Ασθένειες Το καναρίνι μου ξαφνικά αρρώστησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@mpalitsas Εγώ τον πήρα ενήλικα οπότε πολύ δύσκολο! Δοκίμασα όλα αυτά τα κόλπα που έβλεπα σε βιντεάκια για πολύ καιρό! Αυτό που κατάφερα είναι να μην με φοβάται αλλά να με εκφοβίζει φουντώνοντας ( που είναι καλύτερο από το να φοβάται πιστεύω) και όταν είμαι πιο μακριά του, του βάζω τραγούδια αυτός τραγουδάει και εγώ χορεύω ή του σφυράω και νομίζω μου απαντάει! Μπορεί να ειναι της φαντασίας μου αλλά αυτό μου φτάνει. Κάτι παραπάνω με το συγκεκριμένο πουλάκι δεν πιστεύω να καταφέρω!😁🙂
[automerge]1659348109[/automerge]
@RENOU μέσω YouTube
 
Δεν ξέρω γιατί έχει έτσι τα ματάκια του. Μετά συνέρχεται δηλ.; Έχει ξεκινήσει η πτερόροια; Θα σου έλεγα να αλλάξεις τις πατηθρες με ξύλινες. Κ για υπόστρωμα εάν έχεις χαρτί κουζίνας, βάλτο κάτω από την σχάρα να μην πατάει στις κουτσουλιές.
 
Βάλτο στη ζευγαρωστρα που είπαμε και να αποφεύγεις να βάζεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και πάντα με το διαχωριστικό . Σιγά σιγά από έξω μόνο να του βάζεις μουσική, ότι κάνεις να το κάνεις κοντά του χωρίς να το κοιτάς να σε συνηθίσει και μετά βλέπεις αντιδράσεις.
 
@MARY58 εχω ηδη ξεκινησει σε λιγα κλουβια τις αλλαγες, σε ξυλινες. Καποια στιγμη θα το κανω σε ολα.Το χαρτι ,επειδη εχω αμμο με κοχυλια, πιστευα, οτι επρεπε να εχει επαφη. Οκ θα το κανω και αυτο. Οσον αφορα τη θεση στις πατηθρες ,ομως ,επειδη ξερω πρεπει να ειναι οριζοντιες...εχω μια καθετη γιατι πρεπει να εχω το νερο του. Η μια πλευρα απο το κλουβι ακουμπαει σε τοιχο, οποτε δεν μπαινει εκει, η αλλη πλευρα ειναι η τροφη του και μου κανει μουσκεμα τους σπορους.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το χαρτι ,επειδη εχω αμμο με κοχυλια, πιστευα, οτι επρεπε να εχει επαφη. Οκ θα το κανω και αυτο
A! Δεν ήξερα ότι έχεις βάλει υπόστρωμα. Εγώ χρησιμοποιώ λευκές σελίδες Α3 κάτω από την σχάρα. Τώρα για την άμμο κ κοχύλια δεν ξέρω εάν κάνεις καλά.
εχω μια καθετη γιατι πρεπει να εχω το νερο το
Δεν το κατάλαβα. Έχεις πατηθρα κάθετα; Μήπως εννοείς στην μέση;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@MARY58 οι πατηθρες εχουν ενα συγκεκριμενο τροπο που πρεπει να μπαινουν στου κλουβι, απ οτι εχω διαβασει. Η μια ειναι αντιθετα απο οτι πρεπει. Καθετα στις αλλες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@mpalitsas Εγώ τον πήρα ενήλικα οπότε πολύ δύσκολο! ... ... ... Κάτι παραπάνω με το συγκεκριμένο πουλάκι δεν πιστεύω να καταφέρω!😁🙂
Εγώ πάντως το έχω καταφέρει και στα 4 πουλάκια που είχα, και το ένα μάλιστα ήταν 3 ετών όταν μου το χάρισαν. Κανένα τους δεν ήταν εξημερωμένο ούτε στο ελάχιστο.
Αφού συνηθίσει την παρουσία σου για κάνα μήνα (το οποίο στη δική σου περίπτωση όσο ήταν να γίνει έγινε), δοκίμασε να βάλεις ένα φρούτο σε ένα καλαμάκι από σουβλακι μέσα από την πόρτα. Την οποία πόρτα θα έχεις όσο κλειστή γίνεται σε αρχική φάση και το καλαμάκι θα το κρατάς μακριά από την άκρη του. Μέσα σε 10-15 λεπτά μπορεί να έρθει. Αν έρθει σιγά-σιγά αρχίζεις να το κρατάς από πιο κοντά, μέχρι το χέρι σου να φτάσει στο κάγκελο. Αυτό είναι το 1ο βήμα.
Αν δεν πιάσει, πολύ λυπάμαι, αλλά την επόμενη φορά θα πρέπει να τον αφήσεις νηστικό για καμιά ώρα πριν δοκιμάσεις. Δώσ του ίσως λίγο αντιστρες 2 μέρες πριν (που δε νομίζω να κάνει και τίποτα) και ξαναδοκίμασε. Κι αυτή τη φορά αντί για φρούτο, βάλε ένα μακρύ κουτάλι με σπόρους μέσα από την πόρτα.
Άπαξ και καταφέρεις αυτό το 1ο βήμα, το πλεκτό μετά ξηλώνει εύκολα, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που να έρχεται να τρώει μικρά πράγματα από το χέρι σου. Το επόμενο δύσκολο βήμα είναι να ανέβει πάνω στο χέρι για να τα φάει.

