Αναπαραγωγή Το καναρίνι μου που γέννησε μέσα στην ταΐστρα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Karina88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Magic for... Rainbow Souls: My Canaries

Εδώ θα τα δείτε πώς είναι αυτή τη στιγμή... Δεν μου ανεβάζει με τίποτα τη φωτο αλλιώς... μού κόβεται, κάθε τόσο, και η σύνδεση κάθε τόσο...

Για να αποκτησουν τα πουλακια σου μεγαλυτερη ανεση στον χωρο διαμονης τους θα ηταν καλυτερο να αφαιρεσεις τις κρεμαστες κουνιες ισως και μερικες πατηθρες για να τους προσφερεις μεγαλυτερο χωρο για πτηση και εκγυμναση. Δεν προσφερουν τιποτα ουσιαστικο. Κατα τα αλλα πανεμορφα, να τα χαιρεσαι!

Συμφωνώ με τον Κώστα! Επίσης κρατά τα έτσι για 40 μέρες για καραντίνα. Δεν νομίζω έτσι όπως τα έχεις να μεταδοθεί κάποια ασθένεια..

... Επίσης κρατά τα έτσι για 40 μέρες για καραντίνα. Δεν νομίζω έτσι όπως τα έχεις να μεταδοθεί κάποια ασθένεια...
H καραντίνα ΣΩΣΤΗ αλλά, για να μην παρασυρθεί και κάποιος άλλος, κυτό που βλέπω στις φωτό δεν έχει σχέση με καραντίνα. Αν παρατηρήσει κανείς σε ποιά απόσταση απο ένα κλουβί μπορεί να βρεί σπόρους ή και κουτσουλιά (πιο σπάνια), θα καταλάβει οτι οι 10 πόντοι απόσταση ανάμεσα στα κλουβιά δεν εξασφαλίζει την απομόνωση και τον περιορισμό.

Τότε απομάκρυνε το κλουβί του αρσενικού για να είσαι σίγουρη και ασφαλής! 😉 έχει δίκιο ο κύριος Μάκης!

OK! Kατάλαβα... Θα απομακρύνω το αρσενικό τώρα...
ούτως ή άλλως, ήθελα να ξεκουνήσω την Birdie να ενδιαφερθεί γενικά για τη ζωή, (αφού της αφαίρεσα τελείως την ταίστρα με τα αυγά).
Τώρα μου φαίνονται όλα καλά.

Σάς ευχαριστώ πολύ Όλους!~ Καλό Πρωινό!

ούτως ή άλλως, ήθελα να ξεκουνήσω την Birdie να ενδιαφερθεί γενικά για τη ζωή, (αφού της αφαίρεσα τελείως την ταίστρα με τα αυγά).
Εδώ πέρα Κατερίνα μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...

Εδώ πέρα Κατερίνα μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...
ήθελα να πω ότι: με το που έφερα τον κάναρο... σε δύο ημέρες η μωσαικούλα... Παράτησε τα αυγά, και πετούσε πέρα δώθε.. έτρωγε... Τιτίβιζε... ενδιαφέρθηκε δηλαδή για το νέο αρσενικό καναρίνι.
Η Birdie ... με το ζόρι πήγαινε να φάει... αδιαφορούσε.. ( παρόλο που είχε δύο πλαστικά αυγά από τα 4 δικά της...)
Φαντάσου ότι την Πρωτοχρονιά τα είχα όπως στη φωτό... Φυσικά με ανοικτές τις κουρτίνες (τις έκλεισα για να βγάλω τη φωτο)
Τα δύο κάνανε παιχνίδι... και η Βirdie ... κλωσούσε κανονικά και κάποιες στιγμές, ναρκωνόταν και μισόκλεινε και τα ματάκια
Άμα έβαζα το χέρι μου μέσα... με άφηνε να τη χαιδεύω ... και αν της το έβαζα μπροστά με τσίμπαγε...
Το απόγευμα, αποφάσισα να πάρω τι ρίσκω να της αφαιρέσω τελείως την τροφοθήκη που κλωσούσε..
Και ευτυχώς αντέδρασε καλά... μια χαρά είναι τώρα... Τρώει, πετάει, καλωπιζεται! Δόξα τω Θεώ!

