Φροντίδα Τι να κάνω για να ζήσει νεοσσός καρδερίνας;

..ότι κι αν μεσολάβησε,ότι κι αν άκουσες/σου είπαν/σε παρότρυναν(κακώς) παρακαλώ πολύ αγαπητέ Αλέξανδρε οφείλεις από την στιγμή που πήρες την απόφαση να το κρατήσεις.. Να διαβάσεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις, βήμα-βήμα, για να ζήσει τουλάχιστον!
για όλα τα υπόλοιπα.. Εσύ πρέπει να τα βρεις και να τα συζητήσεις με την συνείδησή σου!
.. Από ότι διαβάσαμε στο θέμα αυτό, ο καθένας μας μπορεί και έχει το δικαίωμα να βγάλει το δικό του συμπέρασμα!
Μακάρι να ζήσει.. Του το εύχομαι ολόψυχα!
 
παναγιωτα ξερω τι ειπα το πρωι αλλα εξηγω πιο πανω τι μεσολλαβησε.. Ειναι τοσο λεπτη η θεση μου.. Ελευθερο κ σε κινδυνο; φυλακισμενο κ ταισμενο! το ερωτημα αυτο σου το θετω κ σε σενα! αυτο ευχομαι κ εγω παναγιωτα κ γι αυτο κανω αυτο που κανω... Ηλια νομιζω αυτο ενοειτε πως θα γινει.. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...
Απλά Αλέξανδρε να ξέρεις, δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι απλά μονο του ελεύθερο γιατι δεν θα εχει εκπαιδευτεί απο τους γονείς του να βρει φαγητο κ να αντιμετωπίσει τους πολλούς κινδύνους που κρύβει η φύση, θα πρεπει να έρθεις σε επαφή με την ανιμα κ να το εντάξουν αυτοί στη φύση, εκεί που ανήκει εννοείται. Οποιαδήποτε αλλη σκέψη δεν θα πρεπει να περνά κάν απο το μυαλό σου
 
ειναι τοσο λεπτη η θεση μου.
Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν οι ισορροπίες με τα θέλω σου και τα πρέπει.
Θεωρώ πως είναι αντικρουόμενα σε κάποιο βαθμό.
Δεν σε κρίνω ... αλλά αυτό
ελευθερο κ σε κινδυνο; φυλακισμενο κ ταισμενο!
είναι δικαιολογία για κάθε αιχμάλωτο ον. Άλλαξε θέση με το πουλί και θα δεις πως στέκει ακόμη και για μας τους ανθρώπους αυτό το σκλάβωμα...
Θεωρώ πως έχεις την πρόθεση να απελευθερώσεις το πουλί αλλά για ακόμη μια φορά θα φωνάξω... "δεν μπορείς εσύ μετά να το απελευθερώσεις".
Θα πεθάνει στα πρώτα εικοσιτετράωρα...
Δεν ξέρει που να πάει για να τραφεί, δεν ξέρει πως να προστατευτεί και μέσα στο καλοκαίρι δεν ξέρει που να βρει νερό για να πιει.
Για παράδειγμα στο ΕΚΠΑΖ που γνωρίζω... Τα προς επιστροφή στη φύση πουλιά μπαίνουν αρχικά σε ένα τεράστιο προστατευμένο χώρο.
Μήνες μετά αφήνουν ανοικτό τον κλωβό και τα πουλιά μπορούν αρχικά να φύγουν αλλά και να επιστρέψουν να φάνε και να πιουν αν "ζοριστούν" για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ταυτόχρονα μαζί με τα προς απελευθέρωση πουλιά, μπαίνουν και σιτίζονται κι άλλα άγρια με τα οποία δημιουργούν κοπάδια. Με αυτά τα κοπάδια μπορούν στη συνέχεια και βρίσκουν τις λύσεις της διαβίωσης.
Το πουλί έπρεπε αμέσως να επιστρέψει στον τόπο που το βρήκατε.
Κι εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Ίσως γιατί δεν μπορούσες να το επιστρέψεις, ίσως γιατί δεν ήθελες... όμως δεν επιστράφηκε.
Το βρίσκω μάλιστα και λογικό να μπαίνει κάποιος νέος άνθρωπος σε πειρασμό να κρατήσει αυτό το όμορφο "θείο δώρο"...
Εδώ μπαίνουν "καταξιωμένοι" εκτροφείς καρδερίνας... κι ο @ΑΒΑΤΟΝ γνωρίζει σίγουρα αρκετούς...
Εσύ θα γλίτωνες;
Επειδή όμως ο χρόνος πίσω δεν γυρνάει και όσα χάθηκαν δεν αναπληρώνονται θα σε παρακαλούσα να επικοινωνήσεις αύριο με το ΕΚΠΑΖ...
Εγώ έχω μιλήσει σχετικά και σε περιμένουν...
 
