Διατροφή Τι είναι τα pellets των παπαγάλων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης inpense
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Εγω συμφωνω αλλα δεν εχω προβλημα να τα πληρωσω ομως... και η μεταφορα; Εγω δεν μενω στην Αθηνα. Οπως και να 'χει συμφωνω οτι μετα τη δοκιμη θα γραψω τις εντυπωσεις του Φοιβου πως του φανηκαν..
 
2 ειδη πελλετς που μπορουμε να βρουμε Αθήνα ειναι της kaytee οι παρακάτω.
ποσοτητα ειναι 680 γρ και τιμες παιζουν απο 7 -15 ευρο.
εγω τα παιρνω 7 αλλα ταχω βρει και 10 και 12 και 15! Το ιδιο παντα μιλαμε.
το τι ακουω απο τους πετσοπαδες δεν περιγραφεται, η πειθώ τους ειναι καταπληκτική, οσο τους αφηνεις να μιλανε θα σου πουν οτι νανε αρκει αν πουλησουν ενα σακουλακι τροφη. Και εσυ να τους πιεσ κατι αμα ξερεις δεν ακουνε εκει επιμενουν αλλα αμα επιμεινεις και εσυ και δουν οτι ξερεις 5 πραγματα μετα αρχιζουν να στα αλλαζουν σιγα σιγα.
η απορια μου ειναι γιατι βγαζουν τοσο μικρες ποσοτητες πελλετσ?εμενα δεν μου φτανει ουτε για ενα μηνα το σακουλακι αυτο!
 

Συνημμένα

  • conure.webp
    conure.webp
    4,5 KB · Προβολές: 132
  • rainbow.webp
    rainbow.webp
    4,4 KB · Προβολές: 116
Sta Nutribird, brika

1 kg = peripou 8,00 Euro
4 kg = peripou 27,00 Euro
10 kg = peripou 45,00 Euro

Ta tropical ( Fruta ) peripou 5-10 % pio akribo.


Alexandros
 
πολυ ωραια αλεξανδρε!
για να μαζεψουμε εδω ολες τις διαθεσιμες μαρκες με τιμές που μπορουμε να βρουμε εδω ελλαδα.
οποιος βρει και για μικροτερα πουλια(Lovebirds,cokatil)
να το προσθεσει εδω.

μεχρι τωρα οι τιμες που εβαλε ο αλεξανδρος ειναι οι καλυτερες αποτι εχω δει.
αμα του αρεσει του δικου μου αυτη η μαρκα τοτε εγω προσωπικα μαλλον εδω θα καταληξω,θα δουμε γιατι αλλος εχει το πρωτο λογο!
 
εγω προσωπικα πρωτη φορα ακουω γι αυτα! Ειχα διαβασει σε ενα βιβλιο για κοκους επεξεργασμενους που χρησιμοποιυν κυριως στην αμερικη! Μπορει να ειναι και το ιδιο!
αυριο θα παω σε καποια Pets shop και θα κανω μια ερευνα αγορας για χαρη του φορουμ! Ομως αυτα ειναι και για Lovebirds?μηπως να αρχισω να δινω κι εγω;
 
marie δεν ειναι τοσο ευκολο να αλλαξεις τους σπορους με πελλετς.
ναι υπαρχουν και για Lovebirds απλα ειναι μικροτερα σε μεγεθος, ειναι τα ιδια και για κοκατιλ. Τωρα αν χρειαζεται η οχι ειναι δικο σου θεμα. Και οικονομικο και το τι πιστευεις ειναι καλυτερο για τα πουλια σου. Παντως αμα τους δινεισ φρουτα και λαχανικα εισαι καπως καλυμενη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
αν θες πάρε πελλετς για δοκιμη. κι αν δεις οτι δεν τα προτιμουν, μεινε στην τροφη που χρησιμοποιεις τωρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
εγω θα σουλεγα μην παρεις μονο για δοκιμή γιατι σχεδον σιγουρα δεν θα τα φανε!
παρε μονο αμα εισαι αποφασισμενη να τους αλλαξεις διατροφη και να δινεις πελλετ αντι για σπορια.
αμα ειναι να κανεις αυτη την αλλαγη ξαναμιλαμε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
δεν ξερω τι ειναι καλυτερο... Ομως θα το σκεφτω καλα...
 
