Φροντίδα Το budgie μας ο Δημήτρης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Donnacsg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Donnacsg

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2023
Μηνύματα
36
@Kostas Pyl Έχω ήδη αρχίσει πριν να γίνω μέλος να διαβάζω οοολα αυτά τα χρήσιμα που γράφετε και με έχετε βοηθείσει πολύ με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Όσο για το δαχτυλίδι του Δημήτρη δεν θεωρώ ότι έγινε λάθος. Απλά μας ξεγέλασε γιατί πήγαμε με τα παιδιά τα οποία ήθελαν να δουν όλα τα πουλιά που είχε στα κλουβιά και πείραξαν τα παντα ολα. Ενθουσιάστηκαν με τον Δημήτρη και δεν μπόρεσα να δω λεπτομέριες σχετικά με το πουλί κινηγοντας τα παιδιά μου για να μην κάνουν χαμό. Ο Δημήτρης είχε άλλο ένα αδερφό για πούλημα τον οποία τον ειδαμε μόνο από φωτογραφία. Όταν πήγαμε εκεί δεν ήταν σε κάνανε κλουβί, προφανώς γιατί και αυτός δεν είχε δαχτυλίδι σε αντίθεση με όλα τα άλλα πουλιά που είχε εκεί και τον ειχε κρύψει σε κάποιο άλλο δωμάτιο ενδεχόμενος. Το θέμα της προφανώς ήταν τα λεφτά γιατί όπως σας είπα τα πουλιά χωρίς δαχτυλίδι μπορείς και με 5€ να τα βρεις ενώ αυτά με δαχτυλίδι έχουν γύρο στα 15€. Ήταν Ολλανδέζα. Στην Ολλανδία ζούμε. Όλα τα πουλιά που είδαμε ήταν πολύ καθαρά τα κλουβιά τους και ενώ ήταν πολλά δεν μύριζε τίποτα. Σε αντίθεση με μεγάλο εκτροφείο που διαφημίζεται παντού εδώ που πήγαμε και η κατάσταση ήταν απελπιστική. Άρρωστα πουλιά, βρώμικα κλουβιά και γενικώς όλα για το χρήμα. Θα δω πως μπορώ να αλλάξω το μέγεθος αρχειου φώτογραφιων γιατί μάλλον είναι όλες πολύ μεγάλες σε μέγεθος και δεν τις ανεβάζει. Είναι κούκλος και αξίζει να τον δειτε
[automerge]1693556799[/automerge]
Αυτή είναι η φωτογραφία που είχε ανεβάσει η κυρία που μας τον πούλησε
dimitris.webp
[automerge]1693557504[/automerge]
Στην δεύτερη φωτογραφία είναι στο σπίτι μας πριν μια βδομάδα
20230901_103315.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Donnacsg Είναι πραγματικά, τουλάχιστον για μένα, από τα πιο όμορφα budgie που έχω δει. Να τον χαίρεσαι τον μητσάκο (σε πειράζω έτσι) είναι κούκλος. Όπως σωστά ανέφερε και η @MARY58 θα πρέπει οπωσδήποτε να πας και να πάρεις ή κάποιο αξεσουάρ ή ακόμα καλύτερα κάποια επώνυμη αυγοτροφή ή πέλλετ ή σπόρους με το ποσό που πλήρωσες παραπάνω. Γιατί πέραν αυτού του ποσού, που δεν είναι κάτι τρομερό, είναι και η κοροϊδία και βέβαια μην της γίνει και συνήθεια σε άλλους.
Σε αντίθεση με μεγάλο εκτροφείο που διαφημίζεται παντού εδώ που πήγαμε και η κατάσταση ήταν απελπιστική
Να πω παντού τα ίδια; Να το πω. Να πω δεν το περίμενα. Να το πω και αυτό.
 
