Ασθένειες Το καναρινάκι μου αρρώστησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Akanthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπερα σας.

Παιδια νομιζω το εσωσα τελικα.
Το ακουω σημερα κελαηδαει κανονικα κα ειναι πολυ ζωηρο, καιρο ειχα να το δω ετσι.
Κανονισα τελικα αυριο το πρωι να το παω σε κοπελα κτηνιατρο που ασχολειτε με τα πουλια εδω στην περιοχη μου.
Φιλε Σταυρο δεν γνωριζω κατι για τον ειδικο που λες στην Αγιου Κωνταντινου 3 αλλα σιγουρα θα το δω και αυτο για να ξερω για το μελλον τουλαχιστον.
Ανεβαζω και 2 φωτος να το δειτε.
Αυτην με το κοντινο πλανο ειναι πριν μερικες μερες που ηταν σε κακη κατασταση και η επομενη ειναι πριν λιγα λεπτα.

1111c02.webp 22222222b26.webp

Και παλι ευχαριστω παντως, πιστευω οτι ειστε το πιο ψαχμενο και ενημερωμενο forum για πτηνα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι σας αναφερει και wikipedia.

Ασχετο. Δωρεες γιατι δεν εχετε; Η εγω δεν τις εχω δει;
Μια online κοινοτητα εχει εξοδα αρκετα. Εκτος κι αν τα βγαζετε περα ολα μονοι σας χωρις καμια υποστηριξη. Δεν ειναι κακο να ζητησετε δωρεεςμε ανιδιοτελη σκοπο.
Τουλαχιστον να βγαινουν τα εξοδα σας.
 
Μην αμελήσεις να το πας στο γιατρό το συντομότερο. Τα πουλιά εμφανίζουν διακυμάνσεις κατά την πορεία μιας ασθένειας, όταν αυτή υπάρχει, μέχρι να πέσουν εντελώς. Πρόσεξε να μη σε ξεγελάσει η βελτίωση που βλέπεις.

Δωρεες γιατι δεν εχετε; Η εγω δεν τις εχω δει;
Μια online κοινοτητα εχει εξοδα αρκετα. Εκτος κι αν τα βγαζετε περα ολα μονοι σας χωρις καμια υποστηριξη. Δεν ειναι κακο να ζητησετε δωρεεςμε ανιδιοτελη σκοπο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει τέτοια ανάγκη. Εύχομαι να μην υπάρξει ποτέ, αλλά και πάλι είμαι σίγουρος ότι η κοινότητα μας δεν θα επιτρέψει να χαθεί το PetBirds για οικονομικούς λόγους.

Αν θέλεις, ενημέρωσε μας για τις εξελίξεις όταν επιστρέψεις από τη γιατρό.
 
Πηγα ηδη και μου εδωσε βιταμινες.
Μου ζητησε να το παω σημερα να το δει μηπως χρειαστει αντιβιωση.
Και παλι ευχαριστω απαντες για την βοηθεια.
Δηλαδή πήγες χωρίς το καναρίνι;
Σήμερα που θα πας πάλι, ενημέρωσέ μας για την αντιμετώπιση.
Α! Και αν σου φανεί σχετική η γιατρός με τα πουλιά, γράψε μας τα πλήρη στοιχεία της για να τα έχουμε υπόψη για άλλα μέλη της περιοχής σου (Ονοματεπώνυμο, Δνση, όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας)
 
Καλησπερα.

Οι βιταμινες που μου εδωσε ειναι vitamix plus της tafarm, εισαγωμενες απο Γαλλια.
Τελικα το πουλι το ειδε ο τυπος απο τον οποιον το αγορασα και εχω καλες συστασεις για αυτον.
Δεν ειναι γιατρος αλλα ακομη και γιατροι τον συμβουλευοντε.
Η κυρια που πηγα αρχικα δεν μου φανηκε καθολου ασχετη και ουτε καν μου ζητησε χρηματα αλλα εβαλα πιο πολυ εμπιστοσυνη στον τυπο που μου το πουλησε γιατι ασχολειται πολλα χρονια με τα πουλια αλλα και λογο προσωπικης γνωριμιας.
Ειδε το πουλι, το κοιταξε κατω απο τον θωρακα και την κοιλια, το εβαλε στο αυτι του και το ακουσε για ασθμα και βροχικα.
Το βρηκε μια χαρα αλλα λιγο παχουλο.
Κοιταξε την τροφη και μου συνεστησε να κοψω το καναβουρι για λιγο καιρο.
Μου τονισε μαλιστα οτι ειναι λιγο παχουλο επειδη του εβαζα πολυ καναβουρι.
Το πουλι παντως τωρα ειναι μια χαρα, κελαηδαει και ειναι ζωηρο οπως παλιοτερα.
Το βραδυ ακομη το μαζευω μεσα στο σπιτι και το βγαζω εξω μετα τις 10 το πρωι που εχει λιγο ζεστη.

