Ασθένειες Σήμερα χάσαμε το καναρινάκι μας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiriazis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Kiriazis

Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τον τροπο που εκφραζεσαι ακριβως γι αυτο που αναφερεις,τον γραπτο λογο δηλαδη.

Ακριβως λοιπον επειδη η ποιοτητα της τροφης δεν μπορει να ειναι δεδομενη στο παραδειγμα που φερνεις με την χυμα τροφη απο το pet shop,γι αυτο και ειναι προτιμοτερο να επιλεξεις ενα επωνυμο και συσκευασμενο μειγμα.
Κανενας εμπορος δεν προκειται να σου πει οτι η τροφη του εχει μεινει 6 μηνες στο ανοιχτο τσουβαλι πριν την παρεις,ουτε οτι ειναι δευτερης ποιοτητας.

Αυτο που λες με τα προιοντα ιδιωτικης εττικετας δεν σημαινει οτι ο εμπορος τα παιρνει σε τσουβαλι,τα αποσυσκευαζει και τα συσκευαζει ξανα και ετσι ειναι η διαδικασια.
Θα μπορουσε να τα παραγγειλει απευθειας με την δικη του εττικετα και το δικο του brand συσκευασμενα απο το εργοστασιο.
Εχεις δει πχ καποιο καταστημα που πουλαει γιαουρτι με δικη του εττικετα να παραγγελνει στη Μεβγαλ πχ γιαουρτι σε βαρελια και μετα να το βαζει σε δικα του κεσεδακια?Δε νομιζω.
 
Για παράδειγμα ένα μεγάλο πετ σοπ μπορεί να παραγγέλνει για λογαριασμό του τροφή από κάποια μεγάλη εταιρεία και να τη βάζει σε δίκη του συσκευασία, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι μιλάμε για χύμα τροφή αλλά απλά για πιο οικονομική γιατί δεν έχει πάνω στη συσκευασία το brand name.
Αυτο δυστυχως δεν μπορεις να το ξερεις , οπως επισης δεν μπορεις να ξερεις αν βρισκεται εκει περα 1 , 2 , 3 μερες. Θα δωσεις 2-3 ευρω παραπανω και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο αγοραζοντας μια συσκευασμενη τροφη εκτος αν δεν μπορεις να διαθεσεις αυτα τα χρηματα ειναι απολυτως κατανοητο.
 
εκτος αν δεν μπορεις να διαθεσεις αυτα τα χρηματα ειναι απολυτως κατανοητο.
Sorry, αλλά όχι, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι κατανοητό το να διατηρείς α αριθμό πτηνών και να μην έχεις τα 2-3 ευρώ παραπάνω να τα διαθέσεις. Ούτε είναι κατανοητό να αναλαμβάνεις πουλί, ενώ ξέρεις ότι δεν έχεις χρήματα να το πας σε πτηνίατρο ή να του αγοράσεις κλουβί κατάλληλων διαστάσεων ή να μην έχεις τον κατάλληλο χώρο να βάλεις το κλουβί. Εκτός κι αν στην πορεία που έχεις πουλιά, κάτι έχει συμβεί στο οικονομικό σου status, οπότε τα δίνεις κάπου που θα τα φροντίσουν. Και επίσης δεν είναι κατανοητό γενικά να αναλαμβάνεις μια άλλη ζωή και να μην ανταποκρίνεσαι στα στοιχειώδη.
@Kiriazis , μήπως να επισκεφτείς έναν πτηνίατρο με τα εναπομείναντα πουλιά για να τους κάνει μια φυσική εξέταση ή να στείλεις δείγμα στην Κομοτηνή για μια παρασιτολογική εξέταση; Ίσως έτσι το ζήτημα λυθεί, αν πρόκειται για κάτι λοιμώδες
 
