Ασθένειες Τί έπαθε το καναρίνι μου ο Ρωμαίος ξαφνικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
περιγράφουμε ο Πατρίκιος κι εγω παρατηρείται συχνά τώρα τελευταία.
Ο τρόπος είναι το πρόβλημα κ όχι η ουσία. Κ το ότι γίνεται συχνά, τι σημαίνει; Ότι ο πρώτος θα την "πληρώσει" για να μάθουν κ υπόλοιποι; Εγώ έχω δηλώσει αρχάρια με την φροντίδα του καναρινιού μου κ διαβάζω κ ρωτάω κ μαθαίνω από εσάς που έχετε την εμπειρία κ ειλικρινά σας ευχαριστώ γι'αυτό. Εάν κάνω λάθος μπορώ να "μαστιγωθώ" κ μόνη μου, δεν χρειάζομαι βοήθεια. Αυτό που χρειάζομαι είναι εξήγηση για το που έκανα λάθος για να μην το επαναλάβω κ τη πληρώσει το παρεάκι μου.
 
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την όλη αναστάτωση.
Πέραν του κάπως απότομου ( θενκς @MARY58 , αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει) ύφους μου όλα τα υπόλοιπα για μαστιγώματα, προσβολές κτλ είναι υπερβολές και ουδέποτε υπήρξαν.

Απο'κει και πέρα ο καθένας έχει το δικό του στυλ όταν γράφει. Δε γίνεται να ειμαστε όλοι γούτσου γούτσου και αχ τι ωραία, ούτε κάθε φορά να προσαρμοζουμε αυτά που λέμε αν ο άλλος είναι συγκεκριμένης ηλικίας, φύλου κτλ. Εγω θεωρώ τους πάντες ισοτιμους συνομιλητες και έτσι απευθύνομαι σε αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση δε βρίσκω λόγο να συνεχίζεται το όλο θέμα. Αρχίζουμε να επαναλαμβανομαστε και μάλλον κουράζουμε τους πάντες άνευ λόγου.

Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει και νομίζει σωστό.
 
@CHRISV Διάβασε το.
[automerge]1650467558[/automerge]
Καταλαθος το τελευταίο.
[automerge]1650467599[/automerge]
Ναι να το τελειώνουμε ΤΟ θέμα γιατί έχει καταντήσει κουραστικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@MARY58

Αυτά που λες είναι ολα σωστά άλλα δεν βρίσκουν εφαρμογή στο συγκεκριμένο θέμα και στο σημερα καθώς αυτό που διαβάζουμε τον Απρίλιο του 2022 είναι μια κατάσταση που άρχισε τον Ιανουάριο του 2022.
Περασε λοιπόν το θέμα εδώ και 4 μήνες πολλές φορές από το στάδιο που αναφέρεις.
 
@MARY58 Κοίταξε δεν θελω να συνεχίσω το θέμα, το ξέρω ότι η καρινα δεν είναι το ζητούμενο αλλά από καρινα πέθανε το πουλάκι και όχι από κάτι άλλο. Τεσπα, καλό βράδυ να έχεις.
@Ledagcc Πρώτον, δεν ήξερα ότι είναι άρρωστος στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια έτσι "αδιαθεσία" δεύτερον κατάλαβα τις τελευταίες ημέρες ότι ήταν άρρωστος. Αναγκαστικα συνέχισα το θέμα. Καλό βράδυ να έχετε.
 
@CHRISV

Δεν υπάρχει ασθένεια καρινα.
Η καρινα είναι σύμπτωμα ασθενείας όπως ειναι το φτέρνισμα για το κρύωμα.

Κανείς δεν πεθαίνει από φτέρνισμα όπως και κανένα πουλάκι δεν πεθαίνει από καρινα.
 
@CHRISV Εφόσον όμως το κατάλαβες δεν έπρεπε να το πας στον γιατρό αμέσως? Εάν νοιάζεσαι για αυτό δεν πρέπει να κάνεις το οτιδήποτε για να το σώσεις? Επίσης δεν λέω πως δεν τον αγαπούσες! Αυτα έχω να πω Καλο Βράδυ!
 
