Αναπαραγωγή Τι κάνετε με τα μικρά καρδερινάκια που παράγει η εκτροφή σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gregog7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gregog7

PB Member
Εγγραφή
4 Νοε 2008
Μηνύματα
567
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Να είσαι καλά Γρηγόρη αλλά δεν πουλάω πουλια. Δεν το έχω παρει ακόμα απόφαση!
Συγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος, αλλά τα κρατάς όλα τα πουλιά; Και εγώ έτσι θα έκανα αν είχα τον χώρο. Αλλά και πάλι τόσα χρόνια με καρδερίνες αυτό που κατάλαβα είναι ότι είνα "δανεικά" πουλιά. Ποτέ δεν πήρα χρήματα, αρκεί να ξέρω ότι πάνε σε καλά χέρια. Πολλές φορές αυτό το πλήρωσα, μιας και από τα 4 ζευγάρια, έμεινα με ένα. Αλλά και πάλι χαλάλι.

Όπως και να έχει, καλή συνέχεια και να χαίρεσαι τα πουλάκια σου.

Mod edit Stavros: Η ερώτηση μεταφέρθηκε ως εκτός θέματος μήνυμα από τη συζήτηση Παρουσιάζω - Απόγονος από ζευγάρι καρδερίνες γραβάτες.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και όμως Γρηγόρη τα πουλιά που βγάζω τα περισσότερα τα κρατάω και έχω δωρίσει και πάρα πολλά σε φίλους! άλλοι το εκτίμησαν... αλλοι όχι!Η καρδερίνα τον διαφθείρει τον άνθρωπο 😉:D
 
παιδια πειτε με κακο πειτε με ξινο, αλλα δεν μου περνα καν σαν ιδεα να πουλησω η να δωρίσω πουλια σε καποιον.

Στο να δωρισω πουλιά εκεί που πρέπει και στα κατάλληλα άτομα δεν ειμαι αντίθετος γιατί αυτό βοηθάει την εκτροφή του είδους να αναπτυχθεί με γρηγορότερους ρυθμούς αλλά και μετέπειτα οταν θα χρειαστει ο εκτροφεας να ανανεωσει το αιμα στο κουμασι του.

Σε ό,τι αναφορά την πώληση δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Για όποιον έχει ένα δύο ζευγάρια το μηνιαίο κόστος της εκτροφής είναι μικρό, αλλά στην μεγάλη εκτροφή δεν είναι έτσι τα πράγματα υπάρχουν μεγάλα έξοδα και μεγάλη προσωπική εργασία.
 
Κώστα, εννοείς ότι ας πούμε δώρισες καρδερίνες σε κάποιους που δεν τις φροντίζουν σωστά ή τις έχουν παρατημένες;
Γιαννη εννοω ανθρώπους που και δεν τις φροντιζαν άρα πέρα ότι δεν της αγαπανε όπως θα περιμενες, δεν σέβονται και τον κοπο που εκανες στο να καταφέρεις να βγαλεις κάποια πουλια και να τους τα χαρίσεις χωρίς κανένα ανταλλαγμα! Εννοώ ανθρώπους που εμφανιστηκαν... Τους χάρισες κάποια πουλιά για να ξεκινήσουν και να τους γλυτώσεις από κάποια έξοδα και μετά. Γεια σας! Εννοώ ανθρωπους που ενώ τους χάρισες κάποια πουλιά στο τέλος λένε και της κακίες τους ας πούμε ότι δεν τους χαρισες γραβατες αλλα αρχεγονες😡! Γιαννη είμαι από μικρό παιδί στα πουλιά, ετσι είναι, τα γνωριζα! Ισως τελικά επρεπε να τα πληρωναν😛αλλα δεν μπορώ να μην πω ότι έχω κάνει και δυνατές φιλίες όπως ο dimitris patra ο Σταμάτης με τα japan hoso και αλλά παιδιά.στην τελικη. Αυτα μένουν!
 
