Ναι, καλό θα είναι να την καθαρίζεις τη φωλιά κάθε απόγευμα πριν το σούρουπο για να μένει πιθανολογικά καθαρή κατά την απόθεση του κάθε νέου αυγού το πρωί.
@ianos ευχαριστώ πολύ οι νεοσσοι σήμερα είναι 22ημερων κ 19 ο μικρός, αύριο που θα επιστρέψω τα αυγά κ θα βαλω διαχωριστικό τον αρσενικό από ποια πλευρά λες να τον αφήσω ;Εγώ θα την άφηνα λίγες ημέρες ακόμα, απλά σαν στήριγμα των μικρών, αλλά αν θέλεις, μπορείς να τη βγάλεις επίσης.
Bιάζεσαι. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε απο αυτά ακόμα. Πάρε και το τέταρτο και το πέμπτο και το έκτο (πιθανόν) αυγό, χωρίς να βάλεις άλλα πλαστικά. Τα τρία ομοιώματα είναι αρκετά. Μπορείς να επιστρέψεις όλα τα αυγά, θα έλεγα την Τρίτη.Ετσι θα έχεις κερδίσει ακόμα 5 ημέρες χωρίς να διαταράξεις την ομαλότητα που γνωρίζουν μέχρι τώρα τα μικρά στην ζευγαρώστρα. Παρακολούθησε με προσοχή την πορεία και γράφε αν βλέπεις κάτι "περίεργο".Στη δεύτερη γεννα σήμερα το πρωί αντικατέστησα το 3ο αυγό! Αυριο σκοπεύω να επιστρέψω τα αυγά κ να βάλω το χώρισμα! Στην φωλιά των νεοσσών δεν κάθεται κανένας πλέον μέσα να τη βγάλω ;
Κύριε Μάκη δηλαδή ναBιάζεσαι. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε απο αυτά ακόμα. Πάρε και το τέταρτο και το πέμπτο και το έκτο (πιθανόν) αυγό, χωρίς να βάλεις άλλα πλαστικά. Τα τρία ομοιώματα είναι αρκετά. Μπορείς να επιστρέψεις όλα τα αυγά, θα έλεγα την Τρίτη.Ετσι θα έχεις κερδίσει ακόμα 5 ημέρες χωρίς να διαταράξεις την ομαλότητα που γνωρίζουν μέχρι τώρα τα μικρά στην ζευγαρώστρα. Παρακολούθησε με προσοχή την πορεία και γράφε αν βλέπεις κάτι "περίεργο".
Γιάννη με κεφαλαίο το "δ".@mgerom δάσκαλε
Δεν υπάρχει καμιά επιστημονική έρευνα αλλά η εμπειρία δήνει περισσότερες πιθανότητες σ'αυτό που λέω ΣΩΣΤΗ φύλαξη. Ναι, θα έλεγα οτι προτιμώ σε όρθια θέση τα αυγά χωρίς γύρισμα, αλλά όχι σε αυτό το μείγμα σπόρων. Να προτιμάτε το σκέτο ασπούρι ή το φαρμακευτικό βαμβάκι.Αν όλα αυτά έχουν καμία σημασία τελικά.
Η κυβερνηση φταει Μακη που εκλεισε τις εκκλησιεςΣταματήστε το "λιβάνισμα" βρε.
Κύριε Μάκη τα επέστρεψα το Σάββατο το πρωί κ από τότε κλωσσαει! Εβαλα το χώρισμα κ άφησα ζευγάρι από τη μια κ νεοσσούς από την άλλη! Μου φαίνεται περίεργο που οι νεοσσοι 26-27ημερων δε δοκιμάζουν λίγο αυγό μόνοι τους ή έστω δεν τους έχω δει εγώ !Πόσα αυγά υπάρχουν Γιάννη τελικά ; (βάλε φωτό). Μπορείς να τα επιστρέψεις όλα, σήμερα το βράδυ αργούτσικα. Αυριο ανάλογα με την συμπεριφορά των μικρών, αποφασίζεις για την συνέχεια (χώρισμα κλπ.).
Δοκίμασε να βάλεις σε ένα μικρό ρηχό σκεύος αυγοτροφή και σπόρους και να το τοποθετήσεις στην σχάρα του κλουβιού.μου φαίνεται περίεργο που οι νεοσσοι 26-27ημερων δε δοκιμάζουν λίγο αυγό μόνοι
Ξέρεις πόσοι την έχουν πατήσει έτσι;γεμάτες είναι απλά βλέπετε τα τσόφλια στις φωτό από πάνω
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας