Χώρισε το ζευγάρι και μάζεψε τυχόν αυγά, ΑΝ πρόλαβε να κάνει κάποιο σήμερα. Τις δε τύψεις για τα αυγά που θα πετάξεις, κράτησε τες για όταν τρως ομελέτα. Το ίδιο πράγμα είναι. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο ούτε να αποδείξεις κάτι σε κανέναν.
Η συζήτηση αυτή μου δημιούργησε ένα προβληματισμό πάντως... Το τι θα κάνει κάποιο μέλος μας όταν δεν γνωρίζει τις συνέπειες, μας αφορά ως κοινότητα στο βαθμό της ενημέρωσης. Είναι "χρέος" μας να ενημερώνουμε για αυτές τα μέλη μας. Από εκεί και πέρα, το τι θα κάνει κάποιος που γνωρίζει τις συνέπειες είναι δικό του θέμα στην τελική, αλλά μήπως μας αφορά άμεσα;
Ποιος είναι ή ποιος πρέπει να είναι ο δικός μας ρόλος εδώ, όταν το μέλος που γνωρίζει πλέον τις δυσμενείς συνέπειες μιας πράξης, επιλέγει/επιμένει να την εφαρμόσει; Μου φαίνεται κάπως να συνεχίσει να δίνεται βοήθεια σε κάποιον που δεν συμφωνεί με τις γενικές αρχές της κοινότητας. Τηρουμένων των αναλογιών, μου μοιάζει σα να παρέχουμε support σε θέμα "Πως να στήσω ξόβεργες" σε κάποιον που αποφάσισε ότι είναι δικαίωμα του να το κάνει.