Ασθένειες Σπασμενο νυχι Ζακο

Victoria

PB Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2009
Μηνύματα
664
Πόλη
Περιστέρι
Καλημερα σε ολα τα παιδια.
Σηκωθηκα σημερα το πρωι και παθαινω ενα σοκ,ξεσκεπαζω τον Πωλυ και τον βλεπω μεσα στα αιματα και πριν προλαβω να το συνειδητοποιησω βλεπω οτι το ενα νυχι του ειναι σπασμενο και μεσα στα αιματα, παιρνω κατευθειαν τον πτηνιατρο,το εχει κλειστο το κινητο, παιρνω στο ιατρειο του δε το σηκωνει κανεις, εγω μεχρι στιγμης του εχω βαλει αραιωμενο betadine. Θα ανεβασω φωτογραφιες να το δειτε, οποιος ξερει, ειναι σοβαρο;θα παθει καμμια μολυνση; Εχω ανησυχησει παρα πολυ!
 
Ενα μερος του νυχιου εσπασε η εχει φυγει ολο το νυχι; Αν ειναι αυτο στην πρωτη περιπτωση μην ανυσηχεις. Δεν ειναι τιποτα.Λιγο μπετατιν και μια επισκεψη στον πτηνιατρο να δει μηπως χρειαζεται κατι παραπανω.

*Το μπετατιν δεν χρειαζεται να το αραιωνεις.
 
Ολο δεν εχει φυγει, δηλαδη πιανω νυχι αλλα πολυ λιγο, εχει κοπει παρα πολυ κοντο,ισα ισα φαινεται!Η συμπεριφορα του Πωλυ φαινεται φυσιολογικη, δεν δειχνει να ποναει... Με εμενα φοβηθηκε πιο πολυ που επαθα σοκ
 
Αυτες εδω ειναι οι φωτογραφιες,του εχω βαλει betadine
 

Συνημμένα

  • DSC00727.webp
    DSC00727.webp
    26,1 KB · Προβολές: 246
  • DSC00726.webp
    DSC00726.webp
    28,2 KB · Προβολές: 262
Οντως εχει κοπει αρκετα. Νομιζω πρεπει να τον πας σ ενα πτηνιατρο γιατι αμα εχει κοπει κρεας ισως να χρειαστει να του το καυτηριασει.
 
Κρεας δεν εχει κοπει, αλλα σιγουρα θα τον παω στο γιατρο,τον παιρνω συνεχεια τηλ και δειχνει κλειστο
 
Αφου το απολυμανες και σιγουρα τωρα δεν αιμορραγει, δεν υπαρχει προβλημα. Το θεμα ειναι να βρεθει η αιτια που επαθε το πουλακι αυτο το προβλημα.
 
Αχ, πώς τα κατάφερε ο ατακτούλης; Τώρα έχει σταματήσει το αίμα; Προσπάθησες να επικοινωνήσεις και με κάποιον άλλο πτηνίατρο; Αν το δέσεις λες να φάει τον επίδεσμο;
 
Αιμα δεν τρεχει ευτυχως, δε το σκεφτηκα να το δεσω αλλα πιστευω πως θα το βγαλει.



Το πρωι ηρθε η αδερφη μου(Φαμπιο)πανω στο σπιτικαι βλεπει οτι εχει ριξει την τροφη του, παει να την βαλει και βλεπει τον Πωλυ να παει να την δαγκωσει και πεφτει πολυ αγαρμπα, εκει πρεπει να το εσπασε, εκεινη την στιγμη δεν ειδε τιποτα, εγω σε αυτη την φαση κοιμομουν και σηκωνομαι και βλεπω αυτο. Μπορει ομως να μην ηταν απο αυτο ισως να πιαστηκε καπου.
 
Αιμα δεν τρεχει ευτυχως, δε το σκεφτηκα να το δεσω αλλα πιστευω πως θα το βγαλει.
Σε περιπτωση αιμορραγιας και μεχρι να δει το πουλακι γιατρος, χρησιμοποιησε αδρεναλινη σε αμπουλες (τις αγοραζεις απο το φαρμακειο, καλο ειναι να υπαρχουν στο σπιτι). Ταμποναρουμε με βαμβακι την πληγη, ειναι αιμοστατικο.
 
Λοιπον μιλησα με τον γιατρο, μου λεει εφοσον, δεν τρεχει αιμα δεν ειναι τιποτα το ανησυχητικο, με ρωτησε αν το πειραζεικαι του λεω οχι μεχρις στιγμης.
Εαν το πειραζει και τρεχει αιμα εκει θα εχουμε προβλημα, θα τον παρω και τηλ το απογευμα για οποιαδηποτε εξελιξη.
Αυτο που με στεναχωρισε μου ειπε οτι υπαρχει περιπτωσει να μην μεγαλωσει το νυχι αλλα δεν υπαρχει προβλημα για το πουλι, δηλαδη δε θα επηρεασει την φυσικη του κατασταση. Αυτα εν ολιγης απο τον γιατρο.
Εγω θα τον παρακολουθω συνεχεια και θα σας κραταω ενημερους.



Σε περιπτωση αιμορραγιας και μεχρι να δει το πουλακι γιατρος, χρησιμοποιησε αδρεναλινη σε αμπουλες (τις αγοραζεις απο το φαρμακειο, καλο ειναι να υπαρχουν στο σπιτι). Ταμποναρουμε με βαμβακι την πληγη, ειναι αιμοστατικο.
Σισσυ ειναι μια συγκεκριμενη μαρκα η θα το ζητησω ετσι στο φαρμακειο;
αδρεναλινη σε αμπουλες;
Και το βαζουμε οπως το betadine?με βαμβακι;
 
Τις ζητας ως αμπουλες αδρεναλινης Βικτωρια, δεν υπαρχει μαρκα. Σπας το λαιμο της αμπουλας και ποτιζεις με το υγρο της ενα κομματι βαμβακι, το οποιο ακουμπας για λιγο στην πληγη που αιμορραγει, μεχρι να σταματησει το αιμα να τρεχει.
 
