Ασθένειες Τί έπαθε το καναρίνι μου ο Ρωμαίος ξαφνικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
θα σου πω ότι αν ήταν από το μυαλό μου δεν θα τα έγραφα!
Δεν είπε κανείς ότι γράφεις πράγματα από το μυαλό σου. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι αυτά που γράφεις τα έχεις διαβάσει κάπου. Το θέμα όμως όταν γράφουμε κάτι είναι από πού προέρχεται, η εγκυρότητα των πηγών του δηλαδή. Κάποια πράγματα από αυτά που γράφεις δεν ισχύουν όντως. Δεν ξέρω αν ένας οποιοσδήποτε γιατρός θα τα πήγαινε καλύτερα στην περίπτωσή σου, αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι πρακτικές συνταγές δεν έχουν αποτέλεσμα όταν υπάρχει ασθένεια. Είναι καλές για να ασχολούμαστε όταν ένα πουλάκι είναι υγιές και να νιώθουμε έτσι ένα αίσθημα προσφοράς να μας ικανοποιεί. Όταν όμως αρρωστήσει ένα πουλάκι, χρειάζεται γιατρό.
 
Ενδιαφέρει όμως το forum και τους κανόνες του. Μη συνεχίζεις σε αυτό το ύφος σε παρακαλώ.
Επιτέλους κάποιος έπρεπε να το πει.

@patrickios φίλε μου ισχύει ότι αυτά που γράφεις είναι σωστά αλλά ο τρόπος που το κάνεις είναι το λιγότερο εριστικός και ίσως να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν κάποιος μπαίνει σε αυτή την κοινότητα για να ζητήσει βοήθεια το να τον πάρουμε από τα μούτρα ίσως να τον απομακρύνει. Και μπορεί εσένα να μη σε νοιάζει αλλά ο ρόλος της κοινότητας αυτός είναι.

@CHRISV φίλε μου λυπάμαι για την άσχημη εξέλιξη αλλά στα περισσότερα που σου έγραψαν εδώ μέσα έχουν δίκιο. Δυστυχώς διαβάζουμε και ακούμε πολλά από δήθεν γνώστες του αντικειμένου με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι κάνουμε το σωστό.
Όπως ο πυρετός είναι ένα σύμπτωμα που αντιστοιχεί σε πολλές ασθένειες έτσι και η καρίνα, δεν είναι ασθένεια. Τη λύση καλώς ή κακώς μπορεί να τη δώσει μόνο ένας γιατρός.
Κράτα λοιπόν την ουσία από τα σχόλια εδώ μέσα και τα υπόλοιπα άστα στην άκρη.
 
Επιτέλους, βρέθηκε το πρόβλημα!

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Το ξέρω πως το ύφος που γράφω είναι "κάπως", πείτε το όπως θέλετε.
Οτιδήποτε όμως γράφω έχει να κάνει με την τοποθέτηση του άλλου γύρω από θέματα που αφορούν αποκλειστικά το χόμπι. Δεν κάνω προσωπική επίθεση, ούτε προσβάλλω κάποιον για άσχετα πράγματα (π.χ για την ορθογραφία, τη σύνταξη, την καταγωγή κτλ). Αν το έκανα θα ήμουν απαράδεκτος.

Ξεχνάτε επίσης να αναφέρετε ότι ποτέ δεν απαντάω με "ύφος" εξ αρχής σε κάποιον που ζητάει βοήθεια. Πάντα προσπαθώ ήρεμα να βοηθήσω αν πιστεύω ότι μπορώ.
Το στυλ μου αλλάζει όταν βλεπω ότι κάποιος αγνοεί αυτά που του λένε, λέει πράγματα που δεν ισχύουν, κάνει του κεφαλιου του ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει βοήθεια κτλ.
Και όσο μου δίνεται το βήμα, έτσι θα απαντάω σε τέτοιες περιπτώσεις.

Έχω στο φόρουμ 850+ μηνύματα, από τα οποία ζήτημα τα 20 να είναι οφ τοπικ, χαβαλές, καλωσορισματα, ευχές κτλ. Ολα τα υπόλοιπα είναι γύρω από το χόμπι και είναι πληροφορίες που είτε ζήτησα είτε έδωσα και διαβάζοντας τα κάποιος μπορεί να του αποφέρουν κάτι.

