Φιλέ Νώντα.
Πόσο πιο ωραία θα ήταν η προσπάθεια της παρουσίαση σου εάν δεν υπήρχε το σχόλιο μου και απλά έγραφες πρώτα αυτά που μου απάντησες και στο τέλος ζητούσες από τους διαχειριστές να κλείσουν το θέμα γιατί κάπου παραβαίνει τους κανόνες του χώρου.
Με αλλά λόγια θέλω να πω σε εσένα στον Αντώνη στο Κώστα στον Αντρέα και σε όλους τους άλλους που ξεχνώ και ασχολούνται με αυτό το είδος και το κάνουν πραγματικά από μεράκι ότι εσείς πρέπει να είστε η πρώτοι που θα προστατέψετε το χώρο σας, οι πρώτοι που πρέπει να καταδείξουν τα κακός κείμενα και οι πρώτοι που να μην επιτρέπουν από άσχετους σαν και εμένα οποιοδήποτε σχόλιο που στην προκειμένη εάν το σκεφτείς καλοπροαίρετα έγινε.
Παναγιώτη, καταλαβαίνω ότι είσαι καλοπροαίρετος και για αυτό με χαρά να σου απαντήσω, αλλά μάλλον δεν κατάλαβα κάτι.
Είμαστε σε ένα χώρο με συγκεκριμένους κανόνες που είναι σεβαστοί απ’ όλα τα μέλη. Από την άλλη πλευρά όλοι μας είτε έχουμε καναρίνια είτε ιθαγενή είτε παπαγάλους λατρεύουμε να βλέπουμε στιγμιότυπα από την αναπαραγωγή των ιθαγενών. Ωστόσο, για τη φετινή αναπαραγωγική χρονιά αν δεν κάνω λάθος μόνο ο
@misalouris ξεκίνησε να παρουσιάζει τις προσπάθειες του καθημερινά, και προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η παρουσίαση σταμάτησε απότομα και χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε και φυσικά να διδαχθούμε μέσα από αυτή. Μήπως αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει; Ένας μόνο εκτροφέας ιθαγενών να παρουσιάζει την προσπάθεια του στο petbirds?
Αναφέρεις ότι εμείς πρέπει πρώτα να προστατεύσουμε το χώρο μας και να καταδείξουμε τα κακός κείμενα. Συμφωνώ μαζί σου και πίστεψε με προσπαθώ να δείξω όσο το δυνατόν περισσότερα στιγμιότυπα από την εκτροφή μου και φυσικά να παρουσιάσω τους προβληματισμούς, την αγωνία και το σύνολο της προσπάθειας μου είτε είναι με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο. Όμως εδώ δυστυχώς – δεν ξέρω πώς να το διατυπώσω – δεν ευνοούν οι συνθήκες και είναι κρίμα σε κάθε φωτογραφία να αναζητούμε το δακτυλίδι στο πόδι του πουλιού και να περιμένουμε στη γωνία να ζητήσουμε αποδείξεις. Δηλαδή, στα δύο βίντεο που ανέβασα με την καρδερίνα που ταΐζει τα μικρά της, πρέπει να κλειδώσει το θέμα γιατί δεν έχει δακτυλίδι; Αυτή τη στιγμή και στα 3 ζευγάρια μου οι θηλυκές κλωσάνε (γέννησε σήμερα και αυτή με τα μικρά :) ) αλλά μόνο η μια έχει δακτυλίδι, άρα αν θέλω να παρουσιάσω την εκτροφή μου θα πρέπει να δείξω μόνο το ένα ζευγάρι; Και αυτό όταν είναι όρθιο το θηλυκό για να φαίνεται το δακτυλίδι; Ή πρέπει να δείξω όλη την εκτροφή μου και μετά να ζητήσω να κλειδώσει το θέμα γιατί παραβίασα τους κανόνες;
Δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί που συντάσσονται με αυτή την άποψη με αποτέλεσμα να χάνεται μια μοναδική ευκαιρία να «νικήσουμε» τους παντογνώστες του facebook και να δείξουμε ότι η διαχείριση της καρδερίνας δεν είναι τόσο δύσκολη για να μας αποθαρρύνει να ασχοληθούμε μαζί της.
Φιλικά πάντα