτιαξε , ούτε πουλάμε κλουβιά για να έχουμε όφελος.

Το κλουβί αυτό είναι μικρό ακόμα και για ένα πουλάκι, δεν μπορούν ούτε να στρίψουν χωρίς να "κουτουλήσουν" κάπου ή μεταξύ τους.
Αντιλαμβάνομαι ότι ένα κλουβί έχει ένα κόστος..., αλλά στη δική σου περίπτωση είναι επιτακτική ανάγκη να το κάνεις.
 
Back
Top