Φαινεται πως ο Αλεξανδρος απο την αρχη ηθελε να το κρατησει (μεχρι να το μεγαλωσει ή για παντα). Αλλιως πρωτα θα δοκιμαζε να το επιστρεψει στην φωλια και αν υπηρχε οποιοδηποτε προβλημα μετα θα εμπαινε στο φορουμ για να ζητησει βοηθεια. Δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο και ποιο ειναι λαθος για να κανεις. Απλα θεωρω πως οσο το καθηστερεις τοσο λιγοστευουν οι πιθανοτητες να το δεχτουν οι γονεις. Απλα πρωτα επρεπε να σκεφτεις το πουλακι, τους γονεις και μετα εσενα. Ευχομαι να σκεφτεις πιο λογικα και να φερθεις αναλογα. Οποια και να ειναι η αποφαση σου, μακαρι το πουλι να ζησει.
 
Αλλα οταν μεγαπωσει θα το αφησεις ελευρερω ετσι;
Ε ναι, εννοείται. 🙄

Εν πάση περιπτώσει, το τι θα κάνει ο Αλέξανδρος από εδώ και πέρα είναι δική του δουλειά. Προφανώς έκρινε με βάση την ηθική του όπως ανέφερε σε προηγούμενο μήνυμα, στάθμισε και όσους άλλους παράγοντες θεωρεί σημαντικούς και αποφάσισε. Απλά να ξέρεις Αλέξανδρε ότι στο τέλος αυτής της συζήτησης θα σου απαγορευθεί η πρόσβαση στα φόρουμ των Ιθαγενών πουλιών.

Λυπάμαι για την εξέλιξη. Ας γίνει αυτό το θέμα ένα μάθημα και σε εμάς για τον τρόπο που λειτουργούμε τα φόρουμ των Ιθαγενών.
 
Ας γίνει αυτό το θέμα ένα μάθημα και σε εμάς για τον τρόπο που λειτουργούμε τα φόρουμ των Ιθαγενών.
Σταύρο, για να καταλάβουμε όλοι το σωστό και το λάθος, γιατί περιστατικά, ιδίως την άνοιξη, αρχές καλοκαιριού συμβαίνουν πολλά με νεοσσούς που πέφτουν από φωλιές.
Στο προκείμενο θέμα, πέρα από το τι μπορεί να πιστεύει ή να υποψιάζεται καθένας για τις προθέσεις του Αλέξανδρου, υπήρξε λάθος διαχείριση από τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ; Λάθος συμβουλές; Γιατί θα μας ξανατύχει, όχι μία και δύο, αλλά πολλές φορές και στο μέλλον. Καλό είναι να γνωρίζουμε πως να κινηθούμε και όχι εμείς που είμαστε σε απόσταση μισάωρου από τις ΜΚΟ αλλά καθένας που μπορεί να βρίσκεται απόμακρα αλλά έχει αγαθές, σωστές προθέσεις. Δεν είμαστε όλοι πουλοπιάστες, ούτε υποστηρικτές τους. Επιθυμούμε το βέλτιστο στην διαχείριση μιας ζωής.
 
Ο Αλέξανδρος έπραξε σωστά.

Δεν ξέρω πόσοι από σας έχετε ασχοληθεί με την ΑΝΙΜΑ και πως πράτουμε σ αυτές τις περιπτώσεις. Εγω το έχω κάνει αρκετες φορές και έχω κάνει πάρα πολλες συζητήσεις με τα παιδιά από την ΑΝΙΜΑ και όχι μόνο. Μιλάω γι αυτές τις περιπτώσεις.

Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει... Είναι να πάει το πουλί σε έμπειρα χέρια... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

Επειδή όμως ο Αλέξανδρος είναι στην επαρχία τότε δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα.

Το να βάλουμε το πουλάκι σε ένα κλαρί στο δέντρο είναι πολύ εύκολο...Αλλο τόσο εύκολο είναι και το τέλος του πουλιού. Την έκανα και γω αυτή την κοτσάνα πριν λίγα χρόνια και σε λίγο είδα τον νεοσσό να γίνεται παιγχνίδι για τις γάτες.

