Ασθένειες Το καναρινάκι μου αρρώστησε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Akanthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως κανένα μείγμα δεν είναι απολύτως σωστό, και το χειρότερο από αυτά είναι καλύτερο από οποιοδήποτε φτιάξουμε μόνοι μας.
Εκτός και αν έχεις εκτάσεις και καλλιεργείς τους σπόρους σου μόνος σου αλλά έχεις και τις γνώσεις για την ιδανική ισορροπημένη διατροφή των πουλιών σου.
Με τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις, όχι καναρίνια δεν πρέπει να έχουμε, ούτε παιδιά να κάνουμε, "γιατί τι να τα ταΐσουμε στον κόσμο των πολυεθνικών";
<removed by moderator>
Το αν είναι σωστό να έχω καναρίνια ή παιδιά άσε να το κρίνουν αυτοί που με ξέρουν. Σε πληροφορώ πως τα μεμονωμένα σπορικά τα συσκευασμένα πιο ακριβά μου στοιχίζουν από το μείγμα το έτοιμο. Ποιός σας είπε ότι τα μεμονωμένα σπορικά δεν ελέγχοντε. Μίλησε κανείς για χύμα; Και ποιός μίλησε απόλυτα για το τί είναι σωστό στα πουλιά;Εγώ ακόμα το ψάχνω και κουβέντα κάνω με το Γιάννη.
<removed by moderator>
 
Αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου
Μην κολακεύεσαι άνευ λόγου. Αν ήταν θέμα αρεσκείας μου, απλά δεν θα σου έδινα σημασία.
Όμως θεωρώ επικίνδυνες τις συμβουλές αυτές που ιντριγκάρουν τα νέα μέλη περί δήθεν κρυμμένων πολύτιμων μυστικών γνώσης, η οποία στην ουσία δεν υπάρχει.
Δεν έχω πρόθεση να προσβάλλω εσένα ή κάποιον άλλον (εξάλλου μόνο οι ίδιοι μπορούμε να προσβάλλουμε τους εαυτούς μας), αλλά να αντικρούσω τις επικίνδυνες απόψεις σου, που ποτέ δεν στηρίζεις σε στοιχεία.
<removed by moderator>
 
<removed by moderator>

Επι του θέματος, αν αγοράζεις κλειστούς, συσκευασμένος, επώνυμους μεμονωμένους σπόρους, τους οποίους αφού ανοίξεις, συντηρείς σωστά, δεν θεωρω οτι τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα στο να κανεις την ανάμειξη στην οποία εχεις καταλήξει μετά απο σοβαρή μελέτη του θέματος. Όμως οι σποροι αυτοί, θα πρεπει να ειναι στον περιέκτη τους κλειστοί, σφραγισμένοι κλπ, απο την εταιρεία που τους συσκευάζει και όχι να πεις στον τάδε αντιπρόσωπο της Ελλάδας, θέλω ας πουμε δύο κιλά ασπουρι και να σου το ετοιμάσει ανοίγοντας μια μεγαλύτερη συσκευασία, διότι αυτο θα σημαίνει οτι και οι δικοί σου σποροι μπορεί να προέρχονται απο συσκευασία που εχει ανοίξει καιρό πριν.
 
να κανεις την ανάμειξη στην οποία εχεις καταλήξει μετά απο σοβαρή μελέτη του θέματος.
Πόσοι σοβαροί άνθρωποι μπορούν να ισχυριστούν πως έχουν την επάρκεια να κάνουν κάτι τέτοιο; Δηλαδή να δημιουργήσουν μείγματα πιο υγιεινά και ισορροπημένα διατροφικά από αυτά των εταιρειών;
 
Πόσοι σοβαροί άνθρωποι μπορούν να ισχυριστούν πως έχουν την επάρκεια να κάνουν κάτι τέτοιο; Δηλαδή να δημιουργήσουν μείγματα πιο υγιεινά και ισορροπημένα διατροφικά από αυτά των εταιρειών;
Μαρία, αν κοιτάξεις τη σύσταση ενός καλού εμπορικού μείγματος, το οποίο θεωρείται κατάλληλο για μια εποχή, π.χ. της πτερόρροιας, και προμηθευτείς τα υλικά του υπό συνθήκες αποστείρωσης ή έστω υγιεινούς συντήρησης, τότε με μια απλή μέθοδο των τριών για καθε συστατικό και μια ζυγαριά κουζίνας και είναι έτοιμο.
 
