Ασθένειες Τί έπαθε το ποδαράκι του no.2

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dukegus
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dukegus

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
33
Πόλη
Άρτα
Το πρώτο μέρος ήταν εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Τί-έπαθε-το-ποδαράκι-του.474/

και δυστυχώς έχει και δεύτερο μέρος☹

Μου είχατε προτείνει να πάρω kamasol ή epithol. Επειδή σε 4 μαγαζιά που πήγα δεν το έιχαν πήρα το Tabernil (Pomada) που είναι για τα ακάρεα και έβαλα 3-4 φορές και του πέρασε, μετά(τώρα δηλαδη) εβγαλε και το θυληκό κάτι παρόμοιο.

Δεν πρίστηκε το ποδαράκι του αλλα άνοιξε σε δύο μεριές στο μεσαίο δάχτυλο σαν σπυρί με αίμα, μόλις βάζω φεύγει.

Το μεγάλο λάθος μου μάλλον ήταν οτι δεν ακολουθούσα την συνταγή που είχε στο χαρτάκι, μέρα παρα μέρα την πρώτη βδομάδα, 2 φορές την δεύτερη και μία την τρίτη. Σκεφτόμουν οτι ίσως τους κάνει κακό και μόλις τους έφευγε σταμάταγα.

Στο αρσενικό όμως είχε ξεφουσκώσει τελείως και νόμιζα πως όλα ήταν εντάξει. Σήμερα το πρωί όμως ενώ δεν φαίνεται άν έπαθε κάτι παρόμοιο καθαρα, δεν πατάει το άλλο του το ποδαράκι καθόλου και μάλιστα δεν μπορεί να πιάσει καθόλου με αυτό το ποδί. Φαίνεται να πονάει και καμια φορά κάθεται κάτω ο καημένος ☹

Θα του το ξαναρχίσω ξανα και αν δεν πιάσει θα τον πάω σε κανέναν κτηνίατρο...

Θα ανεβάσω και καμιά φωτογραφία αλλα δεν θέλω να πηγαίνω κοντά και να τον αγχώνω γιατί πονάει ☹ έτσι κι αλλιώς δεν φάινεται τίποτα.

Τα κλουβιά τα έπλυνα με χλωρίνη όλα απο δύο φορές...

Λέτε να έχει κάτι άλλο;
 
Μόλις του έβαλα πάλι την αλοιφή όλα εντάξει, το πάταγε κλπ. Περιέχει και ένα παυσίπονο γι'αυτό πιάνει αμέσως μάλλον.

Δεν ανησυχώ άλλο, θα τους ξεκινήσω όπως λέει, μερα παρα μέρα την πρώτη βδομάδα κλπ και ελπίζω να τους περάσει.

Τόση ζημιά όμως, το ποδαράκι της κοπελιάς όποτε σταματούσα να της βάζω υποτροπίαζε και έβγαζε πάλι σπυριά με αίμα ☹

Ελπίζω να το ξεπεράσουν...

Αν κάποιος έχει καμια άλλη ιδέα ευχαρίστως να την ακούσω, ή αν νομίζετε να δοκιμάσω άλλο φαρμακο

Ευχαριστώ,
Κώστας
 
Καθάριζε καθημερινά τις πατήθρες. Βάλε λίγη αλοιφή σ' αυτήν που προτιμάει να
"διανυχτερεύει" ούτως ώστε να πέρνει και απο εκεί φάρμακο στα μαλακά μέρη των δακτύλων.
-Μετά παρέλευση μιας εβδομάδας πρέπει να επαναλάβεις την θεραπεία ακόμη και αν δεν βλέπεις τίποτα. Υπάρχει η πιθανότητα να έχουν εκκολαφθεί τα αυγά των ακάρεων.
-Γενικότερα όταν χρησιμοποιούμε αλοιφές, ειναι προτιμότερο στον πάτο του κλουβιού να μην έχουμε άμμο ή ροκανίδι. Ειναι υλικά που κολλάνε στα πόδια, στην αλοιφή και δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.Χαρτί κουζίνας και συχνότατη αλλαγή.
- Επειδή με τον καθαρισμό της μύτης στις πατήθρες μπορει το πουλί να πάρει το άκαρι
στον ισοφάγο, να προσέχεις, μήπως ακούσης καμμιά "βραχνάδα" στην φωνή.
-Η καθαριότητα είναι το λιγότερο "ενδιαφέρον" πράγμα στην απασχόληση με τα πουλιά μας. Ελα όμως που είναι το πλέον απαραίτητο!
 