Εγώ γι αυτό τόνισα στον φίλο μας να διαβάσει προσεκτικά σε διάφορα αρθρα ότι αναφορά το τάισμα ενός νεοσσού. Δεν είναι επιστήμη...Απλά πράγματα είναι.
Σίγουρα όμως είναι μία πρόκληση να κάνουμε το λάθος και στο τέλος (αν μπορέσουμε να το κρατησουμε στη ζωή και να το μεγαλώσουμε ) να το κρατήσουμε και να του στερήσουμε την ελευθερία του... Είναι μεγάλο λάθος.

Αλέξανδρε... Βάλε τα δυνατά σου να μεγαλώσεις και να απογαλακτίσεις το μικρό καρδερινάκι και να δούμε εδώ σ αυτό το thread ... Με ένα απλό βιντεάκι και την απελευθερωσή του.

Εύχομαι να το κάνεις...
 
υπήρξε λάθος διαχείριση από τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ;
Δεν μίλησα για τα μέλη του φόρουμ. Μίλησα για τη Διαχείριση του PetBirds (Όρους Χρήσης) και τον τρόπο λειτουργίας των φόρουμ Ιθαγενών Πουλιών.

και να δούμε εδώ σ αυτό το thread ... Με ένα απλό βιντεάκι και την απελευθερωσή του.
Μακάρι Βασίλη.
 
Μίλησα για τη Διαχείριση του PetBirds (Όρους Χρήσης) και τον τρόπο λειτουργίας των φόρουμ Ιθαγενών Πουλιών.
Δεν ξέρω βέβαια τι εννοείς, πάντως τα social media ακόμα και τις ημέρες αυτές, είναι γεμάτα με περιστατικά νεοσσών που έχουν βρεθεί, από άτομα που πασχίζουν να τα αναστήσουν.
Κάθε περιστατικό είναι απολύτως διαφορετικό από κάθε άλλο και όλα πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Πρώτον μην ξεχνάμε, πως οι νεοσσοί που πέφτουν είναι πολλαπλάσιοι αυτών που αναφέρονται και για τους οποίους γίνεται προσπάθεια διάσωσης, γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι άνθρωποι, τους προσπερνάνε με αδιαφορία. Πρέπει λοιπόν αυτόν τον ευαίσθητο που αγωνίζεται, να τον βοηθάμε και να τον επαινούμε και όχι να τον περνάμε από ανάκριση.
Δεύτερον υπάρχουν άθλιοι πουλοπιάστες αλλά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αγνοεί παντελώς αυτά τα πράγματα. Εγώ πχ μετά την επανεργοποίηση του petbirds, ενημερώθηκα γι' αυτά, δεν γνώριζα καν τις λέξεις "καπάτζα", "καπατζές" κτλ, ούτε πως είναι αυτό το φονικό εργαλείο. Στον κύκλο που ζω, αυτές οι πληροφορίες, ακούγονται με εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον και κανείς δεν γνωρίζει οτιδήποτε, γι' αυτά τα πράγματα.
Το να έχουμε βιώσει οι ίδιοι ή στον κύκλο μας την ενοχή αυτών των πρακτικών και κατόπιν να θεωρούμε καθέναν ένοχο, μας κάνει ακατάλληλους ως εθελοντές σ' αυτή την διαδικασία.
Τρίτον στην υπόθεση αυτή, όλα είναι λυμένα όσον αφορά τις οδηγίες. Και οι δύο γνωστότερες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην διάσωση άγριων ζώων, έχουν αναρτήσει στις σελίδες τους βασικές οδηγίες
ekpaz.gr/protes-voithies-gia-neossous/
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-βοηθήσετε-ένα-τραυματισμένο-πουλί-πρώτες-βοήθειες.593/#post-256121
Ο εθελοντής που θα βρει ένα πουλί, πρέπει αναλόγως και της ηλικίας και του είδους του, να παράσχει κάποιες πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσει (αν χρειαστεί) στα χέρια της οργάνωσης.
Προσωπικά προτρέπω να νέα παιδιά, να γίνουν, τις εποχές που δεν έχουν καθήκοντα, εθελοντές στις ΜΚΟ, ώστε να εκπαιδευτούν και να γνωρίζουν τα βασικά, που με την σειρά τους, θα τα μάθουν στο περιβάλλον τους και τα φόρουμς που συμμετέχουν.
Δεν μπορώ ν' αντιληφθώ κάποιος να ταΐζει τα καναρίνια του, τα ζεμπράκια του, τα παπαγαλάκια του ως νεοσσούς και να δηλώνει πως δεν μπορώ να ταΐσω ένα κοτσυφάκι, κάτω από τις οδηγίες της Οργάνωσης.
Κάθε πουλί που θα πέσει από φωλιά, ιθαγενές θα είναι φυσικά.
Η εθελοντική δράση για την διάσωσή του, δεν μπορεί να μην είναι ένα κομμάτι των συζητήσεων ενός τόσο μεγάλου φόρουμ όσο το petbirds και της συλλογικής προσπάθειας των μελών του.
Θεωρώ πως πιο σημαντικό είναι η σωτηρία ενός ζώου - πτηνού, παρά η ενόχλησή μας αν κάποιος μας "πιάσει κορόϊδα" εκμεταλλευόμενος την καλοπροαίρετη διάθεσή μας για να κρατήσει ως κατοικίδιο πχ μια αλεπού, που πρέπει να απελευθερωθεί στην συνέχεια.
Δύο επιλογές έχουμε στα χέρια μας.
Ή λέμε να απευθυνθείς στις ΜΚΟ και να κλείνουμε τα μάτια για την συνέχεια ή να παρακολουθούμε πόντο πόντο το περιστατικό μέχρι να παραδοθεί ή την όποια άλλη αίσια έκβασή του, βοηθώντας αλλά και παρέχοντας πείρα και τεχνογνωσία στα μέλη του φόρουμ.
Φυσικά το πρώτο μοιάζει με σωστό και είναι απολύτως ανεύθυνο και σωστό δεν είναι. Γιατί τα περιστατικά δεν φτάνουν με διακτινισμό στις ΜΚΟ, ούτε και χρειάζεται να παραδοθούν όλα.
Όλα αυτά για μένα είναι αυτονόητα. Γιατί αποτελούν αιτία άγχους, αναζητήσεων και ατέρμονων συζητήσεων περί σωστού-λάθους, είναι ένα μυστήριο.
Ας βοηθάμε, αυτό μόνο έχω να πω.
 