@Kostas Pyl Σ ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λογια για τον Δημητρη μας. Μίλησε ο άντρας μου μαζί της την επόμενη μέρα και εκτός απ το να μας αλλάξει το πουλί αρνήθηκε να δώσει πίσω την διαφορά και δεν προχώρησε πάρα πάνω ή κουβέντα. Έχουμε ήδη αναφέρει στο σάιτ ότι είχε ψέμα στην αγγελία και το τι συνεβει και έχει πέσει η βαθμολογία της αξιοπιστίας της. Το αδερφάκι του Δημήτρη είναι ακόμα απούλητα αλλά ακόμα αναφέρει στην αγγελία του ότι έχει δαχτυλίδι πράγμα που δεν πιστεύω ότι ισχύει.
 
Να τον χαιρεστε τον Δημητρακη!🧿🧿🧿ειναι και μικρουλης οποτε αν ασχοληθειτε οσο δυνατον περισσοτερο μαζι του, θα σας ξετρελλανει! ειναι πανεξυπνα πλασματακια και αγαπησιαρικα😍 και μακαρι να εχει και ταλεντο ομιλιας! εδω εγω τον δικο μου τον πηρα απο πετσοπ σχετικα μεγαλο-8-10 μηνων, μαθαινει λεξεις και φρασεις .οχι τοσο αυτα που του λεω,αλλα κυριως αλλα-ισως επειδη ειναι στο σαλονι που ειναι,ειναι πολλες ωρες ανοιχτη η τηλεοραση. πιστευω αν δεν ηταν η τηλεοραση που πιθανον τον υπερφορτωνει με ηχους, ισως μαθαινε πιο συστηματικα αυτα που του λεω εγω.
 
@Donnacsg η διαφορά ίσως και να είναι δύσκολο να επιστραφεί. Η τροφή η κάποιο αξεσουάρ στην τιμή της διαφοράς που έχει προκύψει όμως είναι το ίδιο με το να σου δώσει ένα πουλί με δακτυλίδι αφού τα χρεώνει παραπάνω. Δεν κατάλαβα γιατί να μην μπορεί.
 

Sandpaper perch covers are not recommended. These can cause irritation and sores to the bottom of birds’ feet.
 
@Donnacsg κουκλί ζωγραφιστό ο Δημητράκης. 😍
Συμφωνώ με @φιλομαθης η πατηθρα στην φωτογραφία κ σε εμένα "χτύπησε". Έλεγξε με λεπτομέρεια τις πατούσες του Δημήτρη, κ άλλαξε την πατηθρα του.
Μου κάνει εντύπωση που δεν δίνει την διαφορά ή τουλάχιστον να σου προτείνει (κάντο εσύ) να σου δώσει σε είδος την διαφορά, τη στιγμή που μια αρνητική αξιολόγηση που πλήττει την αξιοπιστία της, μπορεί να της κοστίσει τελικά παραπάνω.
 
Οι κατάλληλες πατηθρες για τον Δημήτρη 🤩, αλλά κ για όλα τα πουλάκια είναι οι ξύλινες. Μπορείτε να βρείτε έτοιμες αγοραστές κ επίσης μπορείτε να κόψετε μόνοι σας από δέντρα κ να τις φτιάξετε εσείς! Ή ακόμα να έχετε στο κλουβί κ συνδυασμό των δύο!

Σας παραθέτω το άρθρο με τα ασφαλή κ τοξικά δέντρα για πουλιά καθώς κ με τον τρόπο συλλογής κ χρήσης τους

 
@φιλομαθης Πολύ σημαντική πληροφορία. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ. @MARY58 Θα τους της αλλάξω. Δεν ήξερα ότι ήταν πρόβλημα το γυαλοχαρτο που έχουν πάνω. Έχω ήδη πάρει 2 ωραία κλαδάκια απ το σφενδαμι που εχω στην αυλή και τα καθάρισα και τα "έψησα" για αποστείρωση στο φούρνο. Θα τους βάλω βίδες και θα του τα βγάλω τελείως τα πλαστικα. Έχει ευτυχώς ένα άλλο ξύλινο και κάθετε πάνω γιατί με το που του έβγαλα τα γυαλοχαρτα, φοβήθηκε απ την αλλαγή και δεν πάει πάει να κάτσει πανω🤣🤣🤣
[automerge]1693566494[/automerge]
20230901_125600.webp20230901_125809.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:

