Φροντίδα Τι να κάνω για να ζήσει νεοσσός καρδερίνας;

Μόλις είδα το θέμα.

Υπάρχει περίπτωση αν το βάλει στο δέντρο το πουλάκι να ψοφίσει από την πείνα. Δεν ξέρουμε το λόγο που είναι εκτός φωλιάς.

Το καλύτερο είναι να ταιστεί το πουλί από το φίλο.

Στην αρχή θα είναι κάπως δύσκολο αλλά θα καταλάβει το πουλί... Και όλα θα πάνε καλά.

Πάρε μία συριγκα 1 ml και προσπάθησε να την βάλεις στο στόμα από την δεξιά πλευρα... Θα μπεί.. Έστω και με μικρή δυσκολία... (εννοείται χωρίς τη βελόνα)

Με το τρίτο - τέταρτο τάισμα το πουλί θα έρχεται μόνο του και θα σου ανοίγει το στόμα.

Το καλύτερο βέβαια είναι να το δεχθουν ξανά οι γονείς χωρίς βέβαια να είναι και αυτό σίγουρο γιατί θα τοφάνε οι γατες.

φιλε αβατον το πουλακι ειναι εκτος φωλιας διοτι προσπαθησε να πεταξει αλλα δεν τα καταφερε.. Ισα ισα που εχει βγαλει φτερα! το προσεξα αυτο που λες με το ταισμα κ εχεις απολυτο δικιο... Περισσοτερες ειναι οι γατες στο χωριο παρα τα μυρμιγκια.. Το πουλακι θα ηταν καταδικασμενο κατα την ταπεινη μου αποψη αν δεν το επαιρνε εχθες ο αδερφος μου!

Ψάξε στο διαδυκτιο πως ταίζουν νεοσσούς και πράξε ανάλογα.

Δεν είναι δύσκολο.

ΠΡΟΣΟΧΗ...η τροφή να είναι πάντα φρέσκια και όχι σκληρή, αλλά ούτε νερουλή στην ηλικία που είναι.

Θα το έχεις σε ένα κλουβί.

Οχι πολύ συχνά ταίσματα γιατί μπορεί να σου ψοφήσει... (λεπτομέριες δεν μπορώ να γράφω γιατί πρέπει να φύγω από το pc.

Ψάξε τωρα να βρεις πληροφορίες...

Αν υπάρχει κάποιο άρθρο εδώ στο φόρουμ ας βοηθησει κάποιος διαχειριστής και να το επισημάνει εδώ να βοηθήσουμε το φίλο να σώσει το πουλάκι.

Αν υπάρχει κάποιο άρθρο εδώ στο φόρουμ ας βοηθησει κάποιος διαχειριστής και να το επισημάνει εδώ να βοηθήσουμε το φίλο να σώσει το πουλάκι.
Υπάρχει Βασίλη, του το δώσαμε χθες.

σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας.. Θα σας ενημερωνω οσο μπορω συχνοτερα για τον πιτσιρικο, αυγοτροφη του δινω ανακατεμενη με νερο.. Τουλαχιστον μεχρι την τριτη που θα ανοιξουν τα pet shop να παω να παρω ειδικη τροφη για νεοσσους..

Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και αύριο. Τα περισσότερα τουλάχιστον. Διάβασε όμως την διατροφή της καρδερίνας που σου έβαλα γιατί δεν τρώνε ότι οι παπαγάλοι, χρειάζονται περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες. Πάρε την ΑΝΙΜΑ για να ρωτήσεις γι' αυτό.