Σίγουρα και το ύφος μου μέσω του γραπτού λόγου μπορεί να φαίνεται παρεξηγεισιμο αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, απλά ψάχνω απαντήσεις που να μπορώ όμως να τις καταλάβω μέσω μιας εξήγησης.
Σε χώρο συζήτησης βρισκόμαστε και κάνουμε συζήτηση. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω διακρίνει πουθενά κάτι ακραίο σε αυτή τη συζήτηση και έχω την αίσθηση ότι υπάρχει καλή προαίρεση από όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να κάνω μία παρατήρηση… Όλες σου οι επιλογές @Kiriazis καταλήγουν σε μια πιο φθηνή έως φτηνιάρικη εναλλακτική αυτού που προτείνουμε. Φαντάζομαι τι θα γινόταν αν αυτά που προτείνουμε τα πουλούσαμε κιόλας. 🙂

Το παρατήρησα καιρό πριν αλλά τώρα με την άμμο και το χαρτί ήρθε και έδεσε. Μου δίνεις δηλαδή την αίσθηση ότι όταν σου προτείνουμε κάτι σκέφτεσαι "σιγά να μην είμαι κορόιδο σαν και σας να δίνω τόσα χρήματα για κάτι που γίνεται κι αλλιώς". Έλα μου ντε όμως που κάποιες φορές όταν έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς το φθηνό και καλό δεν λειτουργεί όπως περιμένουμε.

Η φροντίδα των πουλιών εκτός των άλλων είναι και θέμα νοοτροπίας και αισθητικής. Νομίζω ότι η κυριότερη διαφορά μας βρίσκεται εκεί και προσωπικά διστάζω πλέον να σου προτείνω οτιδήποτε γνωρίζοντας από πριν ότι θα απορριφθεί για συγκεκριμένους λόγους.
 
Έχεις δει πχ κάποιο κατάστημα που πουλάει γιαούρτι με δική του ετικέτα να παραγγέλνει στη Μεβγαλ πχ γιαούρτι σε βαρέλια και μετά να το βάζει σε δικά του κεσεδάκια?Δε νομίζω.
Εντάξει προφανώς και δε γίνεται αυτό με το γιαούρτι αλλά με άλλα προϊόντα θα μπορούσε να συμβαίνει, πχ στα υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων υπάρχουν καταστήματα που το κάνουν αυτό.
Αυτο δυστυχως δεν μπορεις να το ξερεις , οπως επισης δεν μπορεις να ξερεις αν βρισκεται εκει περα 1 , 2 , 3 μερες. Θα δωσεις 2-3 ευρω παραπανω και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο αγοραζοντας μια συσκευασμενη τροφη εκτος αν δεν μπορεις να διαθεσεις αυτα τα χρηματα ειναι απολυτως κατανοητο.
Το ζήτημα δεν είναι τα 2-3€ παραπάνω αλλά ο γενικός αφορισμός των χύμα τροφών και ενώ συμφωνώ ότι κάποιοι μπορεί να πουλάνε τροφές άγνωστης προέλευσης και ποιότητας είναι άδικο να τους τσουβαλιαζουμε όλους.
μήπως να επισκεφτείς έναν πτηνίατρο με τα εναπομείναντα πουλιά για να τους κάνει μια φυσική εξέταση ή να στείλεις δείγμα στην Κομοτηνή για μια παρασιτολογική εξέταση; Ίσως έτσι το ζήτημα λυθεί, αν πρόκειται για κάτι λοιμώδες
Αυτό το σκέφτηκα και εγώ γιατί αλλιώς δε νομίζω ότι μπορώ να βρω λύση από μόνος μου. Αν θέλεις στείλε λεπτομέρειες για την Κομοτηνή.
@Stavros συγνώμη αλλά έχεις βγάλει πολύ λάθος συμπεράσματα.
Εγώ όταν κάνω μια ερώτηση εδώ μέσα το κάνω μετά από παρακολούθηση των πουλιών ή των υλικών που χρησιμοποιώ.
Για την άμμο για παράδειγμα το σκέφτηκα όχι για να γλιτώσω 5€ αλλά γιατί είδα ότι ήταν μούσκεμα από την υγρασία κάτι που θεώρησα επικίνδυνο για τα πουλάκια μου και γι'αυτό έβαλα χαρτί.
Μια άλλη σκέψη που κάνω τώρα είναι να βάζω κάτω χαρτί κουζίνας και από πάνω την άμμο για να απορροφά καλύτερα την υγρασία.
Αν δε με ένοιαζε η γνώμη σας και οι συμβουλές σας δε θα καθόμουν να γράφω και να ρωτάω εδώ μέσα.
 