αν κοιτάξεις τη σύσταση ενός καλού εμπορικού μείγματος
Άρα δεν υπάρχει ένσταση ως προς την σύσταση αλλά την ποιότητα των σπόρων; Την οποία μπορούμε να διασφαλίσουμε διαφορετικά; Πως;
 
Δεν ξερω που υπαρχει ένσταση. Η σύσταση του μείγματος και η ποιότητα των σπόρων ειναι πολυ σημαντικά. Ίσως δεν κατάλαβα το ερώτημά σου...
 
αν κοιτάξεις τη σύσταση ενός καλού εμπορικού μείγματος
Η σύσταση του μείγματος και η ποιότητα των σπόρων ειναι πολυ σημαντικά.
Αν προτείνεται η παρασκευή ενός δικού μας μείγματος και αντιγράψουμε την σύσταση ενός έτοιμου, γιατί να το κάνουμε; Απομένει το θέμα της ποιότητας ότι εμείς υποτίθεται μπορούμε να την διασφαλίσουμε καλύτερα. Γιατί; Πως την διασφαλίζουμε;
 
Αν προτείνεται η παρασκευή ενός δικού μας μείγματος και αντιγράψουμε την σύσταση ενός έτοιμου, γιατί να το κάνουμε; Απομένει το θέμα της ποιότητας ότι εμείς υποτίθεται μπορούμε να την διασφαλίσουμε καλύτερα. Γιατί; Πως την διασφαλίζουμε;
Δεν ξέρω να σου απαντήσω πάνω σε αυτό. Δεν φτιάχνω δικά μου μείγματα. Το έκανα στο παρελθόν, αλλά δεν βρήκα κι ο ίδιος κάποιο πλεονέκτημα σε αυτό. Η συλλογιστική μου είχε να μετατρέπω τις συστάσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της κάθε εποχής, αλλά ξαναλέω δεν βρήκα κάποιο πλεονέκτημα. Το μόνο ίσως είναι η αραίωση ενός ήδη επώνυμου μείγματος με ασπούρι, αν το πουλί χρειάζεται δίαιτα.
 
Γιάννη έπαιρνα 5 κιλά κέχρι συσκευασμένο 1 κιλό καναβούρι 1 περίλλα κτλ. και έφτιαχνα 2 με 3 κιλά μείγμα. Στο τρίμηνο τα πέταγα και έπαιρνα άλλα. Γιαυτό σου λέω βγαίνει πιο ακριβά να πάρεις μεμονωμένους σπόρους. Γιατί για να φτιάξω 3 κιλά αν θέλω 6% περίλλα θα μου περισσέψει πάνω από μισό κιλό περίλλα.
Τώρα το τί κάνει ο κάθε μαγαζάτορας με τα σπορικά του δεν το γνωρίζω. Για παράδειγμα ο ornitalia που ψωνίζω κατά πάσα πιθανότητα δεν φέρνει κιλό στο κάθε σπορικό.Λογικά θα φέρνει τσουβάλι με κανναβούρι και θα φτιάχνει κιλού συσκευασία. Δεν το γνωρίζω τί κάνει αλλά φαντάζομαι έτσι θα κάνει χωρίς να το λέω με βεβαιότητα.
Τώρα δεν φτιάχνω μείγμα. Πήρα πάλι συσκευασμένο μείγμα και το μοιράστηκα με μέλος του petbirds. Γιαυτό δεν μίλησα για το τί είναι σωστό αλλά για το τί βολεύει τον καθένα. Εγώ έφτιαχνα δικό μου να σου πω την αλήθεια γιατί ήθελα πιο ψηλά την περίλλα γιατί βολεύει το ένα πουλάκι που έχει σπασμένο ράμφος.Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που έφτιαχνα δικό μου μείγμα. Τώρα αν εγώ έβαζα 5 κανναβούρι αντί 3 ή 5 νίζερ αντί 8 δεν νομίζω ότι αλλάζει τόσο πολύ τα δεδομένα.
Και της king έτοιμο μείγμα που έπαιρνα είδα να βγαίνει σκουλήκι μετά από καιρό. Και στου ornitalia το ίδιο. Έχω κάνει συζητήσεις πολλές και με μαγαζάτορες. Συγκεκριμένα με τον ornitalia μου είπε ότι είναι λογικό να βγάλει έντομα ένας σπόρος στη ζέστη αν δεν φυλαχθεί σωστά και πως μείγματα που δεν βγάζουνε ζωύφια είναι επειδή ψεκάζοντε με φάρμακα για να μην πιάσουνε. Δεν έχει άδικο σε αυτό όταν μείγμα μετά από 5 μήνες δεν έβγαλε τίποτα.
Αν θέλει η διαχείριση ή κάποιος από τους mods να σβήσει κάποιο μήνυμά μου ας το πράξει δεν με πειράζει.Αυτό που μπορώ να κάνω γιατί ειπωθήκανε πράγματα και ότι λες δεν ξελές, να ζητήσω συγνώμη στην Μαρία γιατί όντως την πρόσβαλα και δεν συνηθίζω να το κάνω. Όμως είναι πιο προσβλητικό να λες στον άλλο καλύτερα να μην έχεις όχι καναρίνια αλλά ούτε παιδιά γιατί είσαι επικίνδυνος. Για 8 καναρινάκια έχω ξοδέψει τόσα λεφτά που αγόραζα ζευγάρι μακάο και δεν κάνω πλάκα. Ούτε το παίζω πονηρός ούτε ξερόλας. Συζήτηση κάνουμε και χωρίς λόγο δέχθηκα επίθεση για δευτεροτρίτη φορά από την Μαρία για ασήμαντο λόγο. Οπότε αφού είμαι και μικρότερος ας ζητήσω εγώ συγνώμη λοιπόν από την Μαρία να τελειώνει και από τους υπολοίπους που διαβάζουνε και τους χαλάω το θέμα.
 
να ζητήσω συγνώμη στην Μαρία
Η συγγνώμη δεκτή αλλά παρακαλώ ξαναδιάβασε το μήνυμά μου γιατί δεν γράφει όσα ισχυρίζεσαι.
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως κανένα μείγμα δεν είναι απολύτως σωστό, και το χειρότερο από αυτά είναι καλύτερο από οποιοδήποτε φτιάξουμε μόνοι μας.
Εκτός και αν έχεις εκτάσεις και καλλιεργείς τους σπόρους σου μόνος σου αλλά έχεις και τις γνώσεις για την ιδανική ισορροπημένη διατροφή των πουλιών σου.
Με τέτοιες ακραίες τοποθετήσεις, όχι καναρίνια δεν πρέπει να έχουμε, ούτε παιδιά να κάνουμε, "γιατί τι να τα ταΐσουμε στον κόσμο των πολυεθνικών";
 
Λάμπρο, απαντώ μόνο επί του θέματος: όλα όσα σου είπε ο Κύριος από την Ornitalia είναι σωστά. Βεβαίως, ένα μείγμα δεν βγάζει έντομα, σκουλήκια κλπ, αν επίσης ακτινοβοληθεί π.χ. με UV ακτινοβολία, το οποίο έχω την εντύπωση ότι γίνεται από μερικές εταιρείες, χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω να σου πω. Για το πουλάκι με το στραβό ράμφος, θα μπορούσες να του βάζεις ξέχωρα περίλλα, σε μικρή ποσότητα φυσικά. Το 5 καναβούρι αντί για 3 κλπ, δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο επηρεάζει την υγεία των πτηνών. Το σκουλήκι στην King, και μόνο που το ακούω θα ήθελα πάρα πολύ να τους το πάω να τους το ταΐσω (δεν είναι παράδοξο, να αγοράζουμε σκουλήκια για ζωική πρωτεϊνη και να τρελλαινόμαστε με τα αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστου πατρότητας σκουλήκια:). Τις τροφές μου, και όλους τους έξτρα σπόρους που χρησιμοποιώ, άπαξ και ανοίξω τη συσκευασία, τα αποθηκεύω στο ψυγείο μου, μέχρι την κατανάλωσή τους, και δεν είχα ποτέ θέματα με υγρασία, έντομα κλπ. Απλά θεωρώ ότι: πίσω από ένα επώνυμο μείγμα δεν μπορεί, θα υπάρχει και μια έστω στοιχειώδης έρευνα για την περιεκτικότητα του κάθε σπόρου. Και, ότι οι σπόροι αυτοί θα είναι πιο ασφαλείς από ό,τι να τους έπαιρνα χύμα. Αλλά προφανώς θα είναι παραπλήσια ασφαλείς αν τους έπαιρνα σε σφραγισμένο από τον παρασκευαστή περιέκτη.
 
Εγώ εκείνη την στιγμή θεώρησα ότι μου επιτίθεσαι και το λες προσωπικά σε μένα αυτό με τα παιδιά. Όμως δεν είναι ακραίο να φτιάξει κάποιος δικό του μείγμα. Το πιο εύκολο είναι απλά δεν αξίζει στην τσέπη κυρίως και είναι ασύμφορο και κρίμα να πετιούντε σπόροι. Στον νέο φίλο που άνοιξε το θέμα δεν τον παρότρεινα να φτιάξει μείγμα αλλά είπα ότι υπάρχει και αυτός ο δρόμος.
Όμως και οι εταιρίες δεν ξέρουμε πως τα συντηρούνε τα σπορικά τους. Εκτός και αν κάποιος δουλεύει σε αυτές και μπορεί να μας το πει με βεβαιότητα.

Γιάννη το κανναβούρι του ornitalia μου είχε βγάλει στις ζέστες σκουλήκι, η περίλλα κάτι σαν σκόρο και της king έτοιμο μείγμα κάτι σκουληκάκια μικρά τα οποία λογικά από κανναβούρι θα βγήκανε. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι φταίει ο ornitalia ή η King. Θα έφταιγα και εγώ γιατί δεν το συντήρησα σωστά.Ακόμα και σε εδώ θέματα ο καθένας έχει διαφορετική άποψη. Εσύ λες ψυγείο άλλος λέει κατάψυξη μια μέρα άλλος λέει υπόγειο άλλος λέει να αερίζοντε τα σπόρια άλλος λέει ερμητικά κλειστά να είναι. Εγώ είπα τί έχω πετύχει μέσα στα σπόρια τους.Από εκεί και πέρα πραγματικά δεν έχω βγάλει άκρη ούτε πως πρέπει να συντηρηθούν ούτε πιο μείγμα είναι καλύτερο. Γιατί και τώρα στης vadigran τα βλέπω τα πουλιά και ψάχνουνε συνέχεια μέσα στην ταίστρα και προβληματίζομαι για το τί φταίει.
 
Η εκτροφή διευκολύνεται αν διατηρούμε ΕΝΑ βασικό μείγμα όλο τον χρόνο και διαφοροποιούμε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κέρασμα ανάλογα την εποχή. Το βασικό μείγμα πρέπει να παρακολουθείται όλο το χρόνο. Να ελέγχεται συχνά για την βλαστικότητά του, για την περιεκτικότητά του σε σκόνη ή ξένες ύλες και για την τήρηση των αναλογιών του και των σπορικών που περιέχει. Υπάρχει διαφορά στα μείγματα των εταιρειών απο άποψη αποδοχής και φρεσκάδας. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψει ο εκτροφέας. Μάλιστα πρέπει να έχει γνώση και γνώμη όχι για ένα βασικό μείγμα που χρησιμοποιεί αλλά τουλάχιστον για ένα ακόμα ώστε να υπάρχει άμεσα εναλλακτική, αν κάτι στραβώσει με το βασικό του.
Υ. Γ Για τα μείγματα που ο βασικός σπόρος (70-80%) είναι το ασπούρι, ο τρόπος που καταναλώνεται απο τα πουλιά, αποτελεί ένα βασικό λόγο για την επιλογή του
 
Back
Top