Γενικά Σενεγαλης η Αλεξανδρινο

Νομιζω μια πολυ καλη ιδεα ηταν οι green cheecked conure και να προσθεσω και τα indian ringnecks που ανηκουν στην ιδια οικογενεια με τους αλεξανδρινους και εχουν πιο μικρο μεγεθος -βεβαια η φωνη, φωνη 😛 - αλλα επειδη ειχα ποστευω οτι αντεχεται.
 
Μια χαρα! Οποτε αν δεν ενοχλει τελεια!
 
βαζοντας και τους κονουρες στην λιστα ενδιαφεροντος βρηκα καποιους που μου κανουν κλικ, βεβαια δεν ξερω απο τιμες πως πανε και αν βρισκονται ευκολα! Γενικα μ αρεσουν με σκουρα ματια και μεγαλο ραμφος -2016-mar-18-002.webp
 
Ειναι φτηνα ειδη συγκριτικα με αλλα. Καποια ξεκινουν απο 90 ευρω και πανε μεχρι 200, αναλογα που σε πιασει ο εμπορος. Επειδη ανοιξε τελειως η κουβεντα και οι επιλογες σου κοιτακαι σε μονκ που βρισκεις πολυ ευκολα και με ωραιο χρωματακι. και εχει περοισσοτερες δυνατοτητες ομιλιας απο κονουρες

συγνωμη αλλα τωρα διαβασα το προηγουμενο ποστ σου, οι green cheeked τωρα πια ξεκινουν απο 90 ευρω
 
Hi Τάκη, η άποψη μου ειναι να γενικά να μην χρησιμοποιήσεις την ΧΕ. Παρακάτω θα προσπαθήσω να περιγράψω με δυο λόγια τον παπαγάλο Σενεγάλης που εχω εδω και κάποιον καιρό και ελπιζω αυτό να σε βοηθήσει στην επιλογή που θα κανεις. Αυτά που γράφω προκύπτουν απο τον 1.5 χρόνο που την εχω και απο βιβλια & αρθρα που εχω διαβάσει για αυτα τα πουλιά (αυτό που θέλω να πω ειναι οτι εχω ως ζωντανό δειγμα μονο ενα πουλί, το δικό μου).
Είναι ενα μικροσωμο, δραστήριο πουλί, λόγω μικρου σχετικά μεγέθους δεν εχει δυνατη φωνή και ειναι σχετικά (για παπαγάλος) ησυχος. Ειναι αρκετα δυνατο πουλι παρα το μέγεθος του και επισης, αν θελει μπορεί να κανει ζημια με το δάγκωμά του. Εμεις την αγαπάμε πολύ και αυτο το διχνει ειδικά σε εμενα. Θελει να ειναι συνεχως στο επικεντρο της προσοχης και αποζητα συνεχως να ασχολείται καποιος με αυτην. Όμως ευκολα τα καταφέρνει κ μόνη της παιζοντας στο κλουβί της και εφευρίσκοντας νεα παιχνίδια οταν καποιος δεν ασχολείται μαζί της (ειναι σχετικά ανεξάρτητη). Ειναι πουλί που συμπαθεί εμενα και ενα ακομα ατομο απο την οικογένεια. Γενικά δεν ειναι αντικοινωνική με τους ξένους αλλα θέλει ομως καποια προσοχή (μπορω να πω οτι προτιμά τους αντρες).
Ειναι αρκετα κτητική και κυριαρχική με τον χωρο, τα πραγματά της, και επισης χρησιμοποιεί αρκετα συχνα το δαγκωμα (οχι πάντα με δυναμη) ως μεσο εκφρασης. Για τον τελευταιο λόγο δεν θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο για τα παιδια. Να φανταστείς οτι τετοιοι παπαγάλοι ειναι γνωστο οτι τραμπουκίζουν ακομα κ μεγαλύτερα πουλιά (όπως π.χ. Ζακο). Γενικά από οτι εχω διαβάσει, ο παπαγάλος μου εμπιπτει σε αυτό που θα έλεγε κανεις τυπικό δειγμα παπαγάλου Σενεγάλης - αν και οπως ειπα εχω ως δειγμα ειναι μονο πουλι. Η δικια μου λεει καποιες λεξεις, και αυτο μου μας εντυπωσιαζει πιο πολυ ειναι οτι λεει τα ονόματά μας κ τα εχει συνδιασει με καθε εναν απο την οικογενεια.
Στα θετικά (οπως προαναφερθηκε στο thread) ειναι οτι δεν παραγει το σωμα της σκονη (powder) οπως άλλες ρατσες. Θα ελεγα παντως οτι ενα τεστ για αλλεργειες στα παιδια ειναι καλο να γινεται (κ το λεω γενικα ασχετα με τα αν ειναι να παρει κανεις παπαγάλο, σκύλο, γατα, κλπ).
Τελευταιο αλλα διολου ασημαντο, ειναι να μην υποτιμήσεις τις αναγκες του σε περιποιηση, οι οποίες νομίζω οτι ειναι αρκετες. Εμενα μου παιρνει γ παιχνιδι μαζί του κ γ καθάρισμα περίπου 1.5 ωρα/μερα.
Ενα ευκολο πρωτο αναγνωσμα ειναι αυτο:

