Γενικά Τι πιστεύεις για το κυνήγι πουλιών και ζώων;

Ο Κυνηγος δηλαδη ο σωστος αγαπαει τα ζωα που σκοτωνει; Μαλλον τον σκυλο του αγαπαει που τον οδηγει στα θηραματα! Εγω ξερω ενα πραγμα, οτι οποιος αγαπαει τα ζωα δεν θελει τον τραυματισμο,θάνατό τους! το οτι σκοτωνω η βασανιζω τα ζωακια (αφου μπορει να μην πεθανουν ακαριαια και να χρειαζεται κ επιπλεον ενεργεια)για το καλο της φυσης με ξεπερναει!
Δεν θέλω να επανέλθω στο θέμα μιας και έχω γράψει αναλυτικά τις απόψεις μου παραπάνω και εφόσον δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Απλά θέλω να υπενθυμίσω πως όλοι οι κρεοφαγοι σκοτώνουν και βασανίζουν ζωάκια, εμεσα, για να τραφουν. Οπότε βάσει αυτών που λες κανένας κρεοφαγος δεν αγαπάει τα ζώα άσχετα με το αν είναι κυνηγός.
 
Δεν θέλω να επανέλθω στο θέμα μιας και έχω γράψει αναλυτικά τις απόψεις μου παραπάνω και εφόσον δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Απλά θέλω να υπενθυμίσω πως όλοι οι κρεοφαγοι σκοτώνουν και βασανίζουν ζωάκια, εμεσα, για να τραφουν. Οπότε βάσει αυτών που λες κανένας κρεοφαγος δεν αγαπάει τα ζώα άσχετα με το αν είναι κυνηγός.
Σωστο, αλλα αλλο να σκοτωνεις εσυ με τα χερακια σου και να βιωνεις ορισμενες φορες τον πονο του θυματος η να βλεπεις τα μικρα του ορφανα! Μην τα ισοπεδωνουμε ολα! Αν το πουλι η το πτηνο ειναι πληγωμενο; Ε παιρνεις το μαχαίρι κ το αποτελειωνεις! Εξαλλου για το καλο της πανιδας το κανεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σίγουρα είναι διαφορετικό να το κάνεις με τα χέρια σου αλλά να σου πω την αλήθεια Τάκη, και χωρίς ίχνος ειρωνείας, μια συζήτηση κάνουμε, δεν νομίζω ότι το αντίθετο είναι τιμιοτερο. Θα έλεγα μάλιστα το αντίθετο. Το να το κάνουν άλλοι για εμάς δεν μας κάνει περισσότερο φιλόζωους. Το να κατηγορούμε τους κυνηγούς είναι ακριβώς το ίδιο με το να κατηγορούμε αυτούς που εργάζονται και σφάζουν τα ζώα στις βιομηχανίες κρέατος. Τους προμηθευτές μας. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Από όσο ξέρω πριν 30-40 χρόνια οι Έλληνες κατανάλωναν κρέας περίπου μια φορά στις δέκα μέρες. Σήμερα οι πλειοψηφία από εμάς τρώει καθημερινά και μάλιστα τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Από τα αλλαντικά του πρωινού μέχρι τα βραδινά σουβλάκια. Νομίζω λοιπόν πως η νέα γενιά καταναλωτών είναι χειρότερη γενικότερα. Αν δεις τις συνθήκες που ζουν αυτές οι ψυχές, πραγματικά θα καταλάβεις τι σημαίνει βασανισμός και είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας. Δεν νομίζω πως αξίζει περισσότερο η ζωή ενός άγριου ζώου από την ζωή ενός ζώου που είχε την ατυχία να γεννηθεί σε εργοστάσιο. Όπως κάποτε δεν είχε μεγαλύτερη αξία η ζωή ενός ελεύθερου ανθρώπου σε σχέση με κάποιον που είχε την ατυχία να γεννηθεί από ζευγάρι σκλαβων.

