Φροντίδα Πώς να εκπαιδεύσω τον παπαγάλο μου (budgie);

Εύα Μανωλιού

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2020
Μηνύματα
34
Πόλη
Αττική
Καλησπέραα!
Έχω ένα παπαγαλάκι budgie αρσενικό.Τον πήρα από εκτροφέα που τον μεγάλωσε στο χέρι, όμως εμένα με φοβάτε δεν λέω ανεβαίνει στο χέρι μου αλλα μόνο όταν είναι μέσα στο κλουβί και είναι πάντα διστακτικός για να ανέβει πρέπει πρώτα να τον πιάσω με το χέρι γιατι μόλις ανοίγω το κλουβί σκαρφαλώνει στα κάγκελα του κλουβιού του και να τον βάλω πανω σε μια πατήθρα μέσα στο κλουβί του, μετά όταν βάζω το χέρι μου κοντα στο ποδαράκια του ανεβενει...γενικα η εκπαίδευση του με έχει δυσκολέψει πολύ.
Μήπως υπάρχει κάποιο tip για να τον εκπαιδεύσω ευκολότερα?
 
@Εύα Μανωλιού από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω (τουλάχιστον εγώ) ότι το παπαγαλάκι ζορίζεται και μάλλον δεν του αρέσει και πολύ αυτό. Εγώ προτείνω να βάλεις το χέρι σου μέσα και να τον δελεασεις με μια λιχουδιά ώστε να ανεβεί από μόνος του.
 
[automerge]1605540418[/automerge]
@christina07 κατάλαβα και εγώ ότι ζορίζεται και δεν του αρέσει οπότε το σταμάτησα έχω προσπαθήσει και με λιχουδιά να τον δελεάσω αλλά θέλει να την τρώει μόνο όταν είναι μέσα στο κλουβί του μόνος του έχω προσπαθήσει και με κεχρί που λένε ότι είναι πάρα πολύ καλό για την εκπαίδευση το μόνο που τον δελέασε πολύ και του άρεσε ήταν το στικ
 
@Εύα Μανωλιού το στικ δεν κάνει καλό. Από το χέρι σου τρώει; Αν όχι πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί. Με υπομονή θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Δοκίμασε και κανένα φρούτο, ο δικός μου κάνει τα πάντα για να φάει μήλο.
 
@Εύα Μανωλιού ξεκινα από τα κάγκελα να του δίνεις. Κάποιο άλλο φρούτο, κεχρί, σπορακια, πρέπει να βρες τι του αρέσει. Βάζεις το χέρι έξω από τα κάγκελα μαζί με την λιχουδιά και το κρατάς ήρεμα και σταθερά (μπορεί να πάρει και μέρες) αν θες μιλά του αλλά κοιτα αλλου. Κράτησε το εκεί για 5-10 λεπτά και αν δεν έρθει φύγε. Ξανά δοκίμασε μέχρι να το φάει από τα κάγκελα. Όταν θα τρώει με άνεση από το χέρι σου έξω από τα κάγκελα βάλε το χέρι σου μέσα, με τον ίδιο τρόπο ξανά κανεις ότι είπαμε. Όταν θα τρώει και με άνεση από το χέρι σου τοτε και μόνο τοτε θα προχωρήσεις στο επόμενο βήμα που είναι να ανεβεί στο χέρι σου. Όταν βλέπεις ότι φοβάται τον αφήνεις και ξανά γυρνάς στο προηγούμενο βήμα. Υπομονή και επιμονή! Χωρίς βιασύνη. Πολύ εύκολα χάνεις την εμπιστοσύνη τους!

Ποσο καιρό το έχεις;
 
Back
Top