Ευχαριστω απαντες για την βοηθεια και στηριξη.
Σταυρο στην διαθεση της κοινοτητας τα στοιχεια και της γιατρου και του τυπου.
Οπου μπορω να βοηθησω πολυ ευχαριστως.
 
Δεν δίνεις κάποιο επώνυμο μείγμα για τροφή; Το φτιάχνεις μόνος σου;
 
Οι βιταμινες που μου εδωσε ειναι vitamix plus της tafarm, εισαγόμενες απο Γαλλια.
Προς ενημέρωση.
Eίναι ίσως η μοναδική Ελληνική εταιρεία του είδους, ιδρυθήσα απο τον Ελληνα κτηνίατρο Κο Τατσιράμο.:)

TAFARM ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ ΤΑΤΣΙΡΑΜΟΣ ΕΠΕ
Εμπόριο Κτηνιατρικών Φαρμάκων
Χριστιανουπόλεως 108, Γαλάτσι, 11146, ΑΤΤΙΚΗΣ
Δες στον χάρτη 2102137600 2102928174
 
Ναι το φτιαχνω μονος μου. Πηγαινω σε καταστημα και μου βαζει μιξη απο διαφορα πραγματα.
Δεν εχω σκεφτει ποτε να παρω καποιο επωνυμο, δεν γνωριζω καν τετοια επωνυμα προιοντα.
Αν μπορειτε να μου συστησετε καποιο καλο προιον που θεωρειτε απαραιτητο να το παρω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αν οι σπόροι που χρησιμοποιείς είναι χύμα, έχε υπόψη σου ότι η τροφή κινδυνεύει - επομένως και τα πουλιά σου - να έχει προσβληθεί από κάποιον λοιμογόνο παράγοντα, και ότι η φρεσκάδα των σπόρων (και η συντήρησή τους) δεν είναι εγγυημένη.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να ανοίξεις ένα νέο θέμα ρωτώντας για επώνυμες τροφές ή να κοιτάξεις στη Διατροφή των καναρινιών που εκεί υπάρχει ένα ανάλογο, πρόσφατο θέμα.
 
Ευχαριστω, καταλαβα. Οσο ζεις μαθαινεις.
Ωραία, χαίρομαι για αυτο. Τώρα λοιπόν δεν μένει παρά να εξετάσεις θέματα με μείγματα σπόρων και να επιλέξεις αυτο που σου χρειάζεται.

Π.χ. https://community.petbirds.gr/threads/Μείγματα-σπόρων-για-καναρίνια-σε-μικρές-συσκευασίες.28589/
 
Μην το λες φίλος. Προσωπικά το μείγμα που έφτιαχνα μόνος μου είχε περισσότερη αποδοχή από ότι το έτοιμο. Για τα έτοιμα μείγματα έχω μια μικρή υπόνοια ότι τα ποσοστά των σπόρων που αναφέρουνε δεν είναι και σωστά. Σε αυτό που χρησιμοποιώ τώρα γράφει 6% περίλλα και ίσα που την βλέπεις στο μείγμα.[/QUOTE]
 