Γιαννη εννοω ανθρώπους που και δεν τις φροντιζαν άρα πέρα ότι δεν της αγαπανε όπως θα περιμενες, δεν σέβονται και τον κοπο που εκανες στο να καταφέρεις να βγαλεις κάποια πουλια και να τους τα χαρίσεις χωρίς κανένα ανταλλαγμα...
Κώστα, θεωρώ ότι το δυσεύρετο είναι και ελκυστικό. Και μια καρδερίνα εκτροφής χάρισμα είναι κάπως δυσεύρετη ακόμα και σήμερα (γραβάτα και μή γραβάτα). Ως ελκυστικότερο θα έλεγα, είναι και κάτι που δύσκολα θα το αρνηθεί ένας θιασώτης των πτηνών συντροφιάς. Απλώς οι άνθρωποι έτσι είμαστε... λαχεία.. Ενθουσιαζόμαστε εύκολα και τόσο εύκολα μας περνά ο ενθουσιασμός μας, έχουμε μάθει να παίρνουμε αδίστακτα ό,τι μας δίνεται, αλλά συχνά χωρίς να το σκεφτούμε πως θα το διαχειριστούμε έπειτα, και από συνέπεια... Κολοκυθόπιτα. Και φυσικά, κάποιοι από εμάς δεν είμαστε σε θέση να δεχθούμε την προσφορά έτσι αγόγγυστα και με χαρά. Παίρνουμε, και μέσα μας αδυνατούμε να επιλέξουμε το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης, αλλά αντ' αυτού θέτουμε τον δωρητή σε δυσθεώρητα ύψη συγκριτικά με εμάς και δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη θέση που εμείς οι ίδιοι του δώσαμε, οπότε αισθανόμαστε την ανάγκη να τον κατηγορήσουμε για κάτι και πάει λέγοντας... Και το χειρότερο είναι ότι αυταπατώμαστε, εθελοτυφλούμε και όλα τα συναφή. Κάνε το καλό και θα σου βγάλουν το μάτι λέει ο λαός μας κι ενίοτε έχει δίκιο.
Νομίζω ότι όσο σου παρουσιάζεται η ευκαιρία, και όσο βρίσκεις ικανούς ανθρώπους, θα πρέπει να συνεχίζεις ανάλογα. Αλλά επίσης θεωρώ ότι δεν δίνουμε πουλιά σε ανθρώπους που δηλώνουν εκ των προτέρων ότι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν, διότι δεν θα έχουν και χρήματα να τα φροντίσουν, να τα πάνε σε γιατρούς αν χρειαστεί και να μην τα αφήσουν στην τύχη που οι ίδιοι τελικά θα τα καταδικάσουν.
 
παιδια πειτε με κακο πειτε με ξινο, αλλα δεν μου περνα καν σαν ιδεα να πουλησω η να δωρίσω πουλια σε καποιον.

Ούτε να τα πουλήσεις, ούτε να τα χαρίσεις, εσύ δηλαδή πως τα απέκτησες και πώς θα τα αποκτήσουν κι άλλοι που θέλουν;
 
Νομίζω οτι οποιος έχει μεγαλο μεράκι για τα πουλια αυτός πληρώνει για να αποκτησει..
Σίγουρα αυτό εξυπακούεται και όχι μόνο για να αποκτήσει αλλά και για να τα διατηρήσει, βελτιώσει κτλ. Πόσο μάλλον όταν έχει και γνωστούς, φίλους που μπορούν να τον βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή αφιλοκερδώς 😉
 
Ούτε να τα πουλήσεις, ούτε να τα χαρίσεις, εσύ δηλαδή πως τα απέκτησες και πώς θα τα αποκτήσουν κι άλλοι που θέλουν;

