Διατροφή Τι είναι τα pellets των παπαγάλων;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης inpense
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Nai einai to sosto gia ta Cockatil.

To alases me to skedio pou exei sto paketo meza;

Alexandros

το ξεκινησα ετσι και σταματησα μονο για 2 μερεσ γιατι τα εβλεπα οτι πεινανε εβαζα σπορια και ορμαγαν και τα δυο. Τι να κανω δεν ξερω
θα αρχισω παλι οπωσ λεει το σχεδιο και θα δουμε

αμα δεν πεινασουν και δεν ζοριστουν λιγο δε γινεται απο μονα τους να αφησουν τα σπορια και να αρχισουν τα πελλετσ!

Inpense κοιτα το ποστ του Νασου νουμερο 36 στη 3η σελιδα για το πως γινεται η μεταβαση απο σπορια σε πελλετς που εχει αναφερει εμπεριστατωμενα, εαν δε το εχεις ηδη διαβασει, για να σε βοηθησει :)
https://community.petbirds.gr/threads/Ο-Αρθούρος-ο-african-grey-μου.1859/

Νάσο εσύ δίνεις στον Αρθούρο μόνο πέλετς; Εγώ σκοπεύω να δώσω στον Μάνι μόλις αρχίσει να τρώει αλλά όχι μόνο πέλετς. Κοίτα ένα απόσπασμα από το site Feeding Your Indian Ringneck or Asiatic Parrot

I would not advise mixing the pellets and seeds together. Indian Ringnecks are smart and will easily avoid eating the pellets. It is much better to rotate between the two every few days. I keep the seeds in for four days and the pellets in for three days. This gives my ringnecks the opportunity to really eat and benefit from each food. Giving only pellets can also cause serious problems such as a nutrient overdose; so giving pellets in moderation will avoid this. Again, the key is moderation and substitution.
Για όσους δεν ξέρουν αγγλικά να μεταφράσω:

Δεν θα συμβούλευα να αναμειγνύετε τα πέλετς και τους σπόρους μαζί. Οι Ρίνγκνεκς είναι έξυπνοι και εύκολα θα αποφύγουν να τρώνε τα πέλετς. Είναι πολύ καλύτερο να εναλλάσετε τα δυο κάθε λίγες μέρες. Εγώ αφήνω τους σπόρους μέσα για 4 μέρες και τα πέλετς για 3 μέρες. Αυτό δίνει την ευκαιρία στα Ρίνγκνεκ μου να φάνε και να ωφεληθούν από την κάθε τροφή. Το να δίνεις μόνο πέλετς μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως υπερβολική δόση θρεπτικών συστατικών. Οπότε δίνοντας πέλετς με μέτρο το αποφεύγουμε αυτό. Και πάλι, το κλειδί είναι το μέτρο και η αλλαγή.

εγω εκανα ολοκληρο αγωνα να περασει απο τα σπορια στα πελλετς, αμα το γυρναγα ξανα στα σπορια εστω και για 3 μερες μετα θα επρεπε παλι απο την αρχη! Αμα εσυ μπορεσεις να το καταφερεις αυτο οκ αλλα κανενας δεν εχω διαβασει να το κανει αυτο!
ουτε εχω ακουσει οτι παθαινει υπερβιταμινωση απο πελλετς, αφου ειναι μελετημενα και τρωει οσα θελει το πουλι αλλα υπαρχουν και δοσολογιες!
αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι επειδη τα πελλετσ ειναι πληρες διατροφή δε χρειαζεται αν δινουμε εξτρα φρουτα η λαχανικα αλλα εγω δινω γιατι δε πιστευω οτι κανενα πελλετς μπορει αν φτασει την ποιοτητα του φρεσκου φρουτου η λαχανκου!
ασε που οι παπαγαλοι τους αρεσει η ρουτινα και δεν θελουν αλλαγες! Αμα αλλαζεισ την τροφή καθε 3 μερες θα τρελαθει το πουλι!

Ναι Νάσο καταλαβαίνω τι λες. Εγώ απλά έκανα παράθεση κάτι που διάβασα και που σχετίζεται άμεσα με το δικό μου παπαγάλο. Ίσως και να μην ισχύει για όλους τους παπαγάλους. Άλλωστε απ' ότι λέει τα Ρίνγνεκ τρώνε τα πάντα οπότε μπορεί να μην έχει πρόβλημα με την αλλαγή. Εξάλλου μια προσπάθεια ποτέ δεν έβλαψε όσο είναι μικρός ακόμα ο παπαγάλος. Ο δικός του πάντως είναι πολύ καλός!

μα επειδη ειναι μικρος γιαυτο σου λεω οτι θα ειναι πιο ευκολο να μαθει κατευθειαν τα πελλετς γιατι μετα θα παιδευτεις περισσοτερο.

