Ασθένειες Το καναρίνι μου διαγνώστηκε με ουρικά άλατα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vannatoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vannatoo

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
69
Πόλη
Αθήνα
Μετα απο ταλαιπωρία σε γιατρους και αντιβιωσεις το καναρίνι διαγνώστηκε με άλατα στα ούρα που εχει δυσμενής κατάληξη μου είπαν.
Έχετε αντιμετωπίσει το ιδιο προβλημα?
 
το καναρίνι διαγνώστηκε με άλατα στα ούρα που εχει δυσμενής κατάληξη μου είπαν.
Ποιος το είπε; Τι εννοείς/εννοεί δυσμενή εξέλιξη;

Υ.Γ. Το "λυρικά" στον τίτλο φαντάζομαι ότι γράφτηκε εκ παραδρομής. Τι ακριβώς ήθελες να γράψεις για να κάνω τη διόρθωση;
 
Το εργαστήριο στην Κομοτηνή μου ειπε οτι τα άλατα δεν φαινονται στο μικροσκόπιο και πως το διέγνωσαν του κανει εντυπωση. Θα με τρελάνουν αυτοι στην Πατρίτσια. Εσεις τι λέτε?
[automerge]1617208334[/automerge]
Ουρικα
[automerge]1617208491[/automerge]
Προφανώς το πουλί δεν παει καλα και για να εχουν την φωλιά τους καθαρή και να μην τους κατηγορώ οτι μου πέθαναν( για εκει το βλεπω) το πουλί είπαν οτι εχει ανίατη ασθένεια, άλατα στα ούρα. Δεν ξερω τι αλλο να πω.
 
Εσεις τι λέτε?
Εγώ μπορώ να φανταστώ κάποια πράγματα αλλά δεν έχω ξεκάθαρη άποψη από τη στιγμή που δεν ξέρω τι είναι τα ΛΥΡΙΚΑ άλατα, τι ακριβώς εννοεί αυτός που είπε ότι έχουν δυσμενή εξέλιξη και ποιος είναι αυτός που το είπε.

Αν θέλεις, διευκρίνισε αυτά τα πράγματα γιατί προς το παρόν η συζήτηση, τουλάχιστον σε εμένα είναι εντελώς ασαφής.
 
Ειναι λενε χρονια ασθένεια, τοτε γιατι δεν την διέγνωσαν τις δυο φορες που το πηγα και δεύτερον μου είπαν οτι ειναι απο πρωτεΐνες. Το πουλί πρεπει να ειναι 3-4 ετων απο οτι μου είπαν στην Πατρίτσια, την ιδια τροφή έτρωγε στο pet shop που του έδινε εγω στο σπιτι και κελαηδούσε μια χαρά για 2 μηνες.
Μαλιστα εδω και 11/2 μηνες του δινω καλή τροφή συσκευασμένη, φρούτα και λαχανικά και μαλιστα βιολογικά.
[automerge]1617209069[/automerge]
Άλατα στα ούρα που καταστρέφουν αλλα όργανα μου είπαν στην Πατρίτσια Γκρεης. Και οτι προερχεται απο τις πρωτεϊνούχες τροφες που δεν ξερω αν τα σπόρια εχουν που τρώνε τα καναρίνια.
[automerge]1617209188[/automerge]
@Stavros δυσμενή εννοούν δεν γινεται καλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Άλατα στα ούρα
Τίτλος θέματος είπε:
Το καναρίνι μου διαγνώστηκε με λυρικά άλατα
Ο τίτλος άλλαξε.

Εσεις τι λέτε?
Αυτά που σου είπαν ισχύουν υπό προϋποθέσεις. Ένα πουλί μεγάλης ηλικίας σε συνδυασμό με μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά και διάφορους ακόμη παράγοντες, μπορεί να δημιουργήσει άλατα ουρικού οξέος. Το αν πάσχει από κάτι τέτοιο το δικό σου πουλί το ξέρει μόνο ο γιατρός που έκανε την κλινική και ίσως την μικροσκοπική εξέταση. Επίσης, τα άλατα φαίνονται στο μικροσκόπιο.

Επειδή όμως έχουν ανακατευτεί πολλοί στο θέμα, δεν χρειάζεται να ρωτάς ή να ακούς ούτε εμένα ούτε κανέναν άλλο. Οι ερωτήσεις και οι απορίες που έχεις έπρεπε να γίνουν στο γιατρό που επισκέφτηκες. Η μόνη έννοιά σου πρέπει να είναι να ακολουθήσεις ακριβώς τη θεραπεία που πρότεινε.

Τέλος και μιλώντας γενικά, όταν βγάζετε τα συμπεράσματά σας, κάντε αξιολογήσεις, ενημερώστε, βοηθήστε και βοηθηθείτε από αυτές.
 
@Stavros τον ρωτησα τον γιατρο αλλα δεν τον εμπιστεύομαι απο αυτα που ακουω απο άλλους. Ο μικροβιολόγος στην Κομοτηνή δεν ξερει τοτε? Μου ειπε δεν φαινονται τα άλατα στο μικροσκόπιο.
Και γιατι έπρεπε να το παω τρεις φορες εκει για να δούνε τα άλατα. Μου ειπε επίσης την πρωτη φορα που το πηγα οτι ειχε λιγο καταρράκτη. Άρα σημαίνει οτι το πουλί ειναι πολυ μεγαλο για να εχει και ουρικό οξύ?
Δεν μπορω να γραψω κριτικη αν δεν εχω διαπιστώσει οτι ειναι ή δεν ειναι ετσι οπως μου τα λενε.
Οταν βγαλω συμπεράσματα τελικα θα γραψω.
 
Συμβαίνει συχνά όταν ταιζουμε τα πουλάκια με πολλούς λιπαρους σπόρους , σχεδόν καθημερινά αυγοτροφη ή αυγό και βιταμίνες.
Αν δεν έχει επέλθει μόνιμη βλάβη άφησε το με σπορακια συντήρησης για ένα διάστημα ( ένα μήνα , δύο μήνες) και θα ανακάμψει.

Περαστικά εύχομαι και να μην ξεχνάμε ότι
παν μέτρον άριστον..
 
@Giannisbox ειχα μηνες να του δωσω αυγό, τις κίτρινες τροφές τις ειχα πετάξει με συμβουλή γιατρου.
Τελως πάντων το καναρίνι το άφησα εχθες στην πτηνιατρο να φυγει για τον αλλο κοσμο.
Δεν μπόρεσαν να το κανουν καλα, 4 φορες το ειχα παει σε 1 μηνα.
Σας χαιρετώ και απο το γκρουπ.
Ευχαριστώ παντως.
[automerge]1617746479[/automerge]
@vannatoo το πουλάκι μαλλον εχει φυγει απο την ζωη, το άφησα στην πτηνιατρο. Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θεμα μου. Σας χαιρετώ.
 
Back
Top