@RENOU Πολύ περίεργο πουλάκι...! Δοκίμασε το κόλπο της Μαρίας με το χώρισμα, δώσ' του και κάτι καλό να φάει όσο κάνεις την καθαριότητα μπας και ξεχαστεί, και ανέφερε αποτελέσματα 🙂
 
δοκίμασε να βάλεις ένα φρούτο σε ένα καλαμάκι από σουβλακι μέσα από την πόρτα
Αυτό το είχα κάνει με το πρώτο μου καναρινι τον Θεμιστοκλή στις αρχές, αλλά με καλαμάκι. Έβαζα ένα κομμάτι μήλο σε ένα καλαμάκι κ έτρωγε. Καθόμουν όμως κ με τις ώρες δίπλα του.
Αν δεν πιάσει, πολύ λυπάμαι, αλλά την επόμενη φορά θα πρέπει να τον αφήσεις νηστικό για καμιά ώρα πριν δοκιμάσεις.
😱😱😱 Ποτέ, ποτέ, ποτέ, κ ας μην έρθει ποτέ....Εγώ τουλάχιστον δεν θα το έκανα ποτέ....
 
😱😱😱 Ποτέ, ποτέ, ποτέ, κ ας μην έρθει ποτέ....Εγώ τουλάχιστον δεν θα το έκανα ποτέ....
Το καταλαβαίνω.
Αλλά αν σταθμίσεις το άγχος της πείνας μια-δυο, άντε τρεις φορές μέχρι να καταφέρεις να το κάνεις σε εμπιστευτεί με το άγχος του να χρειαστεί να το πιάνεις 2-3 φορές την ημέρα για να του δίνεις κάποιο φάρμακο επί μια βδομάδα (κούφια η ώρα), ή το άγχος που βιώνει το πουλάκι της Ρένας όταν παθαίνει τα επεισόδιά του, τότε θα έλεγα πως αξίζει την προσπάθεια.
Εξάλλου είναι ελεγχόμενο άγχος. Αν δεις ότι κάτι πάει κατά διαόλου, του δίνεις πίσω την ταΐστρα. Εγώ που το έχω κάνει πάντως, το πουλάκι τραγουδούσε κανονικά όσο ήταν νηστικό, σα να μη συνέβαινε τίποτα.
Όπως και να 'χει πάντως, καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις.
 
@RENOU δεν ξέρω αν αρρωστήσει ή οχι. Απλά δεν το θεωρώ σωστό κ μου σηκώνεται η τριχα να τον αφήσω νηστικό έστω και λίγο. Δεν θέλω να εξαναγκαστεί να έρθει γιατί το στομάχι του χτυπάει ταμπούρλο αλλά να με εμπιστεύεται κ να επιλέγει να έρχεται. Αλλιώς χάνεται το νόημα. Αυτό πιστεύω εγώ.
 
@Tony Forpus όπως? Για το χαρτί εννοείς? Γιατί η καθαριότητα σε όλα τα κλουβια είναι εβδομαδιαία. Απλα στο video ήταν η μέρα που θα το καθάριζα. Και φυσικά, το έκανα αφού συνήλθε.
 
@RENOU

Χρειάζεσαι μια σχάρα και διαφορετικές άλλα και λιγότερες πατηθρες.
Θα πρέπει να γυμναζεται το πουλάκι το δυνατόν περισσότερο.
Αν θες βγάλε μας μια φωτο όλο το κλουβί για να σε βοηθήσουμε με την εισαγγελία και των αριθμό των πατηθρων σύμφωνα με το κλουβί.
 
Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να περάσεις χρόνο μαζί του, κοντά του, σε ησυχία στην αρχή και με μειωμένη απόσταση στη συνέχεια, έως και το χέρι σου μέσα στο κλουβί ακίνητο, και στη συνέχεια με μαλακές κινήσεις, ώστε να καταλάβει και να εμπειριώσει ότι δεν κινδυνεύει από εσένα.
Ο ήχος που κάνει είναι όχι συναγερμού, αλλά έντονου φόβου - στρες και είναι πραγματικά κρίμα να συνεχίσει να ταλαιπωρείται έτσι.
Όσον αφορά στο να το αφήσεις καμιά ώρα ή και περισσότερο ατάιστο, εφόσον δεν θα πάθει απολύτως τίποτα, να είσαι σίγουρη για αυτό, δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα.
 
Back
Top