πραγματικα μπορει να φανει υπερβολικο, αλλα δεν μου παει η καρδια να αποχωριστώ καποιο απο τα ζωντανα μου, διοτι με τα σωστα μου και με τα λαθη μου, και τα εχω πονεσει και εχω δεθει μαζι τους, και εχω ξενυχτισει ( να δω αν καθεται τα μωρα, να προλλαβω λεηλασιες απο αρσενικους κ. Α γνωστα) και για αυτο τον λογο (δεσιμο) δεν μπορω να αποχωριστω. Απλα δεν καταλαβαινω την λογικη "εγω πως τα απεκτησα " , το να τα εχω αγορασει δε σου περνα καν απο το μυαλο; Επισης, τι εννοουμε να χαρισω ενα πουλακι καπου; Να το χαρισω γιατι του αρεσει; Να το χαρισω γιατι δεν εχει λεφτα να αγορασει; (αν δεν υπαρχουν λεφτα για αγορα κοινου καναρινιου, δεν υπαρχουν λεφτα ουτε για την σωστη διαβιωση του κοινου καναρινιου, εκτος αν σκεφτομαι λαθος). Τωρα αν καποιος παλι εχει υπερβολικα μεγαλο αριθμο κοπαδιου και δεν υπαρχει χωρος για παραπανω ( που για αυτο το λογο κακως συνεχιζει να αναπαραγει το ειδος) τοτε ναι και να πουλησει και να χαρισει για την σωστη διαβιωση του κοπαδιου του.
 
tasioskis καλησπέρα σεβαστή η άποψη σου και δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που λες! Θα προσθέσω όμως πάνω σε αυτά και κάποιες λεπτομέριες πάντα κατά τη δικιά μού άποψη!

Επισης, τι εννοουμε να χαρισω ενα πουλακι καπου; Να το χαρισω γιατι του αρεσει; Να το χαρισω γιατι δεν εχει λεφτα να αγορασει;
Να το χαρίσω σε έναν άνθρωπο που εκτιμώ ο οποίος ασφαλώς και μπορεί να το προσέχει και το θέλει, να το χαρίσω σε έναν γνωστό μου οποίος έχει πουλιά αλλα απλός κάτι χρειάζεται συγκεκριμένα για κάποιο εκτροφικο σκοπο! Να το χαρίσω σε κάποιο παιδάκι που σηκώνει σταυρό και θα του δώσω χαρά!
Προσοχή κυκλοφορούν και οι τζαμπατζήδες που θέλουν τα πάντα χωρίς να ξοδευτούν! Επίσης δεν θα χαριζα πουλιά σε αυτόν που δηλώνει άφραγκος γιατί,
αν δεν υπαρχουν λεφτα για αγορα κοινου καναρινιου, δεν υπαρχουν λεφτα ουτε για την σωστη διαβιωση του κοινου καναρινιου
Τέλος να σου πω για το
που για αυτο το λογο κακως συνεχιζει να αναπαραγει το ειδος) τοτε ναι και να πουλησει και να χαρισει για την σωστη διαβιωση του κοπαδιου του.
Υπάρχουν άνθρωποι που όντως σκέφτονται μόνο το κέρδος ( πιστεύω ότι ειναι και η μειοψηφία)! Μην ξεχνάς οτι υπαρχουν ( οπως και στη παρεα μας ) εκτροφείς οι όποιοι με μεράκι εκτρέφουν, διατηρούν, βελτιώνουν τις ρατσες τον καναρινιών στην Ελλάδα, διαγωνίζονται βλέπουν το επίπεδο συνεχίζουν, τα έξοδά λοιπόν ειναι τεραστία αν φανταστείς οτι μονο για σπόρια τα 500 ευρω το χρόνο μπορει να ειναι ενα συνηθισμένο ποσό χωρίς να σου βάλω μέσα αυγοτροφες, αυγά, πρασινάδες, συμμετοχές στις εκθέσεις, συνδρομές στο σύλλογο, έξοδα μετακίνησης κτλ , αν σταματήσουν αυτοί ( λόγο ότι βγάζουν πολλά πουλιά κάθε χρόνο και είτε πουλάνε είτε χαρίζουν) τότε σκέψου τι πάρτι έχει να γίνει από ορισμένους επιτήδειους! Όχι μόνο οικονομικά αλλά θα σε κοροϊδεύουν και στα πιο απλα πόσες φορές έχουμε παραδείγματα με ανθρώπους που πλήρωσαν για κάτι και πήραν τελικά κάτι άλλο. Π.χ μέσο FB συνάδελφος αγορασε απλό καναρίνι σκουφατο για γκλοστερ και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή ! Όταν με γνώρισε και με χαρά ήρθε να μου δείξει φώτο από τα γκλοστερ του να δεις πως αισθάνθηκε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
παντα μιλαω συναισθηματικα, και παντα για το ατομο μου, φυσικα και δεν κατακρινω καποιον που πουλαει η καποιον που χαριζει η που ζητα να του χαρισουν. Για μενα και μονο για μενα συναισθηματικα και μονο, δεν μου παει η καρδια να βαλω χερι σε κλουβι και να δωσω πουλι, κι ας ειναι αρρωστο, και ας ειναι καρινιασμενο ας ειναι οτι ειναι, το εχω πονεσει το εχω "γεννησει". Οσο για εκεινους τους εκτροφεις που θελουν να πουλανε η να χαριζουν (για το παιδακι που σηκωνει σταυρο η για τα ατομα που εκτιμουν ), ειμαι μαζι τους και καλα κανουν και ειμαι και απο αυτους που θα πανε να αγορασουν για να τους βοηθησω να συνεχισουν αυτο που κανουν. Αλλα για εκεινους που ξεκινησαν σαν εμενα και στη πορεια εχασαν τον ελεγχο με τις αναπαραγωγες και αναγκαζονται να πουλανε οσο οσο η να χαριζουν (σπανιως γερα πουλια) λογω ελλειψης χωρου, με αυτους τι μπορεις να πεις; Εγω ας πουμε ξεκινησα φετος με ενα ζευγαρακι κοινα καναρινια και εβγαλα 5 μπομπιρακια, αντε του χρονου να τα κανω αλλα 5 , αλλα εως εκει, δεν με παιρνει αλλο, δεν εχω τον χωρο για αυτο.
 
