Ασθένειες Τραύμα στο πόδι κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σταύρο το ίδιο πουλί είναι αλλά δεν νομίζω να φταίει το κλουβί. Μόνη της τσίμπαγε τότε τα πόδια. Δυο φορές έχει πάθει αιμοραγία. Η γιατρός που την είχα πάει της το είχε δέσει αλλά δεν ήταν 100% σίγουρη από τί προήλθε.
Πριν το Πάσχα επειδή ανά δίμηνο κατέπεφται κάπως έστειλα μόλις την είδα υποτονική κουτσουλιές για εξέταση. Κοκκίδια βρήκε η γιατρός και έκανα θεραπεία κατόπιν υπόδειξής της (η γιατρός σύστησε να κάνω θεραπεία σε όλα τα πουλιά αλλά αυτό δεν το υπάκουσα να πω των αλήθεια εφόσον τα άλλα φαίνοντε καλά). Τώρα τέλος του μήνα ίσως της ξαναπάω τις κουτσουλιές και άλλου κάποιου πουλιού μαζί να δούμε τί γίνεται.
Η γιατρός τότε με την αιμοραγία δεν είχε δει ακαρίαση αλλά είχε συστήσει pulmosan και είχε πει μήπως ήταν ορμονολογικό τελικά.
Πολλές φορές όχι τώρα αλλά ανά διαστήματα κοιτάει κάτω τα πόδια τραβάει κανένα πούπουλο από την κοιλιά ή από τα μπούτια.Αυτό με τα μπούτια γιατί το κάνει ξέρει κανείς;
Έχει τραβήξει πολλά αυτό το πουλάκι αλλά το παλεύει η κακομοίρα.
 
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι αλλεργικό σε κάποιο τρόφιμο ή ουσία του περιβάλλοντος και η μανιώδης φαγούρα μέχρι αιμορραγίας να προέρχεται από αλλεργική αντίδραση.
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και συσχετισμού τροφών και φαγούρας, κάτι που είναι δύσκολο γιατί μπορεί να προκαλείται και από κάποιον σπόρο του μείγματος ή από απορρυπαντικό ή οτιδήποτε άλλο, να έχεις διαθέσιμο ζεόλιθο πάντα στο κλουβί.
Προσοχή όμως, όχι όταν χορηγούμε φάρμακα γιατί αναστέλλει την δράση τους.
 
Ζεόλιθο σε σκόνη εννοείς Μαρία που είναι βρώσιμη; Δεν τις έχω δώσει ποτέ.
 
Ζεόλιθο σε σκόνη εννοείς Μαρία που είναι βρώσιμη; Δεν τις έχω δώσει ποτέ.
Υπάρχει στα petshops της landmark βρώσιμος. Είναι διαφορετικός και πιο καθαρός από αυτόν που χρησιμοποιείται για υπόστρωμα κοστίζει κάτι περισσότερο από 4 ευρώ και η ποσότητα είναι αρκετή για πάνω από χρόνο.
Κάνει αποτοξίνωση στο δευτερόλεπτο. Έτυχε και αναγκάστηκα να το χρησιμοποιήσω στον εαυτό μου όταν κινδύνεψα από αλλεργικό σοκ αντιβιοτικού και δεν είχα τίποτ' άλλο στο σπίτι. Η φαγούρα σταμάτησε σε δευτερόλεπτα.
Μετά το συζήτησα με γιατρούς και φαρμακοποιούς και γνωρίζουν την αποτελεσματικότητά του.
Φυσικά δεν ξέρουμε αν το πουλάκι σου είναι αλλεργικό αλλά πάμε δια της ατόπου να βοηθήσουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν ενέχει κινδύνους και αν χρειαστεί επιλεκτικά θα το χρησιμοποιήσει.

ζεόλιθος-landmark.webp
 
Λάμπρο, τι έχεις κάνει τελικά;
 
Έχει κάποιος δει κάτι αντίστοιχο;

Λάμπρο 3 από τα φετινά μικρά έχουν ακριβώς στο ίδιο σημείο θέμα. Έβαζα κάθε μέρα betadin και άλλαζα συχνά πατήθρες, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση. Ευτυχώς έχουν υποχωρήσει. Είμαι σίγουρος πως οφείλεται σε κουνούπια.
 
Δείχνει καλύτερα.Απλά σήμερα της έβαλα αλοιφή και στο παλιό τραύμα και ίσα που δεν μάτωσε. Την ξανάπιασα και της ξανάβαλα γιατί το κοκκίνησε πολύ.
Δεν φαίναι από κουνούπι. Έτσι όπως το βλέπω ξεκόλλησε μετά από αλοιφές στο παρελθόν 'λέπι' το οποίο δεν έφυγε σωστά και κατόπιν το τράβηξε και αυτή. Έτσι μου δείχνει.
 
Back
Top