Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

Εχεται κολλησει τι κανουν οι αλλοι κ ερωτω: βλεπεις το ζαρκαδακι να σε κοιτα στα ματια! Και εσυ αργα κ αποφασιστικά σημαδευεις αναμεσα στα ματια και πυροβολας! Δεν το σκοτωνεις γιατι εχεις κ ελαφρια μυωπια, απλα το πληγωνεις, σπαρταραει κ σε κοιτάει στα ματια! Εσυ σκληρος κυνηγος προκειμενου να γευτεις το ανευ αντιβιωσης κρεας του το ξαναπυροβολας! Συγνωμη αλλα δεν ειμαστε ολοι ετσι, δακρυσα κ με την σκεψη!

Ελπίζω ποτέ στην ζωή σου να μην ακούσεις ελάφι να κλαίει. Αρκετοί παράτησαν το κυνήγι για αυτό το λόγο.
 
Τα ζαρκαδια απαγορευονται αυστηρά στην χώρα μας όπως τα ελαφακια και τα αγριοκατσικα επίσης απαγορεύεται οποιοδήποτε σκοπευτικο βοηθημα όπως διοπτρα οποτε είναι αδύνατο να έρθεις τόσο κοντά σε ένα θηραμα για να δεις τα μάτια του και αν το καταφέρεις με ένα νόμιμο θηραμα όπως το αγριογουρουνο τότε μάλλον είναι αργά για εσενα.
 
Χθες μου εδειχνε συναδελφος σκοτωμενο απο αυτον ζαρκαδι, ελαφι κατι τετοιο σε μικρη ηλικια πανω στο τζιπ του
Καταγγελία αμέσως φίλε μου μόνο έτσι θα απαλαγουμε κάποια στιγμή από αυτούς ο τύπος είναι λαθροθηρας μπορείς να κάνεις καταγγελία στην θυροφυλακι στο δασαρχειο η στην αστυνομία
 
Νιώθω ότι κατά βάθος όλοι συμφωνούμε στα βασικά. Η διαφορά μας είναι στον ηθικό διαχωρισμό που ίσως γίνεται. Τα μοσχαράκια και οι χοίροι, επίσης σκοτώνονται βάναυσα με χτύπημα στο κρανίο με βαριοπουλα και αργοπεθαίνουν. Τα κοτόπουλα τρέχουν για ώρα ακεφαλα μέχρι να πέσουν. Τα ψάρια όπως εύστοχα αναφέρθηκε σπαρταρανε για ώρες στην βάρκα μέχρι να καταλήξουν από ασφυξία. Κακά τα ψέματα, είτε το βλέπω μπροστά μου είτε πληρώνω άλλον να το κάνει δεν υπάρχει καμία διαφορά και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σκοτώνουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ψυχών καθημερινά, για προσωπική μας διασκέδαση. Σε ότι αφορά τους σκύλους δυστυχώς έχουμε πρωτιά σαν χώρα στην κακοποίηση. Κάποιοι κυνηγετικοι σκύλοι αλωνίζουν στα βουνά όλον τον χρόνο και κάποια άλλα περνάνε τους καλοκαιρινού μήνες δεμένα σε ένα βαρέλι. Δυστυχώς όμως για κάθε δεμένο κυνηγόσκυλο αντιστοιχούν τρία και τέσσερα δεμένα <μαντροσκυλα>σε αποθήκες για φύλαξη, αλλά τόσα σκυλιά κυνομαχιων, άλλα τόσα ποιμενικα σε σταβλους και άλλα τόσα οικοσιτα σε ταράτσες και μπαλκόνια. Επειδή αναφέρθηκε και το αν κάθε φυλή έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο ταμπεραμέντο της και στις τάσεις συμπεριφοράς της γενικότερα, αν και είναι εκτός θέματος, είναι αστείο και μόνο να το συζητάμε. Ξεκάθαρα ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που διασταυρωνουν σκύλους για την διατήρηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών επί δεκαετίες και εννοείται πως κάθε κουτάβι συγκεκριμένης εκτροφής εκδηλώνει αυτές τις τάσεις του από τον πρώτο μήνα.
 
Πιστεύω δεν υπάρχει λογική αφετηρία σε καμία ανθρώπινη δραστηριότητα.
Κάθε πράξη συμπληρώνει το νόημά της συσχετιζόμενη με το γύρω της.
Τα επιχειρήματα υπέρ της όποιας οριοθέτησης ή τα κατά αυτής μπορούν να είναι άπειρα, τουλάχιστον όσο το επιτρέπουν ο κόσμος και η γλώσσα. Η πιο ξεκάθαρη φράση είναι "κάνω αυτό γιατί αντλώ ικανοποίηση".
Δε νομίζω όμως γενικά οτι μπορούμε να επεξεργαστούμε λογικά την λέξη "ικανοποίηση". Αναπόφευκτα θα χρειαστούμε σε κάθε συλλογισμό και τις εξωτερικές δομές με τις οποίες η κάθε πράξη συσχετίζεται. Το παιχνίδι όμως είναι μάταιο γιατί σε τελική ανάλυση μετά τις όποιες αναλογίες κλπ,ένας κυνηγός δεν θα μπορεί να εξηγήσει το "γιατί υπάρχει".