πραγματικα μπορει να φανει υπερβολικο, αλλα δεν μου παει η καρδια να αποχωριστώ καποιο απο τα ζωντανα μου, διοτι με τα σωστα μου και με τα λαθη μου, και τα εχω πονεσει και εχω δεθει μαζι τους, και εχω ξενυχτισει ( να δω αν καθεται τα μωρα, να προλλαβω λεηλασιες απο αρσενικους κ. Α γνωστα) και για αυτο τον λογο (δεσιμο) δεν μπορω να αποχωριστω. Απλα δεν καταλαβαινω την λογικη "εγω πως τα απεκτησα " , το να τα εχω αγορασει δε σου περνα καν απο το μυαλο; Επισης, τι εννοουμε να χαρισω ενα πουλακι καπου; Να το χαρισω γιατι του αρεσει; Να το χαρισω γιατι δεν εχει λεφτα να αγορασει; (αν δεν υπαρχουν λεφτα για αγορα κοινου καναρινιου, δεν υπαρχουν λεφτα ουτε για την σωστη διαβιωση του κοινου καναρινιου, εκτος αν σκεφτομαι λαθος).
Αυτό ακριβώς σε ρώτησε, μάλλον επειδή παραπάνω έγραψες αυτό :
παιδια πειτε με κακο πειτε με ξινο, αλλα δεν μου περνα καν σαν ιδεα να πουλησω η να δωρίσω πουλια σε καποιον.
Το να μην δωρίσεις σε κάποιον το καταλαβαίνω, για πολλούς λόγους. Αλλά το να μην θέλεις να πουλήσεις εφόσον κάνεις συστηματική αναπαραγωγή, όχι. Τα πουλιά, όπως και τα κοράλλια ή τα φυτά ή τα ψάρια σε περιπτώσεις αναπαραγωγής στην κατοχή μας, αν το βλέπουμε από άποψη χομπιστικη είνα
για να αλλάζουν χέρια είτε δωρεάν είτε ενός συμβολικου ποσού. Αυτό έχει ως σκοπό την εξάπλωση του χόμπι. Βέβαια δεν ζητάμε να μας δωρίσουν ή πουλήσουν σε συμβολική τιμή το ιερό δισκοπότηρο που στην προκειμένη περίπτωση είνα
οι γραβατωμενες, αλλά κάτι εύκολο και απλό.
Πάντα ρωτάμε για τις συνθήκες διαβίωσης, τι σκοπό έχει αυτός που θα του χαρίσουμε κάποιο ζωντανό.
Στο κάτω κάτω χόμπι κάνουμε και πιστεύω πως αυτή είναι μία από τις έννοιες του. Σκέψου το...
 
