Γενικά Τρία στα τρία καναρίνια μου δεν κελαηδάνε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Letkoy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Letkoy

PB New Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2019
Μηνύματα
220
Καλημερα αγαπημενη μου παρεα καλη Κυριακη να εχουμε. Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ πολύ για όλα για την πολύτιμη βοήθεια που μου δινετε δώσει και για τα καναρίνια και για το κοκατιλακι μου. Τουλάχιστον τώρα ξέρω να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις με ψυχραιμία χωρίς υπερβολή και ανατρέχοντας πάντα στο forum σας για να δω αν υπάρχει λύση στο πρόβλημά μου ή να ψάξω για κάτι άλλο. Προσεγγίζετε πάντα το θέμα με λεπτότητα χωρις να κανετε τους γιατρους αυτό είναι πολύ σημαντικό. Λοιπον δυο θεματακια εχω με τα καναρινακια μου. Πρέπει να σας αναφέρω ότι έχω τρία καναρινάκια αρσενικά ( το κάθε ένα είναι ξεχωριστό και εννοείται τα έχω σε ξεχωριστα κλουβια μεγάλα ) και τα τρία λοιπον αλλά περισσότερο άλλα λιγότερο βρίσκονται στην πτερόροια το ένα ειδικά κελαηδούσε πάρα πολύ ωραία αλλά το τελευταίο ενάμιση χρόνο κάνει μόνο λίγες φωνούλες όταν δεν βρίσκεται στην πτερόροια τα άλλα δύο γενικά δεν κελαηδάνε αλλα το μεσημερι κανουν ενα τσιρ τσιρ . Από διατροφή τους έχω δώσει σχεδόν τα πάντα. Μέσα στο κλουβάκι τους έχω λιναρόσπορο σίγουρα σουσάμι μαύρο τη βασική τους τροφή (πάντα συσκευασμένη) αυγό μαρούλι φρούτα. Τα κλουβιά τους τα καθαρίζω μία με δύο φορές τη βδομάδα και κάτω στον πάτο τους έχω πάντα άσπρο χαρτί κουζίνας. Πρωτη ερωτηση λοιπον 3 στα τρια να μην κελαηδανε κανω κατι λαθος? Δευτερη ερωτηση το ενα καναρινακι θα σας στείλω και σχετική photo στο ραμφος του έχει βγάλει σαν μαύρο σημαδάκι είναι κάτι ανησυχητικό? Συγνώμη για το μεγάλο μου κείμενο Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους για τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε
 
Τα εχεις σε μερος που Βλεπει το ενα το αλλο; εξτρα σπορους μη βαζεις ενα καλο μειγμα σε συσκεβασια απο αλουμινιο αρκει. Δωσε λαχανικα φρουτα.Βιταμινη ε στο νερο . Εχει και βιταμινες για κελαιδισμα.
 
Πρωτη ερωτηση λοιπον 3 στα τρια να μην κελαηδανε κανω κατι λαθος?
Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πτερόρροια είναι φυσιολογικό να μην κελαηδάνε.
 
το ένα ειδικά κελαηδούσε πάρα πολύ ωραία αλλά το τελευταίο ενάμιση χρόνο κάνει μόνο λίγες φωνούλες όταν δεν βρίσκεται στην πτερόροια τα άλλα δύο γενικά δεν κελαηδάνε αλλα το μεσημερι κανουν ενα τσιρ τσιρ .
Από ό,τι καταλαβαίνω, και υπό την προϋπόθεση ότι και τα τρία κελαηδούσαν (έστω το ένα με περίτεχνες τρίλιες) και έπαψαν, είτε τουλάχιστον το ένα από αυτά είναι θηλυκό και σε οπτική επαφή με τα άλλα, είτε και τα τρία είναι θηλυκά, είτε υπάρχει και το ενδεχόμενο να ασθενούν(;)
Στην παρούσα φάση, προφανώς σε πτερόρροια δεν θα κελαηδήσει κανένα, αλλά στη θέση σου, με τη λήξη αυτής της περιόδου, θα απομόνωνα το κάθε κλουβί, ει δυνατόν σε ηλιόλουστες θέσεις, ώστε να διαπιστώσω αν υπάρχει αρσενικό στην παρέα ή αν θα πρέπει να διερευνήσω περαιτέρω την κατάσταση του φύλου ή / και της υγείας τους.
 