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα γεμίσω τις "πατήθρες" με αλοιφή.

Αν έχουν εκκολαφθεί τα αυγά των ακάρεων τί γίνεται; Με ανησύχησε λίγο ο τρόπος που το είπες ☹ δεν πιστεύω να είναι μη αναστρέψιμη μετα η κατάσταση;

Μήπως έχεις κανένα καλύτερο φάρμακο στο μυαλό σου;

Ευχαριστώ για την πολύτιμη απάντηση σου :)
 
Πρίν απ' όλα μη γεμίσεις με αλοιφή όλον τον κόσμο, δεν χρειάζεται.
Για τον φόβο να έχουν εκκολαφθεί τα αυγά τους γίνεται προληπτικά η επανάληψη τις θεραπείας μετά απο μια εβδομάδα.
- Εχω καλή γνώμη για την POMADA δεν θα σου πρότεινα κάτι άλλο μια και ήδη το χρησιμοποιείς.

Καθαριότητα και παρακολούθηση, τίποτε άλλο.
 
Στο θυληκό μου δεν πιάνει τόσο καλά η αλοιφή. Προσπαθώ να της βάζω μέρα παρα μέρα αλλα πονάει μετά απο μια μέρα και κάθεται στο ένα πόδι. της έχει φουσκώσει το δάκτυλο και την πονάει απο ότι φαίνεται.

Τώρα που θα της ξαναβγάλω ξαναέβγαλε αίμα... Τί να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να μην γίνει καλα;☹
 
Μόλις βλέπεις αίμα βάζε ΙΩΔΙΟ αμέσως, να μη μολυνθεί.Αλοιφή το βράδυ πριν κουρνιάσει, αλλά όχι πολύ και λερώνεται το πτέρωμα της. Μιά πολύ ελεφρά στρώση στα πόδια και λίγο στην πατήθρα όπως σου είπα. Θέλει υπομονή και πρακολούθηση αλλά, νομίζω, θα γίνει καλά.
 
Πρέπει να έχει μολυνθεί δυστυχώς γιατί έχει φουσκώσει και έχει αρχίσει να παίρνει ψιλο-μαύρο χρώμα ☹

Τί να κάνω;Φοβάμαι μην το χάσω το πουλάκι... Οταν του έβαζα και του πίεζα λίγο το μεσαίο δαχτυλάκι που έχει φουσκώσει σαν να πήγαινε να βγάλει πύον και πρέπει να πόναγε το κακόμοιρο ☹

Κάθεται μόνο κάτω και της ρίχνω σποράκια να τρώει αλλα δεν την βλέπω να πίνω και πολύ νερο γενικά. Ισως κάνω λάθος για το νερό. Ειμαι σε φάση που θέλω να την πάω σε κτηνίατρο αλλα είναι ψιλοάσχετοι και δεν ξέρω μήπως του κάνει παραπάνω κακό.

Εβαλα πρώτα μπεταντίν και μετά απο την κρεμούλα αλλα νομίζω πως ίσως χρειάζεται και κάτι άλλο για την μόλυνση. Θα ανεβάσω φωτογραφία αύριο που θα την ξαναπιάσω για να μην την ταράξω.

Ελπίζω να γίνει καλα...
 
την έβγαλα πριν.όταν της έβαλα την αλοιφή μετά απο καμια ώρα μάλλον έπιασε το παυσίπονο και ανέβηκε και στα κλαδάκια.

Αυτό που φάινεται έιναι το ένα δάχτυλο, τα άλλα δύο είναι πίσω του και είναι εντάξει, δεν φαίνονται.

Μήπως να την πάω σε καναν γιατρό να της το ανοίξει με νυστέρι, μήπως έχει πύον; Μακάρι να μην χρειαστεί τέτοια επέμβαση και να γίνεται με φάρμακα!

