Γενικά Τα κοράκια μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Corvus6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γιάννη έχεις κόψει καθόλου τα φτερά του;
ειναι σε πτερορροια τα ενηλικα τωρα. Απο το μαιο βασικα και θα τελειωσουν σεπτεμβρη. Αυτα που φαινονται σαν κομενα ειναι τα φθαρμενα περσινα που δεν εχουν πεσει ακομα. Οι φωτο σε πτηση ειναι χθεσινες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
η μοιρα των φετεινων κορακιων μοιαζει με των περσυνων. Πριν 2 μερες εχασα τον αρσενικο μου απο αγνωτα αιτια. Απο αλλου το περιμενα γιατι ειχα χασει τη φετεινη θηλυκια στη πρωτη πτηση και ελεγα οτι θα τη πυροβολησουν τελικα οπως τον αλλον περσυ αλλα μετα απο 5 μερες γυρισε, αλλα απο αλλου το βρηκα! Δε προλαβα να χαρω με την επιστροφη της και πεθανε ο αδερφος της.υποψιαζομαι μια ταμπλετα ασβεστιου που του δωσα αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Δεν μπορεσα να τον παω και για νεκροψια γτ τον ειχα βαλει καταψυξη ενω ηθελε ψυξη και δε το ξερα. Ετσι θα μεινω με την απορια.☹
 
Εννοείς τα πουλάκια που γεννήθηκαν εφέτος;
Όπως και να χει λυπάμαι για την απωλειά σου.
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, δεν θα θεωρούσα πιθανό ένοχο το ασβέστιο, εκτός πια κι η ποσότητα που πήρε το πουλί ειναι τρομακτικά μεγάλη για αυτό.
 
ναι τα φετεινα εννοω. Πηρε για 5 κιλα και ηταν 1,200 με εναμιση κιλο περιπου. Και ειχε παρει αλλη μια πριν μια βδομαδα. Ο κ Ακριβος λεει αποκλειεται αλλα δε μπορω να φανταστω κατι αλλο.ηταν εντελως αιφνιδιο. Τη προηγουμενη μερα εκανε μπανιο χοροπηδαγε και ετρωγε τον αμπακα και το επομενο πρωι ακεφος, κιτρινη κουτσουλια και το απογευμα πεθανε. Α ειχε παρει και ενα νευρομπιον.

IMG_3089.webp

οι φτερουγες του που δε προλαβαν να πεταξουν ☹ θα διακοσμησουν τον τοιχο μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
IMG_2805.webp

50 ημερων μολις ειχε αρχισει να ανακαμτει απο την ελλειψη ασβεστιου
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ναι τα φετεινα εννοω. Πηρε για 5 κιλα και ηταν 1,200 με εναμιση κιλο περιπου. Και ειχε παρει αλλη μια πριν μια βδομαδα. Ο κ Ακριβος λεει αποκλειεται αλλα δε μπορω να φανταστω κατι αλλο.

Kαθόλου δεν αποκλείεται. Έχω διαβάσει αρκετές αναφορές κατά καιρούς. H υπερασβεστιαιμία μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή των νεφρών και το θάνατο. Έχει συμπτώματα την υποτονικότητα, την απώλεια όρεξης κ. Α.

While most bird keepers are aware of the repercussions of a calcium-deficient diet, many are uninformed of the dangers of too much calcium. Excess calcium from supplements, fortified foods and high-calcium diets, can cause the "milk alkali syndrome," which has serious toxicity and can be fatal. Excessive calcium intake can lead to hypercalcaemia (an elevated calcium level in the blood), complications of which include vomiting, abdominal pain and altered mental status.

  • High calcium intakes can lead to constipation, an increased chance for developing calcium kidney stones, and may inhibit the absorption of iron and zinc from food.
  • Too much calcium can cause the shell glands in the uterus to over-produce calcium, sometimes making the shells to adhere to the uterus, making it difficult (if not impossible ) for the hen to lay the egg.

πηγή : https://www.beautyofbirds.com/calciumforbirds.html και βιβλιογραφία στο τέλος της σελίδας τους

Γιάννη μπορείς να σκεφτείς του χρόνου να δίνεις αμύγδαλα στο φαγητό τους όπως και τσόφλι βραστού αυγού σπασμένο στο μπλέντερ αλλά ίσως λίγο τυρί καθώς τα κοράκια είναι παμφάγα και το κίτρινο τυρί χωρίς πολύ αλάτι -τύπου ένταμ ή γκούντα- έχει και σχετικά χαμηλά ποσοστά λακτόζης. Και σαφώς καλό είναι να τα βλέπει ο ήλιος απο μικρά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
απλα αμελησα λιγο το να δινω κρεας μαζι με τα κοκκαλα, που σημαινει οτι επρεπε να χω καθημερινα μικρα θηραματα για να κοβω μπουκιες μαζι με δερμα τριχες φτερωμα κρεας και κοκκαλα. Ορτυκια, ποντικια, κουνελια μικρα πουλια και αλλα.φαγαν και τετοια αλλα μαλλον το ενα τουλαχιστον ηθελε περισοτερα. Πρεπει να περασαν καμια 15αρια μερες που τους ειχα πλακωσει στη προβατινα και τη γιδα και δεν εδινα ουτε κοκκαλακι να παρουν λιγο ασβεστιο. Παρολαυτα μονο το ενα κρεμασε. Αρχισα επιτοπου να ταιζω μονο ποντικια και πουλια και μαζι με υγρο ασβεστιο και B12 για πουλια μεσα σ ενα μηνα ειχε επανελθει. Και ενω ειχα τελειωσει τη θεραπεια του ειχα την ιδεα να του δωσω κανα 2 ταμπλετες σε διαστημα πολλων ημερων βεβαια η μια απο την αλλη ετσι για να παρει λιγο ακομα. Τελικα μαλλον τον εχασα απο την υπερδοσολογια. Ο ηλιος σαφως ειναι απαραιτητος. Αυτο το πουλι επρεπε να πεθανει λιγων ημερων αλλα τη γλυτωνε. Μια απο ασιτια γτ η μανα του ταιζε πιο πολυ τη μεγαλυτερη αδερφη του. Μια απο υποθερμια τη μερα που τα πηρα και μια απο την ελλειψη ασβεστιου. Εφτασε 3μιση μηνων για να παει απο πολυ ασβεστιο.


IMG_2000.webp
μολις τα χω παρει απο τη φωλια, ο μικρος φουλ αφυδατωμενος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ποια φωλια; Απο τη φυση;
απο τη καραφυση οχι απλα απο τη φυση. Απ τη φυση και απ τη φυση...
Δηλαδή τα μωρά δεν γεννήθηκαν από τα πουλιά που ήδη έχεις; Από φωλιές άγριων τα πήρες;. Γιατί μέχρι πρότινος δεν είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο.
 
ειπα οτι θα το κανω σε καποια φαση αν χρειαστει.σε προηγουμενο μνμ επισης ειπα οτι τα μεγαλωνω στο χερι αρα μολις ειναι λιγων ημερων πρεπει να τα παρω απ τους γονεις τους. Να ξανακανω τη παρουσιαση απ την αρχη;😵
 



το θα παρω φωλια απ τη φυση ειναι μια κουβεντα. Ποιος μπορει να ανεβει σε τετοια μερη;
 
@Corvus6, Γνώριζες - γνωρίζεις ότι εδώ δεν δεχόμαστε πουλιοπιάστες (κλέφτες πτηνών από τη φύση);
 
σε ποια πουλια αναφερεσαι ακριβως; Ειπα εγω οτι πιανω πουλια και μετα τα απελευθερωνω;
 
Back
Top