ζητω εδω στην σηζητιση να γινει διαγραφη του λογαριασμου μου, σας ευχαριστω ολους για τις παρα πολυ πολυτιμες συμβουλες σας... Μαρια κ αβατον ειστε καταπληκτικοι... Θα παρακολουθω οσο μπορω τα θεματα σας... Κ ευχαριστω επισεις ολους οσους μου εδωσαν πολυτιμες συμβουλες ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ! Παρακαλω απο τους υπευ8υνους να κλεισουν το θεμα... Υ. Γ. μαρια κ αβατον θα προσπαθω με καποιο τροπο να επικοινωνω μαζι σας!
 
ζητω εδω στην σηζητιση να γινει διαγραφη του λογαριασμου μου, σας ευχαριστω ολους για τις παρα πολυ πολυτιμες συμβουλες σας... Μαρια κ αβατον ειστε καταπληκτικοι... Θα παρακολουθω οσο μπορω τα θεματα σας... Κ ευχαριστω επισεις ολους οσους μου εδωσαν πολυτιμες συμβουλες ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ! Παρακαλω απο τους υπευ8υνους να κλεισουν το θεμα... Υ. Γ. μαρια κ αβατον θα προσπαθω με καποιο τροπο να επικοινωνω μαζι σας!
Αλέξανδρε, για σένα και για κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάλογη θέση έχω να πω τα εξής, μια και με τιμάς με την εμπιστοσύνη σου.
Αν ξαναδιαβάσεις όλο το θέμα σου, θα διαπιστώσεις πως πολλά, πάρα πολλά άτομα ασχοληθήκαμε να βοηθήσουμε το πουλάκι κι εσένα και όχι μόνο εμείς οι δύο.
Οι διαφορετικές ή και αντίθετες απόψεις, δεν ακυρώνουν την διάθεση βοήθειας κανενός.
Το φόρουμ δίνει φιλόξενο βήμα να ακούγονται πολλές και αντίθετες απόψεις και μόνο γι' αυτό τον λόγο, είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξή του.
Εξάλλου χωρίς αυτό, δεν θα είχες συναντήσει κανέναν από εμάς.
Δικαιολογώ μόνο προς χάριν της νεότητάς σου την έντονη αντίδρασή σου και θα προτιμούσα να μας έλεγες τα νέα του πουλιού και να μην επηρεάζεσαι από τις όποιες μικρές διαφορές, απλώς να προβληματίζεσαι και να ψάχνεις την δημιουργία της προσωπικής σου άποψης περί του σωστού ανά περίπτωση.
Πως είναι ο νεοσσός λοιπόν; Επικοινώνησες για οδηγίες;
 
ζητω εδω στην σηζητιση να γινει διαγραφη του λογαριασμου μου
Με βάση τους κανόνες, διαγραφές λογαριασμών δεν γίνονται.