factory-farm-630.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν είναι μοντάζ, αυτή η φωτογραφία είναι περίπου 10 ετών έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές σε διάφορα σα'ι'τ και Facebook είναι η από Κροατία η από Ρουμανία δεν θυμάμαι, είναι από ομάδα κυνηγόν από τουριστικό κυνηγετικο γραφείο που κάνουν εκδρομές σε όλα τα Βαλκάνια η νόμοι είναι εντελώς διαφορετική από τους δικούς μας που μας τους επιβάλλει η ευρωπαϊκή ένωση μπορούν να κυνηγισουν την μπεκάτσα στο καρτέρι που ειναι το χειρότερο πράγμα για το συγκεκριμένο είδος όπως και πολλά άλλα θηραματα σε πολύ μεγάλο αριθμό ανάλογα με την τσέπη του εκδρομεα καθώς πληρωνή για κάθε θηραμα
Σωστο, αλλα αλλο να σκοτωνεις εσυ με τα χερακια σου και να βιωνεις ορισμενες φορες τον πονο του θυματος
Δεν έχει καμία σημασία αν σκοτώσεις εσύ ή αν πληρώνεις κάποιον να το κανει για εσένα όλλη αυτή που μεγαλώνουν της κοτουλες από μικρά και κάποια στιγμή την βουτα και την σφαζει και όχι δεν μιλαω για κάποιο παρανοικο μιλώ για την γιαγιά και τον παππού στο χωριό
Εξαλλου για το καλο της πανιδας το κανεις!
Καλό στην πανίδα κάνει ένας κυνηγός όταν συμετεχει στην διαχείριση τον επιβλαβον όπως κορακια αλεπουδες και άλλα που επιβάλλεται από την Ευρώπη.
 
Συμφωνω σε αυτο που λες ομως δεν ειναι το ιδιο με το να σκοτωνεις εσυ, αυτο θελω να πω! Η διαβιωση των προς θανατωση ζωων εχει να κανει με κατι που δεν ειμαστε σε θεση να αλλαξουμε αμεσα τουλαχιστον γιατι γινεται σε ιδιωτικο χωρο, το να σηκωνω το οπλο ομως Εγώ κ να σκοτωνω εχει να κανει με τον Εαυτό μου κ το πως νοιωθω!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Έτσι είναι. Απλά ο λόγος για τον οποίο <διαφωνούμε> είναι ότι εγώ το γενικευω. Για να φέρω ένα παράδειγμα θα σου πω ότι δεν μπορούν όλοι οι ανθρώποι να γίνουν στρατιωτικοί και να σκοτώσουν ανθρώπους στον πόλεμο του Ιράκ. Παρόλα αυτά, προσωπικά, δεν θεωρώ χειρότερο εγκληματία τον φαντάρο που σκοτώνει από τον πρόεδρο της χώρας του που διατάζει κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει δηλαδή να κατηγορώ μια μερίδα της κοινωνίας, όπως είναι οι κυνηγοί, από τη στιγμή που έχω και εγώ την φωλιά μου λερωμένη αγοράζοντας κρέας καθημερινά και στηρίζοντας αυτήν την βάρβαρη βιομηχανία.
 
Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να πει αν είναι σωστό ή δίκαιο να κατηγορηθεί ένας κυνηγός αλλά θα ήθελα να ακούσω όμως και τις απόψεις για έναν σκύλο ο οποίος "κατασπάραξε" ένα παιδάκι.

Η άποψη μου για την παραπάνω ερώτηση είναι ότι δεν κατηγορώ ποτέ και σε καμία περίπτωση κανέναν σκύλο. Τις ίδιες ανάγκες που έχει ο "κακός κυνηγός" έχει και ο "κακός σκύλος". Αφού λοιπόν η κοινωνία δέχεται το κρέας να υπάρχει σε κάθε τραπέζι με κάθε κόστος έτσι θα έπρεπε και ο "κακός σκύλος" να υπάρχει σε κάθε γειτονιά επίσης με κάθε κόστος.
Ο μόνος λόγος που δεν θα μπορούσε όμως να γίνει αυτό είναι γιατί μπορεί να δαγκώσει εμάς ή συγγενικά μας πρόσωπα. Με τους κυνηγούς όμως δεν έχουμε πρόβλημα να μας πυροβολήσουν από λάθος οπότε ενοχλούμαστε μόνο για φωτογραφίες που βλέπουμε.

