Αναπαραγωγή Τάισμα σγουρών του βορρά με σύριγγα

κυργιδης

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2006
Μηνύματα
7
Πόλη
Ορεστιάδα
παιδια σας παρουσιαζω τα σγουρα του βορρα μολις 6 ημερων, δυστηχως οι γονεις δεν ταιζουν καθολου και τα εχω αναλαβει. Ταιζω καθε 2 ωρες χυλο για νεοσους

missing-image.png
 
Ππράβο φίλε μου. Εχεις αναλάβει δύσκολο έργο. Το έχεις ξανακάνει; Εχω δει βιντεο μ ετάισμα και κρατάνε λίγο το κεφαλάκι για να μην κουράσονται τοσο τα πουλάκια και να ελέγχεται και καλύτερα η σύριγγα. Επίσης απ΄ότι ξέρω πρέπει να καθαρίζεις πολύ καλά το ράμφος μετά το τάισμα. Ο Αλέξανδρος νομίζψ σε κάποιο post έγραψε πως πρέπει να καθαρίζεται κι ο ουρανισκος. Ρώτησέ τον γαιτι έχει πολλές γνώσεις. Τι κανεις με την διατήρηση κατάλληλης θερμοκρασίας;
 
Φίλε να ξέρεις οτι ξεκίνησες δύσκολο έργο. Πριν λίγες ημέρες έκαμνα ακριβός την ίδια''δουλειά'' εάν δεν έχεις κάποιον να τα ταΐζει όταν εσύ λείπεις δύσκολα τα πράγματα. Πάντως έχω την αίσθηση το να ζήσει νεοσσός που δεν ταΐζεται απο τους γονείς είναι λοττο.
 
Καλησπέρα. Το ίδιο κάνω και εγώ αυτή την εποχή. Έχω ένα μικρό και οι γονείς είναι σχεδόν αδιάφοροι. Ταΐζω 2-3 φορές την ημέρα και ο Θεός βοηθός. Καλή μας επιτυχία.
 
σημερα στα 3 τελευταια γευματα ο ενας νεοσος σταματησε να ζητα φαγητο και νομιζω οτι αυριο θα ειναι νεκρος.η καναρα το μονο που κανει ειναι να καθεται και να τα ζεσταινει. Ελπιζω να μην παει στραφει η προσπαθεια μου γιατι ειναι η 7η μερα που ταιζω και πιστεψτε με ειναι πολυ κουραστικο. Το πρωτο γευμα ξεκινα στις 7 το πρωι και ανα2 ωρες τελειωνω κατα τις 7 και μιση το απογευμα! Αφηνω την δουλεια μου καθε λιγο και τρεχω στοσπιτι να ταισω, ειμαι για γελια!
 
Καλησπέρα φίλε μου. Εγώ δυστυχως δεν έχω καλά νέα. Και το τρίτο μικρό απεβίωσε σήμερα παρόλο που το πρωι το τάισα κανονικά. Σε μία ώρα που το ξανάδα ήταν νεκρό. Η κανάρα καθόταν κανονικά και το ζέσταινε. Κάποιος πιο έμπειρος φίλος αν μπορούσε να βοηθήσει;
 
Παιδιά εγώ σας προειδοποίησα. Και οι δικοί μου νεοσσοί ψόφησαν την 7με10 ημέρα.Χωρίς εμφανή αιτία. Όταν σταματάνε να ζητάνε φαι τότε σίγουρα κατι δεν πάει καλά. Εγώ τους τάιζα(οταν σταμάτησαν να ζητάνε)σχεδόν με το ζόρι. Έτσι τα κράτησα για κανα δυό μέρες στη ζωή.Αλλα...
 
