Γενικά Την κατάκτησε εύκολα ο αρσενικός και σταμάτησε το κελάηδημα;

Καλησπερα σε όλους! Σήμερα έχουμε την εκκόλαψη ήδη 2 νεοσσων της δευτερης γεννας κ αναμένουμε κ τους υπόλοιπους με το καλό! Θα ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να ταΐσω βρασμένο σφιχτό αυγό ασπράδι μόνο για να δω τι χρωματισμό θα πετύχω άνευ κρόκου; Προφανώς αν μου πείτε πως κινδυνεύει η ζωή των νεοσσων δεν θα το κάνω απλά ζήτω τη γνώμη σας!
 
αν μπορώ να ταΐσω
Όταν οι γονείς ταΐζουν τα μικρά κανονικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθήσεις να τα ταΐσεις εσύ, περισσότερο προβλήματα θα προκαλέσεις παρά θα τα βοηθήσεις.
να ταΐσω βρασμένο σφιχτό αυγό ασπράδι μόνο για να δω τι χρωματισμό θα πετύχω άνευ κρόκου
Αυτό μπορείς να το κάνεις βάζοντας το βραστό αυγό χωρίς τον κρόκο στην αυγοθήκη.
Για το πόσο θα επηρεαστεί το χρώμα θα πρέπει να σου απαντήσουν οι ειδικοί !
 
μα δεν ειπα να τα ταΐσω εγώ ! Να παρέχω μόνο κρόκο ρωτάω για να δω σε τι χρωματισμό θα βγουν τα μικρά
Ναι, αλλά αποφάσισε. Κρόκο θέλεις να ταΐζεις, ή ασπράδι; 😅 Ο,τι και να δώσεις τα πουλάκια θα είναι μια χαρά. Πλούσιες ταΐστρες με ποικιλία και φρεσκάδα.
 
@mgerom 😀 έχεις δίκιο δάσκαλε! Ασπραδι με καταλαβαίνεις! Ευχαριστω πολύ
[automerge]1588951224[/automerge]
Κ μιας που μιλάμε για διατροφή θα ηθελα συμβουλές σχετικά με την εβδομαδιαία διατροφή που ακολουθείται στους νεοσσούς μετά τον απογαλακτισμό 1 μηνος+ δηλαδή, εκτός από τους σπόρους εννοείται
 
θα ηθελα συμβουλές σχετικά με την εβδομαδιαία διατροφή που ακολουθείται στους νεοσσούς μετά τον απογαλακτισμό 1 μηνος+ δηλαδή, εκτός από τους σπόρους εννοείται
Την ίδια διατροφή με αυτή των ενηλίκων.
 
@mgerom
Κ μιας που μιλάμε για διατροφή θα ηθελα συμβουλές σχετικά με την εβδομαδιαία διατροφή που ακολουθείται στους νεοσσούς μετά τον απογαλακτισμό 1 μηνος+ δηλαδή, εκτός από τους σπόρους εννοείται
Σχεδόν καθημερινά αυγο/αυγοτροφη,έξτρα σπόρια και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς μέχρι να ντυθούν καλά μετά την πτερορροια σε 3 μήνες.
 
@StathisS αυτό είναι απόφαση του καθενός αναλόγως του σχεδιασμού του.
Αν το θέτεις σαν κάτι που πρέπει, τότε όχι δεν πρέπει.
Εννοείται δίνουμε βότανα, λαχανικά και φρούτα. Οι πρωτεινες γιατί ακόμα αναπτύσσεται, το λίπος σταδιακά γιατί έρχεται πτερορροια.
 
δίνουμε βότανα
Θα σταθώ σε αυτό που παρέθεσε ο κύριος Δημήτρης, και θα πω πως τα βότανα βοηθούν πολύ τα πτηνά μας. Προσωπικά δίνω σε ενήλικα αλλά και σε απογαλακτισμενα πουλάκια, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, βασιλικό, άνηθο και άλλα πολλά, παράλληλα με αυγό και την τροφή τους. Αλλά και να μην έχεις στην διάθεσή σου τα προαναφερθέντα, νομίζω με την τροφή τους, και το αυγό τους είσαι εντάξει.
 
Τελικά η ωοσκοπηση μου ήταν σωστή ! Οπως είχα πει 5 αυγά απ τα 6 ήταν ενσπορα κ έτσι από χθες το απογευματάκι έγινε το ξεκίνημα με τους 2 νεοσσούς κ το πρωί στις 7:00 είχαμε 5 μικρά !
 
το πρωί στις 7:00 είχαμε 5 μικρά !
Ομοιώματα στην μέση της γιρλάντας (2-3) για να έχουν στήριξη. Φαΐ πρωί βράδυ. Να βλέπουν οι γονείς φρέσκο φαί στις ταίστρες. Οπωσδήποτε κάποιο κέρασμα σπόρων (περίλλα-καμελίνα-σισάμι-λιόσπορος καθαρισμένος-νίζερ) Καλή συνέχεια.
 
Back
Top