@Kiriazis μαζί σου ναι δεν είναι σωστό να τσουβαλιαζουμε τους πάντες και τα πάντα αλλά εγώ προσωπικά δεν θα μπω στην διαδικασία να βρω ποιός έμπορος φέρνει "σωστή τροφή". Θα αγοράσω κάτι που είναι κλειστό και τελείωσε η υπόθεση.
 
Ποιαν άμμο έβαλες;
Δε θυμάμαι Σταύρο γιατί έχω πετάξει τη συσκευασία. Την είχα πάρει από ένα πετ σοπ στην Πολίχνη που ασχολείται αρκετά με πτηνά και έχει πολλά προϊόντα.
Η άμμος είναι λευκή και έχει και σπασμένα όστρακα μέσα.
 
Δοκίμασε κι αυτήν και γράψε αν θέλεις τις εντυπώσεις σου.


Προϋπόθεση για να κρίνουμε ένα υλικό υγιεινής είναι να μην πέφτουν άλλου είδους υγρά πάνω του, εκτός από τα περιττώματα του πουλιού.
 
Ευχαριστώ Σταύρο θα την ψάξω να τη δοκιμάσω.
Κάθε πότε αλλάζουμε την άμμο;
Εγώ την άλλαζα κάθε βδομάδα.
Επίσης πως θα γίνει να μη πέφτουν άλλα υγρά αφού κάνουν και μπάνιο τα πουλάκια;
 
@Kiriazis

Και με το γιαουρτι γινεται αλλα πλεον το γιαούρτι δεν ειναι σφραγισμένο αλλα χυμα,γι αυτο και εφερα αυτο το παραδειγμα για να καταλαβεις την διαφορα.
Και για να γινω πιο κατανοητος,οταν πας στο μπακαλικο και παιρνεις χυμα γιαουρτι δεν βλεπεις ποτε την αρχικη συσκευασια,ετσι δεν εχεις προσβαση στην ημερομηνια παραγωγης/ληξης και δεν ξέρεις καν αν τελικα εχεις αγορασει αυτο που ζητησες.
Επισης δεν γνωριζεις αν ο εμπορακος εχει χωσει τα χερια του μεσα στο γιαουρτι πριν ή αν το πλαστικό που θα σου βάλει εσενα το προιον ειναι καθαρο κτλ.
Οσο δεν εχεις προβληματα δεν σου παει το μυαλο σε ολα αυτα,αλλα μολις σε παει σερπατινα(κόψιμο) τοτε θα κατσεις να τα σκεφτεις.
Βαλε τωρα στη θεση του γιαουρτιου τα σπορια των πουλιων σου και στη σερπατινα(κόψιμο) τις απωλειες που ειχες.

Οσο αναφορα την αμμο,εχεις χρησιμοποιησει λαθος προιον και αυτο ξερεις γιατι συναιβει?
Γιατι υποσυνείδητα εχεις στο μυαλο σου οτι το pet shop στην Πολιχνη που ασχολειται πολυ με πουλια και φερνει πολλα προιοντα εχει καποια εξειδίκευση παραπάνω απο μια κοινοτητα σαν το PB και το καθε PB!
 
