Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

Πολύ καλή ιδέα! Φαντάσου ένα αγριογούρουνο να το πλήξεις με 1 βέλος! Σίγουρα το θήραμα θα πέσει στα 3 μέτρα και δεν θα διαφύγει με ένα βέλος στο σώμα του και να περάσει το ''υπόλοιπο'' της ζωής του με το βέλος παρέα που κάποτε θα του δημιουργήσει μια σοβαρή μόλυνση και θα πεθάνει. Καλά είναι να σκεφτόμαστε τι λέμε μερικές φορές! Ο νόμος περί των τριών φυσσιγίων είναι απο τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και από ότι θυμάμαι δεν αντέδρασε και ούτε φώναξε κανείς!

Φιλικά
 
Αγαπητοί φίλοι,
Διαβάζω όλο αυτό τον καιρό το θέμα και την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται από υπέρμαχους και ενάντιους στο κυνήγι.
Νομίζω ότι συμφωνούμε πως το θέμα αφορά όλους εκείνους που νόμιμα και τηρώντας όλους τους κανόνες ασχολούνται με το κυνήγι. Οι άλλοι, οι λαθροθήρες παρανομούν και συνεπώς είναι καταδικαστέοι σε κάθε περίπτωση.
Δεν νομίζω ότι οι κυνηγοί προκαλούν οικολογική καταστροφή. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το κυνήγι επιτρέπετε σε καθορισμένες περιοχές και εποχές ώστε να προφυλάσσονται από γενοκτονία τα θηράματα. Και βέβαια οι κυνηγετικοί σύλλογοι φροντίζουν, όπως έχει γραφτεί σε προηγούμενες παρεμβάσεις, την φύση.
Φυσικά δεν είναι το μόνο που πρέπει να κουβεντιάσουμε. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα περισσότερα ή λιγότερα ενοχλητικά που πρέπει κάποια στιγμή να μας απασχολήσουν αλλά τώρα μιλάμε για το κυνήγι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν δεν τους άρεσε, των κυνηγών εννοώ, η φύση δεν θα έπαιρνα τα όρη τα άγρια βουνά σβάρνα να ταλαιπωρούνται για να ασχολούνται με αυτό που κάνουν.
Το κυνήγι είναι δαπανηρό και αυτό αποδεικνύει ότι όσοι το κάνουν το θέλουν και το αγαπάνε ιδιαίτερα. Εξάλλου και η πολιτεία έχει να κερδίσει ένα σωρό χρήματα, αλλά και περιοχές της χώρας μας που δεν θα έβλεπαν σε άλλη περίπτωση ψυχή ζώσα ενισχύονται οικονομικά. Αυτή η διάσταση δεν βλέπω να απασχόλησε καθόλου την παρέα.
Επίσης πρέπει να παραδεχθούμε ότι το κυνήγι είναι και καλός μεζές.
Όμως αγαπητοί φίλοι οφείλω εδώ να σας πω γιατί εγώ δεν είμαι κυνηγός (ούτε ψαράς) και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω. Διότι δεν μου πάει να αφαιρώ ζωές για να κάνω το κέφι μου. Δεν αντέχω να διασκεδάζω πυροβολώντας πλάσματα που δεν μπορούν να αμυνθούν αντιμετωπίζοντας με, με ανάλογο τρόπο.
Φυσικά και δεν είμαι οικολόγος με την απόλυτη έννοια του όρου. Ρυπαίνω το περιβάλλον, σκοτώνω την φύση οδηγώντας, καταναλώνω ασύστολα τους φυσικούς πόρους. Τα λεω όλα αυτά για να μην μου πει κανείς ότι με έπιασαν οι οικολογικές μου ευαισθησίες.
Φίλοι κυνηγοί μπορείτε να κάνετε την βόλτα σας στο δάσος στο βουνό και όπου αλλού θέλετε κρατώντας στα χέρια σας ένα ραβδί και να το χρησιμοποιείται όπως μας δίδαξε προηγούμενα φίλος της παρέας. Μπορείτε να συνεχίσετε να ελευθερώνετε πουλιά χωρίς να είναι απαραίτητο μετά να τα κυνηγάτε για να τα σκοτώσετε. Πάρτε μια φωτογραφική μηχανή και φωτογραφίστε τα αφού θέλετε οπωσδήποτε να τα σημαδεύετε. Φυσικά αφού ο νόμος σας επιτρέπει να κυνηγάτε εμείς δεν μπορούμε να σας εμποδίσουμε.
Δεν αντιδικώ με κανέναν και φυσικά σέβομαι και την αντίθετη άποψη.
 
