Διαβασα προσεκτικα τα λεγομενα σας αγαπητοι "συναδελφοι", οι αποψεις σας ειναι ενδιαφερον επιτρεψτε μου ομως να αναφερθω σε αυτο το θεμα με την ιδιοτητα του κυνηγου. Πολλοι απο σας δεν ξερουν τι εστι πραγματικος κυνηγος κ πολλοι απο σας οχι αδικα ισως να παραβλεπουν καποια βασικα πραγματακια! Πρωτα απ ολα κυνηγος=φυσιολατρης δηλαδη λατρης της φυσης, χωρις αυτη την μικρη αλλα πολυ σημαντικη λεπτομερεια δεν δεχομαι καν να αποκαλεσω καποιον κυνηγο, ο πραγματικος κυνηγος δεν ειναι ενας απλος χομπιστας οπως πολλοι νομιζουν που ξυπναει μια μερα κ λεει α, τι θα κανω σημερα;δεν παω να σκοτωσω κανενα ζωντανο;Κυνηγος εστι ανθρωπος της φυσης, σεβεται το καθε ζωο,το καθε δενδρο μα πανω απ ολα το καθε ανθρωπο, ο κυνηγος ειναι αυτος που ειναι ο πρωτος που θα περιθαλψει ενα τραυματισμενο ζωο, ειναι αυτος που θα στεναχωρηθει οταν δει ενα γερακι βαλσαμομενο να στολιζει το σπιτι καποιου "κυνηγου" κ ειναι αυτος ο ιδιος που θα τον αποδοκιμασει, οπως θα αποδοκιμασει κ αυτους που θα στησουν καρτερι το βραδυ για να χτυπησουν ενα θηραμα. Ειναι αυτος που σεβεται την νομοθεσια του κυνηγιου ασχετα αν μερικες φορες τον αδικει, ειναι αυτος που φροντιζει για την πανιδα κ την χλωριδα οχι απλα για να εχει να τουφεκισει την επομενη χρονια αλλα γιατι νοιαζεται για τον πληθησμο κ το μελλον αυτων, Παμπολλες φορες κυνηγοι εχουν δωσει χρηματα για αυτο τον σκοπο οπως θα εξακολουθησουν να το κανουν χωρις κανενα δισταγμο. Το κυνηγι πολλες φορες ειναι γονιδιακο, εγω προσωπικα προερχομαι απο παππου προς παππου κυνηγο, αν κ ειμαι παιδι της πολης παντα με κυνηγουσε το ενστικτο του κυνηγου, οχι απλα για να παρω το οπλο κ να σκοτωσω ενα πουλι, αλλα το να βγω στην φυση να περπατησω να μυρισω την αυρα του πρωινου να ακουσω τα πουλια να κελαηδουν! Το αν καρπωθεις καποιο θηραμα μπροστα σε ολα αυτα, σε ολα αυτα τα παραπανω που σου φωναζουν πως δεν υπαρχει τιποτα πιο ομορφο απο την φυση, πως οτι κ προβλημα να εχεις η μητερα φυση θα σε κανει να το ξεχασεις στο πρωτο ακουσμα του αηδονιου, εχει μηδαμινη σημασια,!
Τωρα για αυτους τους "ανιδιοτελεις Ανθρωπους" τους οικολογους που χωρις κανενα ρεπο δεν σταματουν να κατηγορουν ολους τους κυνηγους ρωτηστε τους ποτε εβαλαν λεφτα απο την τσεπουλα τους για να δωσουν τροφη σε καποια πουλια που λογο κακοκαιριας δεν ειχαν να τραφουν,ρωτηστε τους ποσα λεφτα περνουν απ τα κονδυλια για τα περι οικολογιας κ ρωτηστε τους αν ποτε ειδαν κυνηγο να κλαιει σαν μικρο παιδι επειδη καποια απ της φωλες τους συναντησε το ατυχο σκυλι του κ μετα εδω ειμαι για να μιλησουμε για αυτους τους "φυσιολατρες" ! Το κυνηγι ειναι καλεσμα, ειναι το καλεσμα της φυσης που δεν μπορεις παρα να ανταποκριθεις!