@Tony Forpus δε θεωρώ ότι το πετ σοπ ξέρει περισσότερα από αυτήν την κοινότητα αλλά παρόλα αυτά θα ήθελα να μου πεις γιατί είναι λάθος η συγκεκριμένη άμμος για να καταλάβω και εγώ τί πρέπει να προσέχω.
Το ξαναλέω ότι αν δε με ένοιαζε η γνώμη της κοινότητας δε θα διάβαζα ούτε θα ρωτούσα εδώ μέσα τίποτα.
Φυσικά και το διάβασμα από μόνο του δε φτάνει γιατί δημιουργεί και σύγχυση μερικές φορές.
Στο παράδειγμα της άμμου και εδώ μέσα υπάρχουν 2 απόψεις η καθεμία με τα επιχειρήματα της στα υπέρ και τα κατά.
Αρχικά και εγώ από το διάβασμα που έκανα εδώ μέσα πίστευα ότι η άμμος είναι η καλύτερη επιλογή και γι'αυτό τη χρησιμοποίησα αλλά προχθές που έκανα την αλλαγή και είδα ότι ήταν μούσκεμα τρόμαξα και γι'αυτό δε ξαναεβαλα.
 
Εάν ήταν κίτρινη η συσκευασία του κιλού αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν της Rio. Εάν αγοράσεις την άμμο που σου πρότεινε ο Σταύρος δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
 
@Kiriazis

Έχεις επιλέξει μια άμμο με οστρακο μέσα,αυτό τι σημαίνει, ότι η άμμος προορίζεται για βρωση.
Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι έχεις αγοράσει ένα προϊόν που δεν είναι κατάλληλο για την χρήση που το θες.
Την άμμο που έχεις την βάζουν είτε σε ταιστρες είτε ως υπόστρωμα σε κλουβιά χωρίς σχάρα για να κατεβαίνουν τα πουλιά να "βοσκανε".
Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι αυτό και όχι η δέσμευση και ξήρανση της κουτσουλιας.

Σου λασπιζει λοιπόν γιατί ο τύπος και η κοκκομετρια της είναι λάθος για την χρήση που θες.
 
Άρα καλό είναι να αγοράσω άλλη άμμο για τον πάτο του κλουβιου και αυτή να την βάζω σε μια ταΐστρα για να την τρώνε για την πρόσληψη ασβεστίου;
 
Να αγοράσεις την άμμο που έστειλε ο Σταύρος. Κάνει αυτό που λέει και είναι πολύ οικονομική.
 
@Kiriazis

Η κύρια πηγη ασβεστιου πέρα από την διατροφη είναι το σουπιοκοκκαλο.
Τώρα αφου την έχεις που την έχεις την άμμο με τα όστρακα είτε την περνάς μπαμ μπαμ ως υπόστρωμα μέχρι να τελειώσει είτε την προσφέρεις στην ταιστρα.
Προσωπικά θα έκανα το πρώτο.
 
Αρχικά και εγώ από το διάβασμα που έκανα εδώ μέσα πίστευα ότι η άμμος είναι η καλύτερη επιλογή και γι'αυτό τη χρησιμοποίησα αλλά προχθές που έκανα την αλλαγή και είδα ότι ήταν μούσκεμα τρόμαξα και γι'αυτό δε ξαναεβαλα.
Μην διαβάζεις πολλά. Άποψη αποκτάς όταν χρησιμοποιείς. Δοκίμασε αυτή που σου πρότεινα και αν θέλεις ΜΕΤΑ, κάνε και το review σου ελεύθερα στη σελίδα του προϊόντος.

Επίσης πως θα γίνει να μη πέφτουν άλλα υγρά αφού κάνουν και μπάνιο τα πουλάκια;
Με ένα κατάλληλο κλουβί που να μπορεί πάνω του να προσαρμοστεί σωστά μία εξωτερική μπανιέρα και με ποτίστρες υποπίεσης - κενού αέρος ή με μπίλια. Έτσι δεν πέφτει σταγόνα νερού κάτω, παρά μόνο περιττώματα.
 
Εξωτερική μπανιέρα μπορώ να βάλω και σε αυτό το κλουβί.
Τέτοιες ποτίστρες που μπορώ να βρω στη Θεσσαλονίκη;
Επίσης αν γνωρίζει κάποιος για την άμμο που πρότεινε ο Σταύρος αν υπάρχει κάπου στη Θεσσαλονίκη;
 
Back
Top