Αλέξανδρε πέρυσι που είχα βρει στο χωριό μου ενα μικρό Φλώρο το τάιζα για 2-3 μερες (έως ότου το παρέδωσα στην ανιμα) βραστό αυγο αφού πρώτα το έλιωνα χρησιμοποιώντας λιγο χλιαρό νεράκι κ τριμμένη φρυγανιά. Στην αρχή το τάιζα με το ζόρι, μετα απο 3-4 φορες με το που το έβγαζα απο το κουτάκι του άνοιγε μονο του το στόμα κ χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα το τάιζα κάθε 3-4 ωρες περιπου

Άκη βλέπω πως είσαι Αλεξανδρούπολη, με ποιο τρόπο το παρέδωσες στην ΑΝΙΜΑ;
Μενω Αλεξανδρουπολη, αλλα το χωριό μου ειναι στον Πύργο Ηλείας. Το παρέδωσα σε μια εθελόντρια της Ανιμα στα ΚΤΕΛ Κηφισου, είχα μιλήσει στο τηλ με την Ανιμα μου είχαν δώσει κατευθύνσεις για να το φροντίσω κ οταν πήγα Αθηνα ήρθαν κ το πήραν. Υπάρχει κ θέμα εδω αλλα δεν μπορω να το βρω τωρα, τηλ κ συμβουλές μου είχαν δώσει εδω

Mάρια τωρα βρηκα το θέμα, εσυ μου είχες δώσει το σύνδεσμο για να επικοινωνήσω με ανιμα, το θέμα εχει τίτλο τι τροφή δίνω σε φλωροκαναρα 22 ημερών, γιατι δεν μπορούσα να ανοίξω δικό μου!

Τελικά, δεν καταλαβαίνω τί γίνεται: Περίπου στις 12.00 το μέσημερι ο Αλέξανδρος θα πήγαινε το πουλι στον ευκάλυπτο. Θεωρούσε μάλιστα οτι το πουλακι αποπειράθηκε να πετάξει και για αυτο έπεσε απο τη φωλιά. Τι μεσολάβησε και το πουλακι ειναι ακόμα μαζί του;

Τελικά, δεν καταλαβαίνω τί γίνεται: Περίπου στις 12.00 το μέσημερι ο Αλέξανδρος θα πήγαινε το πουλι στον ευκάλυπτο. Θεωρούσε μάλιστα οτι το πουλακι αποπειράθηκε να πετάξει και για αυτο έπεσε απο τη φωλιά. Τι μεσολάβησε και το πουλακι ειναι ακόμα μαζί του;

Μάλλον επηρεάστηκε από τον @ΑΒΑΤΟΝ

Μάλλον επηρεάστηκε από τον @ΑΒΑΤΟΝ
Κανείς μας δεν κατάλαβε γιατί ο Αλέξανδρος δεν μας ενημέρωσε τι έκανε.
Όμως δεν γίνεται να επηρεάστηκε από τον Βασίλη, γιατί θα ξεκινούσε στις 12 για να αφήσει το πουλί και ο Βασίλης έγραψε στις 15.00.

Κανείς μας δεν κατάλαβε γιατί ο Αλέξανδρος δεν μας ενημέρωσε τι έκανε.
Όμως δεν γίνεται να επηρεάστηκε από τον Βασίλη, γιατί θα ξεκινούσε στις 12 για να αφήσει το πουλί και ο Βασίλης έγραψε στις 15.00.
Ακριβώς! το ιδιο σκέφτηκα και εγώ. Όπως επισης οτι αν είχα βρει έναν νεοσσό, τον οποίο την επόμενη ημέρα είχα αποφασίσει να τον πάω να τον ταΐσουν οι γονείς του, δεν θα περίμενα να πάει η ωρα 12 ή 13 ή..., αλλά πρωί- πρωί θα έκανα την προσπαθειά μου.

Τελικά Αλέξανδρε, και αυτο αποτελεί κρίση - κριτική, όπως θελεις πες το, έκανες την καλή σου πράξη, μάζεψες και φρόντισες το μικρό πουλακι. Αλλά, όπως φαίνεται σε εμένα, μάλλον δεν εξαντλήσες όλες τις πιθανότητες να το γυρίσεις πίσω στους γονείς του και κατα συνέπεια στην ελευθεριά του, παρά τις οποίες τέτοιες εξαγγελίες που έκανες σε καποια ποστ σου, αλλά προτίμησες να το κρατήσεις για... λίγο ακόμα. Το ξέρεις βεβαίως οτι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού..όπως επισης γνωρίζεις, θέλω να πιστεύω, οτι για τη δίκη μας ικανοποίηση, ψυχαγωγία, κλπ, δεν δικαιούμαστε να στερούμε βασικές ανάγκες σε άλλους όπως πχ, αυτή της ελευθερίας.
Λυπάμαι πολυ! Τουλάχιστον το πουλακι ζει, που δεν θα ζούσε αν δεν το είχε μαζέψει ο αδερφός σου και δεν το είχες φροντίσει εσύ.