Μην το λες φίλος. Προσωπικά το μείγμα που έφτιαχνα μόνος μου είχε περισσότερη αποδοχή από ότι το έτοιμο. Για τα έτοιμα μείγματα έχω μια μικρή υπόνοια ότι τα ποσοστά των σπόρων που αναφέρουνε δεν είναι και σωστά. Σε αυτό που χρησιμοποιώ τώρα γράφει 6% περίλλα και ίσα που την βλέπεις στο μείγμα.
[/QUOTE]
Εντάξει Λάμπρο, εσύ έχεις διαβάσει, μελετήσει και φτιάχνεις τα μείγματα μόνος σου. Όσον αφορά στην αποδοχή, και μια ταΐστρα κανναβούρι να τους δώσεις, αυτό θα προτιμήσουν. Επίσης όταν γράφει 6% περίλλα, εννοεί πιθανότατα 6% κατά βάρος, δλδ, σε 100γραμμάρια μείγματος, το βάρος του συγκεκριμένου σπόρου είναι 6 γραμμάρια. Για να δεις λοιπόν την περιεκτικότητα θα πρέπει να διαχωρίσεις τους σπόρους και να ζυγίσεις και δεν αρκεί να φτιάξεις ανάλογο μείγμα ο ίδιος και να δεις με το μάτι.
Επίσης Λάμπρο, εφόσον αγοράζεις μεμονωμένους σπόρους, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να διασφαλίζεις όχι μόνο την καθαρότητά τους, αλλά και επιπρόσθετα το γεγονός ότι έχουν συντηρηθεί σωστά και ότι δεν έχουν προσβληθεί από λοιμωγόνους παράγοντες, το οποίο και σε επώνυμα μείγματα δεν μπορείς φυσικά να το ξέρεις, αλλά το λογικό είναι ότι αν μια εταιρεία φτιάχνει τέτοιο μείγμα, και προκειμένου να εξασφαλίσει την αξιοπιστία και εμπορικότητά της, θα βεβαιωθεί με μέσα που εμείς δεν διαθέτουμε για όλα τα παραπάνω και θα αποσύρει παρτίδες που δεν πέρασαν τον έλεγχο.
 
Γιάννη εγώ την γνώση δεν την έχω να φτιάξω μείγμα.Αλλά σε δικό μου μείγμα το 6% φαίνεται στο έτοιμο όχι. Πως δεν γίνεται να φανεί με το μάτι λοιπόν αν έχει ή δεν έχει στο περίπου τόσο;
Η καθαρότητα των σπόρων φαίνεται πιο εύκολα στο μείγμα που θα φτιάξω ο ίδιος. Γιατί βγάζω και ζυγίζω κάθε σπόρο ξεχωριστά και φάινεται τί έχει μέσα και πόσο είναι καθαροί οι σπόροι. Το έτοιμο μείγμα που ξαφνικά βλέπεις και κανα δυο σποράκια ρούπσεν στο κιλό ( και ενώ το μείγμα δεν έχει ρούπσεν) βλέπεις και κανά 2 πρασινοκόκκινα μπισκοτάκια που κανονικά το μείγμα δεν έχει αλλά τους έπεσε καταλάθος βρε παιδί μου πως γίνετε να έχει περάσει από έλεγχο και να είναι και σωστό?
 
πως γίνετε να έχει περάσει από έλεγχο και να είναι και σωστό?
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως κανένα μείγμα δεν είναι απολύτως σωστό, και το χειρότερο από αυτά είναι καλύτερο από οποιοδήποτε φτιάξουμε μόνοι μας.
Εκτός και αν έχεις εκτάσεις και καλλιεργείς τους σπόρους σου μόνος σου αλλά έχεις και τις γνώσεις για την ιδανική ισορροπημένη διατροφή των πουλιών σου.
Με τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις, όχι καναρίνια δεν πρέπει να έχουμε, ούτε παιδιά να κάνουμε, "γιατί τι να τα ταΐσουμε στον κόσμο των πολυεθνικών";
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Λάμπρο, το πρόβλημα ειναι η αποστείρωση των σπόρων που χρησιμοποιείς σαν πρωτες ύλες. Για μπισκοτάκια και άλλους σπόρους που δεν περιλαμβάνονται στα συστατικά του εμπορικού μείγματος, δεν το εχ δει ποτέ, αλλά δεν έχω δει και πολλά διαφορετικά μείγματα. Αν μου συνέβαινε, προσωπικά δεν θα αγόραζα ξανά την ίδια μάρκα.
Το "περίπου τόσο " δεν φαίνεται στο μάτι αν μιλάμε για 6 % . Σε μεγαλύτερα ποσοστά άνω του 50% και αναλόγως και παλι με τον όγκο και το βάρος του καθε σπόρου, θα μπορούσαμε μονο να εχουμε μια οπτική ένδειξη που να λέει οτι εχει αρκετό απο αυτόν τον σπόρο.
 
Back
Top