Αναπαραγωγή Τι να βαλω στην φωλια τον κοκατιλ;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης inpense
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

inpense

PB Member
Πόλη
Πρέβεζα
καλησπερα σε ολους πηρα μια φωλια για τα κκοκατιλ και εχω μια απορι
να βαλω νημα μεσα στο κλουβι ή οχι;
ευχαριστω

Αν γνωρίζεις αγγλικά διάβασε λίγο αυτό να σε βοηθήσει Breeding Basics . Δεν χρειάζεται νήμα μέσα στην φωλία, μπορείς να βάλεις μικρά κομμάτια απο ξύλο. Κόψε μικρά κομματάκια και βάλτο μέσα στο κλουβί και θα το ροκανίσουν αυτά στις επιθυμητές διαστάσεις. Μπορείς να πας σε έναν ξυλουργό και να του ζητήσεις ''ασπροξυλο'' (αν έχει απότιστο) πάρε 2 τεμάχια 20χ3χ3 και με ένα μαχαίρι κάντο ''φλούδες'' (το μαχαίρι να κόβει προς τα έξω και όχι προς το σώμα σου)

Φιλικά

Δες λιγο σε αυτο το λινκ Breeding Cockatiels, candled eggs, assisted hatches, how to make a brooder, how to handfeed baby cockatiels, baby cockatiel feeding schedule, baby cockatiel weight gain chart, weaning baby cockatiels, how to wean baby cockatiels, how to take care of ειναι πολυ βοηθητικο για αυτους που θελουν να αναπαραγουν τα κοκατιλ. Λεει ποια δεν ειναι καλα και αντενδεικνυνται ως υλικα για φωλια και τι προτεινουν οι κτηνιατροι στο εξωτερικο. Αν δεν ξερεις αγγλικα να σου μεταφρασω εκεινο το κομματι αν θελεις! 😉 Αυτα τα ''πριονιδια'' στις φωτο ειναι καλα διοτι ειναι φλουδες ξυλου και δεν εχουν σκονη που δεν ειναι καλη για τα πουλια ποσο μαλλον για τα μωρα που καθονται πανω σε αυτη! 😉

Γρηγορη σορρυ αργησα καθως εγραφα και δεν ειδα οτι καλυψες την ερωτηση... 😉

Eyxaristo orea links dosate!
inpense: pollous apogonous! Pes mas leptomeries meta, emena me endiaferei poli

ευχαριστω παρα πολυ
τωρα για τους απογονουσς θα δουμε αλλα και παλι ευχαριστω

Εγώ βάζω στη φωλιά μια στρώση πριονίδι για τρωκτικά που μπορείς να το βρεις σε οποιοδηποτε pet shop. Είναι πολύ καλό γιατί όταν λερώσει το πετάς, βάζεις άλλο και μένει καθαρή η φωλιά.:) Πάντως ό,τι και να βάλεις να ριξεις και ψειρόσκονη ή spray για τις ψείρες γιατί τωρα με τη ζέστη θα γεμίσει!

Αυτο με τις ψειρες μ΄εντυπωσίασε. Επειδή είμαι άσχετη, πες τε μου σας παρακαλώ: όλα τα πουλιά εχουν ψειρες το καλοκάιρι; Πρέπει να γίνεται κάτι ιδιαίτερο προληπτικά; Αυτο με την ψειροσκονη τι έιναι. Απο που την αγοράζουμε και πως λέγεται;

Τα πουλιά όλο το χρόνο θέλουν προσοχή για τις ψείρες. Ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει και με τη ζέστη που έχει στη φωλιά όταν κλωσάνε, οι ψείρες κάνουν πάρτυ! Συνήθως κουρνιάζουν στα καλαμάκια, στις φωλιές, στις ταϊστρες, στα γατζάκια που κρατάνε τον πάτο του κλουβιού και γενικά όπου υπάρχει μικρό κενό για να κρύβονται αλλά και πάνω στο πουλί! Καλό θα ήταν να πάρεις spray και να ψεκάζεις το κλουβί, στα "επικύνδινα σημεία", και το πουλί στις μασχάλες και στη ουρά μια φορά την εβδομάδα. Αντί για spray μπορείς να πάρεις ψειρόσκονη που τη ρίχνεις και αυτή στο κλουβί, στο πουλί και αν έχεις φωλιά ρίχνεις και μέσα στη φωλιά γύρω-γύρω απ' τα αυγά ή απ' τα μικρά. Το spray και τη σκόνη για ψείρες θα τα βρεις σε pet shop .

πηρα ενα σπραυ tabernil για να ψεκασω την φωλια και σημερα που θα πλυνω το κλουβι θα ψεκασω και το κλουβι. Τωρα γαι τα πουλια δεν ξερω γιατι φοβαμαι λιγο
να τα ψεκασω και τα πουλια;

Na sas rotiso, h psiroskoni h sprei otan rixnis sti folia, h sto pouli, den einai epikindino an tha faei ligo? Den mirizoune auta? Den tous enoxli? Ti kalitero na paro skoni h sprei? Dika mou den exoun psires, alla gia profilaksi...ti marka na paro?

