Γενικά Τα κοράκια μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Corvus6
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μας λες ή όχι ότι παίρνεις τα πουλιά από τους γονείς τους και τη φωλιά τους στη φύση για να τα μεγαλώσεις ο ίδιος;

Μας λες ή όχι ότι παίρνεις τα πουλιά από τους γονείς τους και τη φωλιά τους στη φύση για να τα μεγαλώσεις ο ίδιος;
Σταύρο μου δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά αναφέρει ότι τα παίρνει μεν απο τις φωλιές να τα μεγαλώσει, αλλά είναι δικιάς του εκτροφής και όχι απο τις φωλιές στη φύση.

και για το πως εχω αποκτησει αυτα τα πουλια αναφερθηκε κακως η Σισσυ σε αλλο θεμα, το οποιο ηταν και η αφορμη να μπω στο φορουμ και να τα παρουσιασω. Τα πουλια εχουν ολα τα νομιμα χαρτια καθως και τη βεβαιωση δωρεας. Κατι που δεν εχουν πολλοι ιδιοκτητες παπαγαλων σιγουρα. Και μη κρινετε χωρις να ξερετε...

• Like
Αντιδράσεις: ianos
και μη κρινετε χωρις να ξερετε
Ερωτήσεις κάνω, δεν κρίνω.

βεβαιωση δωρεας
Βεβαίωση δωρεάς από ποιον, από τη φύση; Δεν ειρωνεύομαι ούτε σε κατηγορώ για κάτι μέχρι στιγμής, αλλά εάν δεν βοηθήσεις να καταλάβω, αναπόφευκτα θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι με δουλεύεις και τότε δυστυχώς δεν θα έχεις πλέον την ευκαιρία να εξηγηθείς ξεκάθαρα, ακόμη και αν το θελήσεις αργότερα.

Η παρεξήγηση από την πλευρά μου υπήρξε εδώ.
μολις τα χω παρει απο τη φωλια, ο μικρος φουλ αφυδατωμενος.
απο τη καραφυση οχι απλα απο τη φυση. Απ τη φυση και απ τη φυση

Διαβάζοντας όμως ξανά το θέμα, μένω σε αυτά.
ειπα οτι θα το κανω σε καποια φαση αν χρειαστει
τα μωρα απο τη κλουβα παιρνω, ελεος! 😛
Εύχομαι να μη χρειαστεί και να συνεχίσεις με τα πουλιά που έχεις στην εκτροφή σου.

Καλή συνέχεια.

αλλά αναφέρει ότι τα παίρνει μεν απο τις φωλιές να τα μεγαλώσει, αλλά είναι δικιάς του εκτροφής και όχι απο τις φωλιές στη φύση.
Ναι, εδώ το είχα χάσει. Νόμισα ότι η φωτογραφία που βλέπαμε είναι από πουλιά που πάρθηκαν από φωλιά της φύσης και όχι της εκτροφής.

Ευχαριστώ Ηλέκτρα.

ανεφερα οτι αν χρειαστει ν αλλαξω το αιμα και δε βρω αλλη λυση θα προσπαθησω ακομα και φωλια απο τη φυση. Απλα ειναι μια σκεψη που ειναι σχεδον αδυνατο να πραγματοποιηθει λογω των θεσεων φωλιασματος. Για την ωρα ειμαι σε φαση να μπορεσω να κρατησω ενα τουλαχιστον απο τα δικα μου μωρα. Οσο ευκολο ηταν να παραμεινουν τα πρωτα μου κορακια τοσο δυσκολο ειναι να φτιαξω ενα ακομα. Ισως φταιει οτι εχω τα ενηλικα τωρα ενω οταν ηταν μωρα αυτα δεν υπηρχε αλλο κορακι στο χωρο. Οι αντιδρασεις τους ειναι τοσο περιπλοκες που μπορει να μη μπορεσουμε ποτε να τα κατανοησουμε.

και για το πως εχω αποκτησει αυτα τα πουλια αναφερθηκε κακως η Σισσυ σε αλλο θεμα,το οποιο ηταν και η αφορμη να μπω στο φορουμ και να τα παρουσιασω. Τα πουλια εχουν ολα τα νομιμα χαρτια καθως και τη βεβαιωση δωρεας. Κατι που δεν εχουν πολλοι ιδιοκτητες παπαγαλων σιγουρα. Και μη κρινετε χωρις να ξερετε...

Δεν ξέρω ώστε ν΄απαντήσω στην ερώτηση σου, αλλά πληροφοριακά θα πω ότι έτυχε να ''γνωρίζω'' ...
Πριν μήνες σε επίσκεψη μου στο ιατρείο του Αχ. Ακρίβου, συνάντησα κάποιον νεαρό ο οποίος είχε φέρει ένα μικρό τριών μηνών νομίζω ήταν (1+ κιλό? βάρος) παράλυτο, χτυπημένο από σκάγια κοράκι. Πιάσαμε την κουβέντα,
(δεν ρώτησα το όνομα του, αλλά ο γιατρός αργότερα μου είπε πως ''αυτός'' είναι τρελός και παλαβός για τα πουλιά του, δεν τρώει που λέει ο λόγος για να τους παρέχει τα καλύτερα) και μου είπε πως εκτρέφει κοράκια.

Τον ρώτησα που βρήκε τους γονείς και μου απάντησε (αν θυμάμαι καλά πως δούλευε στο Αττικό Πάρκο και του τα έδωσαν από εκεί για να ξεκινήσει εκτροφή). Κατάφερε να βγάλει δυο μωρά, εκ των οποίων το ένα του το χτυπήσανε κάποιοι με σκάγια και μάλλον δεν θα επανερχόταν όπως κατάλαβα. Συνηθίζει να τα αφήνει ελεύθερα να πετούν στην Πεντέλη (? ) και εκεί έγινε το κακό...

Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω Γιάννη
(τώρα γνωρίζω το όνομα σου, διότι όταν τυχαία συναντηθήκαμε δεν ήταν αυτό που μ΄ενδιέφερε να μάθω).
Τι θα πει <και για το πως εχω αποκτησει αυτα τα πουλια αναφερθηκε κακως η Σισσυ σε αλλο θεμα>
Εσύ ο ίδιος μου απάντησες πως τ΄απέκτησες όταν σε ρώτησα και δεν μπορείς να μου απαγορεύσεις ή να κρίνεις το αν έκανα καλώς ή κακώς που το ανέφερα...Αν ήθελες να το κρατήσεις μυστικό ας μη το έλεγες... (και μάλιστα σε αγνώστους)

σου απαντησα σε προσωπικο μνμ.
Εμείς οι υπόλοιποι για ποιον λόγο να μην γνωρίζουμε την απάντηση ; Και μην νομίσεις ότι το κάναμε λαϊκό δικαστήριο, αλλά δεν μου αρέσει, και φαντάζομαι ούτε και σε άλλους, να μένω με την απορία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εμείς οι υπόλοιποι για ποιον λόγο να μην γνωρίζουμε την απάντηση ;
Γιάννη, έχεις δίκιο αλλά δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο στο προσωπικό μήνυμα αυτό που αναφέρεται στο μήνυμα #50.

ο γιαννης απο την αρχη μας ενημερωσε οτι τα μικρα ηταν γενα απο το ζευγαρι που ειχε. η φωτογραφια με την φωλια στα κορφοβουνια αναφεροταν στο ποσο δυσκολο ειναι να πλησιαση καποιος σε τετοια μερη εαν δεν παει με εξοπλισμο αναρχησης, και βεβαια εαν δεν εχει την απαρετητη σωματικη εκγιμναση. σε αλλο μηνυμα μας ενημερωσε οτι στην συνεργασια του με τις φιλοζωικες οργανωσεις, του εμπιστευονται πουλια που ηταν τραυματισμενα και την καταληλη στιγμη τα ελευθερωνη. Προσωπικα ο γιαννης με εχει καληψη στις απορειες μου, και πιστευω οτι πρεπει να ειναι μελος ενος φορουμ που φιλοξενη και εκλησεις οπως βρηκα καρακαξα, τι να κανω. Και ολοι ισως γνωριζουμε οτι πολλες φορες οι φιλοζωικες δεν μπορουν να αντεπεξελθουν αμεσα, και οι συμβουλες για καποιον που δεν ξερει ειναι σωτηρειες. επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η ευκολια με την οποια υποθηκε η διαγραφη του απο το φορουμ, εαν καταλαβα καλα εαν παι ειμαι λαθος σας ζητω συγνωμη. Προσωπικα πιστευω οτι για να καταθεσω την αποψη μου ππρεπει να γνωριζω το θεμα. Ο γιαννης μου ειναι αγνωστος τον γνωρισα μεσω του φορουμ που αρχικα πολη απο εμας τον καλοσορισαμε, και ειναι μελος. με στεναχωρη το γεγονος να συναντας αξιολογους ανθρωπους και ξαφνικά να τους χανεις, και δεν συζητω βεβαια για αυτους που δεν σεβονται τους κανονες λειτουργιας του φορουμ.

Φίλε Γιάννη εννοείται πως προσωπικά, όπως και οι περισσότεροι εδώ πιστεύω, είμαστε άσχετοι με αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα που γράφεις. Φαίνεται πως τρέφεις μεγάλο σεβασμό για το είδος αυτό, χαρτογραφείς άγνωστα νερά και είναι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτό που κάνεις, όπως ιδιαίτερος τύπος πρέπει να είσαι και συ. Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, για Black Sabbath τυπάκι μου κάνεις! Συνέχισε να μας ενημερώνεις γιαυτό το επιβλητικό αν και λίγο μακάβριο ζώο, όπως μόνο εσύ μπορείς.
Πέραν της διαμονής - διατροφής, θα ήθελα να μάθω για τη συμπεριφορά του, γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το κοράκι και όχι με κάποιο άλλο είδος, αν είχες ποτέ πιο συμβατικό είδος, παπαγάλο πχ ή καναρίνι και τι σε έκανε να μεταπηδήσεις εκεί.

Όντως φίλε, μετά την σειρά game of thrones πολύς κόσμος είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για τα κοράκια, αλλά εσύ το έχεις περάσει σε άλλο επίπεδο.
Αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω, πως άρχισες να ασχολείσαι με αυτά τα πουλιά και όχι ας πούμε με κάποιο αρπακτικό, πχ πετριτη.

Υγ
Και επίσης φιλική συμβουλή, επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολύ εύκολα και επειδή δεν είμαστε όλοι δικηγόροι καλό είναι με ηρεμία και ψυχραιμία να εξηγούμε τι και πως. Δεν το λέω προσωπικά για σένα ή για άλλο μέλος που συμμετέχει σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα.
Καλή συνέχεια...

ωραιος αδελφε. εχω ασχοληθει με κουρουνες και καρακαξες μεγαλωμενα απο μικρα. Να βγαζουν αλλοι σκυλια βολτα και εσυ τα πουλια σου μεσα στο κοσμο. αξια ανεκτιμητη.

Back