Από τότε που σάς έγραψα.. και απομάκρυνα το αρσενικό... ΔΕΝ σταματά το κελάηδημα... Είναι Παράδεισος εδώ μέσα!

Και ευτυχώς αντέδρασε καλά...
Γιατί να μην αντιδράσει καλά; Δεν έχει τη λογική να στεναχωρεθεί που της πήρες τα κλούβια αυγουλάκια και να πάθει κατάθλιψη βρε Κατερίνα μου..

Από τότε που σάς έγραψα.. και απομάκρυνα το αρσενικό... ΔΕΝ σταματά το κελάηδημα... Είναι Παράδεισος εδώ μέσα!
Σιγά σιγά ξεκίνα του προετοιμασία.. Ξεκίνα με βραστό αυγό και βιταμινούλες στο νεράκι μια φορά την εβδομάδα και όσο περνάει ο καιρίς θα αυξάνεις τη συχνότητα. Δηλαδή, για δύο εβδομάδες μια φορά βραστό αυγό, μία φορά βιταμίνες, για 2 εβδομάδες 2 φορές βραστό αυγό, 2 φορές βιταμινούλες κτλ. Βιταμίνες να δίνεις μαξ 3 φορές την εβδομάδα, ενώ το αυγό θα φτάσεις να του το δίνεις κάθε μέρα. Έτσι ώστε, όταν τελειώσει η καραντίνα να είναι έτοιμος για επιβίβαση! 😉

Δεν χρειάζεσαι λοιπόν κανένα κοινό αρσενικό, αλλά ένα ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΛΕΥΚΟ ΛΙΠΟΧΡΩΜΙΚΟ για την κιτρινούλα σου και ένα ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΩΣΑΙΚΟΥ ΣΕΙΡΑΣ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ για την μωσαϊκούλα σου με την μεγάλη μάσκα.

Κατερίνα καλησπέρα και καλή χρονιά! Η αναπαραγωγή ζωντανών οργανισμών που αποτελεί από μόνη της ένα κορυφαίο και μοναδικό γεγονός, όταν σχεδιάζεται από τον καθένα μετατρέποντάς τον σε δημιουργό νέων, δικαιολογεί απόλυτα τον ενθουσιασμό του. Πολλές φορές όμως ο ενθουσιασμός αυτός είναι αρκετός για να οδηγήσει σε βιαστικές κινήσεις, με αποτελέσματα που ενδέχεται να τον μετατρέψουν γρήγορα σε απογοήτευση. Αν ο ιδιαίτερος χρωματισμός που έχουν οι δύο θηλυκές δεν είναι προτεραιότητα, τότε καλά έκανες και πήρες το συγκεκριμένο αρσενικό, το οποίο βρίσκω πανέμορφο μεν, αλλά δεν θα σου δώσει απογόνους με ιδιαίτερο χρωματισμό.

Κατερίνα καλησπέρα και καλή χρονιά! Η αναπαραγωγή ζωντανών οργανισμών που αποτελεί από μόνη της ένα κορυφαίο και μοναδικό γεγονός, όταν σχεδιάζεται από τον καθένα μετατρέποντάς τον σε δημιουργό νέων, δικαιολογεί απόλυτα τον ενθουσιασμό του. Πολλές φορές όμως ο ενθουσιασμός αυτός είναι αρκετός για να οδηγήσει σε βιαστικές κινήσεις, με αποτελέσματα που ενδέχεται να τον μετατρέψουν γρήγορα σε απογοήτευση. Αν ο ιδιαίτερος χρωματισμός που έχουν οι δύο θηλυκές δεν είναι προτεραιότητα, τότε καλά έκανες και πήρες το συγκεκριμένο αρσενικό, το οποίο βρίσκω πανέμορφο μεν, αλλά δεν θα σου δώσει απογόνους με ιδιαίτερο χρωματισμό.