Επίσης, τα θέματα δεν κλείνουν κατ απαίτηση αλλά μόνο όταν υπάρχει παράβαση.
 
ζητω εδω στην σηζητιση να γινει διαγραφη του λογαριασμου μου, σας ευχαριστω ολους για τις παρα πολυ πολυτιμες συμβουλες σας...

Πρίτς...

Αμ δε σφάξανε...

Μπήκες στο χορό και θα χορέψεις...

Ακου φίλε Αλέξανδρε... Εδώ είναι ένα φόρουμ για να μαθαίνουμε όλοι καθημερινά... Ο ένας βοηθάει τον αλλο και πάει λέγοντας. Το συγκεκριμενο θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να κλείσει επιτυχώς. Ολοι το ευχόμαστε αυτό.
Και ο πρώτος που θα πρέπει να βοηθήσει σ αυτό είσαι εσύ.

Ας αφήσουμε στην άκρη τις τιμωρίες... Τους εγωισμούς... Τα τυχών άστοχα post και ας επικεντρωθούμε στο θέμα μας το οποίο είναι η διασωση του νεοσσού. (λέω εγώ τώρα)

Περιμένουμε νέα...

Αντε παλικάρι μου.
 
Βρε Αλέξανδρε, μύγα σε τσίμπησε 😉
Κούλαρε, ηρέμησε με αλλα λογια, και εχε υπόψη σου οτι κανείς δεν σε καταδικάζει... Πως θα μπορουσε άλλωστε, εφόσον οι προθέσεις σου ειναι μακράν θετικές.
Απλως, σου είπαμε, κάποιοι απο εμάς, οτι θα είχαμε στη θέση σου διαφορετικη προσέγγιση: και συγκεκριμένα, αν το πήγαινες οσο το δυνατό πιο γρήγορα και οσο γινόταν κοντά στη φωλιά και καθόσουν εκεί κοντά για να βεβαιωθείς οτι θα ταϊστεί απο γονείς, θα ήταν και το ιδανικό για εμένα. Αλλά για εμένα, και οχι απαραίτητα για εσένα ή σύμφωνα με τη γνώμη σου. Σου είπα και σε προηγούμενο μήνυμά μου: οποίος ειναι έξω απ τον χορό, πολλά τραγούδια λέει.
Λοιπόν, πως πάει το μικρό;
 
ζητω εδω στην σηζητιση να γινει διαγραφη του λογαριασμου μου
θα παρακολουθω οσο μπορω τα θεματα σας

Μα δεν θα έχεις πλήρη πρόσβαση στο φόρουμ αν δεν είσαι μέλος! Για ξανασκέψου το... 😉

κ ευχαριστω επισεις ολους οσους μου εδωσαν πολυτιμες συμβουλες ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ!

Εμείς θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε, που μοιράστηκες μαζί μας τις σκέψεις και τις ενέργειές σου, ενώ θα μπορούσες να μην έχεις πει τίποτα σε κανένα. Η αφοπλιστική σου ειλικρίνεια στάθηκε αφορμή για διατύπωση εναλλακτικών τρόπων χειρισμού της συγκεκριμένης υπόθεσης, που δεν σε βρήκαν σύμφωνο. Τελικά η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σου στάθηκε σωτήρια για το μικρό πουλάκι, που ζει και βασιλεύει, περιμένοντας να το τραβήξεις και κανένα βιντεάκι, ώστε να το θαυμάσουμε και εμείς.👍

υ. Γ. Και μην ξεχνάς ότι σε κάθε διάλογο υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος, διαφορετικά θα ήταν μονόλογος. 🙂
 
Κάθισα και διάβασα 6 σελίδες και τελικά δε θα μάθω τι απέγινε το καρδερινάκι; Φίλε @Αλεξανδρος1313 ενημέρωσέ μας αν θες... Αγχωθήκαμε με αυτή την ιστορία και νοίαστηκαν τόσοι άνθρωποι.. Έχασαν χρόνο για να σε συμβουλεύσουν και να σου πουν τι θα έκαναν στη θέση σου.. Δεν είναι λιγάκι άδικο αυτό που κάνεις; ☹
 
συγνωμη για την αναμονη... Επισεις ενα μεγαλο συγνωμη για την αποτομη συμπεριφορα μου αλλα αισθανθηκα οτι με δικαζουν μερικα ατομα... Κ αλλη μια μεγαλη συγνωμη που δν καταφερα να κρατησω στην ζωη το πουλακι ☹ συγνωμη μεσα απ την καρδια μου παιδια, δεν τα καταφερα κ φερω ευθηνη μεγαλη ☹
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top