Ασθένειες Υπάρχει αίμα στις κουτσουλιές του καναρινιού μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης rita87
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

rita87

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2022
Μηνύματα
15
Πόλη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλησπέρα σε όλους!!

Γράφω για να ζητήσω τη βοήθεια όποιου μπορεί να γνωρίζει ή να αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες, εάν στις κουτσουλιές του καναρινιού υπάρχει αίμα. Να σημειώσω πως βρίσκεται σε περίοδο που χάνει φτερά και του δίνω κόκκινη αυγοτροφή, "χύμα" από πετ σοπ. Σκέφτηκα μήπως είναι γι'αυτό, ωστόσο δεν έχω πείρα και προβληματίζομαι μήπως κάτι του συμβαίνει. Επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1.webp2.webp3.webp4.webp5.webpβ.webpγ.webp
 
@Stelios Panaousis
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, αν και δεν του δίνω καθημερινά λαχανικά. Άρα η αυτό σημαίνει ότι δεν τον πειράζει η αυγοτροφή; Για τη συμπεριφορά του είναι ανά στιγμές νευρικός. Κάποιες φορές-συχνά όσο τον παρακολουθώ στη μέρα: α) κάθεται φουσκωμένος, β)αναπνέει γρήγορα, γ) χτυπάει την ουρά του πάνω-κάτω, με στακάτο τρόπο (αυτό κρατάει κάποια δευτερόλεπτα). Γενικώς φουσκώνει πάντως.

Υ/Γ: τον έχω από τέλη Απριλίου, δεν "γνωρίζω" τη "φυσιολογική" του συμπεριφορά.
 
Αν φουσκώνει δεν είναι καί πολύ καλό μπορεί να έχει και άλλα προβλήματα και έχουν ξεκινήσει,καλό θα ήταν να τον δει ένας πτηνιατρος
[automerge]1684767936[/automerge]
Βρείτε τον σύνδεσμο με τους γιατρούς και ρώτησε η θα σου πει να το πάτε εκεί.
 
στις κουτσουλιές του καναρινιού υπάρχει αίμα
Όχι δεν φαίνεται να υπάρχει αίμα. Είναι χρωματισμός των ούρων από αυτό που τρώει.

του δίνω κόκκινη αυγοτροφή, "χύμα" από πετ σοπ
Άρα η αυτό σημαίνει ότι δεν τον πειράζει η αυγοτροφή;
Η αυγοτροφή όταν δίνεται στην προτεινόμενη δοσολογία και γενικά όταν δίνεται με μέτρο, δεν βλάπτει. Μιλάω φυσικά για κανονική, τυποποιημένη και συσκευασμένη αυγοτροφή του εμπορίου. Δεν αναφέρομαι στην τροφή που δίνεις εσύ καθώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι η σύσταση της ούτε καν αν πρόκειται για αυγοτροφή από τη στιγμή πού πωλείται σε νάιλον διαφανές σακουλάκι.
 
@rita87 συμπληρωματικά θα σου έλεγα να σταματήσεις την κόκκινη χύμα αυγοτροφή. Αυτή είναι η λίστα πτηνιατρων κ θα σου έλεγα να μην καθυστερήσεις την επίσκεψη. Κ το πτέρωμα του δεν φαίνεται καλά εκτός εάν οι φωτογραφίες είναι μετά το μπάνιο του.
 
@Stavros ευχαριστώ πολύ! Σωστό/λογικό για την αυγοτροφή.
[automerge]1684772275[/automerge]
@MARY58 ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είχε κάνει μπάνιο όχι. Είναι γεμάτος "καρφάκια" κυρίως στο κεφάλι έως γένεση λαιμού, λόγω των νέων πτερών. Από κει και πέρα ναι, η ουρά του είναι "ενοχλημένη" και γενικώς άτσαλα τα φτερά του. Μπορεί να οφείλεται μόνον στην πτερόρροια η κατάσταση αυτή;
 