Εχω παντα στο κλουβι ενα μικρο μπολακι με πελετς, οχι γιατι το προτιμουν αλλα για να υπαρχει ως σανιδα σωτηριας μια τροφη σε εκτακτους λογους-(ειχα ξεκινησει στο σαιτ στο παρελθον αυτο το θεμα)-και με εχει γλιτωσει απο πιθανη απωλεια, σε ενα πουλι που ειχε φλουδια τον ελειψα μερες. Παντως οταν υπαρχουν σποροι δεν το τρωνε. Εγω τους βαζω παντα λιγους μεσα στην αυγοτροφη που το αυξανω σιγα σιγα και εκει το τρωνε καλυτερα,ισως γιατι εκει συνοδευεται με αλλα καλουδια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: marie
λοιπον επανερχομαστε με μια διαφορετικη μαρκα και σε καλη τιμή αλλα οχι τοσο διαδεδομένη.
ΑΧΙS λοιπον σε ποσοτητα 1 κιλου και τιμή 5 ευρο!(φοτο παρακάτω.)

προσωπικη εμπειρία τωρα, εγω μετα την kaytee ειχα αρχισει την axis. Μετα απο 1 βδομαδα περιπου μου εστειλε ο αλεξανδρος απο nutribird Ρ15, κλασικο και φρουτο,τα οποια ανακατεψα μεταξυ τους. (φοτο και απο αυτες παρακάτω)
σεναρια ηταν τα εξης, να περιμενω να τελειωσει η axis και μετα να αρχισω την nutri, να σταματησω τα αχισ και να αρχισω nutri , να τα δινω και τα 2 μαζι.
τελικα ανακατεψα τις 2 μαρκες μαζι και ταδινα ανακατεμενα.
αυτο γιατι αμα αλλαζει η τροφή το πουλί μέχρι να την συνηθίσει την νεα στρεσαρεται, λιγο η πολυ, και αγχονεται! Οπωτε για να αποφύγω μια ακομα αλλαγή τις ανακατεψα και ετσι θα μπορουσα να βγάλω και συμπέρασμα για το ποια μαρκα προτιμαει το πουλί το ίδιο, γιατι αμα εχει ενα ειδος μπροστά του,του αρεσει δεν του αρεσει θα την φάει, ενο αμα εχει 2 ειδη θα φαει πρωτα αυτη που του αρεσει περισσοτερο και μετα την αλλη,ή δε θα κανει διακρίσεις που σημαινει οτι δε καταλαβαινει διαφορα στις 2 μαρκες!
το αποτελεσμα λοιπόν,τις πρώτες μέρες επειδή η nutri ηταν νεα και αγνώστη εμενε πάντα τελευαταια στο μπολ του που παει αν πει οτι δεν την πολυήθελε ΑΛΛΑ αυτο δεν ειναι αξιόπιστο συμπερασμα γιατι επρεπε να περασει μια περίοδος προσαρμογής και δοκιμής. Να πω εδω οτι η αναλογια των 2 τροφών ειναι ιδια οπωτε δεν παιζει ο παράγωντας ποιο ειδος βλεπει πιο πολυ.
μετα απο μια βδομαδα λοιπον και αφου αρχισε να τρώει και τα 2 ειδη μπορω να καταλήξω στο συμπέρασμα οτι η nutribird του αρεσει αρκετά πιο πολυ απο την αχις. Και αιτολογώ καθε φορα που γεμιζω το μπολ του πρωτα τρωει ολα τα nutri και μετα τα αχισ. Οταν μαλιστα τελειωσουν τα Nutri ανακατευει ποση ωρα τα υπολοιπα μηπως βρει και κανενα αλλο απο νουτρι. Και να μην πειναει αμα παω και γεμισω το μπολ θα παει να φαει γιατι υπαρχουν νουτρι. Ε οπως καταλαβαινεται ολα αυτα δειχνουν ξεκαθαρα τι προτιμαει ο δικός μου μεταξυ των 2 αυτων πελλετς. Οταν μαλιστα τελειωσει τα nutri κουναει το μπολ , οπως το κανει οταν ειναι αδειο, σαν να λεει βαλε μου λιγο φαι, παροτι εχει μεσα τα αχις, αλλα εγω δε του βαζω μεχρι να τελειωσει και τα αχις γιατι αλλιως θα τον κακομαθουμε! Δεν το λεω για πλάκα αυτο, αλλα ειναι σημαντικό να μην τους καλομαθαινουμε γιατι θα γινουν κακομαθημενοι μετα και ιδιοτροποι! Οπως τα μικρα παιδια!(δεν τους κανουμε παντα ολα τα χατηρια, ουτε τους δινουμε καθε μερα πατατες τηγανητες και μακαρόνια!)