Κάθομαι και απαντάω σε κάθε pm με το οποίο ζητάνε τη βοήθεια μου σε κάτι (όταν ξέρω ότι μπορώ), πάντα με καλή διάθεση και χωρίς κανένα υφος όταν ο άλλος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί.

Είμαι στο φόρουμ για να πάρω και να δώσω βοήθεια γύρω από το χόμπι και με όσους έχουμε κοινά όνειρα να αλληλοβοηθηθουμε για να πάμε ένα βήμα παρακάτω το χόμπι.
Δεν είμαι εδώ ούτε για να λέω στον άλλον αυτά που θέλει να ακούσει, ούτε να κάνω το χαζό όταν καταλαβαίνω κάτι που δε μου αρέσει.

Έχω απεριόριστη εκτίμηση στον @Stavros και πραγματικά η προσπάθεια που έχει κάνει με το petbirds είναι αξιέπαινη. Οπότε αν μου ζητήσει να σταματήσω να γράφω θα το σεβαστώ χωρίς καν να "στραβωσω". Και θα συνεχίσω να είμαι μέλος και να παρακολουθώ το φόρουμ διότι υπάρχουν άτομα που παρέχουν απλόχερα τη γνώση τους και με βοηθάνε να βελτιωθώ.

Αλλά να μπω στη διαδικασία να αυτολογοκριθω δεν υπάρχει περίπτωση. Θα συνεχίζω να γράφω με το δικό μου στυλ και δεχόμενος αδιαμαρτυρητα τις οποιες "κυρώσεις".
 
Οπότε αν μου ζητήσει να σταματήσω να γράφω θα το σεβαστώ χωρίς καν να "στραβωσω".
Δεν το κάνω. Δεν το έχω κάνει σε ανθρώπους που διαφωνώ μαζί τους, πόσο μάλλον όταν δεν διαφωνώ με την ουσία αυτών που λένε.

Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνο θέμα κανόνων ή τυπολατρίας. Είναι ο τρόπος βρε Χρήστο ο οποίος φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με όση εμπειρία έχω τουλάχιστον στο διαχειριστικό κομμάτι σας διαβεβαιώ γι' αυτό.

Οι άνθρωποι είμαστε αντιδραστικά όντα. ΑΝ ο σκοπός μας είναι να δείξουμε στον άλλον το σωστό, μπορούμε να τον πετύχουμε μόνο αν το κάνουμε και με το σωστό τρόπο. Διαφορετικά, είναι σαν να βγάζουμε απλώς το άχτι μας πάνω σε κάποιον για το λάθος που έκανε. Ε, έτσι να είστε σίγουροι ότι θα το ξανακάνει από αντίδραση.

Αλλά να μπω στη διαδικασία να αυτολογοκριθω δεν υπάρχει περίπτωση.

Δεν σε κρίνει κανείς για αυτά που λες. Προσωπικά δεν θα σε έκρινα ακόμη και αν διαφωνούσα με αυτά. Ο τρόπος σου κρίνεται και αυτό γιατί αν μη τι άλλο δεν είναι σύμφωνος και με τους κανόνες μας. Ο κανονισμός της κοινότητας ξεκίνα ως εξής:

Η λειτουργία της Κοινότητας των μελών του PetBirds βασίζεται στον σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου και με βάση αυτή τη φιλοσοφία προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των μελών της. Ακολουθούν οι κανόνες τους οποίους δεσμεύονται να τηρούν όλα τα μέλη όταν συμμετέχουν στις συζητήσεις του Forum ή αναρτούν περιεχόμενο σε οποιαδήποτε περιοχή του ιστότοπου.

Συμπεριφορά
Να είστε ευγενικοί και κόσμιοι στη συμπεριφορά σας. Να σέβεστε τα υπόλοιπα μέλη και να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ότι στα μηνύματα του forum απαντούν εθελοντικά τα υπόλοιπα μέλη, όταν γνωρίζουν την απάντηση και έχουν τη διάθεση να απαντήσουν. Η απρεπής φρασεολογία, οι ύβρεις και η ειρωνεία δεν επιτρέπονται.

Επομένως αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που πρέπει να σεβαστείς όπως όλοι μας.