@rita87 το χειρότερο είναι που λες ότι είναι συχνά φουσκωμένος. Επιπλέον το ανορθωμενο πτέρωμα (απεριποίητο θα έλεγα εγώ) δεν είναι καλό σημάδι ακόμα κ αν περνάει πτερόροια. Δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία αλλά κ οι κουτσουλιές του μου φαίνονται με πολύ υγρασία. Γι'αυτό κανόνισε να το δει πτηνιατρος. Μέχρι τότε, εγώ θα του έδινα μια πολυβιταμίνη κ για λίγες μέρες μόνο σπόρους κ όχι λαχανικά ή φρούτα.
[automerge]1684774140[/automerge]
Άλλαζε συχνά το χαρτί που έχεις για υπόστρωμα για να παρακολουθείς τις κουτσουλιές του.
 
γ) χτυπάει την ουρά του πάνω-κάτω, με στακάτο τρόπο (αυτό κρατάει κάποια δευτερόλεπτα)

εχεις παρατηρησει αν ειναι καθαρη η αμαρα του ή αν εχει υπολειματα ξεραμενα ή και οχι που το εμποδιζουν στην φυσιολογικη διαδικασια?

Constipation​

If you keep many birds, it may not be immediately obvious that a particular finch isn’t pooing as freely as usual. The cause of finch constipation is nearly always dietary – the bird needs more liquid and fibre. Temperature swings can bring on the problem too. The symptoms include a swollen belly, an irritated vent, and the tail bobbing up and down as the finch strains to pass droppings.

 
@ianos Χαίρετε, αποφάσισα θα τον πάω για να έχω εικόνα στον κο Σαντοριναίο, τις επόμενες μέρες. Γιατί ενδιαφέρει το όνομα του κτηνιάτρου;
.
[automerge]1684855985[/automerge]
@φιλομαθης Α! ευχαριστώ πολύ, πολύ ενδιαφέρον και καθησυχαστική προοπτική. Μέχρι το ραντεβού στον κτηνίατρο μάλλον θα τον παρατηρήσω με κάποια φρούτα/λαχανικά. Ευχαριστώ όπως και να έχει για την πληροφορία.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@rita87
Γιατί ενδιαφέρει το όνομα του κτηνιάτρου;
Ρίτα εάν δεν υπήρχε στην λίστα πτηνιατρων, για να προστεθεί. Αν κ μέχρι τώρα δεν έχω δει πτηνιατρο που δεν είναι ήδη στην λίστα. Πάντως αν μπορείς κ πας στον πτηνιατρο, θα ήταν πολύ καλό να κάνεις αξιολόγηση για να βοηθήσεις τον επόμενο που θα ψάχνει πτηνιατρο στην Θεσσαλονίκη.

 
Είναι στα σίγουρα αρσενικό;
Γιατί ενδιαφέρει το όνομα του κτηνιάτρου;
Πέραν αυτού που σου είπε η Μαίρη, με ενδιέφερε επίσης και να το πήγαινες σε κάποιον που πραγματικά να θεωρείται αξιόπιστος από μέλη ή να έχει καλές κριτικές.
Αλλά έχε στα υπόψη σου, χωρίς να έχω καμία πρόθεση να σε τρομάξω, ότι πολλά πουλιά δείχνουν τα συμπτώματα ασθένειας, όταν αυτή έχει προχωρήσει αρκετά, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο, στο βαθμό του δυνατού, να βιαστείς κάπως.
 
Καλημέρα σε όλους, εν τέλει είναι ακάρεα, και είχε σκουληκάκια στο έντερο. Με το σταμάτημα της κόκκινης αυγοτροφής η κουτσουλιά του επανήλθε. Του ξεκίνησα θεραπεία! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον! Καλή συνέχεια σε όλους!
 
εν τέλει είναι ακάρεα, και είχε σκουληκάκια στο έντερο.
Αυτά τα δεδομένα προέκυψαν από την επίσκεψη στον γιατρό;
Εύχομαι γρήγορα να είναι σε τέλεια φόρμα!!!
 
Back
Top