Πώς σας φαίνεται;
 

Συνημμένα

  • podi4.webp
    podi4.webp
    12,3 KB · Προβολές: 134
Ευτυχώς έχει ξεφουσκώσει το ποδαράκι της καναρίνας μου αν και κάθεται όλο στην φωλιά και βγαίνει για να φάει λιγο και να πιει νεράκι. Ελπίζω να γίνει καλα αν και μου φάινεται οτι δεν τρώει καλα. Το χρώμα του βέβαια έχει παραμείνει μαύρο αλλα ξεφούσκωσε
 
φιλε το καλιτερο που εχεις να κανεις ειναι να την πας σε ενα κτηνιατρο! Οπως κανω και εγω!
 
Παιδιά ο Κώστας (dukegus) ζητάει βοήθεια σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η «αυτονόητη» απάντηση να το πάει σε έναν κτηνίατρο είναι πρακτικά ανώφελη, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με την εξειδίκευση των κτηνιάτρων στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πτηνών συντροφιάς.

Γνωρίζουμε ήδη ότι:
Γειά σας, να συστηθώ και εγώ. Ονομάζομαι Σιώζος Κώστας και είμαι απο την Αρτα. Σπουδάζω στην Πάτρα...
εάν γνωρίζαμε και κάποιον εξειδικευμένο κτηνίατρο σε αυτές τις περιοχές, νομίζω πώς θα βοηθούσαμε περισσότερο, εφόσον βέβαια κρίνουμε ότι οι πληροφορίες που εδόθησαν μέχρι τώρα είναι ανεπαρκείς. :)
 
αγαπητε Σταυρο, εχεις δικιο γενικοτερα για τους κτηνιατρους!
αλλα δεδομενου οτι η κατασταση που φαινεται στη φωτο ειναι αρκετα εξεζητημενη προτεινα αυτη τη λυση!

εξαλλου η πατρα ειναι μια πολυ μεγαλη πολη που πιθανοτατα μπορει να εχει κ πτηνιατρο! Η εστω αρκετους κτηνιατρους! Που αναμεσα θα τους θα υπαρχει κ καποιος καλος!
 
Υπάρχουν κτηνίατροι αλλα δεν υπάρχουν πτηνίατροι οι κτηνίατροι που να έχουν εμπειρία σε τέτοιο πρόβλημα δυστυχως...

Εκτός οτι κανα 15ευρω θα μου το πάρουν για πλάκα οπως σε έναν που είχα πάει πέρισυ να μου εξετάσει τα καναρίνια που δεν τα είχα πάει ποτε και μου πήρε 10 ευρώ. 5 για το καθένα λεει...

Δεν είναι κτηνίατροι απλά ένα πτυχίο έχουν, δεν σημαίνει οτι έχουν και εμπειρία καμια φορά ούτε και πολλές γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα.

Βέβαια αν ξέρει κανένας κανέναν καλό σίγουρα θα την πάω. Ευτυχώς ξεπρίστηκε το μαύρο δαχτυλάκι αλλα το χρώμα το έχει...☹ επείσης σαν να πρίστηκε λίιγο εκει που ενώνονται τα τρία δάχτυλα. Δεν θέλω να το χάσω το καναρίνι αλλα ούτε και να χάσω τον χρόνο μου σε κάποιον τυχαίο κτηνίατρο
 
Μου έτυχε και σε μένα μια φορά ένα παρόμοιο περιστατικό και σε αναπαραγωγή περίοδο, η καναρα καθόταν συνεχεία στην φωλιά και έδειχνε πως πονούσε. Υπέθεσα πως ήταν από χτύπημα έβαλα μπεταντιν και περίμενα να δω την εξελίξει του. Την επόμενη μέρα είδα ότι είχε επεκταθεί και υπέθεσα για γάγγραινα. Όποτε είπα έναν φίλο μου να έρθει για την ενχιρηση. Αλλά την επόμενη μέρα το τραύμα έδειχνε καλύτερα οπός και το πουλί και η μόλυνση είχε σταματήσει. Τελικά πήρα την απόφαση να την αφήσω, ώμος της έβαζα μπεταντιν καθημερινά. Τελικά μετά από δυο εβδομάδες το μαύρο μέρος στο δάχτυλο έπεσε μόνο του και το δάχτυλο ήταν σαν καινούργιο έστω και το μισό.
 
Εχουμε αρνητικές εξελίξεις στο θέμα... Και πολύ λίγες θετικές.