Ειμαι εναντιος στο κυνηγι και καθετος μαλιστα(οχι τοσο στο ψαρεμα, διοτι τα ψαρια ειναι ψυχροαιμα και δεν εχουν συναισθηματα αλλα μονο ενστικτα, αυτο δε δικαιολογει τπτ ειναι μονο μια αποψη δικη μου)Οσον αφορα τα θηλαστικα της θαλασσας (φαλαινες και δελφινια κτλ) ειμαι το ιδιο καθετος και εναντιος. Πιστευω πως ο ανθρωπος εδω και πολλα χρονια με τις εκτροφες που κανει υπερκαλυπτει τις διατροφικες του αναγκες. Αν το δουμε απλως ετσι το κυνηγι αγριων ζωων ειναι απλα καταλοιπο μιας αλλης εποχης η απλως βιτσιο. Ξαναλεω ειναι η αποψη μου και δεν θα ηθελα να το παρει κανεις προσωπικα... 😉
 
(οχι τοσο στο ψαρεμα, διοτι τα ψαρια ειναι ψυχροαιμα και δεν εχουν συναισθηματα αλλα μονο ενστικτα

διαφωνω φιλε μου γιατι με αυτο το σκεπτικο ουτε τα πουλια εχουν συναισθηματα αλλα μονο ενστικα

πιστευω πως η γραμμη που χωριζει το συναισθημα απο το ενστικτο ειναι πολυ λεπτη και δεν μπορουμε να τα διαχουρισουμε τοσο ευκολα ποσο μαλλον να ειμαστε σιγουροι

διατηρω ενα ενυδρειο και αυτο που εισπρατω απτα ψαρακια μου δεν νομιζω να ειναι μονο η επιθυμια τους να τα ταισω.

και δεν μπορω να πω οτι διαχωριζω το πια ζωντανα πλασματα θα σκοτωνονται και ποια οχι. μπεκατσες ναι, ορτυκια οχι, τσιπουρες ναι, γαριδες οχι ή ειμαι κατα ή συμφωνο

