Διατροφή Τροφή καναρινιών για το κρύο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μπορει επειδη ειναι πολυ μικρος γιαυτό; Τι να πω; Ολοι πάντως είπαν μακριά.
 
Αποφευγουμε μπισκοτα και ρεπανοσπορους.
Δεν μπορώ να βρω ποιος είναι αυτός ο σπόρος.. Εγώ τα μπισκότα και το ρούπσεν αποφεύγω.

Οταν αλλαζετε τροφη επειδη βρηκατε μια καλυτερη ή επειδη ειναι εποχη που αλλαζουν φτερα πως το κανετε; Απευθείας; Βαζετε την νεα τροφη; ή βαζετε και τις δυο μαζι και σιγα σιγα σταματατε την προηγούμενη;
Εγώ την αλλάζω σταδιακά. Στην αρχή βάζω λίγο από την καινούργια και την ανακατεύω με την παλιά, την επόμενη μέρα λίγο παραπάνω ποσοστό καινούργιας τροφής και πάει λέγοντας μέχρι να δίνω μόνο την καινούργια τροφή. :)

Ένα ίδιο θέμα που έχει ήδη ανοιχτεί είναι αυτό.
 
Το ρεπανοσπορο νομιζω ειναι το ρουπσεν. Γιατι οταν μου το ειπε ενας εκτροφεας τον ρωτησα αν στην συσκευασια θα γραφει ρεπανοσπορο (μου φανηκε κυπριακη λεξη) και μου ειπε ρουπσεν.
 
Στα ελληνικα μου ειπαν την λεξη ρεπανοσπορο ολοι εκτροφείς. Απλα ο ενας μου ειπε πως αλλιως λεγεται ετσι. Πως λεγεται αλλιως ο ρεπανοσπορος; Στην συσκευασία θα γραφει ρεπανοσπορος;

Εσενα ποια η γνώμη σου για τον ρεπανοσπορο;
 
Ρε παιδιά είναι ηλίου φαεινότερο πως είτε έτσι είτε αλλιώς μιλάμε για το ρούπσεν... Ποιος ρεπανόσπορος τώρα και σε μεγάλη αναλογία μάλιστα;

Καλό θα ήταν να πάρεις τροφή χωρίς ρούπσεν ή έστω με μικρή περιεκτικότητα όχι πάνω από 5%
 
Το ρούψεν (απορώ γιατί είθισται να γράφεται "ρούπσεν" ) είναι αυτό και στα αγγλικά ονομάζεται rape seed, ενώ ο ραπανόσπορος ή ρεπανόσπορος ονομάζεται radish seed.
Βεβαίως είναι δύο διαφορετικοί σπόροι.
Απλά διάβασε πως αναγράφονται στην δική σου συσκευασία.
Τον ραπανόσπορο, διάβασα κάπου ψάχνοντας με αφορμή το θέμα σου, πως τον δίνουν στην αναπαραγωγική προετοιμασία κάποιοι.
 
Το rape seed πρεπει να εννοουν. Δεν ξερω αν το λεμε αλλιως εμεις και το μεταφραζουμε ετσι. Πχ εσεις την κολλα εννοειτε αυτο που κολλατε ενω εμεις εννοουμε το χαρτι Α4. Γομα εσεις εννοειτε αυτο που σβηνετε ενω εμεις αυτο που κολλαμε. Το λαχανο εμεις το λεμε κραμπι και το λαχανο είναι κάτι αλλο για εμας.

Τωρα ομως που μου εγραψες την αγγλικη λεξη ειναι αυτό. Γιατι ολες οι τροφες που μου ελεγαν στο τελος ειχε "no rape". Με την συζητηση που ειχα μαζι τους ολοι ελεγαν "χωρις ρεπανοσπορο".
 
Ωραία διάβασε τα links που έχει στα media που σου έβαλα για να βγάλεις συμπέρασμα κατά πόσον πρέπει να το αποφεύγεις και σε τι ποσοστό είναι αποδεκτό καθώς σου γράφει ο @patrickios πιο πάνω.
 
Back
Top