4. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που περισυλλέγονται, οδηγούνται τμηματικά στα υπάρχοντα
καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στα δημοτικά κτηνιατρεία ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις
και σε ιδιωτικά κτηνιατρεία, που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να φιλοξενήσουν
προσωρινά και για εύλογο χρονικό διάστημα τα προς περίθαλψη ζώα, μέχρι την αποθεραπεία τους,
υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως
αδέσποτα και καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Αν διαπιστωθεί από την
κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα, υποβάλλονται στην
κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.
Αυτο καταφερα να βρω, η αληθεια ειναι στην ιδιωτικη κλινικη που παω εγω, δεν εχω ρωτησει πως αποζημειωνεται η κλινικη, απλα ετυχε μια μερα να περιμενω στο reception της κλινικης και να ακουσω διαλογο μεταξυ πελατη και εργαζομενου, οτι λογω νομοθεσιας τα αδεσποτα τα στειρωνουν δωρεαν. Και τονιζω οτι λογω προσωπικης εμπειριας ποτε μου δεν μου εχουν παρει λεφτα. Το τονιζω ξανα, ειναι ιδιωτικη κλινικη.