Θα αργησει να βγει νυχακι αλλα δεν νομιζω οτι εχεις προβλημα γενικοτερα να του κανεις ασκησεις στο ποδαρακι διοτι μπορει να σταματησει να το κουναει λογο του πονου που εχει.ρωτα τον γιατρο εαν κανει να του δωσεις παυσιπονο (μην δωσεις τιποτα εαν δεν ρωτησεις).σου ευχομαι να πανε ολα καλα.
 
Βικτωρία πάντα μέχρι να δει τον Πώλυ γιατρός και να σου απαντήσει υπεύθυνα, απ'το τηλέφωνο γιατρός "ανέφερε" αλοιφή Μatecasol, (δεν ξέρω αν το'γραψα σωστά), αλλά πρέπει να το δει οπωσδήποτε ο γιατρός σου, μήπως επειδή το πόδι πατάει διάφορα -όχι πάντα καθαρά-, σου συστήσει αντιβίωση (Βaytril;) για να προληφθεί περίπτωση μόλυνσης! Όσο είναι νωρίς, θα δεις τι θα σου υποδείξει! Ρώτα και για την περίπτωση που ο Πώλυ το γλύφει με το φάρμακο. Καλά να πάνε όλα!
 
εγω να προσθεσω πως μεχρι να επουλωθει η πληγη να εισαι πιο σχολαστικη με την καθαριοτητα στο κλουβι ωστε να μη πατα σε ακαθαρισιες..
αμα γιανει μη σε απασχολει.. Δε θαχει κανενα προβλημα
 
αυτο ειναι το νυχακι του κικο μου το οποιο ειναι σπασμενο τουλαχιστον 2 χρονια, οταν τον πηρα εγω πριν 7 μηνες περιπου δεν ηξερα πωσ το επαθε και ετσι αποφασησα μονος μου να του κανω ασκησης διοτι δεν το παταγε το ποδαρακι του και δεν το ανοιγε καλα. Τωρα αρχιζει να το περπαταει το ποδι του με κλειστα δαχτυλα βεβαια και βγαινει και το νυχακι του σιγα σιγα
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0358 [640x480] [800x600].webp
    Εικόνα0358 [640x480] [800x600].webp
    11,2 KB · Προβολές: 140
  • Εικόνα0363 [640x480] [800x600].webp
    Εικόνα0363 [640x480] [800x600].webp
    16,8 KB · Προβολές: 116
Ευτυχως δεν τρεχει αιμα, πληγη δεν εχει σιγουρα, θα φαινοταν.
Οσον αφορα για την καθαριοτητα την ιδια μερα το εκανα ηδη.
Φωταρα η μονη διαφορα ειναι οτι ο Κικος δεν εχει καθολου νυχακι, εμενα εχει δεν εχει φυγει απο την ριζα απλα εσπασε και πιστευω πως κοπηκαν τα αγγεια και για αυτο ετρεχε αιμα. Με τον πτηνιατρο που μιλησα μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο, μου ειπε να του βαζω betadine και καθαριοτητα.
Εγω σκεφτομαι να δοκιμασω για εναν αλλον πτηνιατρο, που να μπορει αμεσα να δει τον Πωλυ γιατι ο δικος μου μπορει απο εβδομαδα, ειναι στο εξωτερικο
 
μπορεις να πας στον Αχχιλεα Ακριβο εαν θες, θα σε βοηθηση.
τηλ 697755894 π. Τσαλδαρη 12&θρισβης 1 Περιστερι. Σου ευχομαι να πανε ολα καλα.
 
Τις ζητας ως αμπουλες αδρεναλινης Βικτωρια, δεν υπαρχει μαρκα. Σπας το λαιμο της αμπουλας και ποτιζεις με το υγρο της ενα κομματι βαμβακι, το οποιο ακουμπας για λιγο στην πληγη που αιμορραγει, μεχρι να σταματησει το αιμα να τρεχει.

καλημερα παιδια η αδρεναλινη δεν πωλειτε ετσι και οποιος την δινει ετσι κυνδινευει η αδεια του. Στα φαρμακεια χωρις συνταγη γιατρου απο οσο ξερω υπαρχει μονο ενα στιλο το οποιο ειναι για να μην προκληθει το αλλεργικο σοκ! Ειναι νοσοκομειακο φαρμακο. η αδρεναλινη ειναι ευαισθητη στο ηλιακο φως αδρανοποιειτε
ειναι καλο αιμοστατικο αλλα δεν κανει για μεγαλεσ αιμοραγιες ειναι καλο σε τριχοειδικες αιμοραγιες ή μικρα αγγεια και εκτος αυτου απο οσο μου εχει πει ο κτηνιατρος τα νυχια των πουλιων εχουν πλουσια αιματωση. Γιατι δεν χρησιμοποιεις κατι πιο ακυνδινο παγος πολυ καλη δουλεια. σε οτι αφορα το betadine κατ'με καλα εκανες γιατι δεν ξερουμε αν η αραιωση που εχει ειναι ανεκτικη απο τον οργανισμο των πουλιων αυτο το ξερει μονο ο πτηνιατρος. Φανταστειτε συγκριση φαρμακο με τις αναλογιες και δοσολογιες φαλαινας να το δωσεις σε ποντικι με την δοσολογια για φαλαινες... εφοσον σταματησε να τρεχει ειναι πολυ καλο! Και εφοσον επανερχετε πολυ γρηγορα αυτο θα μεινει μια αναμνηση...
 
Back
Top