Ασθένειες Το κοκατίλ μου διαγνώστηκε με ψιττάκωση

Θα έπρεπε να περιμένεις την δεύτερη γνώμη από την Δουκάκη,την αντιβίωση ή την ξεκινάμε και την ολοκληρώνουμε ή δεν την ξεκινάμε καθόλου.
 
πως γίνετε να μ βγάζει γκρει ψιττακωση
Που βασίστηκε η διάγνωσή της ? αυτή η εξέταση δεν χρειάζεται κάποιες ημέρες για να βγει αποτέλεσμα ?
Με την διάρροια τι γίνεται ?
 
Που βασίστηκε η διάγνωσή της ? αυτή η εξέταση δεν χρειάζεται κάποιες ημέρες για να βγει αποτέλεσμα ?
Με την διάρροια τι γίνεται ?
Με την κυρία Δουκάκη ξεκινάμε θεραπεία με aviomicine και μαγιά Μπύρας . Δεν ξέρω αμέσως βγήκε.
 
Γεια σας και απο εμενα! Το κοκατιλ μου εχει διαγνωστει και εμενα με ψιττακωση και «νοσηλευεται» 10 μερες
Η διαγνωση εγινε με βαση την συμπτωματολογία του ! Πριν ενα μηνα περιπου το ειδα αρκετα υποτονικο και οι κουτσουλιες του πολυ σκουρες και το πηγα κατευθειαν πτηνιατρειο, αφου του εκαναν τις αναλογες εξετασεις διαγνωστηκε με καντιντα (μυκητες) , εκανε την αγωγη του και σε 15 μερες επρεπε να ξαναπαω για επανελεγχο! Πηγα λοιπον , ξανα εξετασεις και δεν ειχε καθαρισει απο τον μυκητα! Ξανα 3ημερη αγωγη! Στο 2ο
επανελεγχο ειχε καθαρισει, ομως μετα απο 15 μερες ηταν παλι υποτονικο και οι κουτσουλιες σκουρες παλι οπως αρχικα! Δεν χανω χρονο και ξαναπαω.... μου λενε μαλλον ψιττακωση! Λεω εχει σχεση ο μυκητας ; Καμια ΑΛΛΑ αφου εχει ψιττακωση εχει πεσει η αμυνα του με αποτελεσμα να βρισκει προσφορο εδαφος ο μυκητας και να αναπτυσσεται ξανα και ξανα! Οι κουτσουλιες του ειναι ικτερικες και υποψιαζονται οτι εχει κανει ηπατικη ανεπαρκεια απο την ψιττακωση! Εχει συμβει σε καποιον κατι αντιστοιχο; Με εχουν μπερδεψει! Σας ευχαριστω εκ των προτερων
 
@ntina88 , τι σε μπέρδεψε; ότι δεν έγινε ταυτοποίηση της καντιντίασης ή της ψιττάκωσης και ότι η διάγνωση έγινε βάσει συμπτωματολογίας υποθέτω.
Από ποιον γιατρό έγινε η διάγνωση;
Θεωρώντας ότι ήδη λαμβάνει αγωγή για ψιττάκωση, πιστεύω ότι πρέπει να περιμένεις να ολοκληρωθεί η αγωγή, ώστε να δεις και τα αποτελέσματα. Όλα αυτά αν ο κτηνίατρος που ανέλαβε την αγωγή είναι αξιόπιστος. Αν θέλεις (επιτρέπεται) μπορείς να μας αναφέρεις το όνομά του.
 