Ένα παρόμοιο παιχνίδι μπορεί να μας γίνει και από ανθρώπους (που είναι πλέον κίνημα) υπέρμαχους της ελευθερίας των ζώων.Αιχμαλωτίζουμε πουλιά, γάτες και σκύλους ή όχι... Επειδή πχ δίνουμε μπρόκολο ή στήνουμε την βασιλόπιτα για να κάτσει το φλουρί στην γάτα; Σε τι δομές θα καταφύγουμε και εμείς οι ίδιοι προσπαθώντας να εξηγήσουμε την ικανοποίησή μας;

Γενικά και ειδικά, η στοχοποίηση του κυνηγιού είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Δεν μπορούμε όμως να προσπεράσουμε το γεγονός οτι είναι και λίγο πασέ έως αδιάφορη.Αν μη τι άλλο, οι κοινωνίες υπάρχουν γιατί σταθμίζουν τις καταστάσεις. Με ασθμαίνουσα φωνή μπορώ να πω πως "κυνήγι" είναι η καθημερινότητά μας, απο μια συνέντευξη εργασίας όπου νομιμοποιούνται να μας ρωτήσουν τι χρώμα κιλότα φοράμε.. Μέχρι τα ανθρώπινα έντερα που πετιούνται στα χωράφια της γειτονικής Συρίας.

Και για να μείνω οn topic το κυνήγι είναι πιο επικίνδυνο για τον κομματικό στρατό του και για τις κωλοφυλλάδες που συντηρεί παρά για τα ζωάκια. Τα ίδια και για τους περισσότερους "ζωόφιλους".
 
Ο κυνηγος ο σωστος... Ειναι αυτος που σε καθε δραση που γινετε για την αναβαθμιση της χλωριδας κ της πανιδας ειναι απο τους πρωτους που θα τρεξη να συνησφερη.

Αστειεύσαι μάλλον έτσι; :D Γνωρίζω 3ψήφιο αριθμό κυνηγών λόγω της περιοχής που ζούσα και είναι ο ένας μεγαλύτερο καθίκι απο τον άλλον. Άδεια δεν έχουν ούτε οι μισοί, δεν σέβονται τις κατοικημένες περιοχές και τα όρια των δρόμων με αποτέλεσμα να έχω φάει ουκ ολίγες φορές βροχή απο σκάγια στο κεφάλι ή στο αυτοκίνητο και στις εξορμήσεις τους κάνει μπαμ το απο που πέρασαν απο την γραμμή που σχημάτιζαν τα πλαστικά ποτήρια του φραπέ όπως και οι άδειοι κάλυκες. Το κυνήγι σαν πράξη θα το αφήσω ασχολίαστο για να μην τους τσουβαλιάσω όλους αν και θα έπρεπε λόγω συντριπτικής πλειοψηφίας, σιχαίνομαι όμως τους αφορισμούς. Κριτική όμως θα κάνω και θα πω ότι το 99% τω κυνηγών που ζει στην επαρχία είναι επιεικώς νεάτερνταλ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μαρία ψαράδες φίλους έχει
Όχι ή τουλάχιστον δεν έτυχε να το μάθω αλλά έχω πάθει μία πλάκα, τρώγοντας αμέρινα στο Γύθειο παραλιακά, ένας ψαράς ψάρευε με καλάμι και πήγα να δώ "τι ψάρια έπιασε". Μόλις κοίταξα στον κουβά και τα είδα να σπαρταράνε, η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα έγινε θρίλερ μονομιάς. Έκτοτε το γνωρίζω, το ψάρεμα είναι πιο βίαιο απ' το κυνήγι.
 
Αστειεύσαι μάλλον έτσι; :D

Οχι φιλε μου δεν αστειευομαι καθολου. Και αυτο που λες περι κυνηγων δεν στεκη. Προφανως εχεις γνωριση κανα δυο Λαθροθηρες/Τυφεκιοφορους οπως αναφερης παραπανω που δεν εχουν καν αδεια κυνηγιου κ εχεις τσουβαλιαση οπως λες τους παντες. Σεβαστη η γνωμη κ αποψη σου και μπορεις να λες κ να πιστευεις οτι θελης γιαυτο εξαλου σου δινετε και εδω η δυνατοτητα να γραφης αυτα που πρεσβευεις.Απεχεις ομως πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα δυστυχως.
 
...Απεχεις ομως πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα δυστυχως.

To ίδιο ακριβώς πιστεύω για εσένα. Και δεν το λέω για να σου την πω. Δεν ξέρω απο που είσαι αλλά αν είσαι απο την Αθήνα εν μέρει δικαιολογείται η άγνοια σου για τους κυνηγούς της επαρχίας. Οι πρωτευουσιάνοι κυνηγοί όμως είναι ελάχιστοι.
 
