Ναι ακριβως μετα τη θεραπεια θα δωσω πολυβιταμινες κ προβιοτικα βασει των υποδειξεων που εχω απο τους ειδικους. Απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει κατι αλλο για το ecoli οπως πχ για τα κοκκιδια υπαρχουν αρκεταΚαλησπέρα. Από την στιγμή που ο ειδικός και η καλλιέργεια κοπράνων έδειξαν e -coli (κωλοβακτηριδιο δηλαδή) κάνε αυτό που σου είπε. Προβιοτικα μετά την θεραπεία επίσης για να εμποδίσουμε την παθολογική αύξηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έντερο και γενικότερα στο γαστρεντερικό σύστημα μετά την θεραπεία. Υπάρχει και το BAYTRIL αλλά εφόσον σου είπε aviomycine ολοκλήρωσε την θεραπεία, δώσε και προβιοτικα στο τέλος για 3-5 ημέρες και ενημέρωσε μας.
Ευχαριστω πολυ!LATAC SERITRIECOLI και BAYTRIL είναι τα πιο γνωστά για το e coli αλλά και για την τριχομοναδα κυρίως το πρώτο. Δεν σου προτείνω τίποτα παραταύτα, κάνε αυτά που σου είπε ο ειδικός. Εύχομαι καλή ανάρρωση στο πουλάκι.
Καλησπέρα. Από τι ειδικότητα προτάθηκε η αντιβίωση; Μικροβιολόγος, Κτηνίατρος;Καλημερα σας
Εχω ενα απο τα καναρινια μου που διαγνωσθηκε υστερα απο εξεταση και καλλιεργεια κοπρανων με e coli.
Εχει μηπως καποιος εμπειρια απο φαρμακο αποτελεσματικο? Μου προταθηκε το Aviomicyne αλλα θα ηθελα να ξερω εαν υπαρχει και κατι αλλο.
Ευχαριστω!
καλησπερα απο διαγνωστικο κεντρο και τον πτηνιατρο.Καλησπέρα. Από τι ειδικότητα προτάθηκε η αντιβίωση; Μικροβιολόγος, Κτηνίατρος;
Εννοειται οτι θα ακολουθησω τις οδηγιες τους. Αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα.Επομένως θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες του Γιατρού.
Για την ιστορία: στον άνθρωπο και στα θερμόαιμα ζώα το Escherichia Coli παρασιτεί στο έντερο και στο στομάχι, μάλιστα παράγει την πολύ ωφέλιμη βιταμίνη Κ (νομίζω κάποιο υποσύνολο αυτής, όχι όλες τις Κ) και σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται ωφέλιμο. Αν όμως ο πληθυσμός του αυξηθεί πολύ ή αν μεταδοθεί σε άλλους ιστούς ή όργανα, π.χ. στο ουροποιητικό του ανθρώπου, τότε οδηγούμαστε σε ασθένεια (ουρολοίμωξη στο παράδειγμα που έδωσα). Προφανώς το διαγνωστικό κριτήριο για το καναρίνι, δεν είμαι βέβαιος για αυτό που σου γράφω, είναι ο πληθυσμός στον οποίο βρέθηκε το εν λόγω βακτήριο. Επίσης να σημειώσω ότι υπάρχουν και στελέχη του συγκεκριμένου βακτηρίου, τα οποία οδηγούν σε έντονα προβλήματα υγείας.
Τέλος να σε ρωτήσω....σου είπε ο γιατρός αν θα κάνεις επαναληπτική εξέταση κι αν ναι σε πόσες ημέρες μετά το πέρας της θεραπείας;
Όλα καλά μην ανησυχείς έγινες κατανοητός.Εννοειται οτι θα ακολουθησω τις οδηγιες τους. Αλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα.
Η ερωτηση μου ηταν πολυ σαφης. Δεν ειχα σκοπο να αμφισβητησω την διαγνωση ουτε τη θεραπεια. Αλλωστε ειναι μερικα χρονια που τους εμπιστευομαι.
Απλα αναρωτιεμαι εαν υπαρχει κατι αλλο περα απο το συγκεκριμενο φαρμακο.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας