Αναπαραγωγή Υπάρχει κόλπο να δεχτεί η κανάρα τα δακτυλίδια;

Εγγραφή
18 Ιουν 2009
Μηνύματα
57
Πόλη
Ορεστιάδα
Καλημέρα στην όμορφη παρέα. Μια κανάρα μου δεν δέχεται τα μικρά της με δαχτυλίδι στα ποδαράκια τους με αποτέλεσμα να τα έχει κάνει μπαλάκια του μπεισμπολ και να τα πετάει δεξιά, αριστερά. Μίλησα και με άλλους συναδέλφους εκτρωφείς για το συγκεκριμένο θέμα. Τους νεοσσούς τους φόρεσα το δαχτυλίδι τους την 5η μέρα. Την 6η μέρα όταν έλεγξα τα ποδαράκια τους να δω αν όλα είναι καλά είδα ότι τα δαχτυλίδια τους έλλειπαν, Τους τα φόρεσα ξανά και την ίδια μέρα το μεσημέρι βλέπω πως τα έχει βγάλει και πάλι. Εγώ επέμενα όπως και αυτή. Την επόμενη 7η μέρα βλέπω τα μικρά πεταμένα κάτω στο κλουβί σε άθλια κατάσταση και πολύ κρύα. Τα συνέφερα με μια λάμπα και τα τάισα. Τα επιστρέφω στην φωλιά τους και τα πήρε, τα ζέστανε και στην συνέχεια άρχισε να τα ρίχνει πάλι και εγώ τα επέστρεφα στην φωλιά τους. Συνάδελφοι μου είπαν η μόνη λύση είναι ΥΠΟΜΟΝΗ. Χθες 8η μέρα συνέχισε το ίδιο βιολί. Ευτυχώς ταΐζει και μετά τα πετάει έξω. Πάλι καλά τα κάθετε το βράδυ. Σήμερα 9η μέρα ενώ τα μικρά άρχισαν να ντύνονται συνεχίστηκε το ίδιο. Τώρα έχει κανα 3ωρο που δεν τα πέταξε. Ελπίζω να μην τα πετάξει, δεν αντέχω άλλο. Πρέπει συνέχει να είμαι από πάνω της. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Εσείς ξέρετε κάποιο κόλπο; Να την βάλω σε δεύτερη γέννα η θα μου κάνει τα ίδια;
 
Θα αγοράσεις... λευκοπλαστ ... και θα τυλίξεις όμορφα τα δακτυλίδια.
Είναι στο χρώμα του δέρματος και θα την μπερδέψει.
Συνήθως το κάνουν οι πολύ "καθαρές" κανάρες πιστεύοντας το δακτυλίδι ως βρωμιά...
Ταυτόχρονα ρίξε λίγους σπόρους μέσα στη φωλιά... μέχρι να τους καθαρίσει θα μεγαλώσουν τα μικρά...
Μας ενημερώνεις φυσικά..
 
Αυτό που σου λέει ο Γιάννης. Είναι σχολαστική με την ''καθαριότητα'' η ρουφι@να...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Επιπρόσθετα να προσέξεις γιατί τα ποδαράκια τους καταπονούνται αρκετά από τα τινάγματα...
Αν χρειαστεί να αλλάξεις πόδι στο δακτυλίδι...
 
Πάρε από το φαρμακείο σπρέυ Pulvo 47 και ρίξε του στο πόδι. Βάλε betadine πριν βάλεις το λευκοπλάστ...Αν μολυνθεί το'χασες.
Αν είναι η 1η της γέννα, στη 2η μη βάλεις δαχτυλίδια. Έχεις να κάνεις με καθαρή μάνα που θα στο ξανακάνει.
 