το ξέρω ότι η καρινα δεν είναι το ζητούμενο αλλά από καρινα πέθανε το πουλάκι και όχι από κάτι άλλο.
Συγνώμη φίλε μου αλλά μετά από 24 ώρες ατελείωτης συζήτησης ακόμα επιμένεις να εμφανίζεις το λάθος σου ως σωστό.
Εντάξει και εγώ είμαι αντιδραστικό στοιχείο και δε δέχομαι εύκολα πράγματα χωρίς επαρκή αιτιολόγηση αλλά εσύ πας να ακυρώσεις επιστημονικά δεδομένα.
 
@CHRISV αυτό σου λέμε όλοι. Ότι μπερδεύτηκες κ δεν εκτίμησες την αδιαθεσία για αρρώστια. Το συναίσθημα (τον Ρωμαίο τον αγαπούσες) κ η ελπίδα ότι δεν είναι κατι, θολώνει την κρίση μας κ δεν ακολουθούμε την συμβουλή που είμαι 100% σίγουρη θα έδινες κ εσύ σε ένα τρίτο. Κ μπορεί ούτε με τον γιατρό να τα κατάφερνε. Δεν έχει νόημα πια. Κράτα την εμπειρία που απέκτησες (αχρειαστη ναναι). Τι να κάνουμε, το αλάθητο το έχει καπαρωσει ο παπάς! Ας είναι αναπαυμενη η ψυχούλα του Ρωμαίου κ όταν θα βρεις την κα Μπισμπιρίκου, ένα από τα αγόρια τους δικαιωματικά του αξίζει το Ρωμαίος ο δεύτερος. Κ μακάρι να μοιραζόμαστε σκανταλιές κ τα κόλπα που μας κάνουν τα καμάρια μας. Καλημέρα σε όλους.
 
@Kiriazis Βλέπω ότι πολλοί συμφωνούν με το σχόλιο σου και πραγματικά απορώ, εγώ όμως διαφωνώ. Δεν θα ακούσω ξανά κρίσεις. Βαρέθηκα να με κρίνουν. Οκ, έκανα λάθος πόσες φορές θα το πούμε ακόμα;
[automerge]1650540145[/automerge]
@CHRISV
@Kiriazis Βλέπω ότι πολλοί συμφωνούν με το σχόλιο σου και πραγματικά απορώ, εγώ όμως διαφωνώ. Δεν θα ακούσω ξανά κρίσεις. Βαρέθηκα να με κρίνουν. Οκ, έκανα λάθος πόσες φορές θα το πούμε ακόμα;
Όταν λέω να με κρίνουν εννοώ ότι συνέχεια το ίδιο πράγμα, εκανες λάθος, δεν πρόλαβες, έκανες τα δικά σου, αυτό το πράγμα συνέχεια! Εντάξει να μου πουν έκανες λάθος προσπάθησε να μην το ξανακάνεις, αλλά συνέχεια το ίδιο πράγμα να ακούω έκανες λάθος, ακυρωνεις αυτό ακυρώνεις εκείνο; Δηλαδή κάπου τέλος.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@CHRISV φίλε μου λάθη κάναμε όλοι μας ξεκινώντας την ενασχόληση με τους φτερωτούς μας φίλους.
Αν ανατρέξεις στα δικά μου θέματα θα δεις τα λάθη που έκανα αλλά και τα σχόλια κάποιων όπως @Tony Forpus , @patrickios ,@Stavros .
Τα σχόλια από κάποιους ήταν με το ίδιο ύφος που έγιναν και σε εσένα αλλά δεν έδωσα σημασία και κράτησα την ουσία των παρατηρήσεων που μου έγιναν και όχι τον τρόπο.
Το βασικό λάθος σου δεν είναι η καθυστέρηση που έδειξες στο να πας σε έναν γιατρό, είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανες επίτηδες αλλά από άγνοια και κακή πληροφόρηση από μη έγκυρες πηγές.
Το λάθος είναι ότι επιμένεις στο ότι η καρίνα είναι ασθένεια ενώ απλά είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες ασθένειες.

Σκέψου τον πυρετό στους ανθρώπους, δεν είναι ασθένεια αλλά ένα σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες π.χ. γαστρεντερίτιδα, κρύωμα, ουρολοίμωξη, COVID, και πολλά ακόμα.
Ισχύει ότι μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος από υψηλό πυρετό αλλά η πραγματική αιτία θανάτου είναι η ασθένεια που προκάλεσε τον πυρετό.