απλα την αποψη μου λεω!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Διαβασα προσεκτικα τα λεγομενα σας αγαπητοι "συναδελφοι", οι αποψεις σας ειναι ενδιαφερον επιτρεψτε μου ομως να αναφερθω σε αυτο το θεμα με την ιδιοτητα του κυνηγου. Πολλοι απο σας δεν ξερουν τι εστι πραγματικος κυνηγος κ πολλοι απο σας οχι αδικα ισως να παραβλεπουν καποια βασικα πραγματακια! Πρωτα απ ολα κυνηγος=φυσιολατρης δηλαδη λατρης της φυσης, χωρις αυτη την μικρη αλλα πολυ σημαντικη λεπτομερεια δεν δεχομαι καν να αποκαλεσω καποιον κυνηγο, ο πραγματικος κυνηγος δεν ειναι ενας απλος χομπιστας οπως πολλοι νομιζουν που ξυπναει μια μερα κ λεει α, τι θα κανω σημερα;δεν παω να σκοτωσω κανενα ζωντανο;Κυνηγος εστι ανθρωπος της φυσης, σεβεται το καθε ζωο,το καθε δενδρο μα πανω απ ολα το καθε ανθρωπο, ο κυνηγος ειναι αυτος που ειναι ο πρωτος που θα περιθαλψει ενα τραυματισμενο ζωο, ειναι αυτος που θα στεναχωρηθει οταν δει ενα γερακι βαλσαμομενο να στολιζει το σπιτι καποιου "κυνηγου" κ ειναι αυτος ο ιδιος που θα τον αποδοκιμασει, οπως θα αποδοκιμασει κ αυτους που θα στησουν καρτερι το βραδυ για να χτυπησουν ενα θηραμα. Ειναι αυτος που σεβεται την νομοθεσια του κυνηγιου ασχετα αν μερικες φορες τον αδικει, ειναι αυτος που φροντιζει για την πανιδα κ την χλωριδα οχι απλα για να εχει να τουφεκισει την επομενη χρονια αλλα γιατι νοιαζεται για τον πληθησμο κ το μελλον αυτων, Παμπολλες φορες κυνηγοι εχουν δωσει χρηματα για αυτο τον σκοπο οπως θα εξακολουθησουν να το κανουν χωρις κανενα δισταγμο. Το κυνηγι πολλες φορες ειναι γονιδιακο, εγω προσωπικα προερχομαι απο παππου προς παππου κυνηγο, αν κ ειμαι παιδι της πολης παντα με κυνηγουσε το ενστικτο του κυνηγου, οχι απλα για να παρω το οπλο κ να σκοτωσω ενα πουλι, αλλα το να βγω στην φυση να περπατησω να μυρισω την αυρα του πρωινου να ακουσω τα πουλια να κελαηδουν! Το αν καρπωθεις καποιο θηραμα μπροστα σε ολα αυτα, σε ολα αυτα τα παραπανω που σου φωναζουν πως δεν υπαρχει τιποτα πιο ομορφο απο την φυση, πως οτι κ προβλημα να εχεις η μητερα φυση θα σε κανει να το ξεχασεις στο πρωτο ακουσμα του αηδονιου, εχει μηδαμινη σημασια,!
Τωρα για αυτους τους "ανιδιοτελεις Ανθρωπους" τους οικολογους που χωρις κανενα ρεπο δεν σταματουν να κατηγορουν ολους τους κυνηγους ρωτηστε τους ποτε εβαλαν λεφτα απο την τσεπουλα τους για να δωσουν τροφη σε καποια πουλια που λογο κακοκαιριας δεν ειχαν να τραφουν,ρωτηστε τους ποσα λεφτα περνουν απ τα κονδυλια για τα περι οικολογιας κ ρωτηστε τους αν ποτε ειδαν κυνηγο να κλαιει σαν μικρο παιδι επειδη καποια απ της φωλες τους συναντησε το ατυχο σκυλι του κ μετα εδω ειμαι για να μιλησουμε για αυτους τους "φυσιολατρες" ! Το κυνηγι ειναι καλεσμα, ειναι το καλεσμα της φυσης που δεν μπορεις παρα να ανταποκριθεις!
 
Μου αρέσουν πολύ οι αγιογραφίες όταν έχουν φωτοστέφανα και καθαρούς ουρανούς και περιστέρια. Δεν μου αρέσουν αυτές με αίματα και τουφέκια και άγρια σκυλιά.

