Ασθένειες Τί έπαθε το καναρίνι μου ο Ρωμαίος ξαφνικά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@patrickios Πρώτου τα πεις όλα αυτά καλά θα κάνεις να ξέρεις τί εκανα και να μην λες μπούρδες! Έκανα τα πάντα για να τον κρατήσω στην ζωή! Κανείς πολύ μεγάλο λάθος έψαξα σε δύο πετ σοπ και κανείς δεν είχε αυτό το φάρμακο που ήθελα! Η καρινα δεν είναι σύμπτωμα! Και δεν πρόλαβα να τον πάω σε κτηνίατρο, εντάξει; Πρώτου αρχίζουμε να μαλώνουμε όλα αυτα που τα λες μπούρδες έψαξα και είδα ότι βοηθάνε παρά πολύ! Δεν έκανα λοιπόν του κεφαλιού μου. Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει. Μπήκα να πω το πρόβλημα μου και έρχεσαι εσύ και μιλάς έτσι! Δεν καταλαβαίνω επίσης τί είναι τόσο κακό στο να πάρω καινούργιο πουλι! Και συγγνώμη δηλαδή δεν διάβασες όλα αυτά που έχω γράψει; Δεν σε καταλαβαίνω πραγματικά! Γίνεσαι πολύ επιθετικός και φτάνεις στην αγένεια. Αφού λοιπόν θέλεις να μάθεις τον αίτιο που πέθανε πήγα και τον είδα και το ράμφος του είχε γίνει μπλέ! Οπότε μάλλον πέθανε από ασφυξία. Και σε παρακαλώ από δω και πέρα δεν θα ξαναδώ τόση αγένεια στο θέμα που άνοιξα!
 
Αυτά που γράφω είναι για να τα δουν οι μελλοντικοι αναγνώστες και να βγάλουν συμπεράσματα.
Δε με ενδιαφέρει πως θα τα πάρεις εσύ ή αν σου φαίνομαι αγενής.

Αν θέλεις να μάθεις κάποια πράγματα κράτα την ουσία και άσε τα περιτύλιγματα ευγένειας.
Αν νομίζεις ότι γράφω κοτσάνες, απλά προσπερνάς. Κάποιος άλλος στο μέλλον μπορεί να τα βρει χρήσιμα.

Απλά σταματά να ξαμολας ποσοστά, διαγνώσεις κτλ από το μυαλό σου διότι πολύ απλά δεν ισχύουν.
 
Μια χαρά ισχυουν μερικά αν εσύ θεωρείς ότι δεν ισχύουν μην δίνεις σημασία!
 
@CHRISV Ψιλοέπαθα ένα σοκ γιατί περίμενα να σωθεί το πουλάκι. Λυπάμαι πολύ για τον ξάδελφο. Είμαι σίγουρη ότι θα θυμάσαι τις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί κ θα ζει μέσα από τις επόμενες γενιές του, που ελπίζω ναναι πάντα (όπως όλα σου τα καναρινάκια) υγιή κ καμαρωτά. Όμως κ εσύ θα συμφωνήσεις ότι το σκορδονερο ή όποιο βότανονερό είναι καλό κ άγιο στο στάδιο της πρόληψης κ όχι της θεραπείας. Κ ήταν γκαντεμιά που δεν βρήκες το φάρμακο της tafarm. Όμως ακόμα κ αν το έβρισκες, μπορεί να χρειαζόταν κ κάτι άλλο ή απλά κάτι άλλο. Όταν ένα πουλάκι είναι άρρωστο χρειάζεται πτηνιατρο για να διαγνώσει την ασθένεια κ να προτείνει την σωστή φαρμακευτική αγωγή. Κ είναι κ πιθανό ακόμα κ τότε το πουλάκι να μην τα καταφέρει, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαι σίγουρη ότι κ τον φρόντιζες κ στεναχωρήθηκες κ πόνεσες για τον Ρωμαίο που σε τσιμπούσε κ ανέβαινε στο χέρι σου κ έπαιζε μαζί σου κ ήταν πανέξυπνος. Όμως κ εσύ όπως όλοι μας πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, είναι το μότο μου. Προχωράμε μπροστά σοφότεροι κ ελπίζω οι απόγονοι του ξάδελφου να είναι ακόμα πιο έξυπνοι κ περιπετειώδης από τον γλυκό Ρωμαίο. RIP Ρωμαίο. 😞
 
@MARY58 Δεν προλάβαινα κιολας να τον πάω. Τέλος πάντων. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@CHRISV Σε καταλαβαίνω. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσεις ξανά πρόβλημα υγείας με κανένα καναρινάκι σου. Κ σύντομα, να μας πεις για τα κόλπα που κάνει κ πώς παίζει μαζί σου ο Ρωμαίος junior, a.k.a. ο μπισμπιρίκος (μου έρχεται να πω μπισμπιρίκος 007 😎) !
 