1693567100610.webp
[automerge]1693567319[/automerge]
[automerge]1693567679[/automerge]
H επιφανεια του κλαδιου χωρις να λειανθει σε καποιο βαθμο θα μπορουσε δυνητικα παλι να το πληγωνει, προσωπικη εκτιμηση, αλλα θα σε δυσκολεψει πολυ στο πλυσιμο/καθαρισμα . ακομα και οι πατηθρες απο φυσικο ξυλο που πωλουνται εχουν σχετικα λειες επιφανειες για καποιους λογους προφανως.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@φιλομαθης αν δεν το έκανες ζουμ δεν θα το παρατηρούσα. Δεν έχει πληγή αλλά έχει ένα βαθουλωμα στο πόδι του που ενδεχόμενος να γινόταν πληγή αν δεν μου το λέγατε και τα άφηνα κι άλλο τα γυαλοχαρτα. Μάλλον απ το γυαλοχαρτο είναι λογικά, αν και το βράδυ δεν κοιμάται στις πατηθρες τις πλαστικες. Πάει είτε στην κούνια που είναι ξύλινη ή στο ξύλινο κλαδί του το βράδυ. Προφανώς νοιώθει πιο άνετα εκεί.
 
@Donnacsg παιζουν πολλα πραγματα ρολο στις πατηθρες. Υλικο , διαμετρος, ποικιλια διαμετρου, θεση , ευκολια στο καθαρισμα, συχνες αλλαγες κλπ κλπ.
Επισης τα κρεμαστα stics οπως αυτα που εχεις τοποθετησει δεν προσφερουν και τιποτα διατροφικα . Ενα επωνυμο ποιοτικο μιγμα , καθαρο νερο, μπανιο, λαχανκα/πρασινα , αυγο /αυγοτροφη οταν σε οση ποσοτητα ειναι απαραιτητη κλπ μαζι με ασκηση θα το βοηθησουν να ειναι υγιες και χαρουμενο. Εχεις βρει ηδη καποιο αξιοπιστο και εξειδικευμενο πτηνιατρο/κλινικη κοντα σου για να μην ψαχνεις οταν θα τον χρειαζεσαι?

Υ.Γ Ferplast το κλουβι?
 
@φιλομαθης αυτό που εχει μεσα στο κλουβι είναι αγορασμένο το κλαδί. Είναι από μαλακό ξύλο πορώδες και το μασουλάει κι όλας. Δεν έχω ιδέα πως λέγετε στα Ελληνικό το συγκεκριμένο είδος ξύλου. Εδώ το λένε kurk. Το στικ του το βάλαμε την πρώτη εβδομάδα μπας και φάει κάτι. Έφαγε λίγο αλλά δεν του ξανά έβαλα άλλο γιατί μου κόλλησε στο μυαλό Ότι ίσως τα σποράκια που είναι κολλημένα πάνω είναι κολλημένα με κάποιο υλικό που δεν του κάνει καλό γιατί το πετούσε κάτω σε κομμάτια. Είναι λίγο τρελή με την καθαριότητα και το έχω ζαλίσει το πουλί. Του αλλάζω την άμμο κάθε μέρα και τα καθαρίζω όλα με βρεγμένο πανί και ξύδι και ότι βγαίνει και ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων. Το καθαριζω και με χλωρίνη μια φορά την εβδομάδα τα μέρη που βγαίνουν. Ελπίζω να μην τον ψοφίσω απ το πολύ καθάρισμα. Τα ξύλα που έκοψα να του βάλω είναι λεία. Θα τα στείλω να τα δείτε αν και θα κοπούν σε μικρότερα κομμάτια. Το κλουβί είναι Ferplast δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Φθείρεται πολύ γρήγορα ή το έχω φθείρει εγώ ήδη... Οσο για την άσκησή έχω σκοπό από βδομάδα να του πάρω κανένα μέρος να παίζει εκτός κλουβιού σιγά σιγά. Αυγοτροφη δεν του έχω δώσει ακόμα. Είναι απαραίτητη? Κτηνίατρο έχει έναν εδώ κοντά μας. Δεχετε παπαγαλακια μου είπε. Θα τον πάω κάποια στιγμή να τον δει λιγάκι και έχει και έναν γιατρο μόνο για πουλιά στη Χάγη, αν δεν μείνω ικανοποιημένη από εδώ θα πάω εκεί αναγκαστικά με το αυτοκίνητο.20230901_134650.jpg
 