Μανο ποια ειναι η πηγη αυτου του αποσπασματος; 😕 Αυτο που γραφει εκει πιστευω πως δεν ισχυει. Τα πελετς ειναι μελετημενα για το σκοπο της πληρους καλυψης της διατροφης και οχι για να δημιουργουνε υπερβιταμινωση. Εχουνε μεσα και αλεσμενους σπορους. Εχω διαβασει αρκετα για αυτα στο ιντερνετ και σε ενα σαιτ με κτηνιατρους του εξωτερικου και τετοιο πραγμα δεν ελεγαν πουθενα το αντιθετο μαλιστα. Επισης επειδη συμμετεχω και σε ενα ξενογλωσσο φορουμ με ανθρωπους απο ολον τον κοσμο οπου οι πτηνιατροι ειναι αρκετα εμπειροι και εξειδικευμενοι τετοιο πραγμα δεν ειπε κανεις. Και μερικοι εχουν και ρινγκνεκς. Αλλο το να θελει καποιος να ταιζει και σπορια και αλλο να λεμε οτι τα πελετς μπορει να δημιουργησουν προβλημα.

Ανέστη στο ποστ που έχω το απόσπασμα γράφω ποιο site είναι. Όπως είπα ήδη, εγώ απλά παρέθεσα τα λόγια κάποιου. Δεν είναι δικιά μου άποψη. Το site αυτό μου το πρότειναν κι από εδώ μέσα και δεν μου φαίνεται κακό. Μπορεί αυτό να δούλεψε για τον παπαγάλο του οπότε να το πιστεύει. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ αυτά που λέτε. Μια άποψη ακόμα για συζήτηση δεν είναι κακό πράγμα.

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ αυτά που λέτε. Μια άποψη ακόμα για συζήτηση δεν είναι κακό πράγμα.

δεν ειπε κανεις κατι για την αποψη σου Μανο... 😉 εννοειται πως η συζητηση ειναι καλο να γινεται και δεν βλαπτει κανεναν... Ολοι μαθαινουμε συνεχεια απο τους αλλους... και τα δικα μου λεγομενα ειναι μονο μια αποψη δεν ειπε κανεις οτι ειναι απολυτα ετσι... σορρυ γιατι το διαβασα γρηγορα την πρωτη φορα και δεν προσεξα οτι ειχε λινκ... Παω να δω... :D

Πάντως Ανέστη αυτό το site έχει πολύ πράμα για τους Ringnecks. Μόλις είδα ότι και φόρουμ με ιδιοκτήτες και μπορώ να πάρω πολλές καλές ιδέες για τον δικό μου. Είδα και ένα κλουβί... Πωπωπω! Βίλα να πω μάλλον!

Συνημμένα

• klouva.webp
    klouva.webp
    39,9 KB · Προβολές: 110
Πάντως Ανέστη αυτό το site έχει πολύ πράμα για τους Ringnecks. Μόλις είδα ότι και φόρουμ με ιδιοκτήτες και μπορώ να πάρω πολλές καλές ιδέες για τον δικό μου. Είδα και ένα κλουβί... Πωπωπω! Βίλα να πω μάλλον!

ναι Μανο εχει πολλες πληροφοριες του εριξα μια ματια. Πολυ καλο ειναι απλα αυτα που λεει για τα πελλετς δεν βασιζονται σε επιστημονικη μελετη ουτε αναφερει καποιο περιστατικο απο οσα προλαβα και κοιταξα... 😉

οσο για το κλουβι τελειο! ξερω 2 ατομα που το εχουν. η μια σε μικροτερο μεγεθος για sun conure και η αλλη για εναν eclectus. Παλατακι το λες αυτο οχι κλουβι... :D γενικα οι ξενοι τετοια κλουβια παιρνουνε για τους παπαγαλους τους, σαν τα δικα μας εδω λιγα βλεπεις τοσο μικρα...

ρε παιδια παιρνουν τετοια κλουβια γιατι ειναι φτηνα
μπορει ενα τετοιο κλουβι στην αγγλια να εχει 250 € ή και 300€ και στην ελλαδα να εχει 800 € μπορει και λιγο λιγοτερο η και περοσσοτερο

ρε παιδια παιρνουν τετοια κλουβια γιατι ειναι φτηνα
μπορει ενα τετοιο κλουβι στην αγγλια να εχει 250 € ή και 300€ και στην ελλαδα να εχει 800 € μπορει και λιγο λιγοτερο η και περοσσοτερο

Και αν πάρουμε υπόψη και τους μισθούς στην Ελλάδα τότε κάνουνε 10000 ευρώ! 😡
Στην Αθήνα που μπορώ να βρω κλουβιά; Μέσω e-bay τα στέλνουν Ελλάδα;

ΥΓ Συγνώμη που βγήκα off topic 🙄

Και αν πάρουμε υπόψη και τους μισθούς στην Ελλάδα τότε κάνουνε 10000 ευρώ! 😡
Στην Αθήνα που μπορώ να βρω κλουβιά; Μέσω e-bay τα στέλνουν Ελλάδα;

ΥΓ Συγνώμη που βγήκα off topic 🙄

εξαρταται απο που θα τα αγορασεις εννοω απο ποιο e-bay. Εχουν οτι κλουβι θελεις και το καθενα γραφει μεχρι που το στελνουν. αυτα που λενε Ευρωπη η παγκοσμιως λογικα τα στελνουν και εδω... 😉

Back