Εξαίρεση αποτελεί ο Γιάννης (misaloyris) ο οποίος ελευθέρωσε κάποια πουλάκια σε μια βόλτα του με τον σκύλο του.
 
Άγγελε δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Αν μιλάς για επιθέσεις σκύλων απέναντι σε ανθρώπους σε διαβεβαιώνω ότι αυτές δεν γίνονται για να τραφουν αλλά για πολλούς άλλους λόγους που μπορούμε να συζητήσουμε σε κάποιο άλλο θέμα.
 
Προσπαθώ απλά να πω ότι ότι καλώς η κακώς πρέπει τα πάντα να υπάρχουν γύρο μας. Δεν γίνεται να φτιάξουνε την τέλεια κοινωνία ούτε να ασπαστούν όλοι τις καλές μας προθέσεις. Αν δεν υπάρχουν οι άσχημες κλίκες δεν θα μπορούμε να εκτιμήσουμε τις καλές. Έτσι ο κακός κυνηγός και το κακό σκυλί και ο κακός ο γείτονας είναι καθημερινά πράγματα που μας κάνουν καλύτερους απέναντι σε ανθρώπους ή ζώα που συνυπάρχουμε.
 
Έτσι ο κακός κυνηγός και το κακό σκυλί και ο κακός ο γείτονας είναι καθημερινά πράγματα
Για εμένα κακό σκυλί δεν υπάρχει υπάρχει κακός ιδιοκτήτης του σκύλου και κακός γονεας που που δεν πρόσεξε η δεν ενημέρωσε το παιδί του αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που εξαρτάται από την περίπτωση.
 
Παιδιά έχετε αναρωτηθεί το ακόλουθα;
Αν ο κυνηγός παύσει στις κυνηγετικές του δραστηριότητες, δεν θα έχει κρέας να φάει;
Ο κυνηγός κυνηγά για να τραφεί;
Ο σκύλος του κυνηγού αν δεν βγει καλός στο κυνήγι (π.χ. αν σπάσει το πόδι του) συχνά δεν καταλήγει στα βουνά;
Ο σκύλος του κυνηγού όταν δεν κυνηγά δεν βρίσκεται συνήθως απομονωμένος / δεμένος κλπ;
Ο κακός σκύλος είναι κυνηγός ή εκφράζει τα ένστικτά του;
Υπάρχουν ράτσες σκύλων με ποιο έντονο το ένστικτο της επίθεσης και με πιο αποτελεσματικές τακτικές θανάτωσης, όπως πχ. τα Ακίτα, τα Ροντβάιλερ, τα Πιτ Μπουλ και τα Ντόγκο Αρτζεντίνο;
Ο κακός γείτονας δεν υφίσταται;
Ο κακός γονέας δεν είναι αυτός που δεν προσέχει / υποστηρίζει / καθοδηγεί / αγαπά το παιδί του;
Είμαι κακός γονέας όταν δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα προσέχω, υποστηρίζω, καθοδηγώ το παιδί μου, ενώ είμαι άρρωστος; Γιατί σίγουρα εκ' των πραγμάτων και αν έχω ήδη απαντήσει στο προηγούμενο ερώτημα, καλός δεν είμαι.
Η λέξη κακός δεν είναι πολύ γενική για να περιγράψει επαρκώς μία κατάσταση;
Ο Τούκη, τι λέει για όλα τα παραπάνω;
 
Γιάννη (ιανέ) σε αυτά τα θέματα πάντα θα φάσκουμε και θα αντιφάσκουμε. Δύο είναι οι λόγοι που είμαι ενάντια στους κυνηγούς.