ειμαι νεα στο χομπυ και εχω τρελες αποριες. Γιατι σταματουν οι γονεις να ταιζουν τα μικρα; και γιατι αφου τα ταιζετε εσεις με τοση φροντιδα αυτα πεθαινουν;
 
Οι γονείς που μπορεί να σταματήσουν το τάισμα των νεοσσών είναι πολλοί, αλλαγή θερμοκρασίας, κακή διατροφή, στρεσάρισμα, κάποια ασθένεια και άλλα πολλά. Τώρα ο λόγος που κάποιοι νεοσσοί πεθαίνουν ενώ τα'ί'ζονται και απο τους ιδιοκτήτες τους το κυριότερο είναι ότι η μαμά κανάρα ή οποιοδήποτε άλλο είδος πτηνού το οποίο τα'ί'ζει τα μικρά του, πέρα απο την τροφή που αλέθει και δίνει στα μικρά τους και κάποια γαστρικά υγρά τα οποία είναι οφέλιμα για τους νεοσσούς τα οποία εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε, πέρα αυτού η χρήση της σύρηγγας στο τάισμα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, προσοχή στον να μήν έχει φυσαλίδια αέρα μέσα και το περάσουμε στον νεοσσό,το μίγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ νερουλό διότι κάπως έτσι παθαίνει διάρροια, αλλά ούτε και στεγνό πολύ για να χωνευτή αμέσως και όχι να πετρώσει στο στομάχι του μικρού. Γενικά όπως διαβάζεις Νατάσα και κάποιοι άλλοι φίλοι απαιτεί μεγάλη προσοχή το θέμα τάισμα με σύριγγα.


Υ. Γ. Δεν προσπαθώ να θίξω κανέναν για τίποτα, ο καθένας με την εμπειρία του και τον τρόπο του.
 
εχετε δικιο παιδια.9η μερα και απεβιωσαν και τα 2 πουλακια. Δεν ξερω αν αξιζει αλλη φορα να ξαναπροσπαθησω. Εχω απογοητευθει!
 
Eγώ φανηκα πιο τυχερος. Δύο μικρά καναρινάκια τα παράτησαν οι γονείς τουσ την 4-5 ημέρα. Τα ταισα με τη σύρηγγα (την ειδική τροφή εμπλουτισμένη με σπιρουλίνα καθώς και με μια λαμπα μέρα νύχτα πάνω απο τη φωλιά Ηταν αρκετά δυσκολα διοτι ηταν πολύ μικρά και το ταισμα ηταν γινοταν με εξαγκασμό. Μετά απο μια βδομάδα ομως οταν αρχισαν να ξεπετάγονται και να ζητουν φαγητο τα ανελαβαν οι γονεις τους παλι, που τους ειχα μεσα συνεχεια.
 
απο την ωρα που ειχα διαβασει το πρωτο μηνυμα ειχα μια υποψια οτι μπορει να μην ζησουν οι νεοσσει αφου η μανα δεν τους ταιζε το προβλημα με τα μικρα ειναι οτι και να τα ταιζουμε συνεχεια επειδη δεν τρωνε το μητρικο φαει που εχει πολλα αντισωματα τα μικρα πεθαινουν μετα απο λιγες ημερες.Λυπαμαι πολυ με το περιστατικο που σου ετυχε και ξερω πως νιωθεις γιατι το ιδιο περιστατικο ετυχε και σε εμενα μονο που τα δικα μου μικρα πεθαναν στην 6 ημερα.
 
Ολοι απογοητευομαστε κυργιδη, νομιζω οτι επιβαλλεται ναξαναπροσπαθησεις, ασε που οι γονεις θ ατο κανουν απο μονοι τους!
 
Λυπαμαι που χασατε τα μικρα παρ ολες τις προσπαθειες. Εχω ταισει αρκετες φορες με συριγγα και τροφη για μικρα και δεν μου ετυχε ποτε να πεθανει κανενα απο αυτα... Μαλλον ημουν τυχερος. Θα ηθελα ομως να ρωτησω δυο πραγματακια δηλ εαν το νερο που κανατε την κρεμα ηταν χλιαρο, και τι ειχαν οι γονεις για να ταισουν τα μικρα.
Εγω βαζω μισο αυγο καθε μερα, αυγοτροφη συνεχεια και οταν λιγο μεγαλωσουν τα μικρα και τα ταιζουν σπορια οι γονεις τους αλλαζω τρεις φορες την ημερα τα σπορια στην ταιστρα, και δινω και μηλο η ζοχο.
Εχω προσεξει οτι οταν δεν εχουν το καταλληλο κατα την γνωμη τους φαγητο για να ταισουν διαμαρτυρονται εντονα, γινονται ανησυχοι και δεν ταιζουν.
 
πραγματικα σου αξιζουν συγχαρητηρια φιλε μου! Υπομονη και ευχομαι οτι καλυτερο
 
Back
Top