Θα συνεχίζω να γράφω με το δικό μου στυλ και δεχόμενος αδιαμαρτυρητα τις οποιες "κυρώσεις".
Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκάζομαι να προβώ κάθε φορά στις ενέργειες που προβλέπονται από τους κανόνες. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό δεν έχει κάποιο νόημα γιατί αν πραγματικά θέλεις να πεις κάτι στο συνομιλητή σου, αυτό θα ακούγεται μόνο εάν λέγεται με τρόπο που δεν τον προσβάλει.

Ας έχουμε και κάτι που να μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το Facebook. Διαφορετικά ίσως να μην έχουμε καν λόγο ύπαρξης.
 
@Stavros Επειδή κι εγώ δε θέλω να "καταντήσουμε" Facebook (δεν ασχολούμαι καν με σοσιαλ και ο, τι γίνεται εκεί), γι'αυτο νιώθω την ανάγκη να "παρεμβω" όταν βλέπω να λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν.
Τι θα γίνει δλδ αν το φόρουμ γεμίσει λάθος πληροφορίες που θα παραμένουν ασχολίαστες; Τότε θα είναι φμ.
Αν τώρα εννοείς να μη γινουμε φμ ως προς τις διαμάχες/καυγάδες κτλ.. Ποτέ δεν έχει γίνει από μεριάς μου και ούτε πρόκειται να γίνει διότι πρώτον δεν προσβάλλω επί προσωπικού κανέναν και ούτε και συνεχίζω να συνομιλώ αν δω ότι ο άλλος είτε δεν θέλει να καταλάβει είτε είναι έτοιμος για "πόλεμο".

Ξαναλέω ότι πάντα όταν ζητηθεί βοήθεια η πρώτη μου προσέγγιση πολύ ήρεμη και φιλική. Ε τώρα αν ο άλλος από τη μια ζητάει βοήθεια κι από την άλλη κάνει πως ξέρει τα πάντα ή δεν ακούει τι του λενε.μαλλον δε θέλει να βοηθηθεί επί της ουσίας. Και με το καλό να τον πάρεις πάλι χαμένος κόπος.

Anyway, δεν υπαρχει κανενα θέμα από πλευράς μου. Εσύ καλά κάνεις ως διαχειριστής και προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες.
Από την πλευρά μου θα δω πως θα κινηθώ στο εξής.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν προκειται να δημιουργήσω αναστάτωση, ούτε ποτέ το επιδίωξα.
 
Ε τώρα αν ο άλλος από τη μια ζητάει βοήθεια κι από την άλλη κάνει πως ξέρει τα πάντα ή δεν ακούει τι του λενε.μαλλον δε θέλει να βοηθηθεί επί της ουσίας. Και με το καλό να τον πάρεις πάλι χαμένος κόπος.
Θα συμφωνήσω.
Κάποια στιγμή πρέπει να σέβεται κι αυτός που αιτείται την βοήθεια μας,το χρόνο και τον κόπο του καθενός από εμάς.
 
Το ότι ζήτησα βοήθεια ζήτησα, αλλά δεν σημαίνει ότι σας αγνόησα επειδή έκανα τα "δικά μου" ούτε επειδή δεν πρόλαβα να πάω στον κτηνίατρο. Φυσικά και ακούω όλα αυτά που λέγονται σαν συμβουλές αλλά και σαν γνώμες χωρίς "επιτεθώ" από την αρχή. Οφείλω όμως να πω όταν κάτι το θεωρώ λάθος. Φυσικά και δεν θέλω και δεν έχω καμία πρόθεση να επιβάλλω την γνώμη μου σε κανέναν και για τίποτα.
Είμαι εδώ για να βοηθήσω και όχι για "πόλεμο". Αλλιώς αν δεν ήμουν εδώ να πω τις απορίες μου και να βοηθήσω αλλά για να κάνω πόλεμο δεν θα υπήρχε λόγος να βρίσκομαι εδώ. Φυσικά και προσπαθώ να συνυπάρχω με τα άλλα μέλη, όμως ξαναλέω ότι αν είναι κάτι λάθος οφείλω να το πω.
 