Είμαι σίγουρος ότι μόλις ηρεμήσεις και ξεπεράσεις και την απώλεια σου θα τα δεις πιο καθαρά τα πράγματα και θα καταλάβεις τί θέλουμε να πούμε.
Μην απογοητεύεσαι και συνέχισε την μελέτη και την αγάπη για τα πουλιά και είμαι σίγουρος πως δε θα ξανακάνεις τα ίδια λάθη.
Όσο ζούμε μαθαίνουμε!
 
Μην πάτε μακριά. Πριν λίγες μέρες ρώτησε η sofia 18 εάν κινδυνεύει να κολλήσει το καναρίνι της σαλμονέλα από το αυγό κ μαζί με τον Φοίβο απαντησες @CHRISV ότι πρέπει να βράζει 13με 15 λεπτά. Τότε μουρθε η φλασια από πότε τα μετράμε κ μουπε ο Stavros πολύ αναλυτικά από την ώρα που κάνει μπουρμπουληθρες. Εγώ θεωρούσα από την ώρα που τοβαζα στο μάτι! ( η χαζομάρα σύννεφο! τοχα διαβάσει αλλά δεν τοχα καταλάβει). Ο Θεός κ η υπερβολή μου να το αφήνω 20+ λεπτά έσωσαν τον Σοφοκλάκη μου από σαλμονέλα. "Ακούμπαγα" το σωστό κατά λάθος! 😜
 
@Kiriazis

Οφειλω να ομολογησω οτι ενω στην αρχη ειχες αρνητικη αντιδραση σε αυτα που σου γραφαμε,επιασες γρηγορα το νοημα και σημερα προσωπικα χαιρομαι που εισαι σε θεση να δινεις και εσυ σωστες συμβουλες στα υπολοιπα μελη.

Πρεπει να καταλαβουν ολοι καποια στιγμη οτι οσοι σπαταλαμε χρονο για να απανταμε σε ερωτησεις κτλ,το κανουμε απο τον προσωπικο μας χρονο.
Δεν ειμαστε υπαλληλοι του Petbirds ουτε εχουμε καποια υποχρεωση να το κανουμε.
Αυτο που μας παρακινει ειναι το ενδιαφερον για τα πτηνα.
Καποιοι απο εμας επιλεγουμε να ειμαστε straight forward στις απαντησεις μας,χωρις γουτσου γουτσου και σαλτσες και καποιοι αλλοι ριχνουν το βαρος περισσοτερο στο επικοινωνιακο κομματι γιατι μπορει να εχουν περισσοτερο ελευθερο χρονο ή μεγαλυτερη υπομονη.
Προσωπικα δεν εχει κανεις με κανεναν παντως.
 
Επίσης θα πρότεινα όλα όσα γράφτηκαν τις 2 τελευταίες μέρες να μπουν σε ένα ξέχωρο θέμα περί συμπεριφορών κτλ (δεν ξέρω αν υπάρχει κιόλας ήδη) , μιας και το περιστατικό με τον CHRISV ήταν απλά μια αφορμή για την όλη κουβέντα.

Που μάλλον καλώς έγινε για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα.
 
@Tony Forpus
Αντώνη δε νομίζω ότι είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές όσον αφορά τη σωστή διαβίωση των φτερωτών μας φίλων, είναι πολύ νωρίς ακόμα για μένα.
Δε θα έλεγα ότι είμαι αντιδραστικός αλλά περισσότερο επιφυλακτικός και σκεπτικός με πράγματα που παρουσιάζονται σα δεδομένα χωρίς κάποια εξήγηση και φυσικά θα συνεχίσω να είμαι.
Η παρατήρηση, η μελέτη και η συζήτηση των αποτελεσμάτων είναι αυτή που οδηγεί σε πρόοδο και σωστά συμπεράσματα έχοντας φυσικά και το κατάλληλο υπόβαθρο για να μπορείς να αξιολογήσεις τα δεδομένα.

@patrickios το σκέφτηκα και εγώ σε κάποια φάση ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί σε δικό της θέμα αυτή η συζήτηση αλλά από την άλλη δε ξέρω αν έχει να προσφέρει κάτι από μόνη της.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εδώ μέσα από την όλη συζήτηση από το πρώτο ποστ μέχρι το τελευταίο δίνεται με κάποιο τρόπο η εξήγηση για τις συμπεριφορές και για το ύφος που γράφουν κάποιοι.
 
Καλησπέρα (δηλαδή καλή βραδιά τέτοια ώρα). Σαν παρατηρητής που προσέχει όλα τα θέματα με σκοπό γενικές γνώσεις (και για πτηνά που δεν με ενδιαφέρουν) να πω κι εγώ τη γνώμη μου.. Η συζήτηση έχει να προσφέρει πολλά θεωρώ, ειδικότερα σε νέους στο άθλημα. Ξέρετε, και για εμένα όταν πρωτομπήκα το ύφος ήταν ένα θέμα, ωστόσο καταλαβαίνω απόλυτα την πρόθεση. Λοιπόν, πιστεύω θα ήταν καλό ο νέος κόσμος να βλέπει τα λάθη που έχουν ήδη γίνει, ώστε να μην επαναληφθούν, διότι δυστυχώς μερικά θέματα όπως για παράδειγμα το κατά πόσο αυτός που ζητάει βοήθεια ακολουθεί τις συμβουλές (chrisv νομίζω φαίνεται πως δεν είναι προσωπικό) εμφανίζονται αρκετά συχνά, ώστε να υπάρχει και το 《ύφος》. Μόνο μερικά σημεία που επαναλαμβάνεστε είναι πρόβλημα (εμπέδωσα το γεγονός πως η καρίνα είναι σύμπτωμα και όχι ασθένεια).
 
Το λάθος είναι ότι επιμένεις στο ότι η καρίνα είναι ασθένεια ενώ απλά είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορες ασθένειες
Ακριβως συμφωνώ απολύτως ότι η καρινα είναι αποτέλεσμα πολλών ασθενειών.

@Kiriazis Έχεις απόλυτο δίκιο και αυτά που λες τώρα είναι πολύ σωστά! Όντως ήμουν λάθος και εσείς είχατε δίκιο μέσα στην στενάχωρια μου έγινα επιθετικός έχετε απόλυτο δίκιο. Καλησπέρα Ανάσταση σε όλους!
 
@CHRISV Σαν αναγνωστρια θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Τα πουλιά κρύβουν την ασθένεια τους για να μην φανουν ευάλωτα στην φυση. Και επειδή είχα αρκετές περιπέτειες με τα πουλιά μου αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η συστηματική παρακολουθήση είναι σωτηρία. Όσο για τον τσακωμο που προκλήθηκε.. Θυμάμαι εγγράφηκα στο φόρουμ πριν 1 χρόνο.. Όταν πρωτομπηκα άρχισα να ρωτάω όλες μου τις απορίες . Είχα αρκετές εντάσεις σε όλη μου την πορεία αλλά τουλάχιστον μόνο με ένα μέλος. Σε μερικά θέματα που έχω ανοίξει και έχω ξαναδιαβάσει μετά από αρκετό καιρό παρατηρώ ότι έκανα μερικά λάθη...Αυτό που έχω μάθει από τα λάθη μου? Πάντα έλεγχος σε ασφάλειες του κλουβιου , μακριά από γατιά και ότι τον βγάζω στο μπαλκόνι με την προϋπόθεση να μην τον χάσω ούτε λεπτό από τα μάτια μου. ( βέβαια τώρα αυτό δεν χρειάζεται γιατί θα πάρω προστατευτικό) . Το λάθος που έκανες εσύ για εμένα δεν ήταν ότι του έδινες δικά σου γιατροσόφια αλλά το γεγονός ότι δεν το παρακολουθούσες κρυφά.. Και σε παρακαλώ πολυ να μην σου δημιουργούνται τύψεις γιατί σαφώς και προσπάθησες να το σώσεις και το αγαπούσες παραμονο προβληματισμό για τα αίτια που έφτασε να είναι άρρωστο έτσι ώστε να προλάβεις και τα αλλά πουλάκια αν πχ είναι μια μεταδοτική ασθένεια η κάτι άλλο σοβαρό. Καταλαβαίνω πως νιώθεις έχω χάσει και εγώ πουλάκι και έκανα το ίδιο λάθος. Άργησα να καταλάβω οτι ήταν άρρωστο. Την αρρώστια του την έδειξε περίπου 2 εβδομάδες πριν πεθανει. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάνει σε σημείο να δείχνει την ασθένεια του έχει προχωρήσει πολυ. RIP σε αυτό το πολυ ξεχωριστο πουλάκι μου έχασες. 😢
 
Back
Top