@ianos η διάγνωση εγινε απο την κ.γκρέυ! Την Τριτη θα κανει την δευτερη ενεση και ακολουθουν αλλες τρεις! Ωστοσο να πω οτι το κοκατιλ ειναι 12 χρονων! Και για την ηπατικη ανεπαρκεια δινουν γαιδουραγκαθο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Είχα την εντύπωση ότι το γαϊδουράγκαθο βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος και όχι στην ηπατική ανεπάρκεια, η οποία είναι όρος αρκετά βαρύς για να μην διαγιγνώσκεται με εξετάσεις...εντάξει η κ. Γκρέι δεν μιλά και τόσο σωστά την Ελληνική και ίσως και να μην κυριολεκτεί.
Ναι, η συγκεκριμένη, καθώς φαίνεται το έχει σύστημα να διαγιγνώσκει ψιττάκωση και να δίνει ενέσεις, ενίοτε δηλώνει, κατά τα λεγόμενα μελών του φόρουμ, ότι τις κάνει και προληπτικά. Προσωπικά είμαι επιφυλακτικός, μια και κανένα από τα μέλη στα οποία έχει προταθεί η συγκεκριμένη διάγνωση από τη γιατρό, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν τι ενέσεις ήταν αυτές, που βασιζόταν η διάγνωση κλπ. Βεβαίως, από την άλλη πλευρά η γιατρός θα μπορούσε να ξέρει κάτι περισσότερο από εμένα, ίσως κάτι που να βασίζεται σε μελέτες ή σε κλινική εμπειρία, οπότε δεν μου είναι δυνατό να ισχυριστώ ότι έχω την απόλυτη άποψη.
Παρά ταύτα, ίσως με το πέρας της θεραπείας, θα πρέπει να ακούσεις τη γνώμη της σχετικά με το πως να συνεχίσετε, και ίσως και να χρειαστείς και μια δεύτερη γνώμη, π.χ. από την κ. Δουκάκη. Για το τελευταίο όμως θα πρέπει να ζητήσεις από την κ. Γκρέι συνοπτική έκθεση των φαρμάκων που δόθηκαν και θεραπευτικά σχήματα (δραστική, δόση, δοσολογία, διάρκεια θεραπείας, επανάληψη αυτής κλπ), ώστε να ξέρεις τι να πεις αν ζητήσεις επανεκτίμηση.
Διάβασε και τα παρακάτω θέματα σε παρακαλώ:
 
Ευχαριστω θερμα για την αμεση ανταποκριση οπως και τις συμβουλες σου!!! Και ναι, επιβεβαιωνω και εγω οτι τις κανει προληπτικα γιατι οταν εγινε η διαγνωση ερωτηθηκα εαν εχουμε κανει τις προληπτικες ενεσεις ψιττακωσης και απαντησα οχι! και οχι επειδη ημουν αρνητικη αλλα επειδη δεν εγινε ποτε κουβεντα για κατι τετοιο! Οσο για τα ελληνικα της κ Γρευ θα συμφωνησω αλλα δεν την ειδε η Γρευ αρχικα αλλα συνεργατης οποτε σε πρωτη φαση δεν ενημερωθηκα απο την Γκρευ! Ενημερωθηκα επισης και για την εξεταση απο την συνεργατιδα της και η απαντηση της ηταν οτι η εξεταση δεν ειναι 100% αξιοπιστη γι αυτο και προχωραμε σε αγωγη με βαση την συμπτωματολογία! Η απαντηση τους στο πως παει το παπαγαλακι ειναι : εεε καλυτερα! Πολυ γενικα και αοριστα! Δεν μπορουν να ξερουν πως θα εξελιχθει και λογικο μου ακουγεται....απο την αλλη αλλιως τα ακουω απο την συνεργατιδα και αλλιως απο την Γκρευ! Δηλαδη, στην ερωτηση μου για την μεταδοση αφου εχω και ενα μωρο στο σπιτι πια η συνεργατιδα απαντησε θα πρεπει να το απομονωσετε ενω η Γρευ μου επιβεβαιωσε οτι μετα το 24ωρο σταματαει να μεταδιδει αλλα θα το κρατησω 2 μερες παραπανω για να ειμαστε 100% σιγουροι! Χθες λοιπον μου ειπε η Γκρευ να παω να παραλαβω το παπαγαλακι και αφου φτανω εκει μου λεει η συνεργατιδα την Τριτη καλυτερα ελατε γιατι την ενεση την κανουμε καθε Τριτη! Καμια συνεννοηση!
[automerge]1682841650[/automerge]
Να προσθεσω οτι μου ειπανε οτι ουτε βιοψια μπορουν να κανουν ουτε υπερηχο για να επιβεβαιωσουν την ηπατικη ανεπαρκεια!!!
 