Δυστυχώς για το πουλάκι και ευτυχώς για τους μελλοντικούς αναγνώστες ο @patrickios έχει δίκιο.
Επίσης ευτυχώς για εμένα, με πρόλαβε γιατι θα γινόμουν εγώ ο "κακος" πάλι🤬
 
@patrickios Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αυτά που γράφω τα γράφω από το μυαλό μου; Ε, λοιπόν επειδή δεν καταλαβαίνεις θα σου πω ότι αν ήταν από το μυαλό μου δεν θα τα έγραφα! Γιατί έχω ευθύνη αν πω βλακεία σε κάποιον πού έχει απορίες. Αν δεν ξέρω δεν γράφω. Το ψάχνω άλλα και από παλιές μου γνώσεις γράφω αυτά που πρέπει. Αν δεν σου αρέσουν και τα θεωρείς βλακείες απλά μην δίνεις σημασία! Εγώ γράφω για να βοηθήσω και να συμβουλεψω. Αλίμονο αν έλεγα πράγματα από το μυαλό μου. Και απλά δεν θα με νοιαξει αν εσένα σου φαίνονται βλακείες γιατί εγώ Τα γράφω για αυτούς που θέλουν βοήθεια. Άλλοι μπορεί να τα θεωρούν χρήσιμα. Και όπως λες και εσύ να τα διαβάσουν και οι μελλοντικοί αναγνώστες και περιμένω σε θέματά που δεν ξέρω να πουν οι πιο ειδικοί και έμπειροι.
 
Πολλά που λέει είναι ναι σωστά αλλά πολλά διαφωνώ.
 
Αν εννοείς το αποτέλεσμα με την διαφωνία μου ναι, ήταν λίγο ακραία αλλά μερικά πραγματα είναι για 🤬.
 
Το πουλάκι συμφώνησα να το πάω στο κτηνίατρο, συμφώνησα στο να του πάρω φάρμακα, συμφώνησα για ολα για να το σώσω δεν φταίω εγώ αν δεν είχαν σε κανένα από τα δύο πετ σοπ το φάρμακο που ήθελα! Έτσι και αλλιώς όταν κατάλαβα ότι είχε καρινα ήταν πια αργά επίσης μην ξεχνας ότι δεν πρόλαβα να το πάω στο κτηνίατρο. Όλη την μέρα έκανα ότι μπορούσα για να το σώσω! Το αγαπούσα πάρα πολύ. Έπρεπε να είχατε καταλάβει από πριν ότι δεν το παράτησα.
 
Θα συμφωνούσα με αυτό που αναφέρεις αν δεν είχες χάσει χρόνο με σκορδονερα,με πολυβιταμινες που πίστευες ότι καταπολεμούν τα παράσιτα κτλ.

Η κοινότητα εδώ από την πρώτη στιγμή σου έδωσε σωστές κατευθύνσεις τις οποίες και αγνόησες.

Όταν αποφάσισες να ενεργήσεις ήταν ήδη αργά.
 
Για τα παράσιτα πως έγινε η διάγνωση δλδ πως προέκυψε ότι teniazine θα βοηθούσε?
Λυπάμαι πολύ για τον Ρωμαίο και για κάθε πουλάκι που χάνεται, από το συγκεκριμένο περιστατικό ας κρατήσει ο καθένας ότι θεωρεί πιο χρήσιμο και σωστό
 
@kom


Αυτό πρέπει να το απαντήσει ο θεματοδετης που το έβαλε και στην κουβέντα πιο πανω!
 
@Tony Forpus Μα καλά δεν καταλαβαίνεις με τίποτα τι σου λεω; Τι πάει να πει "αγνόησα"; Αν σας είχα αγνοήσει δεν θα είχα πάει να ψάξω για φάρμακα που μου είπατε! Απλά δεν πρόλαβα να πάω στον κτηνίατρο για δικούς μου λόγους. Αν θελεις το καταλαβαίνεις αν δε θέλεις κλείνει η κουβέντα για αυτό το θέμα και τέλος αν είναι να τσακωνόμαστε! Σου το έχω πει χίλιες φορές και στον patrickio οτι δεν πρόλαβα πόσο ποίο πολύ λιανά να το πω; Ε, λοιπόν δεν φταίω και εγω μετά αν γίνομαι απότομος! Καλό βράδυ.
 
@CHRISV

Ακριβώς για όλα αυτά που αναφέρεις έχεις και την απόλυτη ευθύνη για το αποτέλεσμα,δεν διαφωνουμε.

Τεσπα,δεν θα σπατάλησω άλλο χρόνο στο θέμα,τα συμπεράσματα έχουν βγει και το πουλάκι δυστυχώς πέταξε.
 
Δε με ενδιαφέρει πως θα τα πάρεις εσύ ή αν σου φαίνομαι αγενής.
Ενδιαφέρει όμως το forum και τους κανόνες του. Μη συνεχίζεις σε αυτό το ύφος σε παρακαλώ.
 
Back
Top