οχι φιλε μου δεν ειμαι απο την αθηνα απο νησι ειμαι κ επειδη ειναι προφανες οτι εχεις αγνοια στο θεμα σε πληροφορω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο (επι της %) ειναι οι κυνηγετικοι συλλογοι του πειραια κ της αθηνας. Τελος παντων ο καθενας εχει της αποψης του.
 
Μην το κάνετε προσωπικό το θέμα. Το συγκεκριμένο θέμα (thread) έχει διαχρονικά μια ροπή προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η ουσία δεν βρίσκεται στην προσωπική αντιπαράθεση. Καταθέστε την άποψη σας και αφήστε τον αναγνώστη να κρίνει το επίπεδο των υποστηρικτών του κυνηγιού ή των διαφωνούντων με αυτό.
 
Μην το κάνετε προσωπικό το θέμα. Το συγκεκριμένο θέμα (thread) έχει διαχρονικά μια ροπή προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η ουσία δεν βρίσκεται στην προσωπική αντιπαράθεση. Καταθέστε την άποψη σας και αφήστε τον αναγνώστη να κρίνει το επίπεδο των υποστηρικτών του κυνηγιού ή των διαφωνούντων με αυτό.

Σταυρο ουτε κατα διανοια δεν τιθετε θεμα προσωπικης διαμαχης.Αλιμονο στην εποχη που ζουμε να μην μπορη ο καθενας να πει την γνωμη του. Οπως το θετης παντα στην συγκεκριμενη συζητηση για θεματα κυνηγιου οντως υπαρχη μια ταση να φενετε οτι η συζητηση παει προς διαμαχη. Οχι απο πανω φιλε μου. Εγω ειμαι χρονια κυνηγος νομιμος το ιδιο κ οι γνωστοι μου κ παντα σε συζητησεις υπαρχουν αντιπαραθεσεις. Ο καθενας εχει της αποψης του οπως για καθε θεμα και οποιος ενδιαφερετε κ διαβαζη τα γραφομενα του καθενος επισης εχει τα δικα του συμπερασματα.
 
maria p , ναι μαρια τον νικ αυτο σημαινει οτι ειμαι κυνηγος, και εγω μετροιτης τα πηρα κ στο σχολειο κ στην υπολοιπη μου ζωη, ειμαι πιο φυσιολατρης απο πολλους συμετασχω ΕΝΕΡΓΑ σε ολα τα κοινα κ δραστηριοτες που εμπλεκονται με την φυση, κυνηγω, ψαρευω, εκτρεφω, βοηθω οπου κ οπως μπορω στον εμπλουτισμο της χλωριδας κ πανιδας, βοηθα τωρα τον χειμωνα σε σπορες για τα αγρια ζωα, εθελοντικη πυροπροστασια κτλ , κτλ. Δεν νομιζω οτι μπορη να μου προσαψη καποιος κατι στραβο γιατι εξισου μπορω να προσαψω αλλα τοσα κακα απο αυτους που κακολογουν χωρις γνωση κ για το θεαθηνε τους κυνηγους.
 
αυτους που κακολογουν χωρις γνωση κ για το θεαθηνε τους κυνηγους.
Μα εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να έλκεται από μια δραστηριότητα που υπάρχει, εσύ καταλαβαίνεις ότι εγώ αναστατώνομαι στη σκέψη αυτής της δραστηριότητας;
Δεν είναι θέμα πολεμικής και μομφής, είναι διαφορετικό ένστικτο.
Είναι τόσο ισχυρή η συμπόνοια προς τα ζώα και κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα, που το αγαπημένο πείραγμα του αδελφού μου όταν ήμασταν παιδιά ήταν να κλείνει χρυσόμυγες στα σπιρτόκουτα για να βάζω τα κλάμματα να τις απελευθερώσει.:)
Η εκλογίκευση έρχεται μετά, εσύ-εσείς με -μας θεωρείτε "ευαισθητούληδες" και δήθεν και εγώ-εμείς θεωρούμε τους κυνηγούς σκληρόκαρδους κτλ :)
 
maria p, πιστεψε με οτι καταλαβαινω απολυτα αυτα που γραφεις εξαλου ειναι συζητησες που εχουν λαβη χωρα χρονια τωρα κ παντα θα υπαρχη διαφορα αποψεων σε αυτο το θεμα, και πιστεψε με κρινοντας τον εαυτο μου μονο σκληροκαρδο δεν θα τον ελεγα, 😀 το αντιθετο μαλιστα, παντως χαιρομαι να ακουω της αποψης ολων
 
Μην το κάνετε προσωπικό το θέμα.

Kαμία τέτοια πρόθεση κι απο εμένα προς τον lagokiller . Την οπτική του καθενός προς τα γεγονότα σχολιάζουμε. Κι όπως είπα δεν τσουβαλιάζω τους ανθρώπους αλλά βάσει όσων έχω προσωπικά βιώσει χαρακτήρισα το επίπεδο μιας μερίδας ανθρώπων.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Να και κάτι όμορφο για το θέμα
 
Back
Top