Δυστυχώς, προσωπικά, δεν πείθομαι από όσα σου λένε, αλλά είπαμε....δεν έχω και τις κατάλληλες γνώσεις. Πριν πας να το πάρεις, ζήτα τους καταγεγραμμένο το ιστορικό της θεραπείας (ό,τι είπαμε πιο πάνω να είναι γραμμένα) κι έπειτα πήγαινέ το για δεύτερη γνώμη.
 
Δεν ξέρω τι εκπλήξεις με περιμενουν απο βδομάδα! Ίσως αλλαξει το σενάριο γιατι πια όλα τα περιμένω! Σας ευχαριστώ!
 
Η διάγνωση της ψιττάκωσης γίνεται με μοριακό έλεγχο (PCR τεστ), μου φαίνεται παράλογο να υποβάλλεται το πουλάκι σε τέτοιες επίπονες διαδικασίες με διάγνωση από τα συμπτώματα και μόνο.

Σε ποιες εξετάσεις υποβλήθηκε και έγινε η διάγνωση και ποια είναι η θεραπεία που ακολουθείται σου γνωστοποίησαν;

Επίσης είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει επικοινωνία απο την ίδια την γιατρό σε κάτι τόσο σοβαρό
 
η ενεσεις ειναι η θεραπεια κατα τις ψιττακωςης (αντιβιωση) οπου ειναι 5εβδομαδων θεραπεια! Μια ενεση καθε βδομαδα! ωστοσο τις πρωτες μερες τις χορηγησαν και αντιμυκητισιακα γιατι εκανε την εμφανιςη του παλι ο μυκητας οπου εκανε και εμετο! Μου ειπανε οτι πραγματι οι ενεσεις πεφτουν βαριες σε πουλακια που ειναι καλα ποσο μαλιστα σε επιβαρυμενα οπως το δικο μου αλλα ηταν μονοδρομος και ετσι και τις αρχισανε! Οταν την πηγε μετα απο μιση ωρα με πηρανε για να πουνε οτι δεν ξερουν αν τα καταφερει!!! Ενημερωση αν δεν επαιρνα εγω ΚΑΜΙΑ! Και για να το σηκωσουν πρεπει να κανεις ταμα!!!
[automerge]1682875703[/automerge]
Ναι, και το pcr δεν ειναι αξιοπιστο με βαση τα λεγομενα τους!!! Απο την αλλη δεν βρισκω τον λογο να μην το κανουν αν μονο απο αυτο μπορουν να εχουν εικονα αν προκειται για ψιττακωση ή οχι! Μπορει λεει να βγει θετικο και να μην ειναι ψιττακωση και το αντιστροφο! Αυτο ακριβως μου ειπανε!!! Αναπνευστικο δεν φαινοταν να ειχε ουτε εκκριμα απο μυτη και ματια! Κουρνιασμενο στο πατωμα του κλουβιου ,ανοιγοκλεινε τα ματια του, και εδειχνε οτι δεν ηταν καθολου καλα!!! Οι κουτσουλιες του πολυ σκουρες και μεχρι να φτασω εβγαζε πρασινο υγρο και ταυτοχρονα εκανε και εμετο! Δεν περιμενα οτι θα παει καλα για να σας ειμαι ειλικρινης και δεν ξερω και ποσο καλα θα παει απο εδω και περα αν προκειται για ηπατικη ανεπαρκεια οπως μου ειπανε
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top