Αν πραγματικά υπάρχει κάποιος τέτοιος κυνηγός, ας κάνει τον απολογισμό του και ας πει σκότωσα 10 πουλιά, απελευθέρωσα 100 και να πάει ήσυχος για ύπνο, δεν θα κατηγορηθεί από κανέναν.
Εμείς διαφωνούμε (και όχι κατηγορούμε)με τους άλλους κυνηγούς που επειδή ο σύλλογος τους (με 100 μέλη) απελευθέρωσε 10 πέρδικες αυτοί θέλουν να σκοτώσουν (ο κάθε ένας) 15.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Να κ οι συγχρονοι κριτες που θα πουν πως θα αφεθουν οι αμαρτιες των κυνηγων. Εγω παλι διαφωνω με τους δηθεν οικολογους κ φυσιολατρες που κατηγορουν τους πραγματικους κυνηγους που αναθεμα κ αν ποτε εδωσαν ενα πιατο φαι σ ενα αδεσποτο σκυλακι κ να που τωρα νοιαστηκαν ξαφνικά για τις περδικες που δεν ξερουν καν τι χρωμα εχουν! Χα, α ρε αχαρακτιριστοι ανθρωποι!
 
Να κ οι συγχρονοι κριτες
Εδώ έχουμε ένα ελεύθερο βήμα διαλόγου (και όχι κριτικής όπως νομίζεις), στο οποίο ο κάθε ένας πρέπει να δέχεται να ακούγονται και οι απόψεις των άλλων (μας αρέσει ή όχι).

Εγω παλι διαφωνω με τους δηθεν οικολογους κ φυσιολατρες που κατηγορουν τους πραγματικους κυνηγους που αναθεμα κ αν ποτε εδωσαν ενα πιατο φαι σ ενα αδεσποτο σκυλακι κ να που τωρα νοιαστηκαν ξαφνικά για τις περδικες που δεν ξερουν καν τι χρωμα εχουν!
Ναι υπάρχουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι φυσιολάτρες είναι ίδιοι, ούτε ότι όλοι οι κυνηγοί είναι "αγνά παιδιά".

χα, α ρε αχαρακτιριστοι ανθρωποι!
Αυτό δεν χρειαζόταν.
Ας κάνουμε όλοι έναν πολιτισμένο διάλογο απόψεων και όχι χαρακτηρισμών.
Οι απόψεις είναι που ενδιαφέρουν τους υπολοίπους και όχι οι προσωπικές συγκρούσεις.
Ας ηρεμήσουν τα πνεύματα και ας επανέλθουμε στην τάξη, δίνοντας το βήμα που γενναιόδωρα μας προσφέρθηκε στους υπολοίπους για να εκφράσουν και αυτοί με τη σειρά τους τις απόψεις τους.
 
Στο πρωτο οπως ειπες εχουμε ελευθερο διαλογο, αρα αποψη μου κ δικαιωμα μου ειτε σου αρεσει ειτε οχι οπως ακριβως κ εγω δεχομαι οσα λες ασχετα αν μου αρεσουν η οχι. Στο δευτερο δεν διαβασες καν για ποιους μιλαω προσωπικα, μιας κ δεν δινεις την απαραιτητη προσοχη κ απλα γραφεις μαλλον για να δημιουργησεις εντυπωσεις, θα το ξαναπω, για τους πραγματικους κυνηγους. Για το τριτο, για να θυμηθω, χμμμμμμ "Αν πραγματικά υπάρχει κάποιος τέτοιος κυνηγός, ας κάνει τον απολογισμό του και ας πει σκότωσα 10 πουλιά, απελευθέρωσα 100 και να πάει ήσυχος για ύπνο " τι σ ενοχλει περισσοτερο στον πολιτισμενο διαλογο σου; οτι "σφαζεις" με το βαμβακι η οτι κρινεις κ δεν σου αρεσει να σε κρινουν; Οποτε ασε το βημα σε κανεναν αλλον διοτι εμεις ειπαμε τις αποψεις ασχετα αν διαφωνουμε η συμφωνουμε δεν εχεις την αρμοδιοτητα να μου υποδειξεις ποια γνωμη θα εκφερω για τους δηθεν οικολογους, φυσιολατρες κ καναπεδακηδες που δεν εχουν καμμια σχεση με την φυση!
 