Το να μην δωρίσεις σε κάποιον το καταλαβαίνω, για πολλούς λόγους. Αλλά το να μην θέλεις να πουλήσεις εφόσον κάνεις συστηματική αναπαραγωγή, όχι.

Για τους πολλους λογους που καταλαβαινεις οτι δε δωριζω, ειναι ακριβως οι ιδιοι λογοι που δεν πουλαω ουτε εχω σκοπο για συστηματικη αναπαραγωγη

Τα πουλιά, όπως και τα κοράλλια ή τα φυτά ή τα ψάρια σε περιπτώσεις αναπαραγωγής στην κατοχή μας, αν το βλέπουμε από άποψη χομπιστικη είνα
για να αλλάζουν χέρια είτε δωρεάν είτε ενός συμβολικου ποσού.

Πραγματικα δεν γνωριζα οτι χομπιστας λεγεται αυτος πουτ πουλα η χαριζει, τοτε εγω δεν ειμαι χομπιστας

Αυτό έχει ως σκοπό την εξάπλωση του χόμπι. Βέβαια δεν ζητάμε να μας δωρίσουν ή πουλήσουν σε συμβολική τιμή το ιερό δισκοπότηρο που στην προκειμένη περίπτωση είνα
οι γραβατωμενες, αλλά κάτι εύκολο και απλό.

Εδω δε συμφωνω, εξαπλωση του χομπι κατα την γνωμη μου ειναι, η εξαπλωση της εμπειριας του καθε εκτροφεα, η εξαπλωση ιδεων και αποψεων για την καλυτερευση της διαβιωσης των ζωντανων. Αν εσυ αυριο σταματησεις να με συμβουλευεις σαν απειρο εκτροφεα, τοτε θα σταματησω να εχω πουλια διοτι θα πεθανουν. Αν ομως εσυ σταματησεις να μου δωριζεις /πουλας πουλια, ε δεν νομιζω να σταματησει η διαιωνιση του χομπι μας, υπαρχουν και τα pet shops. Οσο για το αγιο δισκοποτηρο, πιστεψεμε, η εχω καρδερινα των 2000 ευρω η καναρινακι των 15 ευρω, για μενα και τα 2 ειναι το αγιο δισκοποτηρο, για τους ιδιους λογους που εχω αναφερει πιο πανω και τους καταλαβαινεις.
Στο κάτω κάτω χόμπι κάνουμε και πιστεύω πως αυτή είναι μία από τις έννοιες του.
οταν λεω χομπι εμενα μου ερχεται αυτο https://el.wikipedia.org/wiki/Χόμπι
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
δεν μπορώ να μη πω ότι έχω κάνει και δυνατές φιλίες όπως ο dimitris-patra, ο Σταμάτης (japan hoso) και αλλά παιδιά. Στην τελική.. Αυτό μένει..
επ, είμαι και γω εδώ!:D Πολύ σωστά τα λες,Κώστα.. Αυτό μένει και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να μένει στο τέλος.. ΚΑΛΕΣ & ΩΡΙΜΕΣ ΦΙΛΙΕΣ! 🙂👍

υπάρχουν (και στην παρέα μας) εκτροφείς οι οποίοι με μεράκι εκτρέφουν, διατηρούν, παρατηρούν & βελτιώνουν τις ράτσες των καναρινιών στην Ελλάδα, διαγωνίζονται, βλέπουν το επίπεδο & συνεχίζουν.. εκεί τα έξοδά είναι τεράστια, αν φανταστείς ότι μόνο για σπόρια απαιτούνται 500 ευρώ το χρόνο χωρίς να βάλω μέσα αυγοτροφές, αυγά, πρασινάδες, συμμετοχή σε εκθέσεις & έξοδα μετακίνησης, συνδρομή συλλόγου κτλ..
πολύ σωστά..
ακόμη και για έναν μικρό εκτροφέα-χομπίστα, ιδίως τώρα.. Αυτές τις εποχές, αν δεν πουλήσει κάποια από τα πουλιά του, δεν θα μπορέσει να βγάλει τα έξοδα διαχείρησης των υπολοίπων.. Μη γελιόμαστε. :)
 
Back
Top