Ασθένειες Υπάρχει πρόβλημα στο πόδι αυτού του καναρινιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@patrickios απλά τα ανέφερα για να πω ότι για πιο έμπειρο σε σχετικά κοντινή απόσταση είχα αυτόν. Δεν είναι ότι δεν θέλω είτε να βγάλω μια σωστή φωτογραφία είτε να το βοηθήσω, δεν έχω τις γνώσεις και την εμπειρία να το πιάσω χωρίς να κινδυνέψει
 
@voxpaine χαλάρωσε και με ψυχραιμία προσπάθησε, εφόσον πήρες πουλάκια θα χρειαστεί να την κάνεις αυτή τη δουλειά όλα είναι θέμα συνήθειας, θα το μάθεις με απαλές κινήσεις και κλειστά παράθυρα πιστεύω θα το καταφέρεις 😊
 
απλά τα ανέφερα για να πω ότι για πιο έμπειρο σε σχετικά κοντινή απόσταση είχα αυτόν
Το καταλαβαίνω Δημήτρη, είναι δύσκολο όταν δεν γνωρίζεις. Δυστυχώς η συγκεκριμένη εμπειρία σου έγινε γνώση με τον δύσκολο τρόπο. 🙂

Με την ευκαιρία παραθέτω μερικά άρθρα μας που μπορούν να βοηθήσουν πολύ, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, όσους δεν έχουν καμία εμπειρία στην αγορά νέων πουλιών:
 
Τώρα το καναρίνι που είχα (που το έχω και στην φωτογραφία) μου είχατε πει οτι ενδεχομένως να έχασε το ένα του πόδι από αυτή την ασθένεια. Οπότε θα υπάρχει θέμα να είναι στον ίδιο χώρο μετά από την καραντίνα?
Δεν θυμάμαι φυσικά τι σου είπαμε, αλλά και αν δεν επρόκειτο για ευλογιά; Θα διακινδυνεύσεις να κολλήσει και αυτό το καναρίνι; ή το άλλο που σου χάρισε; Αν τα κρατήσεις, βάλε προστασία από τα κουνούπια μόνιμα, να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Το άλλο καναρίνι που απέκτησα δυστυχώς δεν έχω άλλο κλουβί για να τα χωρίσω σε διαφορετικούς χώρους οπότε τα έχω και τα δυο στο ίδιο με χώρισμα.
Με άλλα λόγια σκοπεύεις να έχεις δύο καναρίνια σε χώρο 30 εκατοστών το καθένα; Είναι πολύ μικρός ο χώρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι η ευλογιά (αν έχει το ένα ευλογιά) εκτός από τα κουνούπια, κολλάει και με σωματικά υγρά (αίμα, σάλια...) θα έλεγα ΄ότι και η συγκάτοικος κινδυνεύει ακόμα και αν υπάρχει σίτα γύρω από το κλουβί τους.
Ειλικρινά, αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ να υποστείς το άγχος, τη διαρκή ανησυχία ή ακόμα και απώλειες πουλιών, επειδή κάποιος πεπειραμένος εκτροφέας ή ό,τι και να είναι, αποφάσισε να ξεφορτωθεί τα άρρωστα πουλιά του. Δεν είναι κάτι που αποφάσισες, δεν είναι κάτι για το οποίο ενημερώθηκες και συμφώνησες, είναι ένα γεγονός το οποίο το προκάλεσε ο συγκεκριμένος εκτροφέας. Εξακολουθώ να σου προτείνω να τον πάρεις τηλέφωνο, και να του πεις να τα πάρει πίσω τα πουλιά επειδή σου τα έδωσε άρρωστα, όσο κι είναι άβολο αυτό. Όλα αυτά φυσικά με δεδομένο ότι όντως το ένα έχει ευλογιά.
 
Θα διακινδυνεύσεις να κολλήσει και αυτό το καναρίνι; ή το άλλο που σου χάρισε;
αν κολλάει με σωματικά υγρά πως θα κολλήσει αυτό που ήδη είχα. Επίσης υπάρχει καμιά εξέταση που μπορώ να κάνω για να μάθω αν το καναρίνι που είχα έχει όντως περάσει τον ιό? (το ξέρω βγήκα εκτός θέματος)
Με άλλα λόγια σκοπεύεις να έχεις δύο καναρίνια σε χώρο 30 εκατοστών το καθένα;
όχι βέβαια, θα αγοράσω άλλο ένα κλουβί για αυτήν, απλά ήταν ξαφνικό και για αυτό είχα οργανωθεί.

Πάντως πήρα την απόφαση να τα κρατήσω. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και όσο κρατήσει.
 
Αφού το αποφάσισες εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Είναι άλλωστε και ένα κίνητρο να ασχοληθείς με "προβληματικά" πουλάκια και να τα επαναφέρεις πλήρως.

Αλλά σε κάθε περίπτωση να πάρεις τηλ αυτόν που σου τα έδωσε και να τον ενημερώσεις. Να ξέρει τουλάχιστον ότι κατάλαβες και δε σε έπιασε κορόιδο.
 
@patrickios από την πρώτη στιγμή που το είδα τον ενημέρωσα και μου είπε οτι δεν το είχε δει
Δεν τον ξέρω βέβαια τον άνθρωπο, αλλά η ατάκα "δεν το είχα δει" είναι εντελώς κλασσική στις απατεωνιές και στα "ξεφορτώματα προϊόντων". Φυσικά αν επρόκειτο για τίμιο πρόσωπο, αθώο και πράγματι δεν το είχε δει, οι πιθανότητες να σου προτείνει την επιστροφή ή την ανταλλαγή του με άλλο πουλάκι θα ήταν συντριπτικές.
 
Back
Top