Γεια σου φόρουμ.
Το πρώτο μου ζευγάρι, Ασπρούλης- Ειρήνη,έχει πέντε νεοσσούς 20 ημερών περίπου. Τα'ί'ζουν τα μικρά τους κανονικά και οι δύο. Η Ειρήνη μου όμως ξεκίνησε να κάνει αυγά για τρίτη(!) φορά, κάτι που προσωπικά δεν επιθυμούσα για να μην εξαντληθεί(είναι και λεπτούλα!), αλλά δεν ήξερα πώς να αποτρέψω.Βλέπετε,τα μικρά ''άραζαν'' συνεχώς μέσα στη φωλιά και τη χρησιμοποιούν κ' για νυχτερινό κατάλυμα. Τα πουλιά βρίσκονται σε κανονική ''κλασσική'' ζευγαρώστρα.
Να βάλω το χώρισμα και να αφήσω τον αρσενικό με τα μικρά και την κανάρα μόνη,ή να τα αφήσω όπως είναι; Το ρωτάω αυτό γιατί τα μικρούλια πηγαίνουν συνεχώς στη φωλιά με τη μάνα τους και ενδεχομένως να την ενοχλήσουν.
Χώρισα τον αρσενικό του δεύτερού μου ζευγαριού γιατί άρχισε να γίνεται επιθετικός προς τους μικρούς,ιδιαίτερα την ώρα του φαγητού. Ο Κανέλλος(ο μπαμπάς) τρελαίνεται για αυγό και μήλο και δεδομένου ότι τα ενός μηνός μικρά αρχίζουν να τρώνε μόνα τους,ιδιαιτέρως τις ''μαλακές'' τροφές, εκείνος τα τσιμπούσε στο κεφάλι για να τα απομακρύνει από το φαγητό(το ίδιο έκανε κ' στη γυναίκα του όταν επρόκειτο για αυγό).Αυτά τα καημένα στέκονταν χωρίς να αντιδρούν γιατί δεν κατανοούσαν τι συνέβαινε.''Αφού μας τα'ί'ζει, γιατί μας χτυπάει τώρα;'',ένα πράμα.
Να βάλω την θηλυκιά μαζί του,ή να περιμένω μερικές ημέρες ακόμα; Οι μπόμπιρες τρώνε αυγό κ' μήλο,όχι όμως σπόρους από τις τα'ί'στρες,τουλάχιστον όχι όλοι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.