Μου φαίνεται ότι εδώ εφαρμόζεται η τεχνική ''Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση''. Ίσως πάλι κάνω λάθος αγαπητέ trelogauros7.
Δεν τάισα ποτέ άγρια πουλιά, αλλά δεν σκότωσα κιόλας. Δεν εξέθρεψα ποτέ άγρια πουλιά για να τα ελευθερώσω αργότερα, αλλά δεν σκότωσα κιόλας. Περπάτησα αρκετές φορές στο δάσος αλλά δεν κράταγα στα χέρια mου κανένα όπλο για να σκοτώσω τα πουλιά που πήγα να δω, κι' όμως αυτό δεν με εμπόδισε ούτε στο ελάχιστο να απολαύσω το περίπατό μου με τους μαθητές μου, ή με την οικογένεια μου. Μία ιδέα μου έχει περάσει από το μυαλό μου, γιατί οι κυνηγοί κάνουν και ''οικολογικές δράσεις'', αλλά μάλλον είναι λανθασμένη. Θα κρατήσω για τον εαυτό μου το γιατί πιστεύω πως αυτή η σκέψη μου είναι λάθος και ίσως σας το πώ μια άλλη φορά.
 
Δεν νομιζω οτι οφειλει κανεις να απολογηθει η να δωσει εξηγησεις σε κανεναν εδω μεσα αν ταιζει αδεσποτα η ελευθερωνει πουλια κτλ. Αυτα ο καθε ανθρωπος τα κανει για τον εαυτο και με την καρδια του και οχι για να βγει να τα φωναξει. Ο καθενας εκφραζει μια αποψη. Ειναι λογικο να ειναι διαφορετικες. Εχει κανενα νοημα να προσπαθησει κανεις να πεισει τους αλλους οτι εχουν αδικο; Εγω νομιζω πως οχι διοτι αυτα τα θεματα ειναι νοοτροπιας και αντιληψης και δεν αλλαζουν ευκολα σε ενηλικες. Αν θεωρησω πως καποιες απο τις προηγουμενες απαντησεις απευθυνθηκαν και σε εμενα, εχω να πω πως δεν δηλωσα ουτε χορτοφαγος ουτε σωστος οικολογος!

Επισης πιστευω πως τα πουλια εχουν και συναισθηματα εκτος απο ενστικτα και αυτο απο προσωπικες μου εμπειριες. Εγω το βλεπω ετσι και ειπα οτι αυτο δεν δικαιολογει και τπτ για το αν τα ψαρια ειναι ψυχροαιμα η οτιδηποτε.
Οσο για τον αν καποιος ειναι δηθεν οικολογος η δηθεν φυσιολατρης σιγουρα αυτος ξερει οτι ειναι δηθεν καλυτερα απο καθε αλλον.
 
Αγαπητε Δημητρη μπορει να νομιζεις οτι θελεις! Ισως να μην μπορεσω ποτε να καταλαβω τα ενδιαφεροντα σου τους λογους κ με ποιους τροπους τα κανεις, ετσι κ εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις τι σημαινει να εισαι κυνηγος κ γιατι εγω το κανω, δεν εισαι σε θεση να με κρινεις εσυ προσωπικα οπως κ κανενας αλλος για το κυνηγι οπως το ιδιο δεν θα κανω κ εγω στο αν εκτρεφεις πουλια η κυνηγας. Οι δικες σας σωστες αποψεις μου αρκουν δημοκρατικα να τις ακουω, αλλα μονο να τις ακουω με σεβασμο, πολυ απλα ομως εχω αλλες κατ εμε δικες μου σωστες αποψεις.Αν εσυ αρκεισαι κ σε χαροποιει να βγαινεις στο δασος με τους μαθητες σου οπως λες μπραβο σου κ πολυ καλα κανεις, δεν σημαινει ομως οτι εγω θα σου πω οτι αυτο που κανεις ειναι λαθος η οτι θα το κανω κ εγω, γιατι πολυ απλα εσυ εισαι μια διαφορετικη προσωπικοτητα, με αλλα βιωματα κ αλλα ενδιαφεροντα! Πιστευετε οτι θελετε για τους κυνηγους ειναι απολυτο δικαιωμα σας κ δεν σας το στερει κανενας οπως ακριβως θα πιστευω κ εγω αυτο που εχω δει εχω διαπιστωσει κ εχω βιωσει για τους πραγματικους κυνηγους!
 
