Διατροφή Υπάρχει αυγοτροφή που μπορεί να διατηρηθεί για λίγες μέρες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ianos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Και συνεχίζω (δε θα σταματήσω ποτέ τις απορίες μου 😛 )... έχω πολλά βότανα σε αποξηραμένη μορφή (ταραξάκο, ρίγανη, δυόσμο, εχινάτσια, αγκινάρα, γαιδουράγκαθο) δεν κάνει να τα βάλω στην αυγοτροφή μετά την έβδομη μέρα; Μόνο φρέσκα κάνει για τα μικρα;
Δεν ξέρω τον τρόπο που δουλεύουν σ' αυτή την μορφή. Αν διατηρούν τις βιταμίνες τους και προσφέρουν ότι ακριβώς και τα φρέσκα, δεν έχω αντίρρηση.
Γιατί @mgerom;
Υπάρχει κάτι στο τσάι βοτάνων, που επιβαρύνει την υγεία των μικρών;
Δεν το γνωρίζω ούτε αυτό. Δεν μπορώ να ξέρω πως μπορεί να επιρεάσει το τσάϊ την χλωρίδα του εντέρου των μικρών ή τα περιεχόμενα της αυγοτροφής. Αλλά όταν δίνω τα χρήματά μου για κάποιο προϊόν, θέλω να παίρνω απο αυτό το 100% αυτών που υπόσχεται.Αν το χρησιμοποιώ με τον δικό μου τρόπο, χωρίς να μπορώ να ελέγξω το αποτέλεσμα, είναι δικό μου θέμα. Αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ έτσι, δεν θα μπορώ να έχω θετική ή αρνητική γνώμη για το προϊόν.
 
Τα φρέσκα βότανα δεν συγκρίνονται με τα αποξηραμένα... αλλά αν δεν τα βρίσκεις Αλίκη φρέσκα... και τ' αποξηραμένα μόνο καλό κάνουν.
Για την αυγοτροφή και σε βάθος τουλάχιστο πέντε χρόνων που συνεχώς χρησιμοποιώ το τσάι βοτάνων, μόνο θετική άποψη μπορώ να καταθέσω.
Επιπρόσθετα σε όλους αυτούς τους νεοσσούς που την δέχονται ως τροφή... απουσιάζει εντελώς η διάρροια...
 
...
Για την αυγοτροφή και σε βάθος τουλάχιστο πέντε χρόνων που συνεχώς χρησιμοποιώ το τσάι βοτάνων, μόνο θετική άποψη μπορώ να καταθέσω.
Επιπρόσθετα σε όλους αυτούς τους νεοσσούς που την δέχονται ως τροφή... απουσιάζει εντελώς η διάρροια...

Γιάννη, πληροφοριακά. Τα τελευταία 10 χρόνια, έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές μάρκες ξηρής αυγοτροφής. Ολες αυτές αραιώνονταν και αραιώνονται με σκέτο νεράκι (άλλοτε με κους-κους, άλλοτε με ρασκ). Δεν είχα ποτέ, μα ποτέ, πρόβλημα διάρροιας στην εκτροφή.
Πρέπει λές αυτό το γεγονός να το συνδέσω με το "ιαματικό" νερό της Αθήνας; :)
 
Αν και η έτοιμη αυγοτροφη η πατέ της cede δεν ειναι ιδιαίτερα αποδεκτή απο τα πουλιά μου, κι επειδή μειώνεται ο χρόνος επικίνδυνα, ειναι να φύγω σε δυο μερες, σήμερα έπιασα ενα ενα τα μικρά για να δω, ξέρετε τωρα, αν ειναι καλοθρεμμένα, ή μηπως ειναι αδύνατα κλπ. Τα περισσότερα μάλιστα τρώνε σπόρους μόνα τους ή τουλάχιστον προσπαθούν. Τελος πάντων, τα πουλακια ειναι παχουλό όπως ψηλάφηση, βεβαίως και δεν μπορώ να επαναπαυτώ, γιατι αυτο μπορεί να αλλάξει μέρα με τη μέρα, και απο αύριο σκοπεύω να αποσύρω την εν λόγω αυγοτροφή και να βάζω απο τη δίκη μου καθημερινά, μιας και τυγχάνει σαφέστατα μεγαλύτερης αποδοχής. Θα το δω παλι αυτο αύριο, θα μετρήσω, διότι πράγματι μπορεί και η κατανάλωση της αυγοτροφης να εχει μειωθεί αυτο το διάστημα, ίσως και λόγω σπόρων και θα καταλήξω τελικά τι να τα ταΐζω .
 