Ευχαριστώ πολύ που μου γράφεις... Δεν έχω παραβλέψει τις συμβουλές όλων... και από όσα έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, έχω καταλάβει αυτό που σωστά μου επισημαίνεις... Ο συγκεκριμένος αρσενικός αγοράστηκε. Γιατί όταν πήρα το πρώτο πουλί τον Αύγουστο (3 μήνες μετά το θάνατο του πατέρα μου) ήθελα έναν τέτοιο (πορτοκαλοκόκκινο) Όμως ήταν η μαμά μου και η κόρη μου μαζί... Βιαζόντουσαν... ήταν πιο οικονομικό το κίτρινο χρώμα... "Άντε πάρε ένα απλό πουλάκι να τελειώνουμε. Για παρέα το θέλεις"... Πήρα λοιπόν το Αρσενικό που μου έκανε αυγά πριν λίγο καιρό... Το Νοέμβριο... Δύο μέρες, πριν τα 6μηνα του πατέρα μου, πέρασα δύο φορές από άλλο μαγαζί... έμπαινα τα χάζευα... έχετε πορτοκαλοκόκκινο θηλυκό; Αύριο θα φέρουμε... Την επόμενη ημέρα, πέρασα με την ίδια κόρη... Δεν είχε πορτοκαλοκόκκινα θηλυκά... (αφού νόμιζα ότι είχα έναν αρσενικό) είχε όμως όλα τα άλλα...
Λύσσαξε με τα μωσαίκ... έπιασε τη Bloomix... μου την έβαλε στο χέρι... και την πήρα... Άμα μπει ζωντανό εδώ... αφομοιώνεται μαζί μας... Δεν θέτουμε θέμα αντικατάστασης ή ανταλλαγής... καταλαβαίνεις... Εν τω μεταξύ γύρω τριγύρω υπάρχουν διάφοροι με κάναρους... Απλά τώρα συμφώνησε όλη η οικογένεια... Να πάρω το Καναρίνι που λαχταρούσα από την αρχή. Ήδη μια φίλη έχει έναν κατακίτρινο κάναρο.. Θα κοιτάξει να βρει να μου δανείσουν αν είναι και κάποιος γνωστός της που έχει πολλά... Θέλω να πω.. Δεν έμεινα έτσι... Απλά έχοντας και ένα κάναρο εδώ μέσα, είναι διαφορετικά τα πράγματα... Καταλαβαίνεις... Εξάλλου μέρα μέρα το πήγαινα και έτσι θα το συνεχίσω... Φυσικά και δεν επαναπαύομαι... Αλλά δεν με αγχώνει αν τελικά θα πάρω καθαρόαιμα πουλάκια κάποιας κατηγορίας... σε αυτή τη φάση τουλάχιστον... 🙄

Αλλά δεν με αγχώνει αν τελικά θα πάρω καθαρόαιμα πουλάκια κάποιας κατηγορίας... σε αυτή τη φάση τουλάχιστον

Εφόσον η μικρής έκτασης εκτροφή την οποία σχεδιάζεις να δημιουργήσεις, ικανοποιεί τις ανάγκες σου τότε εύχομαι όλα να πάνε καλά και να αποκτήσεις σύντομα νέα μέλη στην παρέα σου. Εξάλλου είτε είναι καθαρόαιμα είτε όχι, δεν παύουν να είναι ΨΥΧΕΣ απόλυτα εξαρτώμενες από εμάς, που οφείλουμε να τους παρέχουμε τα καλύτερα ώστε να ζήσουν μια ποιοτική και μεγάλης διάρκειας ζωή. Να σου ζήσουν!

υ. Γ Βέβαια η αδυναμία μου είναι η Bloomix!

