Ασθένειες Υπάρχει πρόβλημα στο πόδι αυτού του καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
θα ήθελα την γνώμη σας για το ένα από τα 2 καναρίνια που ανέφερα σε άλλο ποστ οτι απέκτησα σήμερα. Με προβληματίζει το πίσω αριστερά πόδι που θα δείτε στην φωτογραφία.
 

Συνημμένα

  • 2021-09-10_172035.webp
    2021-09-10_172035.webp
    37,1 KB · Προβολές: 30
IMG_20210910_190222.jpgΠαράδειγμα ευλογιάς
[automerge]1631290255[/automerge]
εγώ το αντιμετώπισα με erythromycin 5% 10mg/ml και betadine κρέμα και είχε πολύ γρήγορη ανάρρωση το πουλι
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus δεν ξέρω, σήμερα το πήρα, λόγω απειρίας δεν κατάλαβα αν έχει θέμα το πτέρωμα και το πόδι δεν το είδα τότε
 
Να τα ελέγχετε τα πουλιά πριν τα πάρετε ή αν δεν έχετε εμπειρία να παίρνετε μαζί σας έναν που ξέρει δύο βασικά πράγματα.

Καλά, αυτόν που σου το έδωσε πες του. Ωραίος και χαιρετίσματα.

Τεσπα, μη μασάς. Με την κατάλληλη φροντίδα θα φτιάξουν όλα.
 
@marapo δεν κατάλαβα να το έκανε με τέτοια πρόθεση και η επιλογή ήταν τυχαία
@patrickios αρχικά εκείνη την ώρα δεν το πρόσεξα το πίσω πόδι και δεν το είδα. Δεύτερον αυτός ήταν ο πρώτος που γνώρισα μέσω ενός ποστ μου σε ομάδα του fb που μου είπε για τις συσκευασμένες τροφές πριν βρω την σελίδα οπότε τον έχω για πιο έμπειρο από εμένα. Τώρα αν ήταν η πρώτη του προσπάθεια και δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από θέμα εξοπλισμού αυτό δεν το γνωρίζω. Και μην ξεχνάμε οτι δεν ξεκινήσαμε όλοι γνωρίζοντας τα πάντα
@Tony Forpus που το στηρίζεις το οτι μπορεί να έχει ακάρεα ? και τι πρέπει να κάνω για αυτό?
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Tony Forpus πιο κοντινή από εκείνη της παρουσίασης? όπως έχω πει φοβάμαι να τα πιάσω μιας και στο παρελθόν είχα χάσει καναρίνι επειδή το είχα πιάσει για να του κόψω τα νύχια (ή μπορεί και να μην το είχα αναφέρει δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή)
 
@voxpaine, κάπως όμως θα πρέπει να δεις / διαπιστώσεις αν το πουλάκι έχει ή έχει περάσει ευλογιά. Επομένως χρειάζεται μάλλον πολύ καθαρή φωτογραφία στο πόδι. Διότι, αν όντως συμβαίνει αυτό που εικάζουν κάποια μέλη, αφενός δεν θα πρέπει να μπει σε αναπαραγωγή, αφετέρου, θα πρέπει να το απομονώσεις από κουνούπια εφ' όρου ζωής (σήτα, κουνουπιέρα μόνιμα) ώστε να μην κινδυνεύσουν και τα άλλα δύο να νοσήσουν.
Επίσης να σου πω ότι ο ίδιος στην περίπτωση ευλογιάς θα το γυρνούσα πίσω το πουλάκι, και από τον συγκεκριμένο εκτροφέα δεν θα έπαιρνα άλλο ως αντικατάσταση, ακόμα κι αν έχανα τα χρήματά μου (αν δλδ ο πωλητής δεν δεχόταν να μου τα δώσει πίσω - απίθανο βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Ο λόγος για τον οποίο δεν θα δεχόμουν αντικατάσταση είναι ότι ενδεχομένως και το άλλο που θα μου έδινε να ήταν φορέας ευλογιάς χωρίς ορατό σημάδι παρελθούσας λοίμωξης. Και φυσικά την επιστροφή θα την έκανα άμεσα. Επομένως, καλό θα ήταν να διαπιστωθεί σύντομα αν πράγματι έχει / είχε ευλογιά το πουλί.
 
@voxpaine ακραία φαίνεται να έχει γιατί τα ποδαράκια του άμα δεις έχουν γίνει άσπρα και έχουν φολιδες (σαν να έχει πιάσει άλατα κάπως για να στο δώσω να καταλάβεις) και ευλογία γιατί στο δάχτυλο φαίνεται να έχει ένα μπαλάκι το οποίο σε κάποια φάση θα ανοίξει και θα αρχίσει να τρέχει αίμα.
 
@patrickios αρχικά εκείνη την ώρα δεν το πρόσεξα το πίσω πόδι και δεν το είδα. Δεύτερον αυτός ήταν ο πρώτος που γνώρισα μέσω ενός ποστ μου σε ομάδα του fb που μου είπε για τις συσκευασμένες τροφές πριν βρω την σελίδα οπότε τον έχω για πιο έμπειρο από εμένα. Τώρα αν ήταν η πρώτη του προσπάθεια και δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από θέμα εξοπλισμού αυτό δεν το γνωρίζω. Και μην ξεχνάμε οτι δεν ξεκινήσαμε όλοι γνωρίζοντας τα πάντα
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφεις για τροφές και εξοπλισμό.
Άσε που όσο πιο έμπειρος είναι αυτός που σου το πάσαρε τόσο πιο "ένοχος" είναι που σου έδωσε πουλάκι με πρόβλημα.

Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Βγάλε μια κοντινή φώτο να δούμε εάν όντως πρόκειται για ευλογια.
Αν τώρα δε θέλεις να ασχοληθείς, πες του να έρθει να το πάρει πίσω και σαφώς μην πάρεις άλλο πουλάκι από αυτόν.
 
@ianos δοκίμασα να το πιάσω αλλά δεν τα κατάφερα μιας και με πιάνει κ μένα φοβία όταν πάω να το πιάσω. Τώρα το καναρίνι που είχα (που το έχω και στην φωτογραφία) μου είχατε πει οτι ενδεχομένως να έχασε το ένα του πόδι από αυτή την ασθένεια. Οπότε θα υπάρχει θέμα να είναι στον ίδιο χώρο μετά από την καραντίνα? Το άλλο καναρίνι που απέκτησα δυστυχώς δεν έχω άλλο κλουβί για να τα χωρίσω σε διαφορετικούς χώρους οπότε τα έχω και τα δυο στο ίδιο με χώρισμα. Επιστροφή δεν μου πάει να κάνω.
 
Back
Top