1) Κρατάνε τα σκυλιά κλεισμένα σε 1χ1 εφ όρου ζωής ώστε όταν πάνε για κυνήγι να έχουν την τέλεια όσφρηση.
2) Αν δεν βγούνε "καλά" τα κυνηγόσκυλα τα πυροβολούν στο κεφάλι για να μην τα "ταΐζουν" άσκοπα.

Θα πω πάλι τα κλασικά δεν είναι όλοι έτσι αλλά δυστυχώς ισχύει και έτσι αφού δεν μπορώ να προστατεύσω αυτά τα σκυλιά κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τα δικά μου.
 
Το ότι το κυνήγι είναι ένα σπορ που έλκει αρκετά άτομα κυρίως άντρες είναι μία πραγματικότητα.
Ότι κάποιοι τρώμε ευχαρίστως κρέας και ανατριχιάζουμε και στη σκέψη του κυνηγιού είναι μια άλλη πραγματικότητα.
Όμως μπορεί να φας το οτιδήποτε, να σου αρέσει και μετά να σου πουν πως ήταν ακρίδα :)
Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι πως ένας άνθρωπος της σύγχρονης εποχής, καιροφυλακτεί και σκοτώνει ένα πλάσμα που βλέπει να κινείται αμέριμνο στη φύση.
Τι ψυχολογικό υπόβαθρο χρειάζεται αυτό; Τι ικανοποίηση αντλεί;
Αυτός ο απλός προβληματισμός.
Γνώρισα φυσικά πολλούς κυνηγούς στη ζωή μου, φίλο είχα μόνο έναν. Πάντα σκεπτόμουν, αισθανόμουν και του έλεγα, "πολύ καλός άνθρωπος, μα κυνηγός". Μεγάλο αγκάθι στη κρίση μου. Έβλεπα ότι πιο σημαντικό ήταν να βάλουν τις γαλότσες και τα αμπέχωνα να βγουν στις διαδρομές αλλά παρ' όλα αυτά θεωρούσα πως υπήρχε μια κρυφή άγρια πτυχή στη ψυχή του.
Αυτό.
 
Αν ο κυνηγός παύσει στις κυνηγετικές του δραστηριότητες, δεν θα έχει κρέας να φάει;
Φυσικά και θα έχει να φαει αλλά από αυτά που τρώνε όλη η υπόλοιπη κοτόπουλο γεμάτο αντιβιοτικα και ορμόνες που και από το χωριό να είναι δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση την γεύση της μπεκατσας του ορτικιου και της περδικας όπως και την χαρά του να αγωνιστεί για να καρπωθει το κρέας για το σπίτι.
Ο σκύλος του κυνηγού αν δεν βγει καλός στο κυνήγι (π.χ. αν σπάσει το πόδι του) συχνά δεν καταλήγει στα βουνά;
Κάποια γαιδουρια το κάνουν αυτό αλλά δεν είναι κανονας παντού υπάρχουν βλάκες όπως αυτή που συχνά βλέπουμε να σέρνεται ένα σκυλί πισω από ενα αγροτικό γιατί του έφαγε μια κότα η δεν ήταν καλός φύλακας όπως και παρα πολλά σκυλάκια που τα πήρανε κουταβακια για να πεζουν τα παιδάκια τους και ξαφνικά τα παρατησαν γιατί μεγάλωσαν.
Ο σκύλος του κυνηγού όταν δεν κυνηγά δεν βρίσκεται συνήθως απομονωμένος / δεμένος κλπ;
Αυτό εξαρτάται από τον κυνηγο αν το έχει σε κάποιο κτήμα η στο σπίτι του,
την νεκρή περίοδο του κυνηγιου το σκυλί βγαίνει για τα λεγόμενα εκπαιδευτικά σε περιοχές που έχει καθορίσει το δασαρχειο και που ονομάζονται ζώνες εκπαίδευσης κυνηγετικον σκυλον.
Ο κακός σκύλος είναι κυνηγός ή εκφράζει τα ένστικτά του;
Αυτό δεν το κατάλαβα ακριβώς αλλά σαφώς και εκφράζει τα ένστικτο του και η κάθε ράτσα που ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει και με την ανάλογη εκπαίδευση να το φέρουμε σε αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη να κάνει είτε είναι κυνήγι είτε φύλαξη είτε είναι σκυλος για τυφλούς η της αστυνομίας στρατού η απλά συντροφιάς.
Αχ με κούρασες να γράφω με το κινητό δεν λέω αλλά :D
 