Kathe pote allaksoume to prionidi sti folia?

1. Μπορείτε να ψεκάσετε το πουλί κάτω απ' τις φτερούγες και στην ουρά. Ακόμα και στο πρόσωπο να πάει λίγο δεν παθαίνει τίποτα, αλλά καλό θα ήταν να προσέχετε.
2. Δε νομίζω να φάνε τη σκόνη, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτά τα βγάζουν με σκοπό να χωρηγούνται απευθείας πάνω στο πουλί οπότε τα έχουν προβλέψει. Και η μυρωδιά απ' το spray δεν τα πειράζει. Τώρα εσύ που το θες για φωλιά καλό θα ήταν να πάρεις σκόνη. Ρίξε στον πάτο της φωλιάς, μετά βάλε το πριονίδι και όταν κάνει αυγά ρίξε πάνω ή διπλα στα αυγά λίγο. Όσο για τη μάρκα βγάζουν πολλές ετερείες Vitakraft, Pinex, Tabernil (που χρησιμοποιώ και εγώ), κ. Α.
Το πριονίδι μέχρι να βγούν τα μικρά θα είναι καθαρό. Αν τύχει και λερώσουν τα μεγάλα αφαίρεσε μόνο λίγο. Θα το αλλάξεις όλο όταν λερωθεί πολύ απ τα μικρά, αλλά και πάλι μην τα ενοχλείς πολύ.

ρε παιδια γιατι να τα ψεκασετε ετσι χωρις λογο;
πιστευω οτι καλο θα ειναι να βαζουμε τετοια ΦΑΡΜΑΚΑ μονο οταν υπαρχουν ψειρες και οχι προλυπτικά. Δηλ για να μην αρρωστησουμε να παιρνουμε και εμεις προλυπτικα αντιβίοση;δεν ξερω αν ειναι το ιδιο αλλα και παλι εμενα η γνώμη μου ειναι μονο αφου δουμε κατι να βαλουμε φαρμακο, ειτε στο πουλι ειτε στη φωλια.

θα συμφωνήσω με το Νάσο.. Ότι και να ναι είναι χημικά και καλό είναι να μην τα βάζουμε προληπτικά..

Προληπτικά μπορείτε να βάζετε repeli neem.Eίναι φυτικό προιόν και προέρχεται απο το το δέντρο neem και δεν περιέχει χημικά.

Φίλε Νάσο, και εγώ συμφωνώ μαζί σου στο ότι δεν θα πρέπει να επιβαρύνουμε τα πουλιά με φάρμακα και χημικά, αλλά δεν πρότεινα κάποιο ισχυρό φάρμακο το οποίο, για παράδειγμα, περνάει στο αίμα και σκοτώνει τα παράσυτα...
Σε μια πολυκατοικία π.χ. κάνουμε απολύμανση πριν μας φάνε οι κατσαρίδες και τα ποντίκια. Έτσι και εγώ είπα ότι θα ήταν καλό να ρίχνουμε λίγο spray στο κλουβί μια φορά στο τόσο... ή λίγη σκόνη στη φωλιά, γιατί όσο και να τα προσέχουμε γεμίζει χωρίς να καταλάβουμε τίποτα!
Δε θα ήθελε κανένας να γεμίσει ψείρες η φωλιά με τα μικρά και να τα χάσει όλα... και επειδή εγώ όταν δεν ήξερα έχασα πουλιά με αυτον τον τρόπο, δε θα ήθελα να συμβεί και σε άλλον. Όταν μπορούμε να προστατευτούμε απο κάτι καλό είναι να το κάνουμε.

Φιλικά Άκης. 🙂

καλημερα
εχω βαλει την φωλια εδω και μια βδομαδα και δεν εχει μπει ουτε ενα μεσα. Το αρσενικο μονο καθεται στο ξυλακι εξω απο την φωλια.
τι γινεται τωρα;να περιμενω ή δεν ειναι ακομα ετοιμα για ζευγαρωμα;

μπορει πολυ απλα να φοβουνται τη φωλια! Ασε πρωτα να τη συνηθισουν και μετα θα τους πιασει η περιεργεια να την εξερευνησουν κιολλας. Εσυ μην κανεις τιποτα. Αυτα οταν θελησουν θα μπουν μεσα να δουν. Και οταν θα τους ερθει ορεξη για αναπαραγωγή θα εχουν τη φωλια ετοιμη.

ανεστη αφου δεν ειχαν φωλια μεχρι τωρα πως να ζευγαρωσουν;
αυτα απο οτι καταλαβα τωρα ειδαν τη φωλια πρωτη φορα οπωτε πρωτα θα αρχισουν να την εξερευνουν, να μπαινοβγαινουν, να παψουν να τη φοβουνται, μετα μπορει να κοιμουνται μεσα και μετα απο καιρο θα αρχισουν να ζευγαρωνουν κλπ

Back