Αυτό είναι ?

Νομίζω ότι η συχνή χρήση ξυδιού και χλωρίνης (πιθανότατα αδιαλυτης) και το τρίψιμο με σφουγγαράκι για τα πιατα (όχι με την μαλακή του μεριά πιθανά )δεν ενδείκνυται για το coating . Θα βρεις και εδώ πολλά άρθρα για τεχνικές καθαριότητας αλλά και σχετικά εξειδικευμένα προϊόντα.
Ούτε η άμμος είναι για να αλλάζει καθημερινά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι ..και αν γίνεται βάζεις και σχάρα στο κλουβί ώστε να μην πατάει κάτω και λερώνει ή λερώνεται..
Σε κάθε περίπτωση προσπαθείς να κάνεις ότι περισσότερο και καλυτερο μπορείς για το budgie και μπράβο σου
 
@φιλομαθης Αυτό είναι το κλουβί αλλά έχω βγάλει τις ταΐστρες και του εχω βάλει μπολάκι γιατί έμπαινε μέσα και δεν μπορουσε να βγει. Έβγαλα την πλαστική κούνια και έβαλα ξύλινη η οποία είχε 2 κουδουνάκια που σκουριασαν σε μια βδομάδα και τα έβγαλα. Χρησιμοποιώ πανί βρεγμένο και όχι σφουγγαρακι αλλά και πάλι σε ένα σημείο στην πόρτα έχει κάνει λίγο σκουριά. Νομίζω θα αλλαχτεί πολύ σύντομα. Όσο για την άμμο δεν θέλω να την τρώει βρώμικη και μάλλον ούτε αυτός γιατί με το που την αλλάζω πάει και κάθεται και τρώει τα διάφορα που έχει μέσα και μετά τα κακά του δεν την πλησιάζει και πολύ, μόνο όταν πεταριζει πάνω κάτω αλλά κι αυτός σαν εμένα σιχασιαρης είναι μάλλον και δεν πάει να κάτσει πάνω στα κακα του. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την βοήθεια. Έχω να μάθω πολλά εδώ μαζί σας διαβάζοντας...
 
@Donnacsg , εφόσον σκοπεύεις να αλλάξεις το κλουβί, αγόρασε ένα, όσο το δυνατό μεγαλύτερο σε μήκος, που να έχει και σχάρα ώστε να μην μπορεί να τσιμπά από κάτω ό,τι βρει. Γενικά κράτησε στα υπόψη σου ότι εύχρηστα κλουβιά είναι αυτά που έχουν συρόμενη σχάρα και συρόμενο ταψάκι, ώστε να βγαίνουν εύκολα με μία κίνηση για να καθαριστούν. Επίσης πρόσεξε στην αγορά σου το διάκενο του κλουβιού, δλδ την απόσταση μεταξύ των διαδοχικών κάγκελων.
Η χλωρίνη είναι πολύ ισχυρό καθαριστικό αφήνει οσμή που δυνητικά είναι τοξική για τους οργανισμούς και καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται αραιά και μόνο για περίπτωση που υπάρχει σοβαρός λοιμώδης παράγοντας. Επομένως θα έλεγα να την αποφεύγεις στο εξής και να παραμείνεις στο ξιδόνερο και στο σαπούνισμα (παρεμπιπτόντως τα απορρυπαντικά πιάτων είναι επίσης ισχυρότατα καθαριστικά προκειμένου να διαλύουν τα λίπη κλπ, επομένως καλό είναι να γίνεται πολύ καλό ξέβγαλμα). Επίσης αν εξακολουθήσεις να κάνεις χρήση χλωρίνης, καλό θα ήταν να αφήνεις το κλουβί εκτός σπιτιού για να ξεμυρίσει κι έπειτα να βάζεις το πουλί μέσα.
Για το διάκενο: https://community.petbirds.gr/posts/2519000/
Κουκλάκι ζωγραφιστό το πουλάκι σας!!!
 