Η μία βασικά θετική είναι πως η γάγγραινα στο δαχτυλάκι υποχώρησε και το δαχτυλο το μαύρο απλά έπεσε.

Τα αρνητικά όμως είναι πως οι αστράγαλοι των δύο καναρινιών πρίστηκαν κάτι που διάβασα είναι αρθρήτιδα και είναι πολύ άσχημο. Αν έχει κανένας παρόμοιες εμπειρίες θα ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη του.

Τα ποδαράκι τους τώρα έιναι πρισμένα στον αστράγαλο στο θυληκό εδώ και να 2-3 μέρες και στον αρσενικό απο χτες το ένα. Φοβάμαι μην τα χάσω...

Δεν πρέπει να ήταν ακάρεα αυτό που μου είχαν εμφανίσει πριν ίσως ήταν αυτό που έχουν τώρα σε πρώιμη μορφή.

Τα πήγα και σε κτηνίατρο λοιπόν γιατί αγχώθηκα λίγο και τί μου λεει. Οτι συνήθως τα καναρίνια απο όταν κάτσουν στον πάτο του κλουβιού έχουν 2 μέρες το πολύ ζωή. Πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και του είπα να μου δώσει μια γενική αντιβίωση γιατί αυτό είχα διαβάσει οτι πρέπει να τους δώσω. Μου πήρε και 25 ευρώ... Τα άλλα που μου έιπε είναι αυτά που ήξερα. Πως το καινούργιο καναρίνι, το θυληκό, κόλλησε το αρσενικό κλπ και τώρα υποτροπίασε και λοιπές μπούρδες.

Τους έβαλα απο σήμερα στο νερό τους Aviomycine και ελπίζω να γίνουν καλα τα μικρουλια.

Αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη...
 
Τα αρνητικά όμως είναι πως οι αστράγαλοι των δύο καναρινιών πρίστηκαν κάτι που διάβασα είναι αρθρήτιδα και είναι πολύ άσχημο. Αν έχει κανένας παρόμοιες εμπειρίες θα ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη του.
Η άποψή μου είναι πως θα ήταν εξεραιτικά απίθανο να εμφανίσουν αρθρίτιδα και τα δυο πουλιά ταυτόχρονα από τη στιγμή που ή συγκεκριμένη ασθένεια δεν είναι μεταδοτική.
Τα πήγα και σε κτηνίατρο λοιπόν γιατί αγχώθηκα λίγο και τί μου λεει. Οτι συνήθως τα καναρίνια απο όταν κάτσουν στον πάτο του κλουβιού έχουν 2 μέρες το πολύ ζωή.
Ναι, εντάξει με τις "λαϊκές θεωρίες" που στο κάτω κάτω δεν χρειάζονται και πτυχία, αλλά διάγνωση έκανε; Από τι πάσχουν τέλος πάντων και μάλιστα πρόκειται να πεθάνουν σε 2 μέρες; Από πατοκλουβίτιδα;
 
φιλε dukegus, δυστυχως δε γνωριζω κατι επιπλεον για να σε βοηθησω!

θα συμφωνησω με το σταυρο για τις λαικες θεωριες...
αυτα μην τα πιστευεις... Οτι δηλαδη οποιο καναρινι ειναι στον πατο του κλουβιου.. Πεθαινει!😱φαινεται οτι επεσες σε κτηνιατρο ανιδεο!

γνωμη μου... Ειναι να να μην αγχωνεσαι κ να αφησεις το χρονο να δειξει, αφου εξαλλου εκανες ο,τι επρεπε!

κ ευχομαι ολα να πανε καλα!
 
Εννοείται δεν ήξερε απο τί πάσχουν, μου είπε πως σε ένα εκτροφείο αν παθάνει κάποιο πουλάκι το στέλνει για εξετάσεις και μετά δίνει την ανάλογη αντιβίωση σε όλα τα άλλα... Δεν ξέρει κοινώς...

Μην μου τα θυμίζεται, 25 ευρώ τσάμπα και τα πουλάκια μου με μια γενική αντιβίωση...Φοιτητής ειμαι προς θεού, 25 ευρώ είναι πάρα πολλά και για το τίποτα που έκανε είναι παααρα πολλά
 
Back
Top