Εκείνο που προσωπικά ενοχλεί εμένα, δεν είναι οτι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άλλωστε αν συμφωνούσαμε όλοι δεν θα υπήρχε η αναγκη του διαλόγου, οσο με ενοχλεί ο τρόπος με τον οποιο κατατίθενται αυτές οι απόψεις.

Απαραίτητη προυπόθεση του διαλόγου είναι ο σεβασμός προς τον συνομιλητή και η ευγένεια στον λόγο που δημιουργει θετική σκέψη. Θα ήταν σκόπιμο να αποφεύγονται προκλητικές εκφράσεις που υποβιβάζουν το επίπεδο της συζήτησης.

Συγνωμη για την παρέμβαση. Δικαίωμα στην έκφραση της γνώμης μας έχουμε όλοι, εχουμε όμως και υποχρέωση να σεβόμαστε και όλους αυτούς που γίνονται δέκτες της.
 
Αγαπητέ φίλε thelogauros7,
Σε αποκαλώ φίλο γιατί δεν έχουμε απολύτως τίποτε να χωρίσουμε και βρισκόμαστε σε αυτό τον χώρο που μας φιλοξενεί και καταθέτουμε τις απόψεις μας και επικοινωνούμε. Φυσικά δεν είμαι εδώ για να σε κρίνω και καλά κάνεις και έχεις τις απόψεις που έχεις. Έχω φίλους κυνηγούς με τους οποίους σκοτώνουμε κάθε φορά που ο λόγος έρχεται στο κυνήγι και μετά πίνουμε το κρασί μας όπως και πρίν. Όμως ειλικρινά με ενόχλησε το ύφος του μυνήματος σου με αριθμό 67. Ναι καλέ μου φίλε μπορούμε να έχουμε αντίθετες απόψεις αλλά θα επιθυμούσα (η επιθυμία μου φυσικά δεν σε δεσμεύει και ούτε είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τις παροτρύνσεις μου) να τις εκφράζουμε όχι με επιθετικό τρόπο αλλά ούτε και προσβλητικό για τον συνομιλητή μας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επανέλθουμε σε ανταλλάγη προσωπικών μηνυμάτων και ας αφήσουμε και άλλους να διατυπώσουν τις όποιες απόψεις συμφωνώντας ή διαφωνώντας με το κυνήγι.

Φιλικά
 
Κ κατι τελευταιο κ εχει τελειωσει το θεμα για εμενα, σε ολους αυτους που κατηγορουν τους κυνηγους θα θεσω ενα ερωτημα κ ας αναλογιστει ο καθενας απο εδω που εχει στην διαθεση του πουλια μιας κ αυτο ειναι το αμεσο ενδιαφερον ολων οσων παρεβρισκομαστε σε αυτο το forum, πως γιατι κ αν πρεπει να κρινει τους κυνηγους. Τι ειναι πιο ανεκτο στην συνειδηση σας αγαπητοι κυριοι κ κυριες,το οτι ενας πραγματικος κυνηγος σκοτωνει ενα θηραμα απο χομπυ η' για τροφη οπως λετε;η' η αναπαραγωγη κ η αιχμαλωσια ενος ελευθερου η γεννημενου σε αιχμαλωσια πτηνου που αν δεν κανω λαθος κ αυτο αποτελει χομπυ; δεν χρειαζεται να μου απαντησετε ηδη ξερω ποια ειναι η σωστη απαντηση για εμενα κ μου αρκει, καλο βραδυ σε ολους!
 