απο διατροφικής αξίας τωρα επειδη το εψαξα και αυτο, οι διαφορες σε αυτες τις 2 μαρκες αλλα και της kaytee ειναι μικρες και αρα ασημαντες να ασχοληθουμε κατα τη γνώμη μου.η διαφορα της ταξης του 1-2 % πιστευω δεν ειναι καθοριστικές στο να επιλεξουμε μαρκα. Πιο πολυ κοιταμε τι αρεσει στο πουλι γιατι αυτο θα τις τρώει!

αυτα απο πρωτης οψεως, για οτι αλλο συμπερασμα-παρατηριση θα επανελθουμε!

μια αλλη παρατήρηση (που θα την εχει δει και ο ανεστης) εχει να κανει με το οτι τα nutri ειναι κάπως σαν λαδομένα (δεν το εχω δει σε αλλη μαρκα)και μαλλον αυτο βοηθαει να κρατανε το αρωμα τους πιο πολυ, δεν ξερω.

(φωτογραφιες δε μαφηνει να ανεβασω, δε ξερω γιατι,θα δουμε αργοτερα)
 
να και οι φοτος
 

Συνημμένα

  • axis1.webp
    axis1.webp
    10,9 KB · Προβολές: 119
  • axis2.webp
    axis2.webp
    8,9 KB · Προβολές: 116
  • nutri klasiko.webp
    nutri klasiko.webp
    21,3 KB · Προβολές: 106
  • nutri frouto.webp
    nutri frouto.webp
    18,2 KB · Προβολές: 109
  • nutri mix.webp
    nutri mix.webp
    57,4 KB · Προβολές: 110
  • all mix.webp
    all mix.webp
    39,7 KB · Προβολές: 117
καλημερα
εχω ξεκινησει εδω και 2 βδομαδες περιπου και δεν την τρωνε με τιποτα
βαζω pellet και την βρισκω ολη πεταμενη εξω απο το κλουβι
εχω nutri για κοκατιλ αλλα μου φαινεται παρα πολυ μεγαλη για να την φανε τα καμαρια μου;
την εχω αλεσει στο multi σε ποιο μικρα κοματακια και κατι γινετε αλλα οχι το επιθυμητο αποτελεσμα. Μαλλον θα δοκιμασω και zupreem γιατι απο τισ photo που εχω δει φαινονται αρκετα μικροτερα
 
δε παιζει ρολο το μεγεθος αλλα το να τη μαθουν, μπορουν μονα τους να την κοψουν κομματακια.
τους τη δινεις μαζι με σπορια; Πρεπει να κανεις μια διαδικασια για να τη μαθουν δεν ειναι τοσο ευκολο και δεν παιζει τοσο ρολο τωρα η μαρκα αλλα να αναγκαστουν να φανε!
 
Back
Top