ξαναλέω ότι αν είναι κάτι λάθος οφείλω να το πω
Καλά κάνεις. Στο τέλος βέβαια είναι πάντα η ζωή και η πράξη που αποδεικνύουν τι ήταν σωστό και τι λάθος . Αυτό που έχει σημασία είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
 
@CHRISV καλώς ή κακώς στο συγκεκριμένο θέμα είχες λάθος και το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν το έχεις καταλάβει.
Έχασες πολύ χρόνο με διάφορα γιατροσόφια και ψάχνοντας φάρμακο το οποίο μπορεί να ήταν και άσχετο της ασθένειας αντί να αξιοποιήσεις όλον αυτόν τον χρόνο για να πας σε έναν πτηνιατρο που θα σου έδινε μια στοχευμένη αγωγή για την θεραπεία του.
Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι σίγουρα θα σώζονταν το πουλάκι αλλά σίγουρα θα μπορούσες να πεις ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες.

@Tony Forpus και @patrickios καταλαβαίνω ότι εξαντλείται η υπομονή σας όταν ο άλλος ζητά βοήθεια και τελικά κάνει ότι θέλει γιατί νομίζει ότι τα ξέρει όλα αλλά αυτό δε μας δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να μιλήσουμε άσχημα.
 
@Tony Forpus και @patrickios καταλαβαίνω ότι εξαντλείται η υπομονή σας όταν ο άλλος ζητά βοήθεια και τελικά κάνει ότι θέλει γιατί νομίζει ότι τα ξέρει όλα αλλά αυτό δε μας δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να μιλήσουμε άσχημα.
Συμφωνώ άλλα το άσχημο είναι κάτι υποκειμενικό.
Η δική μου άποψη είναι ότι στο παρόν θέμα δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.
 
@Kiriazis δεν υπάρχουν μόνο δύο στυλ, δλδ το ευγενικό και το άσχημο. Υπάρχουν άπειρες υποκατηγορίες.

Καταλαβαίνω ότι ίσως ξενίζει
κάποιους ο τρόπος που μιλάω, ωστόσο δε θεωρώ ότι προσβάλλω κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, τουλάχιστον για τους λόγους που εγώ θεωρώ προσβολή ή άσχημη συμπεριφορά.

Και για να πω κι ένα κλισέ, προτιμώ να είμαι χρήσιμος έστω σε ένα άτομο, παρά αρεστός στην πλειοψηφία.

Ωστόσο, όπως είπα και πριν, σέβομαι το χώρο που βρίσκομαι και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διατάραξω τη λειτουργία του με εντάσεις κτλ.
 
νομίζει ότι τα ξέρει όλα
Θα διαφωνήσω σε αυτό. Γιατί θεωρείς ότι νομίζω ότι τα ξέρω όλα; Ωστόσο ξέρω και μερικούς άλλους (δεν θα πω ονόματα) που πιστεύουν ότι είναι παντογνώστες. Ο ρόλος μου εδώ δεν είναι να μιλάω άσχημα, αλλά αναγκάζομαι.
[automerge]1650456949[/automerge]
και ψάχνοντας φάρμακο το οποίο μπορεί να ήταν και άσχετο της ασθένειας
Να σου θυμίσω ότι το έψαξα γιατί εσείς μου το συστήσατε. Επίσης δεν θα το έψαχνα αν δεν ήξερα γιατί υπενθυμίζω ότι εγώ στα πουλιά μου δεν δίνω κανένα φάρμακο χωρίς να ξέρω τι έχουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για τα παράσιτα πως έγινε η διάγνωση δλδ πως προέκυψε ότι teniazine θα βοηθούσε?
Για το teniazine έγραψα πρώτος εγώ, διότι σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να έχει σκουλήκια, αλλά εννοείται ότι δεν έκανα ή δεν έγινε διάγνωση.
 
Γιατί θεωρείς ότι νομίζω ότι τα ξέρω όλα;
Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου.
Προφανώς δίνεις αυτή την εντύπωση στους συνομιλητές σου.
 
