Εκπαίδευση Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει να δαγκώνει το 2 μηνών Ringneck μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Grorgia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε Καλημερα σας. Εδώ και 1 βδομάδα έχω στα χέρια μου ένα ringneck 2 μηνών. Είναι ταϊσμένος στο χέρι και συνεχίζω και εγώ με κρέμα. Προσπαθούμε να φάμε τροφή ηλιόσπορους αλλά δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Το αυγό όμως το τρώμε σχεδόν όλο. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω παπαγάλο και θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να τον εκπαιδεύσω. Έρχεται στο χέρι μου κάθεται και τον χαϊδεύω αλλά έχει αρχίσει και δαγκώνει τα πάντα. Από μένα μέχρι διάφορα ήδη του σπιτιού. Τι μπορώ να κάνω για να το σταματήσει αυτό; Κάθε φορά του λέω μην και του πιάνω το ράμφος αλλά συνεχίζει μετά από λίγο.

Διάβασε αυτό κ τα επισυναπτόμενα άρθρα

@Grorgia καλησπέρα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την ηλικία με το ράμφος "ανακαλύπτει τον κόσμο". Δηλαδή το δάγκωμα που κάνει είναι μεταξύ άλλων και ένας τρόπος ας πούμε ...."αφής", κάτι ανάλογο δλδ με το να αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα γύρω του. Σαν δοκιμή δλδ.
Νομίζω, αλλά δεν είμαι βέβαιος για αυτό, ότι όταν σε δαγκώνει δεν θα πρέπει να δείχνεις ότι κάτι συμβαίνει (αν αυτό είναι δυνατό φυσικά) και ίσως να δοκιμάσεις να τον βάζεις πίσω στο κλουβί του για λίγο, μετά από κάθε δαγκωνιά.
Αλλά πριν κάνεις το παραπάνω, περίμενε μήπως και τα πιο έμπειρα μέλη σε παπαγάλους έχουν κάποια διαφορετική στρατηγική.

Προσπαθούμε να φάμε τροφή ηλιόσπορους

@Grorgia
Καλησπέρα.
Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να το αφήσεις να απογαλακτιστεί στον εκτροφέα και κατόπιν να αναλάβεις εσύ την φροντίδα και την σίτιση του γιατί είναι η πρώτη σου επαφή με παπαγάλο.
Τα ringneck συνήθως χρειάζονται τρεις μήνες για να μπορέσουν να τραφούν μόνα τους.
Πόσες φορές την ημέρα του δίνεις κρέμα;
Γνωρίζεις την διαδικασία και σε πόσους βαθμούς Κελσίου θα πρέπει να είναι;
Για το δάγκωμα όπως σου είπανε και τα παιδιά είναι απολύτως φυσιολογικό.
Με το ράμφος τους οι παπαγάλοι εξερευνούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο.
Στους νεαρούς παπαγάλους, υπάρχει συχνά ένα "στάδιο οδοντοφυΐας" που συναντάται όπου οι νεαροί παπαγάλοι δοκιμάζουν με το ράμφος τους σχεδόν τα πάντα.
Το ράμφος ενός παπαγάλου είναι γεμάτο με καταλήξεις νεύρων, και χρησιμοποιείται για να αντιληφθεί την αφή, την υφή, την γεύση, την ανθεκτικότητα των αντικειμένων, κ.λ.π....
Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί να θεωρηθεί δάγκωμα αλλά πειραματισμός.
Επίσης θα πρέπει να προμηθευτείς το κατάλληλο για το είδος, επώνυμο συσκευασμένο μείγμα σπόρων, όχι μόνο ηλιόσπορους.
Φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά θα πρέπει σιγά σιγά να του τα μάθεις.
Συμπληρωματικά μπορείς να δίνεις και pellets.
Να σου ζήσει!

@Vada καλησπέρα. Έχω πάρει διάφορες τροφές που είναι κατάλληλες όπως επίσης του δίνω και αυγό. Γνωρίζω τη διαδικασία και τη κατάλληλη θερμοκρασία της κρεμας. Το ταΐζω 4 με 5 φορές τη μέρα.

Το ταΐζω 4 με 5 φορές τη μέρα.
Θα πρέπει σταδιακά να ελαττώσεις τα γεύματα σε 2-3, για να αρχίσει να δοκιμάζει και τις άλλες τροφές.

@Vada το προσπαθώ αλλά γκρινιάζει για κρέμα. Σήμερα έφαγε περισσότερο περισσότερο από τις άλλες τροφές και έβαζε σιγά σιγά και το πόδι του για βοήθεια στο να τις κρατάει. Ελπίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο 😁

Back