Ευχαριστώ πολύ που μου γράφεις... Δεν έχω παραβλέψει τις συμβουλές όλων... και από όσα έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, έχω καταλάβει αυτό που σωστά μου επισημαίνεις... Ο συγκεκριμένος αρσενικός αγοράστηκε. Γιατί όταν πήρα το πρώτο πουλί τον Αύγουστο (3 μήνες μετά το θάνατο του πατέρα μου) ήθελα έναν τέτοιο (πορτοκαλοκόκκινο) Όμως ήταν η μαμά μου και η κόρη μου μαζί... Βιαζόντουσαν... ήταν πιο οικονομικό το κίτρινο χρώμα... "Άντε πάρε ένα απλό πουλάκι να τελειώνουμε. Για παρέα το θέλεις"... Πήρα λοιπόν το Αρσενικό που μου έκανε αυγά πριν λίγο καιρό... Το Νοέμβριο... Δύο μέρες, πριν τα 6μηνα του πατέρα μου, πέρασα δύο φορές από άλλο μαγαζί... έμπαινα τα χάζευα... έχετε πορτοκαλοκόκκινο θηλυκό; Αύριο θα φέρουμε... Την επόμενη ημέρα, πέρασα με την ίδια κόρη... Δεν είχε πορτοκαλοκόκκινα θηλυκά... (αφού νόμιζα ότι είχα έναν αρσενικό) είχε όμως όλα τα άλλα...
Λύσσαξε με τα μωσαίκ... έπιασε τη Bloomix... μου την έβαλε στο χέρι... και την πήρα... Άμα μπει ζωντανό εδώ... αφομοιώνεται μαζί μας... Δεν θέτουμε θέμα αντικατάστασης ή ανταλλαγής... καταλαβαίνεις... Εν τω μεταξύ γύρω τριγύρω υπάρχουν διάφοροι με κάναρους... Απλά τώρα συμφώνησε όλη η οικογένεια... Να πάρω το Καναρίνι που λαχταρούσα από την αρχή. Ήδη μια φίλη έχει έναν κατακίτρινο κάναρο.. Θα κοιτάξει να βρει να μου δανείσουν αν είναι και κάποιος γνωστός της που έχει πολλά... Θέλω να πω.. Δεν έμεινα έτσι... Απλά έχοντας και ένα κάναρο εδώ μέσα, είναι διαφορετικά τα πράγματα... Καταλαβαίνεις... Εξάλλου μέρα μέρα το πήγαινα και έτσι θα το συνεχίσω... Φυσικά και δεν επαναπαύομαι... Αλλά δεν με αγχώνει αν τελικά θα πάρω καθαρόαιμα πουλάκια κάποιας κατηγορίας... σε αυτή τη φάση τουλάχιστον... 🙄
Πολλές φορές η μοναδικότητα ενός ημίαιμου ζώου, ή η πολυχρωμία ενός "ντόπιου" καναρινιού με πολύ καλή υγεία που "σκοτώνει" κελαηδώντας... είναι νομίζω ότι καλύτερο για να αναδείξει την πραγματική υπόσταση του ζωόφιλου... και η @Karina88 με έχει πείσει πως ανήκει σε αυτούς...
Πολλές φορές αξίζει να θυσιάσουμε τα καθαρόαιμα
για μια τριχωτή ημίαιμη αγάπη,
για μια ναζιάρικη ημίαιμη μουρίτσα,
για μερικά ημίαιμα παρδαλά φτεράκια...
που όπως είπα... είναι μοναδικά!

Εφόσον η μικρής έκτασης εκτροφή την οποία σχεδιάζεις να δημιουργήσεις, ικανοποιεί τις ανάγκες σου τότε εύχομαι όλα να πάνε καλά και να αποκτήσεις σύντομα νέα μέλη στην παρέα σου. Εξάλλου είτε είναι καθαρόαιμα είτε όχι, δεν παύουν να είναι ΨΥΧΕΣ απόλυτα εξαρτώμενες από εμάς, που οφείλουμε να τους παρέχουμε τα καλύτερα ώστε να ζήσουν μια ποιοτική και μεγάλης διάρκειας ζωή. Να σου ζήσουν!

υ. Γ Βέβαια η αδυναμία μου είναι η Bloomix!

Ακριβώς αυτό.. και σαν Ψυχές τα αντιμετωπίζουμε! Η Bloomix... χμμμ, την αποκαλώ η "έφηβη" λόγω προφίλ και προσωπικότητας... 😉

Υπάρχουν και κάποιες "καθαρόαιμες ράτσες" σε κάθε είδους κατοικίδιο, που η ανθρώπινη "ματαιοδοξία" (για να μην πω άλλο χαρακτηρισμό) δημιούργησε και που εγώ προσωπικά όχι μόνο δε θέλω να κατέχω αλλά ούτε σε φωτογραφία να τα βλέπω.
Μάλιστα κάποιοι καμαρώνουν για τη ζωική αναπηρία που εκτρέφουν και ανεβάζουν video.

Back