βεβαιως κ θα απαντησω στις ερωτησεις σας γτ δεν εχω παει ακομα τον νεοσσο... Επειδη οπως ειχα πει σε καποιο ποστ πιο πανω αργησα που ξυπνισα διοτι εχθες ξενυχτισα... Οπως ειπα θα πηγαινα τον νεοσσο στην μητερα του αλλα ο αδερφος ο οποιος επιασε τον νεοσσο μου ειπε οτι 1ον αν τον πηγαιναμε εκει το πιθανοτερο αυτη την στιγμη δν θα ζουσε διοτι οπως ειπα ειναι περισσοτερες οι γατες απ τα μυρμιγκια...2ον ακουγωντας τον αδερφο μου διαπιστωσα οτι το πουλακι φευγωντας απο το κλουβι θα ηταν καταδικασμενο απο την πεινα κι αυτο γτ θα προσπαθουσε παλι να πεταξει με αποτελεσμα να πεσει παλι στο εδαφος το οποιο θα ηταν κ εκτεθημενο, δεν νομιζω να ερχονταν οι γονεις του να το ταισουν διοτι βρισκομαστε ηδη στην αναπαραγωγικη περιοδο των καρδερινων..στο χωριο δλδ...3ον οπως ξαναειπα δεν μπορω να παω εκει που επιασε ο αδερφος μου τον νεοσσο διοτι δεν οδηγω και επισεις δεν ειμαι κοντα στο σημειο.. Το εχω πει παλι σε καποιο ποστ! Να με συνχωρειτε αν φαινετε καπως σε εσας τα μελη οτι μπορει να κρατισω τον νεοσσο αλλα περνωντας η ωρα κ ειδα τα ποστ του ΑΒΑΤΟΝ πιστικα οτι πρεπει να το κρατισω να το φροντιζω... Ο ΑΒΑΤΟΝ ειναι μαστερ στις καρδερινες εχω διαβασει πολλα ποστ του κ εχω δει κατι βιντεακια του κ νομιζω οτι θα τον ακουσω...ζητω συγνωμη σε ολα τα μελη αλλα προτιμω να το εχω φυλακισμενο κ ταισμενο παρα ελευθερο κ 95% ΝΕΚΡΟ! Ενα συγνωμη κ παλι!

Αυτά όμως που έλεγες το πρωί
καλημερα σας παιδια... ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΔΕΡΙΝΑΚΙ ΕΖΗΣΕ... ΕΖΗΣΕ... Επειδη τωρα ξυπνισα θα το ταισω κ ειναι ετοιμη προς αποχωρηση για το δεντρο! to <φουσκωσα στο αυγο> εφαγε καλα ο λεβεντης...
μαρια σκοπευω να κανω αυτο που λεει η ηθικη μου κ η φυση.. Θα το αφησω να ζησει εκει που γεννη8ηκε... Ελπιζω να μπορεσει να ζησει εξω!
έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που λες τώρα. Δε ξέρω τι μεσολάβησε. Εύχομαι να τα κατάφερει.

παναγιωτα ξερω τι ειπα το πρωι αλλα εξηγω πιο πανω τι μεσολλαβησε.. Ειναι τοσο λεπτη η θεση μου.. Ελευθερο κ σε κινδυνο; φυλακισμενο κ ταισμενο! το ερωτημα αυτο σου το θετω κ σε σενα! αυτο ευχομαι κ εγω παναγιωτα κ γι αυτο κανω αυτο που κανω... Ηλια νομιζω αυτο ενοειτε πως θα γινει.. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ...

Back