@ianos λοιπόν και τα τρία είναι αρσενικα. ...ε τι στο καλό τόσο λάθος να κάνω;
ετσι μας είχαν πεί...το ένα όταν το πρωτοπήρα πρίν απο δύο χρόνια κελαηδούσε κανονικά μετά την πτερορροια τιποτα και τώρα είναι ο δεύτερος χρόνος που πάλι δεν κελαηδάει αλλα κάνει ενα τσιρ τσιρ
Το δεύτερο που σας είπα και για το μαύρο σημάδι στο ράμφος ( που ήταν τελικα απο μαρούλι ) ηταν τραγουδισταράς τέτοιο κελάηδημα δεν υπήρχε τον ακουγες στο επόμενο τετράγωνο. Αλλα γενικά η πτερροροια και η φετινή και η περσινή ηταν πολύ δύσκολη για κείνον μέχρι και στις τρόφες βρίσκω πουπουλα παντού χνουδι...
Το τελευταίο μου καναρινάκι το βρήκα σε ένα περβάζι ταλαιπωρημένο και ετοιμο να πεθάνει απο την πείνα

το κρατησα σε καραντίνα και μετά και κεινο σε ξεχωριστο κλουβάκι μεγάλο όπως και τα άλλα δύο. Το μονο που μπορεί να παίζει ρόλο είναι επειδή βλέπονται ή επειδή ακούνε το κοκατιλάκι μου και σταματάνε.
 
Αλλα γενικά η πτερροροια και η φετινή και η περσινή ηταν πολύ δύσκολη για κείνον μέχρι και στις τρόφες βρίσκω πουπουλα παντού χνουδι...
Μπορείς να δώσεις Muta-vit ή Nekton-biotin (ή bio) ή Tabernil muda για να τα βοηθήσεις να αναπληρώσουν το πτέρωμα τους.
 
@Letkoy Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!
... πολύ φοβάμαι πως όλα παίζουν ένα ρόλο ...
Τα καναρίνια γενικώς κελαηδούν περισσότερο όταν δε βλέπονται (γι΄ αυτό βλέπεις και οι περισσότεροι έχουν μια διάταξη "πολυκατοικίας" στα κλουβιά τους και τα βάζουν το ένα πάνω στο άλλο - και όχι σαν "χωριό" = δεν μπαίνουν τα κλουβιά το ένα δίπλα στο άλλο, ή όταν μπαίνουν υπάρχει οπτικό εμπόδιο μεταξύ των πουλιών).
...
το θέμα με τον παπαγάλο ... δυστυχώς κι εγώ όταν είχα παλαιότερα παπαγαλάκια και καναρίνι, το αποτέλεσμα ήταν επεισοδιακό: εγώ ήλπιζα ότι τα παπαγαλάκια μου θα μάθαιναν κάτι από το καναρίνι, αλλά τελικά... το καναρίνι έκανε μόνο τσιρ και τα παπαγαλάκια αντέγραψαν τον ήχο από το κουδούνι της εξώπορτας και το τηλέφωνο και με κορόιδευαν κανονικά για αρκετό διάστημα (μέχρι να καταλάβω ποιος ήταν ο φαρσέρ, τα είχα βάλει με τα παιδιά της γειτονιάς και τους ηλίθιους που τηλεφωνούν και μου το κλείνουν 😉 )
Νομίζω πως είναι δύσκολο να συνδυάσεις τα καναρίνια και τον παπαγάλο

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τη φτερωτή παρέα σου!
 
Back
Top