Τώρα το καναρίνι που είχα (που το έχω και στην φωτογραφία) μου είχατε πει οτι ενδεχομένως να έχασε το ένα του πόδι από αυτή την ασθένεια. Οπότε θα υπάρχει θέμα να είναι στον ίδιο χώρο μετά από την καραντίνα?
Δεν θυμάμαι φυσικά τι σου είπαμε, αλλά και αν δεν επρόκειτο για ευλογιά; Θα διακινδυνεύσεις να κολλήσει και αυτό το καναρίνι; ή το άλλο που σου χάρισε; Αν τα κρατήσεις, βάλε προστασία από τα κουνούπια μόνιμα, να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Το άλλο καναρίνι που απέκτησα δυστυχώς δεν έχω άλλο κλουβί για να τα χωρίσω σε διαφορετικούς χώρους οπότε τα έχω και τα δυο στο ίδιο με χώρισμα.
Με άλλα λόγια σκοπεύεις να έχεις δύο καναρίνια σε χώρο 30 εκατοστών το καθένα; Είναι πολύ μικρός ο χώρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι η ευλογιά (αν έχει το ένα ευλογιά) εκτός από τα κουνούπια, κολλάει και με σωματικά υγρά (αίμα, σάλια...) θα έλεγα ΄ότι και η συγκάτοικος κινδυνεύει ακόμα και αν υπάρχει σίτα γύρω από το κλουβί τους.
Ειλικρινά, αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ να υποστείς το άγχος, τη διαρκή ανησυχία ή ακόμα και απώλειες πουλιών, επειδή κάποιος πεπειραμένος εκτροφέας ή ό,τι και να είναι, αποφάσισε να ξεφορτωθεί τα άρρωστα πουλιά του. Δεν είναι κάτι που αποφάσισες, δεν είναι κάτι για το οποίο ενημερώθηκες και συμφώνησες, είναι ένα γεγονός το οποίο το προκάλεσε ο συγκεκριμένος εκτροφέας. Εξακολουθώ να σου προτείνω να τον πάρεις τηλέφωνο, και να του πεις να τα πάρει πίσω τα πουλιά επειδή σου τα έδωσε άρρωστα, όσο κι είναι άβολο αυτό. Όλα αυτά φυσικά με δεδομένο ότι όντως το ένα έχει ευλογιά.