@Donnacsg
Άψογος ο Δημητράκης σας.
Η ομορφιά του οφείλεται στην μετάλλαξη του.
Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, γιατί πολλές φορές τα χρώματα στις φωτογραφίες μπορεί να μας ξεγελάσουν, πιστεύω ότι πρόκειται για ένα Yellow face type l greywing budgie.
Να τον χαίρεστε.😊
 
@ianos Θα ακολουθήσω τις συμβουλές και για το κλουβί και για το καθάρισμα. Σ ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να μου κάνει γιατί τα περισσότερα είτε δεν έχουν σχάρα είτε είναι σταθερή και πρέπει να την καθαρίζω βάζοντας μέσα το χέρι. Ενα που βρηκα με αποσπομενη σχαρα και παρο ειχε ξυλινο σκελετο και καγκελα μεταλλικά και δεν μου γυαλισε ιδιαιτέρα. Που θα πάει θα βρω κάτι να με βολεύει.

@Vada Νομίζω ότι αυτή που λες είναι η μετάλλαξη του. Είναι γκρι η κοιλιά και στην πλατύ ανάμεσα στα φτερά ενώ νόμιζα ότι είναι γκρι, κάπως πασινιζει το χρώμα του. Το κεφάλι κίτρινο και τα φτερά άσπρο κίτρινο και γκρι ρίγες. Η μαμά ήταν κίτρινη και ο μπαμπάς άσπρος με κάποιες πιτσιλιες μπλε σε σημεία σημεία. Το αδερφάκι του ήταν λάδι. Αυτός πώς βγήκε έτσι ομορφαντρας δεν ξέρω 🤣🤣🤣
 
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές και για το κλουβί και για το καθάρισμα. Σ ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να μου κάνει γιατί τα περισσότερα είτε δεν έχουν σχάρα είτε είναι σταθερή και πρέπει να την καθαρίζω βάζοντας μέσα το χέρι. Ενα που βρηκα με αποσπομενη σχαρα και παρο ειχε ξυλινο σκελετο και καγκελα μεταλλικά και δεν μου γυαλισε ιδιαιτέρα. Που θα πάει θα βρω κάτι να με βολεύει.
Τι διαστάσεις ψάχνεις;
 
Καλησπερα
Το σημειο που αναφερεις στην πορτα ειναι το παρακατω?
1693679839204.webp

και πιθανολογω αυτο πρακτικα?
1693680079251.webp
Σε ολα τα κλουβια που εχουν βαφη και δεν ειναι bare metal τετοιου τυπου σημεια ειναι δυσκολα γιατι δεχεται μηχανικη καταπονηση και φευγει η βαφη οποτε μενει εκτεθειμένο το μεταλλο αρα εν τελει σε αυτο το σημειο σκουριαζει μακροπροθεσμα
Τα φερπλαστ σε αυτη την κατηγορια κλουβιων ειναι πολυ ποιοτικα και ως προς τα υλικα τους και ως προς τον σχεδιασμο τους.
Η σχαρα ισως υπαρχει σαν εξτρα (εχω ρωτησει ηδη) .
Απο ιταλικες εταιρειες κατα την γνωμη μου παντα , ωρα να εχεις να χαζευεις ποικιλια και λειτουργικοτητα

Δυο τρία παραδειγματα αν και τους λειπουν οριζοντια καγκελα που συνηθως εχουν τα παπαγαλοκλουβα




 
Back
Top