Συμφωνώ με τον @Kiriazis. @CHRISV πιστεύω ότι έχεις περισσότερο εκνευριστεί με τον εαυτό σου παρά με τον όποιο απότομο τρόπο του @patrickios. Ο Ρωμαίος ήταν άρρωστος μέρες κ έχεις την εμπειρία (πολύ περισσότερο από εμένα) να το καταλάβεις. Έκανες λάθος επιλογή να περιμένεις κ να εύχεσαι κάτι θετικό από βότανονερα που ειναι χρυσα κ άγια όταν το καναρίνι είναι καλά αλλά μηδενικής αξίας όταν είναι άρρωστο γιατί απλά δεν υποκαθιστά το σωστό φάρμακο που θα σου πει ένας πτηνιατρος. Προσωπικά δεν με νοιάζει πως εκφράζεται κάποιος εάν αυτό που μου λέει είναι κάτι χρήσιμο που μπορεί να με βοηθήσει, αρκεί να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες κ να μην είναι επίθεση επί προσωπικού. Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε μπορώ να εκφραστώ κ εγώ, όπως κ εσύ.Όμως για καποιον που ζητά βοήθεια έστω κ αν επιλέγει να μην ακολουθήσει τις προτροπές των μελών ή ακόμα χειρότερα ενημερώνει ότι η κατάληξη ήταν τραγική, σε καταλαβαίνω ότι βρέθηκες σε δυσμενεστερη θέση κ το κατσαδιασμα δεν σου πρόσφερε κάτι πλην περισσότερης στεναχώριας. Προσωπικά δεν θα χρειαζομουν ούτε τον Πατρίκιο ούτε τον Τόνυ ούτε κανένα για να στεναχωρηθώ κ να καταλάβω ότι δεν εκτίμησα σωστά την κατάσταση γιατί για το αποτέλεσμα φταίω αποκλειστικά εγώ. Όλοι κάνουμε λάθη ακόμα κ εσύ Πατρίκιε και η λύση δεν είναι να παραιτηθούμε από την ενασχόληση με τα καναρινάκια αλλά να μαθαίνουμε από τα λάθη μας ακόμα κ από αυτά που δυστυχώς έχουν τη χειρότερη κατάληξη. Τόνυ εάν νομίζεις ότι ο συνομιλητής δεν σέβεται κ ούτε εκτιμά τον κόπο σου κ τον χρόνο σου, υπαρχει παντα η επιλογή να το πεις χωρίς να τον κάνεις να νοιώσει περισσότερο άσχημα ή ακόμα κ να τον αγνοήσεις. Πιστεύω ότι το φόρουμ δεν ξεχωρίζει μόνο για τις γνώσεις που προσφέρει αλλά κ από την καλή πρόθεση κ την διάθεση για αλληλοβοήθεια που πιστεύω ότι έχετε. Ας είναι επιτέλους ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει το πουλάκι.
[automerge]1650459679[/automerge]
@CHRISV ο Kiriazis θεωρώ ότι μιλούσε γενικά κ όχι σε εσένα αποκλειστικά
 
@MARY58

Η τοποθέτηση μου ήταν γενική και όχι μεμονωμένη Μαρια,το φαινόμενο που περιγράφουμε ο Πατρίκιος κι εγω παρατηρείται συχνά τώρα τελευταία.

Είναι σοφότερο για κάποιον που έχει ένα πρόβλημα να σπαταλά περισσότερο χρόνο στο διάβασμα παρά στο γράψιμο.
 
Ο Ρωμαίος ήταν άρρωστος μέρες κ έχεις την εμπειρία (πολύ περισσότερο από εμένα) να το καταλάβεις
Μπορεί να ήταν άρρωστος αλλά εγώ την μια τον έβλεπα καλά την άλλη όχι και είχα μπερδευτεί. Απευθύνομαι σε όλους σας, ότι η καρινα εμφανίστηκε μια μέρα πριν πεθάνει και από ότι καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να κάνω και πολλά τελευταία μέρα. Πόσα να προλάβω πια; Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε, ελπίζω.
[automerge]1650462057[/automerge]
Τέλος πάντων δεν νομίζω ότι έχει νόημα πια να τσακωνόμαστε για το αν έκανα λάθος ή όχι, για το αν έκανα "μπούρδες" όπως λέει ο Patrickios ή όχι κτλ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@CHRISV η καρίνα δεν είναι το ζητούμενο. Κράτα ότι έμαθες όπως το να αναγνωρίζεις συμπτώματα ασθένειας κ ελπίζω να μην σου χρειαστεί ποτέ, ούτε για τον μπισμπιρίκο, ούτε για άλλο καναρινάκι.
 
Έχω να πω κάτι χωρίς να προσβάλω τον @CHRISV. Το θέμα το άνοιξες στις 17 Ιανουαρίου και το πουλάκι πέθανε χθες. Δεν είχες ούτε μία μέρα κενή μέσα σε 4 μήνες να επισκευτείς ένα πτηνίατρο?
 
Back
Top