Παιδιά έχετε αναρωτηθεί το ακόλουθα;
Αν ο κυνηγός παύσει στις κυνηγετικές του δραστηριότητες, δεν θα έχει κρέας να φάει;
Ο κυνηγός κυνηγά για να τραφεί;
Ο σκύλος του κυνηγού αν δεν βγει καλός στο κυνήγι (π.χ. αν σπάσει το πόδι του) συχνά δεν καταλήγει στα βουνά;
Ο σκύλος του κυνηγού όταν δεν κυνηγά δεν βρίσκεται συνήθως απομονωμένος / δεμένος κλπ;
Ο κακός σκύλος είναι κυνηγός ή εκφράζει τα ένστικτά του;
Υπάρχουν ράτσες σκύλων με ποιο έντονο το ένστικτο της επίθεσης και με πιο αποτελεσματικές τακτικές θανάτωσης, όπως πχ. τα Ακίτα, τα Ροντβάιλερ, τα Πιτ Μπουλ και τα Ντόγκο Αρτζεντίνο;
Ο κακός γείτονας δεν υφίσταται;
Ο κακός γονέας δεν είναι αυτός που δεν προσέχει / υποστηρίζει / καθοδηγεί / αγαπά το παιδί του;
Είμαι κακός γονέας όταν δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα προσέχω, υποστηρίζω, καθοδηγώ το παιδί μου, ενώ είμαι άρρωστος; Γιατί σίγουρα εκ' των πραγμάτων και αν έχω ήδη απαντήσει στο προηγούμενο ερώτημα, καλός δεν είμαι.
Η λέξη κακός δεν είναι πολύ γενική για να περιγράψει επαρκώς μία κατάσταση;
Ο Τούκη, τι λέει για όλα τα παραπάνω;
Ο Τουκη καταλαβε οτι εχει γεμίσει Ριγκνεκ κ Αλεξανδρινους η Αθηνα και ανησυχει μηπως θυσιαστει για το καλο της Αθηναικης πανιδας
 
πως ένας άνθρωπος της σύγχρονης εποχής, καιροφυλακτεί και σκοτώνει ένα πλάσμα που βλέπει να κινείται αμέριμνο
Όπως ακριβώς καιροφυλακτεί ο κτηνοτροφος τα κατσικακια του να τα σφαξει και απλά λέει α εσένα την άλλη βδομάδα α εσύ είσαι έτοιμο και δεν έχει να κάνει με την εποχή που ζούμε αλλά από το τι τρώμε, ένας λαγός μια περδικα γιατί να λεμε ότι είναι κρίμα να σκοτωθεί από τον κακό κυνηγο και δεν είναι κρίμα για το κουνελάκι η την κοτουλα που είναι εκτροφείου; Όλα ψυχουλες έχουν και κυνήγι και εκτοφες ζώον θα υπάρχουν όσο έχουμε ανάγκη το κρέας, απλά έχω μια απορία Μαρία ψαράδες φίλους έχεις; Γιατί δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος θανατοσεως από το ψάρεμα είτε είναι με δυχτια είτε με αγγιστρια βασανισμος μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο α και αυτά πλάσματα της φύσης είναι που κινούνται αμεριμνα μέσα στο νερό και όχι εκτροφεις.
 