https://www.amazon.co.uk/Senegal-Parrots-Birdkeepers-Guides-Tammy/dp/0793814790
που μπορεις να το κατεβασεις ευκολα κ φθηνα σε μορφη ebook (διαβασμα μεσω kindle app γ PC ή android phone/tablets etc).
Απο τη οικογένεια του Senegal parrot (Poicephalus) αξιολογα πουλιά με πιο γλυκό χαρακτήρα λέγεται ότι ειναι τα Meyers, που ειναι επισης πολυ ομορφα και με παρόμοιο μεγεθος. Κλεινοντας να πω πως οτι πολλοι συμφωνουν οτι τα πουλιά αυτης της οικογένειας (Poicephalus) ειναι γενικά πολυ αξιολογα κατοικίδια.
 
Σε ευχαριστω για τον χρονο που διεθεσες! Μαλλον προς κονορα παω απο αυτα που διαβασα και μαλλον προς 2 για να ειναι παρεα! Μιλησα με Βαρη και μου ειπε οτι Ιουνιο θαχει πουλια, το ποσα ειναι το θεμα γιατι τωρα θα γενησουνε! τωρα οσον αφορα την πουδρα, εχω μια εννοια καθοτι εχω απο περισυ μια ασθματικη βρογχιτιδα που δημιουργηθηκε απο ακροαστικα που δεν ειχα παρει χαμπαρι και εχω μια καθημερινη αγωγη με εισπνεομενα! Απο την αλλη ο χωρος που θα τον εχω, στο σαλονι ειναι αρκετα μεγαλος 50 τετραγωνικα και ο χωρος των δωματιων υπνου ειναι στον πανω οροφο! Με εναν αερισμο πρωι, βραδυ νομιζω δεν θα εχω καποιο θεμα!
 
... με εναν αερισμο πρωι, βραδυ νομιζω δεν θα εχω καποιο θεμα!

Όπως και με συχνά μπάνια στο πουλί (ακόμη και κάθε μέρα μπορείς) αλλά και σχολαστική καθαριότητα στο κλουβί.
 
b800.jpg
maxresdefault.jpg
Κοιταζοντας για κλουβια κατεληξα στο Montana madeira I (61 x 45 x 70 συνολικο139 cm)1,3 cm κενο καγγελου
Το βρηκα μετα σε Γερμανικο σαιτ με την βαση του στα 125 περιπου ευρω με 10ευρω αποστολη που μαζι με τα παιχνιδια φτανει τα 155, νομιζω πολυ καλη τιμη αν σκεφτω οτι τα κινεζικα εδω τα πουλανε στα ιδια χρηματα!
Επισης να προσθεσω οτι εγκατελειψα το πλανο μεσαιου παπαγαλου λογω συζυγικής γρινιας και πλεον κοιταω για τα πολυαγαπημενα parrotlet που τοσα πολλα διαβασα στο φορουμ σας! Βεβαια η σκεψη μου ειναι για 2 ημερα για ναχουν παρειτσα, αλλα το προβλημα μου ειναι τι γενος θα ειναι ( ζευγαρι η 2 θηλυκά η 2 αρσενικα)
20262_PLA_Vogelkaefig_Montana_Madeira_I_2.jpg


Επισης υπαρχει και το Montana brazil με 1 cm κενο στο καγγελο και διαστασεις 58 x 43 x 90 (159 με το σταντ ) χωρις το ταψακι οι διαστασεις στην ιδια τιμη

rsz_1montana_brazil_.webp

Το σαιτ ειναι το
https://www.zooplus.de/shop/vogel/kaefig/wellensittich
και αποτι ειδα καθημερινως ανεβο κατεβαινουν οι τιμες οπως στο amazon , οποτε λυση ειναι να παρακολουθεις καθημερινα τις τιμες και στην φθηνοτερη να το αγορασεις
χθες ηταν στα 125, σημερα στα 150 με αρχικη και τα 2 στα 200
b800.jpg
 
Για τα parrotlets να κοιτάξεις το κενό μεταξύ των κάγκελων, μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν μισό-χωράνε και τραυματιστούν.
Τώρα για το φύλο, αν θέλεις πιθανόν και να κάνεις αναπαραγωγή πάρε ζευγάρι, διαφορετικά πάρε δύο αρσενικά για παρέα απλή, να μην έχεις άγονες ωοτοκίες με τα θηλυκά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ωραια, στο θεμα κλουβιου αποτι βλεπω στην πρωτη φωτο δεν υπαρχει θεμα στα 13 mm απο την αλλη η σκαφη που εχει το brazil εχει την χρησιμότητα της και εχει και αλλες διαστασεις!
 
Εξαιρετικό κλουβί και σε καλή τιμή. Το πάνω πιστεύω ότι είναι καλό και για πάροτλετς.
 
Ελα ρε παιδια.. εφαγε παντοφλα για μεσαιου μεγεθους παπαγαλους και στραφηκε στα μικρουδια σε μεγεθος. Σορυ φιλε μου για την παντοφλα..
 
Back
Top