Αν βάλεις στα μικρά δακτυλίδια να είσαι πιο έτοιμος για τις όποιες αντιδράσεις...
Αν παρακολουθήσεις τη συμπεριφορά θα ξέρεις από πριν τι θα γίνει...
Έξι εφτά σπόρια μέσα στη φωλιά μια δυο μέρες πριν εκκολαφτούν τα αυγά... Θα δείξει αν θα το συνεχίσει... ή αν συμμαζεύτηκε.
Υπάρχουν περιπτώσεις που σταματούν στη δεύτερη γέννα και υπάρχουν κι άλλες όπως γράφει κι ο Νίκος που παίζουν "τένις" με τα μικρά...
Με το τσιρότο όμως και τους σπόρους μέσα στη φωλιά... έχουμε ένα πολύ καλό όπλο για τις "παστρικές"...
 
Καλό είναι να τα δαχτυλιδώνεις αργά το απόγευμα λ΄γο πριν σκοτεινιάσει για να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί... Την άλλη μέρα δε θα βγαίνουν ποια. Βέβαια παλιότερα μια δική μου κανάρα στην προσπάθεια να τα βγάλει τους έκανε ζημιά στο πόδι.. Εσύ αποφασίζεις.
 
Καλό είναι να τα δαχτυλιδώνεις αργά το απόγευμα λ΄γο πριν σκοτεινιάσει για να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί... Την άλλη μέρα δε θα βγαίνουν ποια. Βέβαια παλιότερα μια δική μου κανάρα στην προσπάθεια να τα βγάλει τους έκανε ζημιά στο πόδι.. Εσύ αποφασίζεις.
Αντρέα μπορεί να τα βγάλει αργά το βράδυ και να τα χάσεις από το κρύο...
Καλύτερα νωρίς να υπάρχει χρόνος αντίδρασης από τον εκτροφέα.
Στη χειρότερη να μπουν σε κάποια παραμάνα.
Αν είναι βράδυ δεν υπάρχουν επιλογές...
 
Μπορεί φέτος να της τη δίνει το χρώμα... Είναι Πανάθα και το φετεινό τείνει προς κόκκινο... 😀

Αργά το σούρουπο-βράδυ δεν βλέπει για να τα αφαιρέσει. Αλλά αν το κάνει την επομένη το πρωϊ, θα πρέπει ο εκτροφέας να είναι κοντά για να επέμβει. Κάνε το κόλπο με το λευκοπλάστ (που δίνει απόχρωση σαν του δέρματος) και βλέπουμε.
 
Παιδιά καλησπέρα. Έβαλα λευκοπλάστ και πάλι τα ίδια. Δυσκολα τα πραγματα.

Παιδιά καλησπέρα. Έβαλα λευκοπλάστ και πάλι τα ίδια. Δυσκολα τα πραγματα.
Εν τω μεταξύ έχω άλλη μια γέννα και εκείνα είναι 9 ημερών. εκείνα έχουν φύγει πολύ πιο γρήγορα. Δύσκολα θα την βγάλουν.
 
Νικόλα είσαι στη Δράμα;...Ψάξε από σύλλογο να βρεις κόφτη δαχτυλιδιών και αφαίρεσέ τα0 δαχτυλίδια αν δεν έχεις άλλη μάνα που να μεγαλώνει μικρά για να τα βάλεις εκεί (και πόσα να βάλεις...)
Δες στη ΛΕΚΑΔ
ΛΕΚΑΔ

Όχι είσαι στον Έβρο.. Πάρε τηλέφωνο το Σ. Ε. Π. Σ. Ε κάποιος θα έχει ψαλίδι (Τηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με τον Αντιπρόεδρό Πιστόλα Νίκο στο 6977626986, είτε με τον Γραμματέα μας, Ψαρρά Ηρακλή στο 6936136822 )
 
Ε ναι ρε Νικόλα... Ουφ ρε φίλε μας άγχωσες.. Βάλτα στην άλλη να τελειώνεις..Αν ταϊζει και ο αρσενικός, δεν θα έχεις κανένα θέμα.. Ακόμα και μόνη της μια θηλυκιά τα βγάζει πέρα...
 
Back
Top