Εχεται κολλησει τι κανουν οι αλλοι κ ερωτω: βλεπεις το ζαρκαδακι να σε κοιτα στα ματια! Και εσυ αργα κ αποφασιστικά σημαδευεις αναμεσα στα ματια και πυροβολας! Δεν το σκοτωνεις γιατι εχεις κ ελαφρια μυωπια, απλα το πληγωνεις, σπαρταραει κ σε κοιτάει στα ματια! Εσυ σκληρος κυνηγος προκειμενου να γευτεις το ανευ αντιβιωσης κρεας του το ξαναπυροβολας! Συγνωμη αλλα δεν ειμαστε ολοι ετσι, δακρυσα κ με την σκεψη!
 
Υπάρχουν ράτσες σκύλων με ποιο έντονο το ένστικτο της επίθεσης και με πιο αποτελεσματικές τακτικές θανάτωσης, όπως πχ. τα Ακίτα, τα Ροντβάιλερ, τα Πιτ Μπουλ και τα Ντόγκο Αρτζεντίνο;

εκτός θέματος αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν ισχύουν οι χαρακτήρες με βάση της ράτσας.

https://www.facebook.com/kaiegwesena/videos/vb.100012130812700/244607852620240/?type=3

Το βίντεο δυστυχώς είναι σε χάλια ποιότητα και επίσης είναι ένα από τα βίντεο όπου είναι ελάχιστα σκυλιά.
Στην καθημερινή μας λοιπόν βόλτα στο du lac στα Γιάννενα συνηθίζαμε να βρίσκουμε 1 πιτ μπουλ, 1 ντόπερμαν, 1 ροντ βαιλερ, 2 λυκόσκυλα (υπάρχουν και στο βίντεο), 1 ντογκο αργεντίνο, 1 ακίτα, 1 μαλινουά και ένα ακόμη μεγαλόσωμο που δεν θυμάμαι ράτσα αλλά μας έλεγε η γυναίκα που το έφερνα βόλτα ότι δυστυχώς τα παιδιά της τον είχαν για κοινομαχίες. Φυσικά και να ήθελε να το κρύψει τα σημάδια ήταν εμφανές. Στο θέμα μας όμως. Ενώ όλες οι παραπάνω ράτσες είναι "επιθετικές" ή "άγριες" ποτέ κανένα σκυλί δεν προκάλεσα το παραμικρό πρόβλημα είτε σε ανθρώπους, είτε στα σκυλιά της "παρέας" είτε σε αδέσποτα σκυλιά.

Αν και το θεωρώ αυτονόητο το αναφέρω τυπικά ότι τα σκυλιά τα είχαμε όλοι πάντα χωρίς λουριά για 2 ώρες μέχρι και 8ωρο ανάλογα την παρέα και την διάθεση.

Μόνο τα μαλινουά ήταν επιθετικό σε όλα κι αυτό γιατί κάποιος "μπάτσος" και χέστηκα αν ποτέ τύχει και το διαβάσει γιατί ξέρει τις απόψεις μου ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί για την αστυνομία. Τα μαλινουά είναι "κοντά λυκόσκυλα" οπότε όλα τα άλλα της παρέας είτε για τα σαγόνια τους είτε για τον όγκο τους πάντα υπερτερούσαν και ποτέ δεν προκάλεσαν. Αντίθετα το αφεντικό του μαλινουά που είχε τσακωθεί με όλους μας μετέδωσε τα ίδια συναισθήματα και στο σκυλί.

Για τα σκυλιά τουλάχιστον όσοι έχουν ασχοληθεί και όχι απλά ακούσει είμαι σίγουρος πως συμφωνούν ότι ο χαρακτήρας τους είναι ότι και το αφεντικό τους. Σε αντίθεση με τα "σπιτικά" σκυλιά (τα μικρόσωμα) ήταν αυτά τα οποία έβγαζαν δόντια και δεν έπαιζαν απλά προσπαθούσαν να επιβληθούν (και όλος τυχαίως οι ιδιοκτήτριες είχαν επίσης απαίσιο χαρακτήρα.)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top