Ευχαριστώ πολύ που μου γράφεις... Δεν έχω παραβλέψει τις συμβουλές όλων... και από όσα έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, έχω καταλάβει αυτό που σωστά μου επισημαίνεις... Ο συγκεκριμένος αρσενικός αγοράστηκε. Γιατί όταν πήρα το πρώτο πουλί τον Αύγουστο (3 μήνες μετά το θάνατο του πατέρα μου) ήθελα έναν τέτοιο (πορτοκαλοκόκκινο) Όμως ήταν η μαμά μου και η κόρη μου μαζί... Βιαζόντουσαν... ήταν πιο οικονομικό το κίτρινο χρώμα... "Άντε πάρε ένα απλό πουλάκι να τελειώνουμε. Για παρέα το θέλεις"... Πήρα λοιπόν το Αρσενικό που μου έκανε αυγά πριν λίγο καιρό... Το Νοέμβριο... Δύο μέρες, πριν τα 6μηνα του πατέρα μου, πέρασα δύο φορές από άλλο μαγαζί... έμπαινα τα χάζευα... έχετε πορτοκαλοκόκκινο θηλυκό; Αύριο θα φέρουμε... Την επόμενη ημέρα, πέρασα με την ίδια κόρη... Δεν είχε πορτοκαλοκόκκινα θηλυκά... (αφού νόμιζα ότι είχα έναν αρσενικό) είχε όμως όλα τα άλλα...
Λύσσαξε με τα μωσαίκ... έπιασε τη Bloomix... μου την έβαλε στο χέρι... και την πήρα... Άμα μπει ζωντανό εδώ... αφομοιώνεται μαζί μας... Δεν θέτουμε θέμα αντικατάστασης ή ανταλλαγής... καταλαβαίνεις... Εν τω μεταξύ γύρω τριγύρω υπάρχουν διάφοροι με κάναρους... Απλά τώρα συμφώνησε όλη η οικογένεια... Να πάρω το Καναρίνι που λαχταρούσα από την αρχή. Ήδη μια φίλη έχει έναν κατακίτρινο κάναρο.. Θα κοιτάξει να βρει να μου δανείσουν αν είναι και κάποιος γνωστός της που έχει πολλά... Θέλω να πω.. Δεν έμεινα έτσι... Απλά έχοντας και ένα κάναρο εδώ μέσα, είναι διαφορετικά τα πράγματα... Καταλαβαίνεις... Εξάλλου μέρα μέρα το πήγαινα και έτσι θα το συνεχίσω... Φυσικά και δεν επαναπαύομαι... Αλλά δεν με αγχώνει αν τελικά θα πάρω καθαρόαιμα πουλάκια κάποιας κατηγορίας... σε αυτή τη φάση τουλάχιστον...