Αναπαραγωγή Τι να κανω αν η καναρα κελαηδαει;

ΙωαννηςΝος

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2014
Μηνύματα
339
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, αντιμετωπίζω ένα θεματακι με μια θηλυκια ( νέα στο κουμάσι μου από τον Σεπτέμβριο). Το θέμα είναι πως ή κοπέλα κελαηδαει σαν αρσενικό (πολύ έντονα δεν σαλιαριζει ) το αρσενικό έχει μαζευτεί. Πως θα το δεχτεί ο αρσενικος; Βλέπω πως μου αναστατώνει και κάποια αλλά θηλυκα. Σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Τι λέτε πως πρέπει να γίνει; Ευχαριστω
 
Γιάννη @ΙωαννηςΝος
Πολλές φορές τα θηλυκά καναρίνια όταν βρίσκονται στην τελική φάση πριν την έναρξη της αναπαραγωγής (το λεγόμενο πύρωμα) στέκουν στο κλαδί και τραγουδούν ακόμη και "δυνατά" και σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν και μικρές αλλαγές στη φωνή τους.
Το θέμα είναι πως ή κοπέλα κελαηδαει σαν αρσενικό (πολύ έντονα δεν σαλιαριζει )
Φυσικά ούτε λόγος για κελάηδισμα αντίστοιχο των αρσενικών.
Σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Όπως και να χει... η κανάρα κελαηδά "κανονικά".. ας το δεχτούμε.. έχω άλλωστε αρκετά προσωπικά παραδείγματα.
το αρσενικό έχει μαζευτεί.
Αυτό στην πραγματικότητα είναι το πρόβλημα της κατάστασης που περιγράφεις.
Ένα πανέτοιμο θηλυκό και ένα αρσενικό που είναι αρκετά πίσω σε ετοιμότητα.
Πολύ φοβάμαι πως αν δεν καταφέρεις να σταματήσεις τις "ορέξεις" της κοπελιάς πως θα χάσεις την πρώτη γέννα αυγών και ίσως και τη δεύτερη.
Πως θα το δεχτεί ο αρσενικος;
Δυστυχώς ο αρσενικός υπομένει το μαρτύριο...
Αν ήταν έτοιμος θα ήταν στα "κάγκελα" και η φωλιά σχεδόν έτοιμη.
Βλέπω πως μου αναστατώνει και κάποια αλλά θηλυκα.
Είναι λογικό...
Σε πολλές περιπτώσεις αρκούν οι ήχοι ζευγαρώματος για να ξεκινήσει όλο το κοπάδι να ετοιμάζεται.
Εδώ χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή...
Άλλωστε ένας από τους λόγους που δεν πρέπει να συνυπάρχουν τα αρσενικά με τα θηλυκά είναι κι αυτός της άκαιρης ετοιμότητας.
Τι λέτε πως πρέπει να γίνει;
Οπωσδήποτε αλλαγή του χώρου διαβίωσης της και τοποθέτησή της σε πιο κρύο και κυρίως πιο σκοτεινό μέρος. Αν αυτό είναι ανέφικτο σκέπασε κάποιες πλευρές του κλουβιού της να μην περνά πολύ φως. Ίσα - ίσα για τις απαραίτητες βιοποριστικές της ανάγκες. Μακρυά αν μπορείς από τα αρσενικά. Της φτάνει ένας καλός τραγουδιστής για να ξεκινήσει τη φωλιά και πιθανόν και την ωοτοκία.
Πολύ προσοχή. Γιατί μπορεί να σε πιέσει χρονικά να επισπεύσεις τη σχεδιαζόμενη έναρξη με τραγικά αποτελέσματα μια και τα αρσενικά σου δεν θα είναι έτοιμα.
Και νομίζω πως πρέπει σιγά σιγά να προετοιμάζεις τα αρσενικά σου για αναπαραγωγή...
Εικάζω πως η κοπελιά δεν θα είναι μόνη της σε αυτό το "βιαστικό" κάλεσμα και πως θα υπάρχουν κι άλλες στην παρέα της.
Εκτός αν το κρύο που έρχεται αυτή τη βδομάδα κόψει κάπως τις ορέξεις τους.
 
Καλησπέρα Ιωάννη!

Υπάρχει μία πλειοψηφία θηλυκών καναρινιών, τα οποία μπορούν να φτάσουν το επίπεδο ενός μετρίου φωνητικά αρσενικού. Μερικά, άλλα... Καλύτερα και από αρσενικά! Οπότε και η κυρία σου δεν είναι η μοναδική εξαίρεση.

Με ανησυχεί που λες ότι σου έχει στρεσσάρει τα υπόλοιπα πουλιά. Για να κελαηδάει τόσο, αυτό δείχνει ότι πιθανότατα είναι πυρωμένη. Σε τι χώρο ζουν τα πουλιά;
 
Είναι μια από τις περιπτώσεις που δυστυχώς τραγουδάει καλύτερα από τον αρσενικό και με τα γυρίσματα και όλα. Τα πουλιά είναι σε προετοιμασια, θα της κόψω τη φόρα σε αυτήν.
Ζουν σε εσωτερικό χώρο και σε συνθήκες που καλως αντιδρούν έτσι και οπως το είπε και ο κύριος Γιάννης, να είναι ένα βήμα πίσω ο αρσενικος.Αλλά επειδη δεν γνωρίζω και θέλω να μάθω σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να μπερδέψει τον αρσενικό ή να τον αφήσει αδιάφορο και να μην ταιριαξει;
 
Και εδώ μου γεννάται η απορία.. ένα θηλυκό που κελαηδάει σημαίνει οπωσδήποτε πως είναι και πυρωμένο; Πόσο σίγουροι είμαστε γι αυτό? (η αμφισβητίας :D ) Γιατί κι γω έχω ένα θηλυκό που σαλιαρίζει όλο το χρόνο αλλά δεν είναι πυρωμένο όλο το χρόνο (αυτό το συμπεραίνω απ την υπόλοιπη συμπεριφορά της)
 
Κανόνες στα όντα και συνεπώς και στα πουλιά δεν μπαίνουν σχεδόν πουθενά, τουλάχιστο χωρίς σοβαρές εξαιρέσεις.
Τι περισσότερες φορές το κελάηδημα των θηλυκών συμπίπτει με τον χρόνο ετοιμότητας για αναπαραγωγή.
 
Τι περισσότερες φορές το κελάηδημα των θηλυκών συμπίπτει με τον χρόνο ετοιμότητας για αναπαραγωγή.
Τότε έχω μια θηλυκιά με ανεβασμένη λίμπιντο! 😀 απλά δεν της δίνω φωλιά και νήμα και αρκείται μόνο στο δικό της τραγούδι. Όταν είναι η ώρα της θα στρώσει και την φωλιά... Την άνοιξη τότε που πρέπει και τότε που προστάζει η φύση και το ένστικτό τους... Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε! 👍
 
Την άνοιξη τότε που πρέπει και τότε που προστάζει η φύση και το ένστικτό τους... Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε! 👍
Ασφαλώς.. η βιασύνη στην εκτροφή έχει πάντα άσχημα αποτελέσματα.
 
Back
Top