Γιάννη μου πόσες μέρες θα μείνουν μόνα τους τα καναρινάκια σου;
 
απο αύριο σκοπεύω να αποσύρω την εν λόγω αυγοτροφή και να βάζω απο τη δίκη μου καθημερινά, μιας και τυγχάνει σαφέστατα μεγαλύτερης αποδοχής.
Ασφαλώς και είναι καλύτερα η αυγοτροφή που έτρωγαν μέχρι πρόσφατα.
Οι αλλαγές στις τροφές χρειάζονται μεγάλο βάθος χρόνου μια και απαιτείται σταδιακή μείωση της ποσότητας της παλιάς και αύξηση της νέας.
Όσο πιο ομαλή είναι η μετάβαση τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχεις να αντιμετωπίσεις.
Άλλωστε ούτε εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την "κουζίνα" μας και να πάμε σε άλλου τύπου και λογικής... αμέσως.
σήμερα έπιασα ενα ενα τα μικρά.
Αν θες τη γνώμη μου αυτό πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο.
Οι επαφές στρεσάρουν πιέζουν και αγριεύουν υπέρμετρα τα μικρά.
Ο μόνος λόγος για μένα που πρέπει να τα πιάσουμε είναι για κάποιο πρόβλημα υγείας...
Σε αυτή την περίπτωση και μόνο σ' αυτή.
τα πουλακια ειναι παχουλό όπως ψηλάφηση, βεβαίως και δεν μπορώ να επαναπαυτώ, γιατι αυτο μπορεί να αλλάξει μέρα με τη μέρα,
Σωστά.. ώρα με την ώρα αλλάζει η κατάστασή τους.
Άλλες φορές είναι καλοταϊσμένα και σφριγηλά... λίγες ώρες μετά μαζεμένα και νηστικά... όπως και το αντίθετο.
Θα το δω παλι αυτο αύριο, θα μετρήσω,.
Νομίζω θα πρέπει να το αποφύγεις και να γυρίσεις στην παλιά καλή συνταγή της αυγοτροφής σου.
Μπορεί να δυσκολέψουν λίγο το φίλο σου, αλλά θα κρατήσουν τους μικρούς σε καλή κατάσταση.
Εγώ δεν τα ξέρω όλα, αλλά για την περίπτωσή σου, αυτό θα έκανα.

Το τσάι βοτάνων στην αυγοτροφή το έβαλα την τελευταία πενταετία, δεν το ήξερα πριν... και θα σε συμβούλευα κάποια στιγμή να το δοκιμάσεις στην αυγοτροφή σου.
Παλιά χρησιμοποιούσα απλά νεράκι στις αυγοτροφές και είχα κάποια προβλήματα κυρίως με τους νεοσσούς στις φωλιές.
Μπορεί να ήταν συμπτωματικό, να έφταιγε κάτι άλλο... ακόμη ψάχνω και ρωτώ για να μάθω...
Διαφορετικά θα πρέπει να δεχτώ πως το νερό του Πηλίου δεν είναι καλό και να ζητήσω να μου στέλνουν
το "ιαματικό" νερό της Αθήνας;
που κάνει θαύματα!
 
εγω του δινω σε συσκευασια ετοιμη αυγουλοτροφη την βαζω στην ταιστρα τους ετσι οπως ειναι ξερη γραφει πως εχει πολλα συστατικα μεσα και οταν την καταναλωσουν τους ξαναγεμιζω την ταιστρα τους την διατηρω στην συντηρηση του ψυγειου εναι σωστη η διαδικασια που κανω η κανω λαθος
 
Back
Top