Αν δεν κάνω λάθος η ονομασία του πόστ είναι ''Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;'' Τι δεν έχω καταλάβει καλά και βλέπω εδώ και 2 μέρες να έχετε ''ξεθάψει'' ένα πόστ και να έρχεστε σε αντιπαραθέσεις; Μάλλον δεν καταλάβαμε καλά τον τίτλο; Οι γνώμες είναι αποδεκτές όλες, ώς ένα μέτρο πάντα και χωρίς υπερβολές, είτε είμαστε κυνηγοί είτε είμαστε μή κυνηγοι. Κάτι για ψάρια ακούω, κάτι για ψυχρόαιμα, αν κάνετε μια απλή αναζήτηση υπάρχουν παρόμοια θέματα και για ενυδρεία αλλά και για φίδια, που δεν αρμόζουν εδώ.
 
Αγαπητε dkard
δεν θα απαντησω απλα θα πω μονο οτι σε θεωρω φιλο μου εστω οσο φιλο μου γινεται απο ενα forum οπως κ ολα τα παιδια εδω, αν εγινα επιθετικος δεν το εκανα επιτηδες, για εμενα παντως το θεμα εχει ληξει χωρις να κραταω κακια σε κανεναν επειδη εχει διαφορετικη αποψη απο εμενα, θα τα ξαναπουμε καλα να περνατε ως τοτε...
 
Σήμερα από το πρωί (λόγω χιονιού), έχουν βγει όλοι οι κυνηγοί της Τήνου να χτυπήσουν πάπιες. Πάπιες βέβαια δεν υπάρχουν, αλλά ευκαιρίας δοθείσης (Έχουν όλα τα βουνά γεμίσει χιόνια και τα πουλιά αναγκαστικά κατεβαίνουν στα πεδινά), εκπαιδεύονται στην σκοποβολή πυροβολώντας ακόμη και καρδερίνες.
 
αγαπητε χρηστο σιγουρα ολα αυτα ειναι απαραδεκτα και κατακριταια αλλα η γνωμη μου ειναι οτι οι τυποι αυτοι που βγηκαν και εκαναν αυτα τα πραγματα εκμεταλευομενοι τις καιρικες συνθηκες και την αδυναμια των πουλιων σιγουρα δεν ειναι οι 'κυνηγοι' που μας παρουσιαζουν οι φιλοι σε παραπανω post. Δεν ξερω κιολλας αν οι σωστοι κυνηγοι ειναι πλειοψηφια ή εχουν γινει και αυτοι ειδος προς εξαφανισει.

καταλαβαινω ολους οσους παρουσιαζουν τους κυνηγους ως φυσιολατρεις, οικολογους κ. Α γιατι εχω γνωρισει αρκετους τετοιους ομως υπαρχουν και οι αλλοι. αυτοι που δε σεβονται κανεναν και τιποτα.
ομως δεν ακουσα καποιον φιλο που αγαπα το κυνηγη να μας πει οτι προσπαθουν να τους συμορφωσουν οι ιδιοι οι κυνηγετικοι συλλογοι στους οποιους ανηκουν
 
-Η κακοδαιμωνία των πάντων, ξεκινάει απο
την ΠΑΙΔΕΙΑ μας. Οταν δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε
τον διπλανό μας,όταν δεν έχουμε αυτοσεβασμό
και αυτοπειθαρχία, οταν δεν πιστεύουμε στην αρχή
οτι η ελευθερία μας σταματά εκεί που αρχίζει
να πλήτεται η ελευθερία του άλλου, πράγματα αυτονόητα
για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο,τότε έχουμε και ανεγγέφαλους
κυνηγούς και "πονηρούς" οικολόγους και διεφθαρμένους
δημόσιους λειτουργούς και.. Και... Και.. Και... Και
τον κακό μας τον καιρό και τον ανάποδο.
 
Back
Top